Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

ve ilk deneyimimi yasadim

REKLAM ALANI

Motosikleti
    250 mct
    Alıntı buggin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O zaman ilk baslarda grenajlari sokup kullanmak care.. Alismak mesele benim icin 1 ay icinde guvenli bi sekilde trafige cikabilir miyim?
    Ya canım kardeşim tüm mesajlarını okudum ve yazdığım tüm mesajları gırgır olsun diye yazdığını düşünmek istiyorum.
    Yok 50'yi 60'ı geçmem, grenajları çıkartırım, düştüm mü rezil olurum gibi bunlar eminim gırgır olsun diye yazılmış şeyler.
    Motosiklet almadan önce;
    ehliyetin var mı ?
    eğitimlerini aldın mı ?
    tüm koruma ekipmanların tam mı ?

Bunların hepsini tamamen hallettikten sonra iş bitmiyor canım kardeşim. Senin dediğin gibi her motosikletten düştüğünde rezil olmuyorsun bazen öyle bir düşüyorsun ki kolun kafan kopuyor ve emin ol ondan sonra yaşamaya devam etmiyorsun.
    Sen bu durumdayken sana motosiklet alan ebeveynlerinin de hatalı olduğunu düşünüyorum.

Nacizane fikirlerim bunlar kardeşim sana...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    05' CBR 125R
    Alıntı volkanix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    buraya yaza ntüm arkadaşlar doğruyu söylemiş
    doğruyu yazmışlar
    ama senin doğrun başka sanırım
    senin yerinde olsam şu anki azıcık tecrübemle sana cbf 150 öneririm

bir kere artçı olmakla motoru kendin kullanmak arasında çok fark var
    hatta motorun olmasıyla motoru kullanmak arasında da çok fark var
    Hyo dediğiniz 250cclik motoru kullanmadım ancak resimlerde gördüğüm ve bu forumdaki topiğini okuduğum kadarıyla güçlü ve kaslı bir motor
    kaslı derken büyük grenajlı şekilli

ben de senin gibiydim apache veya honda cbf 150 alacaktım
    sonradan daha da araştırdım kawasaki ninja 250R aldım
    sıfır aldım ve hiç tecrübem yoktu

1 hafta sadece motora baktım
    1 hafta 1-2 gün sadece 1.viteste kalkışları duruşları öğrendim
    sonraki hafta dönüşleri vs. vs.

ilk sürüşümde motoru olduğum yerde yere düşürdüm
    motora da bana da bir şey olmadı ancak moralim bozuldu

motora bir şey olsa da benim için önemli değil önemli olan benim
    ama bu motorumu çok sevdiğim gerçeğiyle hiç çelişecek bir durum değildir
    yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen hala öğreneceğim çok şey var

trafikte defalarca istop etirdim yani defalarca derken de abartmim 4-5 kere felan
    çok yavaş gittim
    trafiğin akmasını bekledim bir çok kere
    3 ay geçmesine rağmen hala bu tip şeyleri yapıyorum

eğer alırsan acizane bir tavsiyem 1-2 ay sonra çok uzun olmamak şartıyla ve mutlaka tecrübeli bir arkadaşınla uzun bir yola çıkman
    bu tip uzun yollarda hem kendi şoförlüğünü hem de motorunu iyi tanıyorsun
    yoksa trafikte dur kalk yavaş git felan çok iyi tanıyamıyorsun

2.el alman güzel, rodaj derdin olmaz ama tanıdığın iyi bir ustaya götürmen gerek
    benim hiç bir bilgim yoktu, hiç tanıdığım usta yoktu, kimseye güvenmiyordum o yüzden biraz da sıfır bir makine aldım

olmayacak diye bir şey yok
    125cc de alabilirsin 250cc de hatta daha da büyüğünü de alabilirsin
    bunu bilgisayarın ucundaki kişi değil en iyisini sen bilirsin
    bilgisayarın ucundaki arkadaşlar ancak kendi tecrübelerinden başkalarının gördükleri tecrübelerinden sana kısa bir aktarım yapabilirler
    yoksa dediğim gibi en iyisini sen bilirsin

motor kullanırken heyecan hissetmek korkmak güzel ancak çok korku da özellikle kararsızlığa götürecek korkular da tehlikelidir
    trafikte fazla kararsız olmayacaksın
    her zaman tedbirli ve her zaman kararlı olacaksın

