Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Motordan uzaklaşmayınca benzin vermediler...

REKLAM ALANI
    siyahatmaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM HD 200 EVO
    Dün bir arkadaşla Adapazarı'na kadar motor gezisi yaptık. Malum otoban üzerindeki McDonalds sağında Shell istasyonuna benzin almak için girdim. Malum motoru durdurdum ve benzin depo kapağını açtım. Pompacı geldi ve motordan inmemi söyledi. Hayırdır, dedim. Siz inmeden, benzin doldurmam yasak dedi. Şaşırdım ve inmedim. Müdürü sordum ve yanına gittim, durumu izah ettim. Bana yeni eğitim aldıklarını ve motorcunun inmeden benzin vermemeleri konusunda talimat aldıklarını söyledi. Ben de ilk defa burada ve bu kadar saçma bir şey duyduğumu ve nedenini sordum. O da motor sürücüsünden kıvılcım çıkakabileceğini söyledi. Aynı şeyin pompacıdan olabileceğini ve malum daha bir çok şey söyledim. Ve BENZİN ALMADAN gittim.
    Böyle bir durumla karşılaşırsanız şaşırmayın...
    Yollar size, sizler Allah'a emanet.....

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    regal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    bmw650gs kawasaki er6 n
    ilginç ne kuralmış ya ama şehl kuralcı bir firmadır ve kurallara uyarlar
    05428381357 mustafa minyas kahraman maraş merkez şimdiye kadar motor geçmişi +++ mobilet +mz 150cc++150cccelik coper +250cc regal rabtor+vf750c honda magna++er6 n++125cckymco++er5++şimidlik suziki bandit650s ve 150cckmt çelik sport

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Bence yapılan işlem doğru
    bu yazın başında bir video yayınlamıştım sitede
    adam depoyu doldururken en az 2-3 litre taşırdı
    ola ki tutuştu ne olacak?
    inmeye mi uığraşacağım alevle mücadele mi edeceğim?.

Bu kural doğrudur, uygulayan hiçbiryere denk gelmemiştim. Pompacı doğrusunu yapmış.
    Motorcunun üzerindeki elbiseden elektriklenme ile çıkabilecek minik bir kıvılcım ani bir parlama ile yanmaya sebep olabilir.

Bu konuda pompacılar uyarmasa bile motorun üzerindeyken benzin almamalıyız.
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    motor yan ayaktayken taşma ihtimali daha fazla.. o yüzden bende motor üzerindeyken dik pozisyonda tutup benzin alıyorum, daha sonra kapağı kapatıp motordan iniyorum..

ayrıca benzin depo kapağı açıkken alev alırsanız (allah korusun) zaten mücadele edecek pek fazla vaktiniz kalmayacaktır, motorla birlikte havaya uçacağınızı düşünürsek..

para ödemeden motorla uzaklaşmayı önlemek için alınmış bir önlem olabilir mi acaba?

AydoganX'in bahsettiği statik elektrik olayı aklıma gelmemişti, bu doğru.
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

Motosikleti
    DRZ400 SM
    Alev Alatlı'nın sık kullandığı bir Rum atasözü var: "Taş da yumurtanın üstüne düşse, yumurta da taşın üstüne düşse olan yumurtaya olur."

Ben de diyorum ki, kıvılcım motorcudan da çıksa, pompacıdan da çıksa yangın motorcunun kucağında olur.

Ayrıca benzin muslukları mı desem, pompaları mı desem, arada arıza yapıyor. İki defa başıma geldi: Alet benzini otomatik kesmeyince depom doldu taştı, benzin sıcak motor kısmına kadar aktı ama Allahtan alev almadı. Veya muhtemelen daha sıcak olan egzoz manifolduna kadar ulaşmadı. İki adım uzağından seyretmek bile korkutucuydu. Seleden kalkmamış olsaydım o benzin kucağımı da ıslatacaktı, alev alsa "kucağımı" yakacaktı.

