Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

ve ilk deneyimimi yasadim

REKLAM ALANI

Motosikleti
    05' CBR 125R
    bi tanidigim mobiletinde beysehir gölü etrafinda beni yaklasik 2 saat artci olarak tasidi. Ben ilk 10 dakika tirstim hizimiz 50-60 olmasina ragmen ama sonradan alistim ve hic sknti cekmedim.. Ben hyo gt 250r istiyom. E simdi kullanabilecek miyim ki ben bunu? Cok krarsz kaldim.. Eger kullanamycaksam motordan vazgecicem.. Cbr 125 önermeyin cunku sevmedim ben o motoru. Hyo olursa olcak ins. Olmassada vazgeccem bu sevdadan :(

Not=yazi dilim icin özür dilerim telefondan yazdigim icin böyle k.bkmayin..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    zaferkarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hepsi satıldı :(
    buggın illa böle bi motosiklettle başlamak zorunda değilsinki kaç defa sölicez sana al basit 125 lik motor kullan kendini de boşuna kasma mobilette artçı olarak korkup heyecanlandığın 1 ise üzerine oturup sürmeye çalıştıgında 10katı daha fazla heyecanlanacaksın.bak hem parana yazık olur düşüp kalkıcaksın allah korusun bi yerine bişi olmasın ama bnm kanaatim ufak bi motor alman.
    Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !

MotoGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dominar D400 [2024]
    Hyo GT 250R dediğin makine ağırdır. Mobiletle karşılaştırma derim. Bu deneyim ve özgüvenle kesin düşersin.

Motosikleti
    05' CBR 125R
    Alıntı zaferkarizma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    buggın illa böle bi motosiklettle başlamak zorunda değilsinki kaç defa sölicez sana al basit 125 lik motor kullan kendini de boşuna kasma mobilette artçı olarak korkup heyecanlandığın 1 ise üzerine oturup sürmeye çalıştıgında 10katı daha fazla heyecanlanacaksın.bak hem parana yazık olur düşüp kalkıcaksın allah korusun bi yerine bişi olmasın ama bnm kanaatim ufak bi motor alman.
    Haklisin beni kirmadn incitmedn surekli söyluyorsunuz ama benim amacim sadece goruntu hiz degil.. Hyo alirsamda 80 e bile gelebilecegim tartisilir. Ama 125 liklerde cok kucuk be abi

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:51 ----------

Alıntı MotoGT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hyo GT 250R dediğin makine ağırdır. Mobiletle karşılaştırma derim. Bu deneyim ve özgüvenle kesin düşersin.
    Cok hizli gitmeyecegim icin dusme cok fazla sorun olur mu bilmiyorum. Benim korkum hic kontrol edemiyip surekli milletin onunde dusup rezil olmak

Motosikleti
    ole deme işte buggun kimleri görüyorum yaşadıgım yerde ya ben 50 yi geçmem dien en mualyım adam bıle bı bakmısım 100 den assagı ınmıyor heleki kask bile takmıyor. şansını zorlama bizide üzme kendini ve ailenide üzme.sen bizi dinle al ufak bişi motorun şekli hiç mi hiç önemli deil bnce. tabikide alıştırmalarını trafiğin olmadıgı yerlerde yap. yavaş yavaş illaki alışacaksın ama büyük motor alıpta alışılmaz.çünkü senin hiç tecrüben yok 125 likle tecrüben olsaydı şu an biz sana gtr250 alman için akıl verecektik.

extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    EŞŞİZ TR'DE TEK CBR600F PC35 4 CİĞERLİ EŞEK ARISI
    bak sen daha hiç bişey bilmiyosun 250 motor alacağım diyorsun ben olsam moblette pejo tarzı bi şey alır iyice alışırım düşersemde fazla masraf olmaz.daha sonra vitesli bir 125 lik daha sonra hyo alacaksam alırım.benim fikrim bu,gerisi sana kalmış istediğini alabilirsin ama demişlerdide dersin.....

Motosikleti
    DRZ400 SM
    250 cc başlangıç için ideal. 125'ten daha uygun bence.

