Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kafam çok karışık-Yeni başlayan soruları

REKLAM ALANI

Öncelikle herkese merhaba demek istiyorum.Forumda yeniyim yani yeniyim derken 2 aydır her gün takip ediyor ve konuları son sayfaya kadar okuyorum ama üye olmamıştım çünkü etrafı incelemeyip konuları okumayıp hemen soru sormanın banda yararı olmazdı sizlere de zorluk olurdu o yüzden iyice araştırıp okuyup en son anlamadığım yerleri sormak istedim.Ben bundan 2 ay öncesine kadar yanımdan agusta f4 geçse bakıcak biri değildim ama artık neredeyse scootorlara bile dikkat ediyorum inceliyorum. 2 ay önce dayımın bir arkadaşı bize misafirliğe gelmişti bana motorum var otoparka koymam lazım gel artçım ol bana da otoparkı göster dedi bende kabul ettim . İlk başta nasıl oturmam gerektiğini söyledi işin ayaklarda ayakları iyi sıkmada olduğunu ellerin de işe yaradığını ama görevin çoğunun ayaklarda olduğunu ayaklarlarımla onu iyi sıkmam gerektiğini söyledi.Motorunu gördüğümde işte kırmızı beyaz bir motor bundan mı korkucam demiştim ama otopark evden 100 metre ötedeydi ve o 100 metre bana hayatımın adrenalini yaşattı gazı açtığında arkada düşecek gibi oluyordum frene bastığında çenemle sırtına vuruyordum otoparka vardığımızda sorduğum tek soru kaç yaptık biz ya oldu cevap aynen şöyle “80” işte o an başladı motora sevgim.O korku zevke zamanla tutkuya dönüştü.Otoparktan eve kadar her aklıma gelen soruyu sordum çok mu hızlı bunlar işte hız sınıra yok mu size ? kaza yaptın mı hiç ? Oda Allaha şükür sıkılmadan hepsini cevapladı.O günden sonra 15 gün boyunca gece gündüz her şeyi araştırdım.Meğersem benim beğenmediğim kırmızı beyaz motor 2007 r6 imiş .Dayımdan hemen telefonunu aldım ve tekrar çağırdım oda kırmadı 15 sonra 1 tur daha attırdı bu sefer 118 yapmıştık sanki gittikçe bulutlara yaklaşıyordum.2 kere artçı olarak motora binmem sonucundan 2 aydır resmen bir motor manyağı oldum .Bana başlangıç motoru olarak yamaha yzf r125 önerdi hem büyük ve kaslı idi hem de r6 nın kardeşi.Şimdi seneye motor alacağız kıyafetlerin kaskım ayakkabım eldivenim bile belli sadece gidip almak kaldı bütün kıyafetlerimi en kalitelisinden ve tam korumalı almak zorundayım nede olsa yeni başlıyorum zevkle tehlikeyi birbirinden ayırmam lazım.Gelelim sadete benim istediğim kas görüntü ses ve sürüş zevki cbr 125 ler 16 yaşında 1.82 boyundaki bi çocuğa göre çok küçük görünüyor . R125 de ise aradığım her şey var ama biraz daha aradıktan sonra aprılla ve derbinin de 125 likleri oldukları ve çok şık göründüklerini fark ettim ama o dayımın arkadaşına başlangıç motorunu sorduğumda bir 600 lük olduğunu söylediğinde çok şaşırmıştım ve bu yüzden son 1 haftadır bu karmaşa içerisindeyim Yamaha yzf R125’in ikinci eli 7.000-7.500 TL arasında Derbide 4.500-5.000 arasında Aprılla ise yamaha gibi 7.000-7.500 TL arasında derbinin boyutlarının küçük olduğunu(yamahaya kıyasla) bildiğimden onu eledim aprılla da biraz daha kaslı olabilirdi bu yüzden ilk kararım olan yamaha yzf r125’e döndüm her ne kadar yamaha r125 125lerin en iyisi ama o kadar paraya değmez deseler de ben r125 i almayı kafaya koymuştum ta ki biraz daha ekleyip bir Honda 600 lük makine ile başlasam mı diye aklıma gelince son 1 haftadır bu soru aklımdan çıkmıyor .R125 ‘in üzerine biraz daha para eklediğimde 600 lük bir Honda alabiliyorum . 600 lük Honda yı düşünmemin tek sebebi hız yoksa parası vs umrumda değil R125’i alacaktım kesin ve kesin ama malum r125 130 km/h yapabiliyor en fazla sizce r125 mi almalıyım yoksa 600 lük bir Honda mı ? Şimdiden yazımı okuduğunuz için çok teşekkür ederim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Yamaha Ybr 125+Kanuni Popcorn 90
    racing alıcaksan hyosung gt 250 R al derim hemde altında küçük kalmaz yzf125 alma derim fiyatları çok yüksek bütçene zarar en iyisi dediğimi yap sen
    ::gleam::Bugünü dünüme yarınıma değişir giderim
    Zaten bu kafada değil seni, evi bile zor bulurum::cheeeeer::