çok uzattıysam kusuruma bakamayın
    son olarak almadan önce alacağın motorun üstüne bir kere otur ve motorun çalışma sesini bir kere dinle eğer fırsatın olursa ve ondan sonra hissedeceğine eminim

saygılar
    Kaale alıp fikirlerinizi, tecrübelerinizi vs. paylaştığınız için teşekkür ederim.
    Benim amacım motora binmekte sadece okula gidip gelmek o yüzden de motorda görünümü 1. planda tutuyorum.Benim için performans, yakıt vs. 2. planda. Çoğu kişi cbf 150 öneriyor ilk tecrübe için ama SS istediğim için hiç sıcak bakmıyorum o tarz motorlara.
    125 lik SS lerde var ama ya fiyatı bana uygun değil, ya 2 zamanlı ya da istediğim kalıpta değiller.

siz başarmışınız hiç tecrübeniz yokken 250 lik bi makinayı kullanmayı bende başarabileceğimi düşünüyorum.
    (tabi sağolsunlar bir kaç kişi hevesi kursakta bırakmakta üstlerine yok
    600 lük makinalarla başlayıp şuan gayet güzel motor kullanan insanlar mevcut ve daha önceden dediğim gibi benim hız tutkum yok irademe de güveniyorum. Tabi illaki basarsın diyen arkadaşlarda var ama o onların düşüncesi.)

Benim kullanacağım yerler şehir içi olduğu için şehir dışında alıştırma yapmama gerek yok sanırım. dur kalk, dönüşler, ani fren vs. bunları öğrensem yeter.
    Korku sorunumda kullandıkça alışırım diye düşünüyorum inş. bi aksilik olmassa da 1 ay içinde motorum elimde olcak.

Yardım eden etmeyen herkese teşekkür ederim. (Hevesimi kıranlarada ayrıca bi teşekkürü borç bilirim tabii.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:31 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:20 ----------

Alıntı eTo1903 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya canım kardeşim tüm mesajlarını okudum ve yazdığım tüm mesajları gırgır olsun diye yazdığını düşünmek istiyorum.
    Yok 50'yi 60'ı geçmem, grenajları çıkartırım, düştüm mü rezil olurum gibi bunlar eminim gırgır olsun diye yazılmış şeyler.
    Motosiklet almadan önce;
    ehliyetin var mı ?
    eğitimlerini aldın mı ?
    tüm koruma ekipmanların tam mı ?

Bunların hepsini tamamen hallettikten sonra iş bitmiyor canım kardeşim. Senin dediğin gibi her motosikletten düştüğünde rezil olmuyorsun bazen öyle bir düşüyorsun ki kolun kafan kopuyor ve emin ol ondan sonra yaşamaya devam etmiyorsun.
    Sen bu durumdayken sana motosiklet alan ebeveynlerinin de hatalı olduğunu düşünüyorum.

Nacizane fikirlerim bunlar kardeşim sana...
    hiç birini gırgır amaçlı söylemedim. 80' i geçmem dememin nesi abest anlıyamadım illa SS motor alan bi kişi son limitlerine kadar kullanması mı gerekiyor öyle bi şart mı var?

Ehliyetimi alcam çok fazla zaman kalmadı.
    Eğitim alsaydım burada neden size gelip soru soruyum?
    Koruma ekipmanlarını motorla birlikte alcam inş.

