Depoda uzun süre bekleyen benzin bozulurmu?
Reklamlar
-
Benzinin üzerinden,bir yaz ve birde kış mevsimi direk geçerse,benzin gres yağı gibi hatta lastiksi tuhaf jöle gibi bir kıvama geliyor.
Tabiki motorumda denemedim,bunu dükkandaki jeneratöre benzini bizzat ellerimle koydum ve bir yaz-birkış sonrası tahliye edip içindeki benzini yenilemek istedik.Fakat benzin dediğim gibi jöle türü birşeye benzemişti.
Burda yazları +43derece kışları ise -25dereceye kadar iniyor,yani bu benzinin üstünden çok sıcak ve çok soğuk bir hava geçmişti aynı zamanda kapalı bir mekandaydı,sonuç bu...
Bana sorucak olursan birkeresinde boş bıraktım,birkeresindede ağzına kadar doldurup,karbüratördekini tahliye ettim.
Bu kış ise doldurup bırakıcam çünki seneye benzin zamlana bilir
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
Reklamlar
-
Benzın kısa zamanda bozulmaz veya 2,3, yılda. hıc gorenınız varmı bılmem bır musterımız gumrukten BMW araclar alırdı ıhale ıle alınan aracların depo kapaklarını actıgımzda mıdemız kalkardı bozuk benzının nasıl koktugunu tahmın bıle demezsınz bır hayvan lesı gıbı degıl ancak cok kotu bır kokusu oluyo.
Kac yıllıktır 89 model arac gumruk gırısı 92 bıze gumrukten cıkıc ve gırısı 2003 yanı 11 yıllık benzın cok fena kokuyodu dıyebılırım evet bozuluyo ancak 2,4 yılda degıl .
Kaybedicek birşeyin yoksa asla (arkana) bakma...:cat:
-
benzının oktanı düşer yanıcı özellıgı azalır.ilk çalıştırmada zor alır,belkı çalışmaz.
MOTOR bence bır hastalıktır.
-
Siin aldığınız benzinin muhteviyatına bağlı...
Benzininiz sağlam üretilmişse bozulmasına imkan yoktur...
İçine yağ veya herhangi bir madde karıştırılmamışsa bozulmasına imkan yoktur...
5 sene arabamda yarım depo benzin durdu.. Hatta 6 sene.... bunun 3 senesi Ankarada...3 senesi izmir de... Çok soğuk ta gördü çok sıcakta....
Ama dediğiniz gibi ne jöle oldu ne saç spreyi....
Bir şeyi sırf adamlar yıllardır bunları satıyor diye doğrulamak yerine kendi tecrübelerinizle konuşunuz... Yıllardır süre gelen kandırmaca ürünler bunlar gözümde....
Bir çoğunu şahsen kendi aracımda olmasa da denedim... Ama hiç bir fayda görmedim...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
Motorun kışlamasıyla ilgili ne kadar yazı okuduysam hepsinde depoyu ya tam boşaltın ya da tam doldurun deniyordu..
Eğer kış boyunca motorunuzun deposunu tam dolu olarak sakladıysanız kesinlikle marşa basmadan eski benzini boşaltıp yenisini doldurup öyle yola çıkın deniyordu..
Üşenip aramadım şimdi ama istisnasız okuduğum her yazıda bu bilgi yer alıyor..
Tercih sizin..
Ayrıca motorsilk benzin katkısı ve bor powerı arabamda kullandım ve gerek yakıt sarfiyatı gerekse de egsoz gazı çıkışında çok hassas ölçümler yaptım..
Kesinlikle işe yaradığını gördüm..Ayrıntısına girmeyeceğim şimdi..
Ama bunda da gene tercih sizin
-
m.şanveren adlı üyeden alıntı
Benzinin üzerinden,bir yaz ve birde kış mevsimi direk geçerse,benzin gres yağı gibi hatta lastiksi tuhaf jöle gibi bir kıvama geliyor.
Tabiki motorumda denemedim,bunu
dükkandaki jeneratöre benzini bizzat ellerimle koydum ve bir yaz-birkış sonrası tahliye edip içindeki benzini yenilemek istedik.Fakat benzin dediğim gibi jöle türü birşeye benzemişti.
Burda yazları +43derece kışları ise -25dereceye kadar iniyor,yani bu benzinin üstünden çok sıcak ve çok soğuk bir hava geçmişti aynı zamanda kapalı bir mekandaydı,sonuç bu...
