Alıpta memnun kalmadıgınız motor varmı?
Reklamlar
-
2006 yılında sıfır cbf 250 aldım. ama memnun kalmadım.
hızı yetersiz 250 cc sınıfında parasına göre düz yolda 120 km ye zor çıkması
vibrasyonlu 8 bin devirden sonra aşırı vibrasyon
eksantirik zinciri 8 bin km de ses geldi (açılışı çok düzgün yapmama ragmen )
kıronik sorun çok olan bir motor olması(ön balatadan bozuk yolda aşırı ses gelmesi,8 bin devirden sonra arkalardan gelen ama bulamadıgım ses, sert süspansiyon ve ayar bulunmaması, vites 1 deyken agır devirde stop edip beni düşürmesi ki 1992 den beri motor binerim tecrubem var ama motor çok farklıydı.
neyse böyle sorunları bilmeyen çok kimse oldugu için çok cabuk satıldı. e HONDA diye tek artısı üzerinde honda yazması. nede olsa biz etiket satın alıyoruz.
Reklamlar
-
hayırlı olsun
ben kawasaki ninja 250r 2010 model aldım yaklaşık 3 ay önce
eksiğini arıyorum bir türlü bulamadım
belki tek eksiği benzin göstergesi olmaması olabilir
sadece benzin ışığı var
tabi henüz çok yüksek hızlara çıkmadım en fazla saatte 140km yaptım, o hızda da motor gayet sağlam, zaten motor hızlandıkça daha da sağlamlaşıyor
ancak vites aralıkları çok kısa, bazen unutuyorum 6.vitese çıkmışım 100km hızdayım, hızlanacam diyorum vites yükseltim ama debriyaja basıp vitesi yokladığımda son viteste olduğunu anlıyorum, gerçi biraz tehlikeli bir durum ama acemilik işte
umarım bu acemiliğim yüzünden başıma bir şey gelmez
aslında resimdeki motor da gayet güzele benziyor
tabi kullanmadığım için bilemiyorum ancak 250cc olarak ninja 250R bence çok hoş bir makine
saygılar
-
evet şimdi (mz 301- yamaha rx 135- 900 rr-cg 125-ybr 125-cbf 250-sym hd 200-sym gts 250-suzuki bandit-cbr 600 f-)bir sürü motor kullandıktan sonra bende ninja 250 aldım.
evet seninde tesbit ettigin gibi 6 vitese attıgımın farkına varmadan vites arayışı oluyor. bunun acemilikle bir alakası yok motor 6 vites dahi devirli bir sese ulaşıyor. ve rahatlatmak için vites aranıyor. çogu kez bunu bende yapıyorum.
sen ninja 250 almakla en dogru kararı vermişsin tebrikler. hem hızlı hem karizmatik yakıt ve teker masrafları az
tek eksiği fazlasıyla 600 lüklere benzemesi buda çogu araçların yarışmasına neden oluyor. ne yazık ki yeni nesil arabalar 200 km hızı görmekte zorlanmıyor. bu nedenle arada karizma çizilmesi oluyor.
bu motor 250 sınıfında lider durumda bu motorsikleti sürerken 250 cc oldugunu asla aklımızdan çıkarmadan kullanırsak büyük keyifler alınabiliyor.cbf 250 nin 120 gördügü yerde
160 km hızı görmekte zorlanmıyor. cbf 250 145 km hızı gördügü yerde 180 km hızı görüyor.
buda 250 cc için yüksek surat ve yeterlidir.
-
600 f im var, performansından şikayetçiyim, direksiyon amortisörü aparatları ülkmizde yok.
Hondanın genel olarak lazer iridyum kullanmasından şikayetçiyim, 160tl..
Genel f sıkıntısı olan egzantirikten inanılmaz şikayetçiyim. Sıfır gergi almama rağmen çözülmedi sorun, serviste değiştirmediğimiz için garanti dışı..
Ön fren levyesi daha açılı bükülmüş olabilirdi, performans kullanımda tek parmak frende eldiven full koruma bişi ise diğer parmakları rahatsız ediyor.
k4 1000 almıştım, 04 model litrelik bi makinaya göre fazla büyüktü, onun dışında pek şikayetim olmadı.
r1 vardı bi dönem, tek sıkıntısı aşırı hararetti, malum günümüzdeki r1 lerde ynı şekilde, yamahalar nedense sıcak çalışması ile ünlü, bizim gibi ağırlıklı şehir içi kullanıcıları için yasın 35 derecede fan açtığında inanılmaz sıkıntı doğuruyor.