Motosikleti
    Kawasaki Z 750
    Bence 250 lik Hyosunglar başlamak için güzel makineler. Bıktım bütün herkesin 125 lik başlama sevdasından. Kardeşim kendine özgüvenin varsa, motosikletini aldıktan sonra kask-mont-eldiven-bot bunları da alacağına inanıyorsan motosikletini al hız limitlerini aşmadan kendini geliştir. Ama ilk önce ehliyetini al, orada öğrenirken kullanacağın motosiklet 150cc lik olacak muhtemelen, onunla çoğu şeyi öğrenmeye çalış, motosiklet ile ilgili çok makale oku (mt.net de birçok şey öğrenebilirsin), daha sonrasında al motorunu. yalnız önümüz kış, bu havada motosiklet kullanmak çok zordur, kıyafetsiz sürmez imkansız-lastiklerinin ani manevralarda kayması da olasıdır. kazasız belasız sürüşler dilerim.

Motosikleti
    05' CBR 125R
    Alıntı cienfuegos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence 250 lik Hyosunglar başlamak için güzel makineler. Bıktım bütün herkesin 125 lik başlama sevdasından. Kardeşim kendine özgüvenin varsa, motosikletini aldıktan sonra kask-mont-eldiven-bot bunları da alacağına inanıyorsan motosikletini al hız limitlerini aşmadan kendini geliştir. Ama ilk önce ehliyetini al, orada öğrenirken kullanacağın motosiklet 150cc lik olacak muhtemelen, onunla çoğu şeyi öğrenmeye çalış, motosiklet ile ilgili çok makale oku (mt.net de birçok şey öğrenebilirsin), daha sonrasında al motorunu. yalnız önümüz kış, bu havada motosiklet kullanmak çok zordur, kıyafetsiz sürmez imkansız-lastiklerinin ani manevralarda kayması da olasıdır. kazasız belasız sürüşler dilerim.
    şimdilik sadece fiyatı ucuzluyor diye alcam makinayı ehliyetsiz kullanma niyetim yok zaten satan adam kask ve montu yanında vercek.(bedenime uydu)
    diğer ekipmanların fiyatıda çok tuzlu değil onlarıda alcam illaki.
    Benim bi tecrübem daha yok ama anlamıyorum herkes 125 liklerden başla diyor illa. 250 liklerle başla diyenler niye konuşuyo o zaman kendime güvenim bugunden sonra geldi. uzman kişilerinde yardımıyla motora alıştıktan sonra birşey olmaz inş.
    Teşekkür ederim yorumun için.

Motosikleti
    Kawasaki Z 750
    şimdilik sadece fiyatı ucuzluyor diye alcam makinayı ehliyetsiz kullanma niyetim yok zaten satan adam kask ve montu yanında vercek.(bedenime uydu)
    diğer ekipmanların fiyatıda çok tuzlu değil onlarıda alcam illaki.
    Benim bi tecrübem daha yok ama anlamıyorum herkes 125 liklerden başla diyor illa. 250 liklerle başla diyenler niye konuşuyo o zaman kendime güvenim bugunden sonra geldi. uzman kişilerinde yardımıyla motora alıştıktan sonra birşey olmaz inş.
    Teşekkür ederim yorumun için.
    eğer uzman kişilerden yardım da alacaksan birşey olmaz. motora her bindiğinde tekrar binebilecek miyim? sorusunu kendine sorarsan zaten düzgün kullanırsın. yeter ki kendine güven arkadaşım ama sana tavsiyem ehliyetsiz binme derim. bu yüzden hapislerde yatanlar var ölümcül kazaya girdikleri için.

Motosikleti
    05' CBR 125R
    Alıntı cienfuegos adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eğer uzman kişilerden yardım da alacaksan birşey olmaz. motora her bindiğinde tekrar binebilecek miyim? sorusunu kendine sorarsan zaten düzgün kullanırsın. yeter ki kendine güven arkadaşım ama sana tavsiyem ehliyetsiz binme derim. bu yüzden hapislerde yatanlar var ölümcül kazaya girdikleri için.
    Allah korusun abicim ne hapisi
    zaten ehliyetsiz ailem izin vermez kesinlikle ikiside hukukcu olunca ebeveynlerin kanun dışı hareket yapamıyom