Bana sorucak olursan birkeresinde boş bıraktım,birkeresindede ağzına kadar doldurup,karbüratördekini tahliye ettim.
Bu kış ise doldurup bırakıcam çünki seneye benzin zamlana bilir
İşte kendi tecrübem
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
-
alp_tunay adlı üyeden alıntı
5 sene arabamda yarım depo benzin durdu.. Hatta 6 sene.... bunun 3 senesi Ankarada...3 senesi izmir de... Çok soğuk ta gördü çok sıcakta....
Bir şeyi sırf adamlar yıllardır bunları satıyor diye doğrulamak yerine kendi tecrübelerinizle konuşunuz... Yıllardır süre gelen kandırmaca ürünler bunlar gözümde....
Bir çoğunu şahsen kendi aracımda olmasa da denedim... Ama hiç bir fayda görmedim...
Kendi tecrübeme göre konuşursam tütün çok faydalı bir şeydir. Zararlı diyenler küplerinden element uydurmaktadır. Beş senedir içerim, ne akciğer kanseri oldum, ne gırtlak kanseri, ne bir şey. Verdiği keyif de cabası.
-
2009 yılının Ramazan ayının son günleri motoru kaydırıp bi kaza yapmıştım sonra kış sezonu girincede parçaları almadım. Kısacası motorumun deposunda benzin varken vede kış boyunca dışarıda durmasına rağmen ertesi sene hiç sorunsuz çalıştı. (cbr 125) Sanırım bi 8 9 ay kadar motorum öyle yattı : ) ha bu arada arkadaş zaten bi kışlama zamanı diyor 5 10 15 senelik tecrübeye gerek yok : )
İmzamı? Bilmiyorum! Parmak bassam olmazmı? :cat: :P :mrgreen:
-
Osbourne adlı üyeden alıntı
Motorun kışlamasıyla ilgili ne kadar yazı okuduysam hepsinde depoyu ya tam boşaltın ya da tam doldurun deniyordu..
Eğer kış boyunca motorunuzun deposunu tam dolu olarak sakladıysanız kesinlikle marşa basmadan eski benzini boşaltıp yenisini doldurup öyle yola çıkın deniyordu..
Üşenip aramadım şimdi ama istisnasız okuduğum her yazıda bu bilgi yer alıyor..
Tercih sizin..
Ayrıca motorsilk benzin katkısı ve bor powerı arabamda kullandım ve gerek yakıt sarfiyatı gerekse de egsoz gazı çıkışında çok hassas ölçümler yaptım..
Kesinlikle işe yaradığını gördüm..Ayrıntısına girmeyeceğim şimdi..
Ama bunda da gene tercih sizin
evet demek böyle bir sonuç çıkıyor Ama ben benzini dökmem motora zararı yoksa yada karıştırarak kullanırız
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:08 ----------
siyah_beyaz adlı üyeden alıntı
2009 yılının Ramazan ayının son günleri motoru kaydırıp bi kaza yapmıştım sonra kış sezonu girincede parçaları almadım. Kısacası motorumun deposunda benzin varken vede kış boyunca dışarıda durmasına rağmen ertesi sene hiç sorunsuz çalıştı. (cbr 125) Sanırım bi 8 9 ay kadar motorum öyle yattı : ) ha bu arada arkadaş zaten bi kışlama zamanı diyor 5 10 15 senelik tecrübeye gerek yok : )
Dediğiniz gibiyse çok güzel , sorunsuz çalışması
---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:11 ----------
Bencede, kışlama denilen maddelere güvenmiyorum fazla...
-
cesur509 adlı üyeden alıntı
Kardeş uzun süre bekleyince benzinin yanıcılığı düşüyomuş diyolar ama tam emin değilim o yüzden sizlerle bunu paylaşmak ve doğrusunu bulmak istedim
eğer benzin dandik benzin ise beklediğinde içindeki solvent buharlaşıyor ve benzinin normal benzine dönüyor
Kelimelerin anlattığı kadarım..
Ne anlatırsam anlatayım anladığın kadarım...
-
-
Ben şahit olmadım öyle şeye diyorum sen bana tütünden bahsediyorsun...
Ya daha gerçekçi örnekler ver ,ya da milletin kafasını bulandırma...
bu cümleyi kendine de söylüyorsun
değil mi
Kelimelerin anlattığı kadarım..
Ne anlatırsam anlatayım anladığın kadarım...