Aprilia rs 125/250, yüksek yakın tüketimi, inanıulmaz pahalı parçalar. 1 silindir 2500 lira olurmu yaaa???
Suzuki gsxr 750, litrelikle aynı benzini yakması, çabuk bozulan göstergeler. Benzin lambasının sabit değilde sürekli yanıp sönmesi Cidden kıl oluyorsunuz.
Dev gibi kafa demiri, eski retro tasarımın etkisi de olsa yamaha 98 de bıraktı o işi..
vs.. vs.., aklıma geldikçe yazarım..
-
250 lik motor alıyorsunuz hızını yetersiz buluyorsunuz 8000 devirlerden bahsediyorsunuz.. Motorun belinden suyunu alıyorsunuz sonra bana yetmiyor, istediğim gibi değil diyosunuz. Alın o zaman 600 lük makine niye hem kendinizi hem motoru bu kadar kasıyorsunuzki ?
Her motorun bi limiti vardır, kimsenin keyfine göre yapılmıyor.
-
TanImsIz adlı üyeden alıntı
250 lik motor alıyorsunuz hızını yetersiz buluyorsunuz 8000 devirlerden bahsediyorsunuz.. Motorun belinden suyunu alıyorsunuz sonra bana yetmiyor, istediğim gibi değil diyosunuz. Alın o zaman 600 lük makine niye hem kendinizi hem motoru bu kadar kasıyorsunuzki ?
Her motorun bi limiti vardır, kimsenin keyfine göre yapılmıyor.
yani honda cbx250 yi boşuna mı üretmiş demek istiyorsunuz?
Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !
-
zaferkarizma adlı üyeden alıntı
yani honda cbx250 yi boşuna mı üretmiş demek istiyorsunuz?
Hayır makinanın verdiği performanstan tatmin olmak gerektiğinden bahsediyor. Her yemeğin tadı ve doyuruculuğu nasıl ayrı ise, her motorunki de ayrıdır.
-
GKN adlı üyeden alıntı
Hayır makinanın verdiği performanstan tatmin olmak gerektiğinden bahsediyor. Her yemeğin tadı ve doyuruculuğu nasıl ayrı ise, her motorunki de ayrıdır.
bnm demek istediğim arkadaş öyle bi bahsetmiş ki sanki normalde allınmaması gereken bir motor muş gb bahsediyor.
-
zaferkarizma adlı üyeden alıntı
bnm demek istediğim arkadaş öyle bi bahsetmiş ki sanki normalde allınmaması gereken bir motor muş gb bahsediyor.
Estağfurullah kardeşim, ben hiç öyle bir anlam çıkarmadım bence sen alınmamalısın bu kadar Herkez keyfinin, zevkinin, bütçesinin elverdiği şekilde en ii motora binmek ister. Nitekimde hepmiz öyle yapıyoruz
-
Ne güzel bir başlık bu böyle... Okuyunca çok fayadalı bilgilerin bulunuabileceği bir başlık. Çok yerinde olmuş, teşekkür ederiz
-
YBR125 alıp ta memnun kalmadım. neden mi? bir kere yağmurlu havalarda paçalarımı sırılsıklam yapıyor, topcase takılı değilse kaskıma kadar çamur oluyor sırtım. bu makine şehir içi için dizayn edilmiş ve yerdeki suyu bana yansıtmaması gerek... bir de yakıt sıkıntısı var. Herkesin bildiği gibi bu makine az yakıyor. ama basmassan, nitekim 7500 devirden sonra içmeye başlıyor benzini.
"DoksanSekiz Beygir." Herkes hakettiği gibi yaşar.
-
Syanur adlı üyeden alıntı
Ne güzel bir başlık bu böyle... Okuyunca çok fayadalı bilgilerin bulunuabileceği bir başlık. Çok yerinde olmuş, teşekkür ederiz
Tarafsız olursa gayet yararlı olur.
Ben bu zamanlarda kulladığım asya cuptan pek memnun değilim götürüyo ama montaj hataları filan yapılmış sorunlar yaşıyorum, mesala gaz kablosunu gelişi güzel bırakmışlar ortada gidon boğazına sıkışmış kabloyu eritmeye başlamı fark edip söküp düzeltmesem bir gün gaz kablom ve telim kopacakmış, sıkıntı yaratacak.Çıkarttıktan sonrada gaz teli kabloda takılıp gazı açık bırakıyor, sakat iş komple değiştiricem.
