Osbourne adlı üyeden alıntı
Konu, trafik kazalarında ölen kasksız, korumasız, gençlerle ilgili..
Ben motor sürerken kaskımı da montumu da dizliğimi de sırtlığımı da eldivenimi de botumu da giyiyorum..
O halde benim eleştirme hakkım var diye düşünüyorum..
Üzülmek geniş bir kavram..
Genç bir insan, kim ve ne yapıyor olursa olsun, ölünce üzülürüm evet..
Ama söz konusu motosiklet üzerinde kask takmadan gidip kaza yaparak hayatını kaybeden birisi olunca kızarım da..
Çünkü bu kasksız çocuklar(!) kazalarda ölerek beni de ölüme yaklaştırır aslında..
Nasıl mı?
Kaza videolarını izleyen ve motosikletle sadece dikiz aynasında gördüğü kadar alakası olan birisi der ki; "kasksız ölür tabi, bu motorcuların hepsi manyak, serseri takımı zaten"
Ve ne olur?
Bu sözleri söyleyen kişi, bu tür kazalarda ölen kasksız gençlerin haberi rutin olduğu için bir etkilenme hissetmez, trafikte beni görmezden gelmeye devam eder ve belki bir gün benim başlığım açılır MT'ye..
E-5'te giderken bir minibüsün sıkıştırması, hatalı sollama yapan bir taksi, aşırı süratli gelen bir özel araç veya viraj alırken üstüne süren bir kamyon yüzünden bariyerlere çarpıp kafası, kolu bacağı koptu ve ardında dul bir eş, kahrolmuş anne-baba ve gözü yaşlı öğrencilerini bıraktı diye haber olurum..
Biz sürekli konuşuruz ya hani Türkiye'de motosiklet kültürü yok diye..
Bunun esas nedeninin gene biz, yani hasbelkader bilinçli, en azından kasksız motor üstüne oturmayan kullanıcılar olduğunu unutmayalım..
O yüzden, ben, korumasız bir şekilde kaza yapıp ölen motosiklet sürücülerine sadece insan oldukları için üzülürüm..
Ölen kişi genç ise biraz daha fazla üzülürüm..
Hepsi bu..
Ama tüm korumalarını giymiş birisi aynı kazayı yapsa ve ölse ona kat be kat daha çok üzülürüm..O kişi, hiç tanımadığım birisi bile olsa kahrolurum, göz yaşı dökerim hikayesini okudukça..
Çünkü o kişi, elinden geldiğince tüm önlemlerini almış bir motosiklet sevdalısıdır..
Çünkü o kişi, motosiklet ruhunu ta içinde yaşayandır, bilirim bunu..
Çünkü o kişi, ölerek aslında benim fark edilmemi biraz daha arttırmıştır yollarda..
O kişinin kaza videosunu izlerken "korumaları olduğu halde gene de öldü" haberi "kasksız motor sürücüsü öldü" haberine göre kulağa daha farklı geldiği için aklına kazınan, belki de 3 saniye sonra aynaya bakmadan sağa kıracak bir şöförün bilinçaltında motosiklet imgesini yaratacak ve adamın sağa bakarak beni aynasında fark etmesini sağlayacaktır..
Belki de hayatımı kurtaracaktır o kişi....
Motosiklet kültürü denilen naneden benim, ne anladığıma yönelik bir pasaj aktardım sizlere..
Selam&sevgi..