Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

%100 Türk yapımı motorsiklet var mı?

REKLAM ALANI
    efsars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    fz8,hayabusa, ybr125 07,08
    japonyada artık araba ve motor üreten çok az firma bulunmakta çünkü artık japonyada yeni motor veya araba fabrikası açmak yasaklandı onun için japonyadan alınan malla çinde birleştiriliyor ve made in china yazıyor doğal olarak ..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Alıntı efsars adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    japonyada artık araba ve motor üreten çok az firma bulunmakta çünkü artık japonyada yeni motor veya araba fabrikası açmak yasaklandı onun için japonyadan alınan malla çinde birleştiriliyor ve made in china yazıyor doğal olarak ..
    Sallamanın sınırı yok...

Haber kaynağın neresi?

kingcüneyt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ---
    japonya araba ve motor üretim cenneti sanmıyorum öyle bişi olduguna
    Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Kendine ait bir arastirmanin sonucunda verdigin bir bilgi olmadigina emin oldugumdan , hos goru ile karsiliyorum

Japonyada fabriklasmanin yada motor endustrisinin durmasi yada baska bir bolgeye kaymasi soz konusu bile degil. Japonlar halen Amerikanin bir numarali Hurda metal musterisi. Bu yaklasik 40 senedir de boyle.

Tum otomotiv fabrikalarinin sahil kesmine kurulmasi ve kendilerine ait limanlari olmasi da rastlanti degil. Bu tamamen lojistik kolaylik icin yapilmis.

Fakat japonlarin Cin,Guney Kore, Taiwan gibi ulkelerde fason calismalar yaptirdigi dogru. Ama bunun sebebi Japon hukumetinin yasagi degil , tam tersi Japonlarin asiri talebi karsilayamadigindan fabrikalari diger ulkelere bolmeleridir.

Japonlar 1970 ortalarina kadar dunya piyasasinda bugunku Cin gibi supheli bakiliyordu. Avrupada arac ve motor satislari hayli dusuktu. Cunku onlarda Ikinci dunya savasi sonrasi ekonomik durumu duzeltmek adina Amerikadaki modelleri taklit ediyorlardi. Ama Datsun firmasi ile baslayan (Bugunku Nissan) atilim sonucu , artik %100 yerli ve yenilikci bir uretici durumundalar.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

efsars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    fz8,hayabusa, ybr125 07,08
    Alıntı Khutuck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sallamanın sınırı yok...

Haber kaynağın neresi?
    japonyaya geziye gitmiş bi prof. söylemişti artık araba ve motor fabrikaları açma ruhsatı verilmiyormuş sallama değiL ilk başta bizde inanmadık ama adam açıklamıştı güzel bi şekilde japonya gelişen bi ülke olduğu için fabrika açman için daha önce yapılmamış bir motorun projesini yapman gerekiyor..

gs500inanc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat e kaldı :)
    ne yazıkki tamamen türk üretimi satışa sunulan motor yok. umarım olur..
    suzuki address 50cc=)yamaha dt125=)93 gs500=)99 gs500=)yamaha tt600=)99 er5=) virago 250=)92 kle500=)2004 gs500=) 2005 fazer)

MkD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    92 301 98 vstar
    öküz manda ital eden bir ülke için biraz gereksiz bir soru olmuş

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Honda Cbr 600 rr Movistar ;) & Hyosung 250 GTr
    %100 Türk yapımı senden benden bizden başka hiçbirşey yok

Alıntı hondaRED adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    %100 Türk yapımı senden benden bizden başka hiçbirşey yok
    öyle ya ama gelecek için mutluyum

kamsea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    daelim s2 250
    acaba diyorum biz kendi aramızda mı birşeyler yapmaya çalışsak MT olarak en azından içten yanmalı motor değilde bir elektrikli motor da mı yapamayız ?

y.infernal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VW Polo
    Alıntı methal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kubanıın ön şasede Made in Turkey damgası var ??
    Şase Türk malı olabilir önemli olan motor kısmını üretebilmek zaten Kanuni motor hariç diğer tüm parçalarını üretebiliyor. Diğer çinli gruplardan pahalı olmasının sebebide bu.

