Depoda uzun süre bekleyen benzin bozulurmu?
Reklamlar
-
arkadaşlar bilen bilmeyen herkes sıkılıyor 6 ay duran benzinin işi biter o artık yakıttan ziyade temizlik malzemesi olmuştur yağlı parçaları falan temizlersiniz... biriside yazmıış :D yerin altında yıllarca duruyor bişey olmuyor depodamı olacak diye :D :D :D sanki yerin altında işlenmiş halde duruyor :D :D biri yazmış bekleyen benzin daha iyidir :D :D :D mesajların bazıları tam komedi bilmiyorsan bişey yazmayıver ölmessinya arkadaş
arkadaşlar 6 aydan uzun süre motosiklete binmeyecekseniz içindeki yakıtı boşaltmayın binmeye başlamadan önce boşaltıp yeni yakıtı ile yolunuza devam edin.6 ay sonunda benzinde oktan diye bişey kalmaz içindeki yanıcı madde uçar size posası kalır :D
Reklamlar
-
depom plastik sorun yok boş =)
-
konu açılmısken sorayim Uzun sure (1yil) Depoda bekleyen benzin (1lt) Depoyu çatlatırmı?
Benzin kapali kaldiginda sisiriyo kabi bildiginiz uzere ( Su bidonunda kalinca bidonun sismesi gibi) Sorum Tam olarak bu Yanlis anlatmis olabilirim kusura bakmayin
-
Jokzilla adlı üyeden alıntı
konu açılmısken sorayim Uzun sure (1yil) Depoda bekleyen benzin (1lt) Depoyu çatlatırmı?
Benzin kapali kaldiginda sisiriyo kabi bildiginiz uzere ( Su bidonunda kalinca bidonun sismesi gibi) Sorum Tam olarak bu
Yanlis anlatmis olabilirim kusura bakmayin
yok bişe yapmaz deponun hava alacağı bir delik vardır ya kapaktan yada ayrı bir yerden hava alır depo.şişe içinde hava alamadığıdan şişeyi içeri doğru çeker...
-
canerol adlı üyeden alıntı
yok bişe yapmaz deponun hava alacağı bir delik vardır ya kapaktan yada ayrı bir yerden hava alır depo.şişe içinde hava alamadığıdan şişeyi içeri doğru çeker...
icimi rahatlattin abi sagol
-
arkadaşlar babamın köydeki aracında 30 litre benzin var bu bozulmasın diye kendim alacağım fakat nasıl muhafaza etmem lazım 2 ay bidonda dursa bozulur mu? veya ne kadar süre bekleyebilir
-
uçan pırasa adlı üyeden alıntı
arkadaşlar babamın köydeki aracında 30 litre benzin var bu bozulmasın diye kendim alacağım fakat nasıl muhafaza etmem lazım 2 ay bidonda dursa bozulur mu? veya ne kadar süre bekleyebilir
30 litre benzine 2 ayda bir şey olmaz... İmkanın var ise , kapalı hava almayacak şekilde depo (bidon) muhafaza edersen daha garanti olur
-
Depoda küflenme oluyor, depo galvaniz olmadigi surece kuflenme muhakkak olur
-
1 sene yatan benzin bozulur küflenir a.e.a da soylemişdi ben bizzat gözümlede gördüm ama gel gelelim dünyanin en pahali benzinini kullandiğimiz için genede kullanın küflü müflü :D yakında litresi 1 motor parasina gelcek
-
10-15 günde bir çalıştır, tur at motor hem şarj etsin, hem yağlama yapsın
benzinin uçunca posasının kaldığını da ilk defa duydum, hayırlısı olur böyle şeyler
-
Uway adlı üyeden alıntı
Uzun süre beklerse kapalı bile olsa kolonya gibi olur boşaltın kesinlikle.
kesinlikle doğru söylüyor benzininde bir son kullanma tarihi vardır
-
nationalg de petrol bitince diye bir belgesel vardı orada depolanan benzinler 1 yıl sonra tamamen özelliklerini yitirecek kullanılamaz hale gelecek diyordu.
-
WanD adlı üyeden alıntı
30 litre benzine 2 ayda bir şey olmaz... İmkanın var ise , kapalı hava almayacak şekilde depo (bidon) muhafaza edersen daha garanti olur
sağolun hocam peki ağzını kapatıyoruz bidonun ama kapaktan falan hava almıyor gibi o kadar basınca rağmen bir şey olmaz umarım lafın gelişi 2 ay yazmıştım maksimum ne kadar süre tutabiliriz acaba teşekkürler arkadaşlar
-
03 Ağustos 2014, 19:51
''benzinin uçunca posasının kaldığını da ilk defa duydum'' diyenler var bunu bile anlamamış, onun bir benzetme olduğunu anlamayacak kadar bilgisizsen benim hatta forumdaki kimsenin yapacağı bişey yok,araçtırıp öğrenmessen bu adam ne demek istemiş acaba diye düşünmessen mecaz anlamı benzetmeyi vs. bilmessen idrak edemessin tabi bundan sonra bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma,küçükken de adını ilk defa duydun buda garip gelmedi mi? neyse hayırlısı olsun......
-
03 Ağustos 2014, 19:53
extrem_015 adlı üyeden alıntı
''benzinin uçunca posasının kaldığını da ilk defa duydum'' diyenler var
bunu bile anlamamış,
onun bir benzetme olduğunu anlamayacak kadar bilgisizsen benim hatta forumdaki kimsenin yapacağı bişey yok,araçtırıp öğrenmessen bu adam ne demek istemiş acaba diye düşünmessen mecaz anlamı benzetmeyi vs. bilmessen idrak edemessin tabi bundan sonra bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma,küçükken de adını ilk defa duydun buda garip gelmedi mi? neyse hayırlısı olsun......
Ferhatcuğum, çok güzel kokuyor ama namussuz ya
Bide arkadaşlar, o posayla çok güzel sütlaç yapılıyor... Kesinlikle tavsiye ederim.
Yurt dışındayım, mesajdan ulaşın.
-
03 Ağustos 2014, 19:58
tr_select adlı üyeden alıntı
Ferhatcuğum, çok güzel kokuyor ama namussuz ya
Bide arkadaşlar, o posayla çok güzel sütlaç yapılıyor... Kesinlikle tavsiye ederim.
Oğuzhancüğüm,yazılardan anlamıştım zaten sende bali sevgisi var,balin bitince depoya yumuluyorsun değil mi.
Afiyet olsun sütlacın oğuz ama aman başka şeylerden de sütlaç yapayım deme hani rengi benzer ama neyse ...
-
03 Ağustos 2014, 20:04
extrem_015 adlı üyeden alıntı
Oğuzhancüğüm,yazılardan anlamıştım zaten sende bali sevgisi var,balin bitince depoya yumuluyorsun değil mi.
Afiyet olsun sütlacın oğuz ama aman başka şeylerden de sütlaç yapayım deme hani rengi benzer ama neyse ...
Töbe töbe, kabul lan bu sefer iyi sıkıştırdın
Benzin kokusu doğru, diğer konu için ta ebenin ama.. İğrendim lan
-
03 Ağustos 2014, 20:18
-
03 Ağustos 2014, 21:26
Rammstein in bi türküsü vardı BENZIN diye
-
04 Ağustos 2014, 16:46
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)