''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''
-
-
bu başlıktaki tek eksik var her motor da aynı sorunlar olcak deil bu kişilere rast geldiği yada şansızlık talihsiliğinden kaynaklanan şeyler misal ilk baştaki cbx her kişide aynı sorunları vermeyebilir yada arkadaşımızın apachi si gb.
-
ozgurakman adlı üyeden alıntı
YBR125 alıp ta memnun kalmadım. neden mi? bir kere yağmurlu havalarda paçalarımı sırılsıklam yapıyor, topcase takılı değilse kaskıma kadar çamur oluyor sırtım. bu makine şehir içi için dizayn edilmiş ve yerdeki suyu bana yansıtmaması gerek... bir de yakıt sıkıntısı var. Herkesin bildiği gibi bu makine az yakıyor. ama basmassan, nitekim 7500 devirden sonra içmeye başlıyor benzini.
kardeş bende 1 yamaha ybr 125 kullanıcısım tamam paçaların ıslanma konusunda dedıgın de haklısın ama bırde motoru devırlı ve devırsız surme dıye bırsey wardır bılırmısın her motorlu tasıtta devırsız surersen az yakar devırlı surersen cok yakar bende 3 tane var ben haftada 600-700 km yapıorum ve benzını yakması motorun surusune gore dıye bılırım bazen ben 10 lıralık benzın aldıgımda 4-5 gun gıttıgını bılıyorum ....
**dede** derki azraili gıcık etmek ıstıyorsan kask tak
-
-
ben de keevayda n şikayetçiyim hakim bey bir yılda 2500 liramı yedi ama satmaya kalkınca 1000 liraya alan yok keevayı speed 150 olmasına ragmen geçmeyen hiç bir motor kalmadı motoru kasabada alay konusu oldum 125 liklere döküldü ben topladım ama sonu gelmedi en sonunda yakacam heralde
Bana göre en iyi Köpek: Isırmayan Köpek.
-
mesala honda cg 125 lerin 100 de 90 ında eksoz içinden bir parça kopar ve ses yapar. zırıl zırıl benimki yapmıştı arkadaşımınkide sonra arkadaş yeni eksoz aldı 250 tl ye bir süre sonra yine yaptı
apaçhelerin 8 bin devirden sonraki titreşimi bütün apaçhelerde var mesala
yada honda dylan 150 lerin çoğu eksoz kopartıyor. veya cbf 250 lerin çogu 2007 ler hariç motor yag kaçagı olması gibi bazı kronik sorunlar varki fabrika hatası
-
kendim de bir çeşidini kullandım, etrafımda sayısız türünü görüp hakkında fikir sahibi oldum; şimdiye kadar verilen parayı hakedecek bir çin malı motor görmedim (1000 lira dahi olsa).
sadece cup modeller biraz daha dayanıklı diğerlerine göre.
hyosung gt 250r: eğer 150 kmh üzerine zorlamazsanız sıkıntı çıkarmaz, iyi makinadır. 3,5 yıldır bir yamuğu olmadı bana. lakin cüsse güç orantısızlığı yüzünden yeterince dengeli bir motor değil, daha ufak olmalıydı.
derbi senda: kısa süredir kullanıyorum. vites aralıkları çok kısa, acaba 6. vites olmalı mıydı dedirtiyor. tam bir oyun makinası, kaliteli ve çok dengeli alet.
-
coq adlı üyeden alıntı
Minsk 125 yeni kasa; -80 derecede bile tek marsta çalisir, geri kalan her seyi faul.
Gilera 125 cx; bir karbüratör fabrikasi açmayi ciddi ciddi dusunmeye baslamistim.
GPZ 305; sekman fabrikasi da olur.
GSXR 1000; hayvan gibi motor, ardindan Hayabusa bisiklet gibi gelmisti. Abartmiyorum.
R1 bir daha da davosa gelmem, o motora da para vermem.
ZZR1100, iki numara büyük gelmisti.Bir daha almam.
R6 dönmüyor bu serefsiz makina.Yolda gezip sekil yapmaya yarar.
ZX7R Ne akla hizmet uretildigini ve benim niye gidip satin aldigimi bugün bile çözebilmis degilim.
analizler cok dogru gsxr 1000 hayvan gb motor tabiri sanırım depo kısmından dolayı ortaya cıkmıs. r1 de ki olayda motor kısmını yapan muhendis ayyaştı sanırım hepsimi sorunlu cıkar
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)