izm35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    İJ 350''''''CBF 150
    konu baya geyik olmuş ama olsun zihin cimlastiği herhangi bi makina üretmek çok zor değil zor olan sabır gerektiren marka oluşturmak. okadar zenginimiz var hepsi kaara yönelik çalışma yapıyor sözde milliyetçi, fırsatını bulduğunda devleti soyup sovana çevirmekten hiç çekinmez.bazı arkadaşlar bu işler devlet politikası olmalı demiş doğru ama şöyle bir bakın cumhuriyet zenginlerini azmı devletin imkanlarından faydalandılar.onların böyle bi derdi yok paraları borsada tavan yapıyo yatırım yok dün faizdi bugün sıcak para değişen ne? hatta ne yalan söyliyim bu cumhuriyet zenginlerinin hain olduğunu bile düşünüyorum (istanbul dükalığı) Avrupaya baktığımızda marka oluşturanlar aristokrat aileler 100-150 yılık markalar keza amerikada öyle sayılır,bizim için japonya, hatta çin, örnek olmalı-----belki bigün

denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Arkadaş

Herhangi bir meşhur motorun Türk Markası olması ne önemli bir mevzu imiş yaavv
    Şili de hükümet, ilgililer ve herkes madencileri kurtararak bu dünyaya MARKA nedir bir daha tarif etti, biz hala 3 kuruşluk motoru yapabilsekde herkes bize gıpta etse diye düşünmekteyiz

Dünyanın en gelişmiş ülkesi kabul edilen ve refah seviyesi en yüksek ülkesi olan ABD de etin kilosu 9 USD? Bizim emeklimiz et nedir unutmuş. Al sana meşhur olduğumuz bir mevzu, deli danalar bile gülmekte halimize

Dünyanın heryerinde istediğiniz anda cep telefonu SIM kartı alıp hemen konuşmya başlayabilirsiniz ama benim ülkemde iletişim demek bürokrasi demek? Adın sanından, en mahrem bilgilerine kadar devlete beyan vermenden tel konuşması yapamıyorsun? Fransız bir arkadaşım ucuz olsun diye SIM almaya kalktı ve içişleri bakanlığına yapılacak başvurumuza en erken 15 günde cevap geleceğini SIM Bayii söyledi, arkadaşımise sadece 10 gün kalacaktı... Bu konuda da meşhuruz

Deprem ist yi vurup hepimizi öldürecek diyoruz, herkes biliyor ama bize Ağaoğlu nun reklamını dayatıyorlar: Herkes havuzlu bir evde yaşamayı hakediyor'' diye

Yanii kısaca arkadaşlar: Her Kuşu ''Uçurdunuz da'' bir tek leylek kalmıştı
    Poturdak

otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    şimdi buraya bişey yazacam anayasanın 301 inci maddesine göre beni içeri atacaklar o yüzden yazmıyorum
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Alıntı otopsici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şimdi buraya bişey yazacam anayasanın 301 inci maddesine göre beni içeri atacaklar o yüzden yazmıyorum
    Dur o maddeyı tahmin ediyim. Oy verme hakkin var ama yorum yapma hakkin yok. Bu ayni motora binme hakkin var ama motor yapma hakkin yok gibi oldu.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

devilcerkez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650GS
    Daha önce birçok kez TÜBİTAK projesinde çalıştım. Bir projeniz varsa bilimsel değilse desteklenmiyor. Belki benden daha tecrübeli olabilirsiniz ;ama bu ülkede yapmak istediklerim engelleniyor diyorsanız buna inanmam.

Alo Bimer 150 i arayarak ya da e-posta yollayarak bürokrasi de sıkıntı çektiğiniz yerleri belirttiğinizde daha hızlı yol almanız için size dönüş yapıyorlar.

