Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kazalarda kasksız ölenler ölüme daha da yaklaştırır beni

REKLAM ALANI
    Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Konu, trafik kazalarında ölen kasksız, korumasız, gençlerle ilgili..

Ben motor sürerken kaskımı da montumu da dizliğimi de sırtlığımı da eldivenimi de botumu da giyiyorum..
    O halde benim eleştirme hakkım var diye düşünüyorum..

Üzülmek geniş bir kavram..
    Genç bir insan, kim ve ne yapıyor olursa olsun, ölünce üzülürüm evet..
    Ama söz konusu motosiklet üzerinde kask takmadan gidip kaza yaparak hayatını kaybeden birisi olunca kızarım da..

Çünkü bu kasksız çocuklar(!) kazalarda ölerek beni de ölüme yaklaştırır aslında..

Nasıl mı?

Kaza videolarını izleyen ve motosikletle sadece dikiz aynasında gördüğü kadar alakası olan birisi der ki; "kasksız ölür tabi, bu motorcuların hepsi manyak, serseri takımı zaten"

Ve ne olur?

Bu sözleri söyleyen kişi, bu tür kazalarda ölen kasksız gençlerin haberi rutin olduğu için bir etkilenme hissetmez, trafikte beni görmezden gelmeye devam eder ve belki bir gün benim başlığım açılır MT'ye..

E-5'te giderken bir minibüsün sıkıştırması, hatalı sollama yapan bir taksi, aşırı süratli gelen bir özel araç veya viraj alırken üstüne süren bir kamyon yüzünden bariyerlere çarpıp kafası, kolu bacağı koptu ve ardında dul bir eş, kahrolmuş anne-baba ve gözü yaşlı öğrencilerini bıraktı diye haber olurum..

Biz sürekli konuşuruz ya hani Türkiye'de motosiklet kültürü yok diye..
    Bunun esas nedeninin gene biz, yani hasbelkader bilinçli, en azından kasksız motor üstüne oturmayan kullanıcılar olduğunu unutmayalım..

O yüzden, ben, korumasız bir şekilde kaza yapıp ölen motosiklet sürücülerine sadece insan oldukları için üzülürüm..
    Ölen kişi genç ise biraz daha fazla üzülürüm..
    Hepsi bu..

Ama tüm korumalarını giymiş birisi aynı kazayı yapsa ve ölse ona kat be kat daha çok üzülürüm..O kişi, hiç tanımadığım birisi bile olsa kahrolurum, göz yaşı dökerim hikayesini okudukça..

Çünkü o kişi, elinden geldiğince tüm önlemlerini almış bir motosiklet sevdalısıdır..
    Çünkü o kişi, motosiklet ruhunu ta içinde yaşayandır, bilirim bunu..
    Çünkü o kişi, ölerek aslında benim fark edilmemi biraz daha arttırmıştır yollarda..

O kişinin kaza videosunu izlerken "korumaları olduğu halde gene de öldü" haberi "kasksız motor sürücüsü öldü" haberine göre kulağa daha farklı geldiği için aklına kazınan, belki de 3 saniye sonra aynaya bakmadan sağa kıracak bir şöförün bilinçaltında motosiklet imgesini yaratacak ve adamın sağa bakarak beni aynasında fark etmesini sağlayacaktır..

Belki de hayatımı kurtaracaktır o kişi....

Motosiklet kültürü denilen naneden benim, ne anladığıma yönelik bir pasaj aktardım sizlere..

Selam&sevgi..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Doğru bir yaklaşım fakat ne sebeple olursa olsun ne şekilde olursa olsun bir motosiklet kullanıcısının ölümü beni hep üzüyor hepte düşündürüyor.
    Son zamanlarda o kadar kaza videosu seyrettimki ,motosiklet tutkumu sorgulamaa başladım :(
    Ülkesi ,teknolojisi , ekonomisi ilerleyip geliştikçe insanları gerileyen başka bir ülke varmıdır. Kafa olarak gerilemeye devam ettiğimiz sürece korumalıda olsak korumasızda olsak cahil sürücülerin içerisinde herzaman tehlikedeyiz maalesef.