Motosikleti
    Mondial 100 MFH
    Öncelikle sen çoğu şeyi hıza endekslemişşin bu yanlış çünkü 125 likten çabuk sıkılacak birisine benziyorsun 100-120 km/h sana az gelecektir kazasız geçerse 2-3 aya kalmaz 600 lüğü isteyeceksin ki bende bu aşamalara geldim biçok abimizi/kardeşimizi kaybettik bunlar bana sıkıntı verdi aileni düşün sadece anlık adrenalin için geride kalanları üzme bir çok ss kullanıcısı scootera geçince bile ilk gün gibi heyecanlanıyor neyse bunlar sana boş laflar gibi gelebilir ama o ss kullanıcıları kadar şanslı olmayabilirsin geride kalanlar gibi yani hızı baz alma motor alacaksan

emocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    belli ki çok gençsin hiçbirşeyden haberin yok .
    etrafında da adam gibi motorcu yok .
    o 600 le başladım diyen ve motosiklet konusunda seni hiç bilgilendirmeyen gaza getiren babanın arkadaşı vatandaş ile de bir daha muhattap olmaman senin için hayırlı olacaktır.

neden niçin nasıl vs bu konular fazlasıyla var forumda onu geçiyorum .

önce ehliyet al demiyorum . ehliyet boş hiçbir ama hiçbir işine yaramaz kağıt parçası . anarşist gözükebilirim ( anarşizm kelimesini yanlış anlamayın . anarşist " düzene karşı gelen kural tanımayan demektir. cahil anarşist çok zararlıdır eğitimli zeki anarşist ise insanlığın gelişmesi için çaba sarfeder. varolan kuralları insanlık için değiştirme eğilimdedir düzeltme eğilimindedir.)

Türkiye de ehliyet polise yakalandığında aracının bağlanmamasını sağlamaktan başka hiç ama hiçbir işe yaramayan bir belge parçasıdır.

16 yaşında motosiklet ehliyeti alınabilen ülkeler de var neyse o ayrı konu .

Hangi motoru almalısın ?

ilk motorun Honda CBF 150 olmalıdır onunla iki sene takıl
    18 olursun zaten ehliyetini de al .
    sonra Hyosung GT 250 r al onla da 2 sene takıl .
    yaşın 20 olur .
    ondan sonra zevkin ve rengin değişmezse 600 lük süper sportlara bakmaya başlarsın .

motosiklet talep etme nedenini kendin belirtmişsin " sürat " diye .
    kusura bakma ama motosiklet'e sevdalanmak için olabilecek en varoş en basit en sıradan gerekce seninkisi ve en tehlikelisi.
    bu kadına aşık oldum çünkü göğüsleri kocaman demek gibi birşey ( aklıma ilk bu geldi ) .

kendin de belirttiğin gibi :

Gelelim sadete benim istediğim kas görüntü ses ve sürüş zevki cbr 125 ler 16 yaşında 1.82 boyundaki bi çocuğa göre çok küçük görünüyor

daha çocuksun isteğin taleplerin çocukca .
    6 yaşındaki bir çocuk babası çikolata almadı diye ağlar zırlar şimdi ağlıyor musun ? Hayır .
    10 yaşındaki bir çocuk ise oyuncak araba ister babası almazsa ağlar zırlar . şimdi ağlıyor musun ? bırak ağlamayı çikolata ve oyuncak istemiyorsun bile.

yaşın 16 sürat , hız tutkun nedeni ile 600 lük bir süper sport makina istiyorsun .
    5 sene sonra yine aynı şeyleri hissedeceksin. lakin bu sefer durum farklı.
    bu konu ne çikolataya ne de oyuncak arabaya benzer. çikolata alındı diyelim miden doyar oh dersin. oyuncakı aldın oynar eğlenirsin . 600 lük makinayı alırsan ise ÖLÜRSÜN .