Tek muhtemel sıkıntı kaynağı gt250r'nin karenajı. Kırıp çizersen biraz canını sıkabilir. Fakat aynı motosikletin çıplak versiyonu da yok muydu? Comet'ti sanki adı.
    [B]J şimdi asker[/B]

kujumax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer Fz6 ( 2006 )
    Ne Kadar Hızlı Gitmem Diosanda Bende Öyle Diordum Ama Motoru Elime Aldıgımda Direk Düz Yol Arıyo İnsan Artik Sehir İçinde 80-90la Gidenler Var...

Motor: Adrenalin
    (K)aza (A)nında (S)eni (K)orur

Motosikleti
    05' CBR 125R
    kasko yaptircam alirsam grenajlari cizmek önemli degilde olan bana olmasin. Hondanin egitimlerine katilsam hyo icin yeterli olur mu?
    Artik son dakkalari oynuyorum buldum 2.el hyo kisdayiz diye fiyat da dustu ve kacirmadan almak istiyorum onu. Kafam da fazlasiyla karisti ama herkesin görüsü farkli 250 lik le baslamak daha iyi diyende var 125 likle de

Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NX 400
    buggin, Hyo 250'yi alacağını garantiledin mi?
    Babanla konuştun ve söz aldın mı? Sana hemen öyle bir motosiklet alacak mı?

Motosikleti
    senin düşüp kalkmanı kasko karşılıyomu araştırdınmı? e ozaman ben gidip ss makinanın motorunu yakım kasko karşılasın bana yenisini temin etsin yada tamir ettirsin :S

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:05 ----------

ayrıca motordan sert şekilde düştüğünde granajalr çizilmekle kalmaz kırılır.

Motosikleti
    05' CBR 125R
    Alıntı Levsy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    buggin, Hyo 250'yi alacağını garantiledin mi?
    Babanla konuştun ve söz aldın mı? Sana hemen öyle bir motosiklet alacak mı?
    Evet abi izni aldim gelecek ay en gec elimde olcak motor ama iste kullanamamaktan korkuyorum..

Motosikleti
    Olacak inş. :)
    Abi bunları incele derim...
    Aprilia rs125
    Derbi Gpr 125
    yamaha yzf r125
    [B]Ben Bakkala Gitmek için Motora binmem Motora binmek için bakkala giderim...[/B]

Motosikleti
    05' CBR 125R
    Alıntı zaferkarizma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    senin düşüp kalkmanı kasko karşılıyomu araştırdınmı? e ozaman ben gidip ss makinanın motorunu yakım kasko karşılasın bana yenisini temin etsin yada tamir ettirsin :S

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:05 ----------

ayrıca motordan sert şekilde düştüğünde granajalr çizilmekle kalmaz kırılır.
    Onu hic arastirmadim. Ama eger karsilamassa bende bir kac haftaligna sökerim grenajlari.. Yeterki surebiliyim su aleti cok istiyorum belki de hic deneyimim yok ondan bu kadar heycan ama ayklarimda orta derecede titreme var ondan cekiniyom

m.şanveren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    Senin yanlışın nerde biliyormusun?...

''Benim korkum hic kontrol edemiyip surekli milletin onunde dusup rezil olmak''

İşte senin yanlışın burda,millet için değil,kendin için sür.
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

MotoGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dominar D400 [2024]
    Benim 125lik cbrim vardı. Bi kere olduğu yerde düşürmüştüm canımdan can gitmişti. okadar üzülmüştüm. heleki bu alet 110kgluk bişi. Senin dediğin alet 150-170kg luk. Grenajlar sana masraf açar. Yenisin bu işte kesin düşürürsün diyorum ve öle hızlı gitmem deme kesin için dürtüklenir

Motosikleti
    05' CBR 125R
    Alıntı freestyle__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi bunları incele derim...
    Aprilia rs125
    Derbi Gpr 125
    yamaha yzf r125
    2 zamanlilara bulasmak istemiyorum
    Yamaha da cok pahali maalesef

---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:15 ----------

Alıntı m.şanveren adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Senin yanlışın nerde biliyormusun?...