inş. kazasız belasız sürmeyi öğrenirim de fotolarla süslerim burayı

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    gt250RR Araba:Alfa Romeo 156 Luce Di Amalfi Grisi
    @buggin kardeş bende aynen senin düşüncedeyim böyle bir konu ben açmadan önce sen açmışsın şimdi benim derdim hyo yu alıp okula giderken (dolmuşa-otobüse para vermemek için ) kullanmak benim için GÖRÜNÜŞ önemli yani başlangıç motoru cc büyütmek gibi bir amacım yok dediğim gibi okulda motor göstersin kendini ilgi çeksin istiyorum benim hızla silindirle filan işim yok 125cc ler çok cılız hiç vitesli kullanmadım bakalım para biriktiriyorum bende 184boyum 64kilom var kontrol edermiyim

Motosikleti
    05' CBR 125R
    Alıntı MeKRoG adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    @buggin kardeş bende aynen senin düşüncedeyim böyle bir konu ben açmadan önce sen açmışsın şimdi benim derdim hyo yu alıp okula giderken (dolmuşa-otobüse para vermemek için ) kullanmak benim için GÖRÜNÜŞ önemli yani başlangıç motoru cc büyütmek gibi bir amacım yok dediğim gibi okulda motor göstersin kendini ilgi çeksin istiyorum benim hızla silindirle filan işim yok 125cc ler çok cılız hiç vitesli kullanmadım bakalım para biriktiriyorum bende 184boyum 64kilom var kontrol edermiyim
    @MeKRoG bunlar bizi anlamıyolar ki işte biz öğrenciyiz tecrübemiz yok.
    ama onların tecrübeleri var altlarındakide yabana atılmıycak cinsten motorları var. Bizde kullanabileceğimiz cc deki motorları soruyoruz onlara bu cüssenin altından kalkabilir miyiz diye ama empati kurmadıkları için bazıları benim çok hevesimi kırdılar. ama ben kesin kararımı verdim hyo yu alıyorum.

benim boyumda 1.77 kilom 77 kullanırım heralde gelecek aya motorun üstüne bi bincem ayaklarım yere deyer büyük ihtimal. sen 1.84 boyla çok rahat kullanırsın bence kardeş ama yinede kullanana sormak lazım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    gt250RR Araba:Alfa Romeo 156 Luce Di Amalfi Grisi
    sen boy verirsin artık motorda gelecek aya alıcakmısın hyoyu söylersin durumu o vitesi , debrajı filan zor mu sahibinden.com danmı buldun ilanı hangi renk

Motosikleti
    05' CBR 125R
    Alıntı MeKRoG adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen boy verirsin artık motorda gelecek aya alıcakmısın hyoyu söylersin durumu o vitesi , debrajı filan zor mu sahibinden.com danmı buldun ilanı hangi renk
    gelecek aya alcam ama maalesef süremiycem hiç ama hava şartları güzel olursa bi kaç kere kalkış çalışabilirim o zaman daha detaylı konuşuruz inş. kardeş

evet sahibinden.com da buldum siyah. heycanla bekliyorum 1 ayın geçmesini

Motosikleti
    CBR 600F
    yazıları baya okudum.görüyormki gönül sevdadan geçmiyor.HYO haricindeki 5000 tl civarı içine sinmiyor.
    benm ikinci motorumdu.2-3 defa küçük çaplı kaza geçirdim.sadece birinde ayağımda doku izlmesinden 20 gün çalışımadım.
    geçn ay saatığm arkadşın ilk motoruydu.2,haftasında yatırdı.öğrendim sandı çünkü.
    bence sende bi eğitim aldıktan sonra tedbirli bi şekilde kulanırsan alışırsın.
    benm fikrim.arkadşlarım bana sorduklarında motorun hangisi diye hyo yu göstermekten haz alıyorm.eğer kibar bişyler gömlek giyemiyorsam,saçlarımı yapamıyorsam buna değecek bi motora binmeyi isityorm.bu yüzden 600 cc ye geçeceğm
    sen zaten 1 ay sonra CıBıR ı satıp gene hyo almak isteyceksin.1 ay motoru tanı.sağlam marka tekerlek al.milletin bakışına aldanp gazlama yeter.koplay gelsin

Motosikleti
    Honda Msx125 olacak gibi
    GT250R görüntü olarak müthiş bir motor.Benim kişisel fikrim hem ağır hem 250cc olmasından ötürü sürüş açısından ybr125 'den çok farklı.Manevraları hyosung ta vücudunla yapıyorsun.ybr 125 alırsan rahatça trafiğe çıkabilirsin.Çokta rahat kullanırsın.Sonuçta sana kalmış...
    I've woken now ,to find myself , in the shadows all I've created.