Motosikleti
    CBR600RR
    Emegıne saglık abı guzel bır yazı ve anlatım olmus. Valla anlamam neden hala bunları bıle bıle KASK ları varken neden kolunda takılı KASK ıyla olume gıderler hıc anlamam.
    Kaybedicek birşeyin yoksa asla (arkana) bakma...:cat:

Motosikleti
    Mondial 150mr Vulture.
    Sürücü, eğitim almadan trafiğe çıkar. Karşısında ki insana insan gözüyle bakmaz ise bu dediğin Motosiklet için değil, bütün trafikte seyreden ehliyetli insanları tehlikeye sokar.

takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1300 GT
    süper bir anlatım , herkesin karşı karşıya olduğu ama farkında olmadığı hızla büyüyen bu tehlikeyi harika kaleme almışsın
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eline sağlık abi. En azından kask takmak lazım en azından..
    2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125

onur35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA XT660X
    doğru sözün üstüne daha da diyecek bişey yok(anlayana sivrisinek saz anlamayana davul-zurna az demişler)
    Kastino QM 50,Mondial 150 RF,Honda CBR 125R,Kawasaki KLR 650...

Motosikleti
    Var
    B sınıfı ehliyet için yapılan sürücü eğitiminde yalnız 4 tekerlere karşı önlem ve bilgiler veriliyor..
    Eğitim asla ne olur almasa ne olur?

Motosikleti
    Honda Msx125 olacak gibi
    Söylediklerinize tamamen katılıyorum.Hız faktörüne hiç değinmemişsiniz.Bence full korumalı 200 km üzeri gitmekle kasksız kullanma arasında bir fark yok.
    I've woken now ,to find myself , in the shadows all I've created.

remzi_39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Alıntı Osbourne adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konu, trafik kazalarında ölen kasksız, korumasız, gençlerle ilgili..

Ben motor sürerken kaskımı da montumu da dizliğimi de sırtlığımı da eldivenimi de botumu da giyiyorum..
    O halde benim eleştirme hakkım var diye düşünüyorum..

Üzülmek geniş bir kavram..
    Genç bir insan, kim ve ne yapıyor olursa olsun, ölünce üzülürüm evet..
    Ama söz konusu motosiklet üzerinde kask takmadan gidip kaza yaparak hayatını kaybeden birisi olunca kızarım da..

Çünkü bu kasksız çocuklar(!) kazalarda ölerek beni de ölüme yaklaştırır aslında..

Nasıl mı?

Kaza videolarını izleyen ve motosikletle sadece dikiz aynasında gördüğü kadar alakası olan birisi der ki; "kasksız ölür tabi, bu motorcuların hepsi manyak, serseri takımı zaten"

Ve ne olur?

Bu sözleri söyleyen kişi, bu tür kazalarda ölen kasksız gençlerin haberi rutin olduğu için bir etkilenme hissetmez, trafikte beni görmezden gelmeye devam eder ve belki bir gün benim başlığım açılır MT'ye..

E-5'te giderken bir minibüsün sıkıştırması, hatalı sollama yapan bir taksi, aşırı süratli gelen bir özel araç veya viraj alırken üstüne süren bir kamyon yüzünden bariyerlere çarpıp kafası, kolu bacağı koptu ve ardında dul bir eş, kahrolmuş anne-baba ve gözü yaşlı öğrencilerini bıraktı diye haber olurum..

Biz sürekli konuşuruz ya hani Türkiye'de motosiklet kültürü yok diye..
    Bunun esas nedeninin gene biz, yani hasbelkader bilinçli, en azından kasksız motor üstüne oturmayan kullanıcılar olduğunu unutmayalım..

O yüzden, ben, korumasız bir şekilde kaza yapıp ölen motosiklet sürücülerine sadece insan oldukları için üzülürüm..
    Ölen kişi genç ise biraz daha fazla üzülürüm..
    Hepsi bu..

Ama tüm korumalarını giymiş birisi aynı kazayı yapsa ve ölse ona kat be kat daha çok üzülürüm..O kişi, hiç tanımadığım birisi bile olsa kahrolurum, göz yaşı dökerim hikayesini okudukça..