''Benim korkum hic kontrol edemiyip surekli milletin onunde dusup rezil olmak''

İşte senin yanlışın burda,millet için değil,kendin için sür.
    Suan icin sadece okula gidip gelcem dusunsene o kadar kisi icinde yeri optugumu o duruma dusmek can skci malesef

Motosikleti
    yokya akıllanmıcak bu ıkıncı konusu eski konusu : http://www.motosiklet.net/forum/moto...k-sey-var.html burdada cok şey anlattık

Motosikleti
    05' CBR 125R
    Alıntı MotoGT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim 125lik cbrim vardı. Bi kere olduğu yerde düşürmüştüm canımdan can gitmişti. okadar üzülmüştüm. heleki bu alet 110kgluk bişi. Senin dediğin alet 150-170kg luk. Grenajlar sana masraf açar. Yenisin bu işte kesin düşürürsün diyorum ve öle hızlı gitmem deme kesin için dürtüklenir
    O zaman ilk baslarda grenajlari sokup kullanmak care.. Alismak mesele benim icin 1 ay icinde guvenli bi sekilde trafige cikabilir miyim?

volkanix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ford Fiesta 1.5 2013
    buraya yaza ntüm arkadaşlar doğruyu söylemiş
    doğruyu yazmışlar
    ama senin doğrun başka sanırım
    senin yerinde olsam şu anki azıcık tecrübemle sana cbf 150 öneririm

bir kere artçı olmakla motoru kendin kullanmak arasında çok fark var
    hatta motorun olmasıyla motoru kullanmak arasında da çok fark var
    Hyo dediğiniz 250cclik motoru kullanmadım ancak resimlerde gördüğüm ve bu forumdaki topiğini okuduğum kadarıyla güçlü ve kaslı bir motor
    kaslı derken büyük grenajlı şekilli

ben de senin gibiydim apache veya honda cbf 150 alacaktım
    sonradan daha da araştırdım kawasaki ninja 250R aldım
    sıfır aldım ve hiç tecrübem yoktu

1 hafta sadece motora baktım
    1 hafta 1-2 gün sadece 1.viteste kalkışları duruşları öğrendim
    sonraki hafta dönüşleri vs. vs.

ilk sürüşümde motoru olduğum yerde yere düşürdüm
    motora da bana da bir şey olmadı ancak moralim bozuldu

motora bir şey olsa da benim için önemli değil önemli olan benim
    ama bu motorumu çok sevdiğim gerçeğiyle hiç çelişecek bir durum değildir
    yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen hala öğreneceğim çok şey var

trafikte defalarca istop etirdim yani defalarca derken de abartmim 4-5 kere felan
    çok yavaş gittim
    trafiğin akmasını bekledim bir çok kere
    3 ay geçmesine rağmen hala bu tip şeyleri yapıyorum

eğer alırsan acizane bir tavsiyem 1-2 ay sonra çok uzun olmamak şartıyla ve mutlaka tecrübeli bir arkadaşınla uzun bir yola çıkman
    bu tip uzun yollarda hem kendi şoförlüğünü hem de motorunu iyi tanıyorsun
    yoksa trafikte dur kalk yavaş git felan çok iyi tanıyamıyorsun

2.el alman güzel, rodaj derdin olmaz ama tanıdığın iyi bir ustaya götürmen gerek
    benim hiç bir bilgim yoktu, hiç tanıdığım usta yoktu, kimseye güvenmiyordum o yüzden biraz da sıfır bir makine aldım

olmayacak diye bir şey yok
    125cc de alabilirsin 250cc de hatta daha da büyüğünü de alabilirsin
    bunu bilgisayarın ucundaki kişi değil en iyisini sen bilirsin
    bilgisayarın ucundaki arkadaşlar ancak kendi tecrübelerinden başkalarının gördükleri tecrübelerinden sana kısa bir aktarım yapabilirler
    yoksa dediğim gibi en iyisini sen bilirsin

motor kullanırken heyecan hissetmek korkmak güzel ancak çok korku da özellikle kararsızlığa götürecek korkular da tehlikelidir
    trafikte fazla kararsız olmayacaksın
    her zaman tedbirli ve her zaman kararlı olacaksın

çok uzattıysam kusuruma bakamayın
    son olarak almadan önce alacağın motorun üstüne bir kere otur ve motorun çalışma sesini bir kere dinle eğer fırsatın olursa ve ondan sonra hissedeceğine eminim

saygılar

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)