Motosikleti
    honda cbf 150
    valla bence iyice ogrenmeden kendine guveninin olmadan binme derim...

Isaac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yayayayayaya.....
    Honda monda git bir yerden adam akıllı eğitimini al. Sonra yavaş yavaş kullan öğren. Hyo dediğin 180'i görebilen bir makine. O yüzden farklı bir tercihte bulun derim. 250'lik bir cruiser iyi olabilir. Kolay gelsin...

volkanix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ford Fiesta 1.5 2013
    bence bir konuda haksızsın
    bunlar bizi anlamıyolar ki işte biz öğrenciyiz tecrübemiz yok.
    demişsin
    tek tek cümleni analiz edip yorumlamicam ama bu konuda haksızsın
    burda yorumlarını katanlar sen başlık açtığın için tecrübelerini paylaşanlar
    seni anlamadıkları için yorum yaptıklarını hiç zannetmiyorum
    ben öyle düşünmezdim
    tüm yorumlara saygı duyardım ve anlamıyorlar demezdim
    imalı teşekkür de etmezdim
    tabi bunları ben yapmazdım
    ve zanlarımın yanlış olmamasına çalışırdım
    umarım gönlündeki gibi olur herşey ve dediğin gibi keyifli zamanlarının resimleriyle süslersin forumu
    saygılar

Motosikleti
    05' CBR 125R
    bi yandan korkmaya başlıyorum yorumlarınız yüzünden bi yandan da içim içimi yiyor ama kesin kararımı verdim eğitimi alcam tam korumayla yavaş yavaş öğrencem inş. bu makinayı.

yavaş sürüşde de düşsem bile çok ciddi bi yaralanmam olmaz diye düşünüyorum. (yanılıyo olabilirimde deneyimliler bilgilendirirse aydınlığa kavuşmuş olur bu kafamda )

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:33 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:27 ----------

Alıntı volkanix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence bir konuda haksızsın