motosiklet kültürün arttıkca yaşın ilerledikce belki süper sport ( racing ) motosiklet bile istemeyeceksin . sürat ten nefret edeceksin bindiğin motor bir cruiser veya enduro olacak .

gerçekten çok genç ve kanı deli bir kardeşimizsin . bukadar sert yazmamın tek nedeni beynine dank etmesini istemem .
    yanlış anlamamanı isterim .
    Forumumuza hoş geldin

Motosikleti
    Yamaha Ybr 125+Kanuni Popcorn 90
    [6 yaşındaki bir çocuk babası çikolata almadı diye ağlar zırlar şimdi ağlıyor musun ? Hayır .
    10 yaşındaki bir çocuk ise oyuncak araba ister babası almazsa ağlar zırlar . şimdi ağlıyor musun ? bırak ağlamayı çikolata ve oyuncak istemiyorsun bile.

benzetme güzeldi motorsiklet sevdalısı olunca yaş bile fark etmiyor mini motobike binsin ozaman
    ::gleam::Bugünü dünüme yarınıma değişir giderim
    Zaten bu kafada değil seni, evi bile zor bulurum::cheeeeer::

Motosikleti
    DRZ400 SM
    Kawasaki Ninja 250'yi düşünmez misin? O da gayet yakışıklı bir motor. Üstelik adı üstünde, 250'lik.

Morveötesi'nin Hyosung tavsiyesi de dikkate değer bence.
    [B]J şimdi asker[/B]

Motosikleti
    CBR 125R
    Bende 16 yaşındayım ve senin gibi 1.82 boyum var.Benim ilk önceliğim tipinin güzel olması o kadar hıza meraklı değilim ama aldığım motoruda doğru yerde zorlarım.CBR125 düşünüyorum büyük bi bütçem yok bide hyosung gt250r ve şöyle bi kuba var onu düşünüyorum. http://www.utfc.biz/xy250-5a_yeni_1.htm

Benimde okuduklarıma göre max. 250 li lik ile başlaman gerek.Yuksek cc tecrübe gerektiriyor.Sonraları pişman olmamak için bence iyi düşün.Ölümle bile sonuçlanabiliyor.

Herkese yorumları için çok teşekkür ederim özellikle sert çıkan abilerime belkide beni büyük bi hatanın eşiğinden döndürdüler kendimi frenlemem gerektiğine karar kıldım usulune uygun olarak önce en düşük seviye 125 lik ile başlıyıp 250 600 diye geçiceğim.

Motosikleti
    Honda CBR 125R 2008
    güzel bir sonuç benım cbr 125 ım var ve 120 km hızla gıtmek bana yetmıyor. bazen artçı oluyorum kendı motoruma. ve 60 km bana hızlı gelıyor. Bu benım gozlemım. konu zaten guzel sonuca baglanmış.

Tebrık ederım senı. Soru sorup sonucunda doğru bılgıye ulaşan dogru bılgıyı kabullenen nadır kışılerdensın..

Kazasız sürüşler
    I'm solo, I'm ridin' solo:wiinkk:

teknikhoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    Merhabalar...Öncelikle kararınız hayırlı olsun. Arkadaşlar söyleneni söylemişler ve siz zaten gereken sonuca ulaşmışsınız. Bir noktada paylaşmak istediğim bir konu var...
    Özellikl hız konusunda. 125 cc bir motorda 100-120km gibi bir süratin yetersiz geleceğini düşünmeyin. Zamanla sıkılma konusunda da yanlış düşünüyorsunuz. Zİra özellikle sıkılacağını düşünen insanları da anlamıyorum. Birçoğumuzun arabası vardır ve bugün en kıytırık şahin bile 160km hıza ulaşır. Genellkler "özel nedenler olmadıkça" çoğumuz otoyollarda 120km ortalama şehir içlerinde de 80km hızlarda seyrediyoruz. Peki sıkılan oluyor mu? sıkılsa da bu süratin üzerine çıkmıyorlar. Sebebleri açık...Benzin...güvenlik yorgunluk v.s.
    Siz motosiklet ile 120 km hızlarda çok profesyonel olmadığınız ve uzun süre tecrübeniz olmadığı sürece. 1000cc makine olsa gidemezsiniz. Yorulur, dikkanizi dağılır. v.s. v.s. bu nedenle....125cc motorları küçümsemeyin...Mutlaka başlangıç olarak daha limitli bir makine tercih etmek....her zaman avantajınıza olacaktır.
    Jawa 350 TS...Asya 125 T

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)