Evet, sorum açık. Siz motorculardan cevapları bekliyorum. Forumda yeniyim. Yanlış yere konu açmış olabilirim. Mazur görün lütfen teşekkürler.
Evet, sorum açık. Siz motorculardan cevapları bekliyorum. Forumda yeniyim. Yanlış yere konu açmış olabilirim. Mazur görün lütfen teşekkürler.
zorunludur.ters bi trafik polisine denk gelirsen 60 küsür liraydı sanırım cezası geçiriyolar
Mondial 151RS ( 2009-2010) = 7.500Km
Honda CBR 125R (2011,2016) = 27.000Km
Yamaya YZF R25(2016, ∞) = 5550Km
zorunlu tabi. hatta burada her gün çatır çatır ceza yazıyorlar
şöyle yazar; sürücü vizörlü kask takmak zorundadır. artçı ise vizörsüz kask takabilir.
ben kullanıcı taktımı yetiyor diye biliyorum 2. kişiye sormuyolar diye hatırlıyorum.sürücüde olduktan sonra sorun yok kardes ama dier arkadaslarda cevaplasın benimde bilmedigim birsey olablr
1-Arkamda taşıdığım kişiye bağlı
2-Bunun cevabı vicdanımızda saklı
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
Şöförün yanında oturanın kemer takması nasıl mecburi ise oda mecburidir.
Ayrıca mecbur olmasa takmayacakmısın. Dizlik mecburi değil ama binlerce motorcu kullanıyor. Neden ?
E-5 de 2 kişi, ikisi de kasksız sürenleri gördüm. Ne cesaret ve ya cehalet. Vizör-Vizörsüz ne anlama geliyo onu da anlatır mısınız? Yorumlar için teşekkürler.
Trafik cezalarında şöyle bir madde var;
Motosikletlerde sürücülerin koruma başlığı ve gözlüğü, yolcuların ise koruma başlığı bulundurmaması ve kullanmaması
ve karşısında 62 TL yazıyor.
Zorunludur. Ters bir kazaya dek gelirsen geçiriverirler tekerlekli sandalyeye, yada kötürüm olarak yatağa, şansın varsa ölür kurtulursun. : )
İmzamı? Bilmiyorum! Parmak bassam olmazmı? :cat: :P :mrgreen:
nasıl trafikte araba sürücüsü kemer takar ön koltuktaki yolcu da dahil. motorda da zourunludur. yoksa ceza yersin
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
motosiklet yatınca arkadakide düşüp kafayı yere vurduğa göre zorunludur.
ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN
Motosıklet ime bınıp ben kask takmayacagım dıyen arkadaslarımı ındırırdım ve mecburen takarlardı arkadasımızın dedıgı gıbı vıcdanımızda saklı.
ya kucuk bır kaza yaptın ALLAH gosremesın senın kask ın var ama artcın kafa travması nedenı ıle beyın kanaması gecırdı hıslerın nasıl olur.? herzaman sen ve artcın kazsk takmaya mecbursunuz.
CEZA sını bosver.
Kaybedicek birşeyin yoksa asla (arkana) bakma...:cat:
Yanlız bir saçmalık dikkatimi çekti.
Öndeki vizörlü ve arkadaki vizörsüz binebilir.Hiç böyle birşey olabilirmi.
-Yolda gidiyorsun,artçının diğer adıyla yolcunun,suratına okkalı bir taş veya sinek,arı,vs.vs. çarptı,arkadaki yolcu vizörsüzya bu çok mümkün bir durum oluyor haliyle
Veeee birden arkada katır gibi tepinmeye başlıyor,Allahın işiyaaa tamda virajdasın tühhh,napcaz şimdi oooo yatcaz şimdi ooooo...
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
Arkadakinin kafası asfalttan daha sağlamsa gerek yoktur.
yasak olmasa takılmayacakmı?
motosiklet kullanıpta kask kullanmamak için inat eden zihniyeti anlamıyorum.
kanuni zorunluluğu bir yana sağlık için (aslında ölmemek için gereklidir ...
Yasal olarak evet zorunlu...
Kişi olarak kendi aptallık yada akıllılığına bağlı
Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)