demişsin
    tek tek cümleni analiz edip yorumlamicam ama bu konuda haksızsın
    burda yorumlarını katanlar sen başlık açtığın için tecrübelerini paylaşanlar
    seni anlamadıkları için yorum yaptıklarını hiç zannetmiyorum
    ben öyle düşünmezdim
    tüm yorumlara saygı duyardım ve anlamıyorlar demezdim
    imalı teşekkür de etmezdim
    tabi bunları ben yapmazdım
    ve zanlarımın yanlış olmamasına çalışırdım
    umarım gönlündeki gibi olur herşey ve dediğin gibi keyifli zamanlarının resimleriyle süslersin forumu
    saygılar
    yanlış anlaşılma olmuş sanırım kusuruma bakmayın. benim demek istediğim tecrübeli arkadaşlar bizleri düşünüyor ve bu yorumlarını yapıyolar ona saygım sonsuz ama o cümlemdeki asıl düşünce 'tecrübesiz biri SS makina kullanmasın' sanki bu tarz bi düşünceyle yazıyolar kanaatindeyim ben. yada kullansalar bile 125 cc olması lazım diyolar. ben zaten bunu belirttim 125 lik makina istemiyorum benim dediğim motoru ben kullanabilir miyim onu soruyorum ama bazı arkadaşlar empati kurmadan yorum yazıyolar benim sitemim onlara...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    2 Teker
    Benim hiç mi hiç motor tecrübem yoktu hatta motorun koltuğuna dahi oturmamış birisiydim. içimde birden motor sevdası oluştu (motoGP yi fazla oynuyordum ondan olsa gerek ) vee motor almaya karar verdim. YBR 125 alacaktım 2.el arkadaşlarım vitesli motor alma kullanamazsın diye defalarca uyardılar. senin için en iyisi scooter dediler bununla öğrenirsin daha sonra satar almak istedigini alırsın dediler. bende gittim 150cc asyanın 150T 19A modelini aldım. diğer scooterlara göre hem büyük hemde kalıplıydı bana çok büyük göründü ben bunu süremem dedim ve 15 güne yakın zaman sadece motora bakıyodum cesaretim yoktu. artık yavaş yavaş çıkartıp biniyordum, derken aynı sezon içinde aldığıma pişman oldum. satıp almak istediğim motoru aldım.
    Kıssadan hisse :
    * kafana hangi motoru koyduysan onu al
    * başlangıç için 250cc motor ideal fakat grenajlı olması biraz masraflı olabilir sana (kaza, yatırma, düşürme gibi)
    * burada yorum yapan arkadaşlar (olumlu - olumsuz) senin iyiligin için söylüyorlar
    * kesinlikle ehliyetsiz binme..ben aldığımda ehliyetim yoktu amaaan benimi durduracaklar düşüncesi vardı (kazasını hiç düşünmedim bile) netekim trafik durdurdu. ehliyet olmadığı için motor parka çekildi. parktan çıkartmak için 850TL para ödedim..Bu arada motoru 900TL ye almıştım
    * biraz uzun oldu galiba kusura bakmayın
    * motorun hayırlı olsun kazasız belasız kullanman dileğimle

Motosikleti
    05' CBR 125R
    Alıntı 06ANK06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim hiç mi hiç motor tecrübem yoktu hatta motorun koltuğuna dahi oturmamış birisiydim. içimde birden motor sevdası oluştu (motoGP yi fazla oynuyordum ondan olsa gerek ) vee motor almaya karar verdim. YBR 125 alacaktım 2.el arkadaşlarım vitesli motor alma kullanamazsın diye defalarca uyardılar. senin için en iyisi scooter dediler bununla öğrenirsin daha sonra satar almak istedigini alırsın dediler. bende gittim 150cc asyanın 150T 19A modelini aldım. diğer scooterlara göre hem büyük hemde kalıplıydı bana çok büyük göründü ben bunu süremem dedim ve 15 güne yakın zaman sadece motora bakıyodum cesaretim yoktu. artık yavaş yavaş çıkartıp biniyordum, derken aynı sezon içinde aldığıma pişman oldum. satıp almak istediğim motoru aldım.
    Kıssadan hisse :
    * kafana hangi motoru koyduysan onu al
    * başlangıç için 250cc motor ideal fakat grenajlı olması biraz masraflı olabilir sana (kaza, yatırma, düşürme gibi)
    * burada yorum yapan arkadaşlar (olumlu - olumsuz) senin iyiligin için söylüyorlar
    * kesinlikle ehliyetsiz binme..ben aldığımda ehliyetim yoktu amaaan benimi durduracaklar düşüncesi vardı (kazasını hiç düşünmedim bile) netekim trafik durdurdu. ehliyet olmadığı için motor parka çekildi. parktan çıkartmak için 850TL para ödedim..Bu arada motoru 900TL ye almıştım
    * biraz uzun oldu galiba kusura bakmayın
    * motorun hayırlı olsun kazasız belasız kullanman dileğimle
    900 tl motor icin 850 tl ceza kardes ayip olmassa cok güldm ya kusura bakma ama ehliyetsiz binmeyi dusunmuyorum.bi kazaya karisma durumunda basima acilacak dertleri dusunmek bile istemem.. Kafama koydum bu motoru kesin alcam ins. Tsk ederim kazasiz belasiz ins.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    2 Teker
    900 tl motor icin 850 tl ceza kardes ayip olmassa cok güldm
    valla ne yalan söylim bende güldüm baya.. vay anasını motorun fiyatı kadar cezamı olur diyerek güldüm

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)