Eğer bir kurum hakkında iddalarınız varsa Bilgi Edinme başvurusu yaparak bilgi alabilir iddalarınızın cevaplarını görebilirsiniz.Örneğin karadenizdeki petrol kuyularının yabancılarının kontrol ettiğini kapattığı konusunu TPAO'dan öğrenebilirsiniz.

TürkTelekom'un kiralanmasının mantığını da bu yolla öğrenebilirsiniz.Avrupadaki özelleştirmeleri araştırabilirsiniz.

Askeri gücüne güvenen bir ülkeyiz.Artık asker gücü değil teknoloji gücü önemli dimi. Japonların ordusu yok ;ama güçlüler. Çünkü orada herkes çok konuşmuyor duygusal davranmıyor, onlar çalışıyorlar.

Ayrıca Nükleer Santral'e HES'e karşı çıkanlara da ben karşıyım.Amerika'da 80 den fazla (bilinen) nükleer santral var. Biz de bir tane yapılacak halk tepkisi var.Bir de diyorlar Ruslar, Amerikalılar yapmasın. O zaman bir çözüm söyle ya da çözüm için git yüksek mevkilere yazı yaz. Bir müdürün ya da personelin yazacağı olumsuz yazı seni caydırmasın.

Baz istasyonu istemeyenler de cep telefonu kullanmasın.

Amerika'da et ucuz eğitim çok pahalı.

Rusya'da iletişim çok ucuz içki ucuz belki başka şey pahalı.

İstanbul'da deprem olacaksa senin orada ne işin var arkadaşım.Muhtemel İSt. doğumlu değilsin, dön köyüne. Köyünde yatırım yap çalış.

Şili'deki maden ocağını gördün mü ya da bizim maden ocağını. Ben görmedim konuşmuyorum.Varsa aramızda madne mühendisi bunu açıklayabilir.

Tekrar söylüyorum. Ramzey yapabilir ;ama siz alır biner misiniz?

Kola deyince Cola Turka'ya hacı hocaların dersiniz.Ona suç atıp İsrailin kolasını içersiniz.
    Samsun, Maltepe'yi kötü deyip Marlbora içersiniz.Gidip fabrikalarına niye kötü bilmezsiniz.
    Amerika'ya kızarsınız yazdığınız klavye amerikan malı, amerikan malı olmasa QWERTYU Q klavye F bile değil.

Hepsinini cevabı hükümet, devlet ise işte siz başınıza çoban arıyorsunuz demektir.

Kırıcı olduysam özür dilerim.
    Volkanyaldiz.com
    Mantık insanı ve motor sadece araç.

Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    @devilcerkez

Nihayet benim gibi düşünen biri

Tamamen katılıyorum.

Alıntı devilcerkez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Daha önce birçok kez TÜBİTAK projesinde çalıştım. Bir projeniz varsa bilimsel değilse desteklenmiyor. Belki benden daha tecrübeli olabilirsiniz ;ama bu ülkede yapmak istediklerim engelleniyor diyorsanız buna inanmam.

Alo Bimer 150 i arayarak ya da e-posta yollayarak bürokrasi de sıkıntı çektiğiniz yerleri belirttiğinizde daha hızlı yol almanız için size dönüş yapıyorlar.

Eğer bir kurum hakkında iddalarınız varsa Bilgi Edinme başvurusu yaparak bilgi alabilir iddalarınızın cevaplarını görebilirsiniz.Örneğin karadenizdeki petrol kuyularının yabancılarının kontrol ettiğini kapattığı konusunu TPAO'dan öğrenebilirsiniz.

TürkTelekom'un kiralanmasının mantığını da bu yolla öğrenebilirsiniz.Avrupadaki özelleştirmeleri araştırabilirsiniz.

Askeri gücüne güvenen bir ülkeyiz.Artık asker gücü değil teknoloji gücü önemli dimi. Japonların ordusu yok ;ama güçlüler. Çünkü orada herkes çok konuşmuyor duygusal davranmıyor, onlar çalışıyorlar.