Çünkü o kişi, elinden geldiğince tüm önlemlerini almış bir motosiklet sevdalısıdır..
    Çünkü o kişi, motosiklet ruhunu ta içinde yaşayandır, bilirim bunu..
    Çünkü o kişi, ölerek aslında benim fark edilmemi biraz daha arttırmıştır yollarda..

O kişinin kaza videosunu izlerken "korumaları olduğu halde gene de öldü" haberi "kasksız motor sürücüsü öldü" haberine göre kulağa daha farklı geldiği için aklına kazınan, belki de 3 saniye sonra aynaya bakmadan sağa kıracak bir şöförün bilinçaltında motosiklet imgesini yaratacak ve adamın sağa bakarak beni aynasında fark etmesini sağlayacaktır..

Belki de hayatımı kurtaracaktır o kişi....

Motosiklet kültürü denilen naneden benim, ne anladığıma yönelik bir pasaj aktardım sizlere..

Selam&sevgi..
    Ah be Engin im..
    Yaziyorsun ve sana herkez hak vericek bundan eminim..
    Ama sadece burada hak vericekler..
    Ve yinede genelde bildiklerini okuyacaklar bunu bilesin..
    Sana sunu söyliyeyim dostum..
    Türkiyede motor kültürü falan yok.
    Ve bizler bunu göremiyecegiz bunuda bilesin..

Hatirliyorsun degilmi burada selam verme meselesini nekadar konustuk..
    Türkiyede 4000 km falan yaptim..
    Bana kimse selam vermedi..
    Korna calmalar falan oldu ama bende onlara cevap vermedim..
    Birkere haric..
    Edirne Babaeski arasi geliyorum..
    Karsidan yanilmiyorsam 4 yada 5 motordu gelen..
    Ama anliyorum uzaktan yurt disindan motorlar...
    Sol elimi konustugumuz gibi aciyorum ve hepsi bana ayni hareketi yapiyor..
    Sanirim onlarda sasirmistir hayret bir selam veren var diye..
    Biz bunlari beceremiyorsak kask, koruma gec sen bunlari Engin..

Gecen pazar günü hava cok güzeldi ve bayagi gezdim burada..
    Sana yalan gelicek ama sol kolumu neredeyse indiremedim..
    Tabiki müsaitsem.. Virajda falan kafayi indirmek te yetiyor..
    Selam ver dur isin yoksa..
    Ülem hepinizmi yollara döküldünüz selepsizler..

Daha cok ama cok yolumuz/yolunuz var Engin...
    Hayatin icin bir saniyeni harca.
    Hayatini bir saniye icin harcama.

Ante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Büyüyünce alacağım.
    Alıntı blackhhat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Söylediklerinize tamamen katılıyorum.Hız faktörüne hiç değinmemişsiniz.Bence full korumalı 200 km üzeri gitmekle kasksız kullanma arasında bir fark yok.
    Bence çok farklı...

Kask konusuna gelince bence Osbourne kask'a çok fazla ödev yüklüyor. Kask konusu sonuçta kişisel bir tercihtir. Takar veya takmaz. Takmaz ise ufak veya büyük herhangi bir trafik kazasında en büyük zararı kendi görür. Çoğunlukla da ölüm veya kalıcı hasarla sonuçlanır.

Ama "Serseri motorcu" olmanın ana kaynağı kask takmama değildir kanımca. Hiç bir trafik kuralına uymadan motosiklet kullananlardır.

- Tek yöne dalanlar.
    - Kaldırıma çıkanlar.
    - Yayalara bile makas atanlar.
    - Abartı egzoz kullananlar.
    - Akan trafikte akrobasi yapanlar.
    - Akan trafikte en sol şeritin solundan gidenler.