-
yıllandıkça daha çok kıymetlenir :D
şaka bi yana benimde 5-6 ay beklettiğim oldu bişey olmadı. tek sorun uçma olur
-
ozan_bursa adlı üyeden alıntı
bu cümleyi kendine de söylüyorsun
değil mi
Neden sordun?.... Anlaşılmıyor mu ?..
Halbuki çok açık....
Ben şahit olmadım ....
-
benzin yanici ve ucucu bir maddedir. bekleyen benzin bozulmaz ama gucunu kaybedecektir. yani beklemis benzin motoru bozmaz ama yaniciligi azaldigindan motorun cekisinde dusus olur. bu durumda atiyorum 7000 devirde 60 nm tork ureten bir motor bunu 7300 devirde uretebilmeye baslar.. yani gazi daha cok acmaniz gerekir. depo daha erken bosalir.
Wildgoose Rider - Transalp 650
-
usta ne olacak benzine zannetmiyorum bozulacağını motora bir zarar geleceğini depoyu doldur sonuna kadar bir sezon sonrada bin gez. herkes motorunu sever ama bu kadar küçük şeyleride kuruntu yapmaya gerek yok.
-
-
Benim motosikletim şu an hatalıktan dolayı 4 aydır yatmakta ve içinde benzini de var, seninki ile tek farkı benimki plastik depo 10 lt ye yakın kapasitesi var hatırladığım kadarı ile.
Bundan önceki sezon kışın ben yine depoda benzinle bırakmıştım ve benzin hortumuna bir süzgeç koymuştum, süzgeçte ne bir pislik vardı ne de başka bişey, hiç sorun olmamıştı.. Ama seninkinde durum ne olur bilemem tabi ki, plastik paslanmayacağı için sorun olmamıştı.
"Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."
Deniz Gezmiş 28 Şubat 1947 - 6 Mayıs 1972
-
fullthrottle adlı üyeden alıntı
benzin yanici ve ucucu bir maddedir. bekleyen benzin bozulmaz ama gucunu kaybedecektir. yani beklemis benzin motoru bozmaz ama yaniciligi azaldigindan motorun cekisinde dusus olur. bu durumda atiyorum 7000 devirde 60 nm tork ureten bir motor bunu 7300 devirde uretebilmeye baslar.. yani gazi daha cok acmaniz gerekir. depo daha erken bosalir.
Ewt haklısınız yanıcılığı azalacağı için biraz güçten düşecek ... Teşekkür ederim bu konuda yardımcı olduğunuz için
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:37 ----------
mertka adlı üyeden alıntı
usta ne olacak benzine zannetmiyorum bozulacağını motora bir zarar geleceğini depoyu doldur sonuna kadar bir sezon sonrada bin gez. herkes motorunu sever ama bu kadar küçük şeyleride kuruntu yapmaya gerek yok.
Haklısın aslında ama biraz bu konularda titizim, belkide motorumu daha alalı üzerinden 1 yıl geçmemiş olmasında olabilir
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:40 ----------
GT250rAlanya adlı üyeden alıntı
Benim motosikletim şu an hatalıktan dolayı 4 aydır yatmakta ve içinde benzini de var, seninki ile tek farkı benimki plastik depo 10 lt ye yakın kapasitesi var hatırladığım kadarı ile.
Bundan önceki sezon kışın ben yine depoda benzinle bırakmıştım ve benzin hortumuna bir süzgeç koymuştum, süzgeçte ne bir pislik vardı ne de başka bişey, hiç sorun olmamıştı.. Ama seninkinde durum ne olur bilemem tabi ki, plastik paslanmayacağı için sorun olmamıştı.
Bende karar verdim motoru dolu depoyla koymaya ve gelecek sezon o benzini yeni benzinle karıştırarak sürmeye
-
kardeş benzın 8-9 sene beklerse eger depo dibine çökelti yapar ama benzınde yıne bır sorun olmaz ama olay buradan sonra başlar 8 seneyi aşkın depoda duran benzın depoya kuf yapar ve benzın hortumlarını tıkıya bılır yanı anlıyacagın 8 seneye kadar bırsey olmaz ama 8 seneden sonra yanı buda 10 yıl gıbı bır sure motoru veya arabayı calıstırmadan once hortumları ve depoyu temızletmen gerekır ve tabı karbüratörde dahıl benzın degen yerlerı temızletmen gerek temızlermessen ne olur 5 sene kullandın kullandın motorla vedalasırsın 5 seneyı gormez
**dede** derki azraili gıcık etmek ıstıyorsan kask tak
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)