Ayrıca Nükleer Santral'e HES'e karşı çıkanlara da ben karşıyım.Amerika'da 80 den fazla (bilinen) nükleer santral var. Biz de bir tane yapılacak halk tepkisi var.Bir de diyorlar Ruslar, Amerikalılar yapmasın. O zaman bir çözüm söyle ya da çözüm için git yüksek mevkilere yazı yaz. Bir müdürün ya da personelin yazacağı olumsuz yazı seni caydırmasın.

Baz istasyonu istemeyenler de cep telefonu kullanmasın.

Amerika'da et ucuz eğitim çok pahalı.

Rusya'da iletişim çok ucuz içki ucuz belki başka şey pahalı.

İstanbul'da deprem olacaksa senin orada ne işin var arkadaşım.Muhtemel İSt. doğumlu değilsin, dön köyüne. Köyünde yatırım yap çalış.

Şili'deki maden ocağını gördün mü ya da bizim maden ocağını. Ben görmedim konuşmuyorum.Varsa aramızda madne mühendisi bunu açıklayabilir.

Tekrar söylüyorum. Ramzey yapabilir ;ama siz alır biner misiniz?

Kola deyince Cola Turka'ya hacı hocaların dersiniz.Ona suç atıp İsrailin kolasını içersiniz.
    Samsun, Maltepe'yi kötü deyip Marlbora içersiniz.Gidip fabrikalarına niye kötü bilmezsiniz.
    Amerika'ya kızarsınız yazdığınız klavye amerikan malı, amerikan malı olmasa QWERTYU Q klavye F bile değil.

Hepsinini cevabı hükümet, devlet ise işte siz başınıza çoban arıyorsunuz demektir.

Kırıcı olduysam özür dilerim.
    Kırıcı değil, hatta kendi görüşünü ifade ediş biçimin gayet yapıcı. Fakat konuları yüzeysel düşündüğünü, gerektiğince derinlemesine irdelemediğini düşünüyorum. İnsanımızın bahsettiğin zaafları ve kusurları konusunda son derece haklısın. Ama bir toplum durup dururken bu hale gelmez. Tıpkı durup dururken yükselişe geçip kalkınamayacağı gibi. Oluruna bırakılan bir toplum geriye gitmeye mahkumdur. Bizde olmayan "sosyal devlet" burada devreye girer. Yapacağı planlamalarla kalkınmanın önünü açar, eğitir ya da düzgün ve adil eğitime olanak sağlar. Toplum ancak bu şekilde bilinçlenir ve kalkınır. Burada kalkınma tabirini sadece ekonomik değil; kültürel, bilimsel ve sanatsal anlamda kullandığımı söylememe gerek yok sanırım.

Buradaki kritik konu her bireyin kendi mesleğini ve diğer uğraşlarını mümkün olduğunca iyi yapma motivasyonuna sahip olmasıdır. Devlet politikalarının bu motivasyonu sağlayabildiğine, hatta gerektiğinde destek olduğuna gerçekten inanıyorsan seni burada nasıl ikna edebiliriz bilemiyorum. Ama ben buna gerçekten inanmıyorum.

Ama son söz olarak şunu söyleyeyim. Mesleğiniz ve diğer uğraşlarınız her ne ise, tüm olumsuzluklara rağmen onu düzgün yapma motivasyonunuzu hiç bir zaman kaybetmeyin. Bahsettiğimiz olumsuzlukların düzeltilmesi de ancak bu yolla mümkün çünkü. Sanırım bu konuda herkes hemfikir olacaktır.

otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    Alıntı zeda3000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dur o maddeyı tahmin ediyim. Oy verme hakkin var ama yorum yapma hakkin yok. Bu ayni motora binme hakkin var ama motor yapma hakkin yok gibi oldu.
    yanlışım varsa düzelt
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    EŞŞİZ TR'DE TEK CBR600F PC35 4 CİĞERLİ EŞEK ARISI
    etox ve şamil var ama ikside araba işte videosu:http://www.youtube.com/watch?v=8t3G0a8xN0s

3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)