Bunların yanında kasksız kullanımın etkisi çok düşük kalır "serseri motorcu" bakışının oluşmasında.
    Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
    Yine de yaşıyor insan, merak yüzünden. Yeni bir şeyler bekleyip duruyor...

alosyi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    klx250
    http://video.milliyet.com.tr/Gosteri...ti_1_44141.htm
    mesela ne gerek vardı dimi
    dikkat tedbir enson takdir

Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    bir kaç ay önce maraştaki ss çi arkadaşlara dedim ki; çok yakında biriniz patlayacak ve birileriniz motora artık binmeyecek.

sebebi de, " ben de motora binerdim, tek teker yapardım ama bir arkadaşım kaza yaptı kafası parçalandı, onun o halini ve ailesini görünce sattım gitti. lanet olsun motora, şeytan işi" diyeceksiniz.

çünkü hep aynı hikayeyi şehirlerde ve köy kahvelerinde dinledim...

güldüler. zaten kask kolda ve korumalıklarımıza gülerlerdi ( hala da gülen var )

sonra bir yamaha R! şehir içi yoğun bir cadede makaslayıp, gazlarken bir yayaya çarptı. yaya öldü, sürücü hapiste...

geçenlerde bir tanesi yeni trafiğe açılan yolda motoru ne kadar yatırdığını gösteren fotolar çektirirken ( kasksız, zaten kask takacaksa neden foto çektirsin ki ) görülmüş.

maraşta anayolda motor giremez tabelaları var.

geçen yıl da mersinden kahramanmaraşa geldiğimde polisler durdurdu bizi,
    sordular "yarışa mı geldniz?
    hayır, arkadaşları ziyarete geldik dedik.
    trafik polsinden gelen cevap şaşırtıcı " O HALDE NEDEN KASK TAKMIŞSINIZ? "
    cevabım; "benim geldiğim yerde kasksız olanı tarfiğe çıkartmazlar,çıkanı da durdurup ceza yazarlar "
    polis memuru da;
    "şehiriçine girmeyin, geri dönün. Emniyet müdürü motorlardan nefret eder" dediler

zihniyet bu olduktan sonra, kask taksan polis, takmasan azrail... hangisi tercih etsek ki

( full koruma olmadan hala da çıkmam, çıkamam. kendimi çıplak hissederim nedense )

emeğine sağlık engin, ben de senin söylediklerine ek yapayım dedim.
    remzi de ayrı bir konuya değinmiş...

bir de dün ortaya çıkan motosiklet bilginleri var, bakalım onlar ne diyecek. merak ediyorum...
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

Motosikleti
    Var
    @ Ante
    Kask elbette giyildiği andan itibaren insana gaz kolunu daha az açtıran veya makas atmasını mekanik olarak engelleyen bir sistem değil..Bunu kast etmiyorum elbette..

Ama kask ve koruması olan sürücüler genel olarak daha dikkatli, daha bilinçli ve başkalarının yaşam hakkına daha fazla saygı gösteren kişiler diye düşündüğüm için kasklılar ve kasksızlar diye ikiye ayırmıştım..

Yoksa kaskı olup içinde Alien barındıran bir ton motorcu da var memlekette..
    Neyse anafikri anlatabildim sanırım..

Bunun haricinde diğer arkadaşlarımın dediklerine katılıyorum..Malesef memlekette durum bu ama değişmeyeceğini bilsek de, düzeltilemez olduğuna kökten inansak da aksini yapmaya devam etmeliyiz, her zaman..

remzi_39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçen yıl da mersinden kahramanmaraşa geldiğimde polisler durdurdu bizi,
    sordular "yarışa mı geldniz?
    hayır, arkadaşları ziyarete geldik dedik.
    trafik polsinden gelen cevap şaşırtıcı " O HALDE NEDEN KASK TAKMIŞSINIZ? "
    cevabım; "benim geldiğim yerde kasksız olanı tarfiğe çıkartmazlar,çıkanı da durdurup ceza yazarlar "
    polis memuru da;
    "şehiriçine girmeyin, geri dönün. Emniyet müdürü motorlardan nefret eder" dediler
    Sencer bunlar saka degilmi?????
    Yani bukadar olur...
    Bunlar sakaydi de bana ne olur...
    Hayatin icin bir saniyeni harca.
    Hayatini bir saniye icin harcama.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)