Benim hiç mi hiç motor tecrübem yoktu hatta motorun koltuğuna dahi oturmamış birisiydim. içimde birden motor sevdası oluştu (motoGP yi fazla oynuyordum ondan olsa gerek
) vee motor almaya karar verdim. YBR 125 alacaktım 2.el arkadaşlarım vitesli motor alma kullanamazsın diye defalarca uyardılar. senin için en iyisi scooter dediler bununla öğrenirsin daha sonra satar almak istedigini alırsın dediler. bende gittim 150cc asyanın 150T 19A modelini aldım. diğer scooterlara göre hem büyük hemde kalıplıydı bana çok büyük göründü ben bunu süremem dedim ve 15 güne yakın zaman sadece motora bakıyodum cesaretim yoktu. artık yavaş yavaş çıkartıp biniyordum, derken aynı sezon içinde aldığıma pişman oldum. satıp almak istediğim motoru aldım.
Kıssadan hisse :
* kafana hangi motoru koyduysan onu al
* başlangıç için 250cc motor ideal fakat grenajlı olması biraz masraflı olabilir sana (kaza, yatırma, düşürme gibi)
* burada yorum yapan arkadaşlar (olumlu - olumsuz) senin iyiligin için söylüyorlar
* kesinlikle ehliyetsiz binme..ben aldığımda ehliyetim yoktu amaaan benimi durduracaklar düşüncesi vardı (kazasını hiç düşünmedim bile) netekim trafik durdurdu. ehliyet olmadığı için motor parka çekildi. parktan çıkartmak için 850TL para ödedim..Bu arada motoru 900TL ye almıştım
* biraz uzun oldu galiba kusura bakmayın
* motorun hayırlı olsun kazasız belasız kullanman dileğimle