Fakat olay canınınızı sıktığına göre, pompacıyla müdürün tavrı pek düzgün değildi herhalde. Ayıp etmişler.
    [B]J şimdi asker[/B]

siyahatmaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM HD 200 EVO
    Bak ne kadar güzel izah ediyorsunuz...
    Onlar ise hep bizden bir kıvılcım çıkacağını ima ediyorlar. Kendilerinden kaynaklanan hatalara ve şimdi okuyunca öğrendiğim ihtimalleri hiç değinmediler.
    İnmenin doğru olduğunu öğrendim sizlerin açıklamalarıyla.
    Geriye sadece depoyu full dolduramama kaldı sanırım.
    Yollar size, sizler Allah'a emanet.....

Birkannn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ben valla 3 5 kere karşılaştım..

Yetkili biri gelip uygulama böyle bir motorcu arkadaşınız bu şekilde yanmış motordan inmeniz gerekir dedi bende indim...
    Banada mecidiyeköydeki shell de oldu
    Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

sternboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    artık yok..
    aynısı banada oldu yaz başında istanbula akraba ziyaretine gittim bende bi shell istasyoundan benzin almaya girdim motoru stop ettim depo kapağını açtım motordan inmeniz gerekli dedi neden dedim yasak dedi inemem dedim benzin veremem dedi kızdım ama indim yinede değişik bi uygulama
    81VATAN__54MEKÂN

y.infernal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VW Polo
    Benzin alıp parasını vermeden kaçmasın diye öyle demiştir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    ASYA AS 100 - 8
    Alıntı overcloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motor yan ayaktayken taşma ihtimali daha fazla.. o yüzden bende motor üzerindeyken dik pozisyonda tutup benzin alıyorum, daha sonra kapağı kapatıp motordan iniyorum..

ayrıca benzin depo kapağı açıkken alev alırsanız (allah korusun) zaten mücadele edecek pek fazla vaktiniz kalmayacaktır, motorla birlikte havaya uçacağınızı düşünürsek..

para ödemeden motorla uzaklaşmayı önlemek için alınmış bir önlem olabilir mi acaba?

AydoganX'in bahsettiği statik elektrik olayı aklıma gelmemişti, bu doğru.
    Aynen öyle motorcuların çoğuna bunu yapıyorlar.Benzini alıp para vermeden kaçan çok adam var.Ben mecburen iniyorum benzin alırken çünkü motosikletin selesinin altında benzin doldurma yeri.

tombo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    çapırdı çıplak oldu SUZUKI GSR 600 K7
    yapılan uygulama doğru,ben hiç bir zaman motor üzerinde durmam benzin alırken,göztepe shell deki pompacıda bana aynı şeyi sölemişti,motordan uzaklaşmak lazım aslında diye,bunun üzerine elemanla konusmuştuk biraz,doğabilecek ihtimaller üzerine.

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    Alıntı y.infernal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benzin alıp parasını vermeden kaçmasın diye öyle demiştir.
    evet buda olabilir

hayatımda bir kez motordan inmeden benzin aldım,kartal yan yolda bir benzinciydi.

ve adam benzini taşırdı

alev alacak diye öyle bir kaçışım varki sormayın

bence yapılan uygulama gayet yerindedir.ayaklarımız yere bassın biraz
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

Tundzhay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bu uygulama shell de uzun zamandır var. ben daha mayıs haziran aylarında aynı uygulama ile kayserideki bir shell istasyonunda karşıladım.
    ayrıca hiç te saçma değil. çünkü sendeki elbiseler statik enerji yaratarak kıvılcıma sebebiyet verebilir. ama istasyondaki pompacıların kullandıkları o kıyafetler özel kumaştan imal edildiği için sürtünmeden dolayı statik enerji üretmez ve böylece kıvılcım oluşma ihtimali ortadan kalkar.
    adamlar seni düşünüp rica etmişler motordan inmenizi ama siz iki adım atmak için erindiyseniz, davranışınız hoş değil...
    Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Benzin almamayı vaya alınganlık etmeyi gerektirecek bir durum yok ortada bence. Kurallar uymak içindir, ben olsam soru bile sormaz inerdim motordan. Sonuçta bizim iyiliğimiz için yapıyorlar.

motocycleboyreigns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R26-MZ 251-SRAD 750
    Alıntı Tundzhay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu uygulama shell de uzun zamandır var. ben daha mayıs haziran aylarında aynı uygulama ile kayserideki bir shell istasyonunda karşıladım.
    ayrıca hiç te saçma değil. çünkü sendeki elbiseler statik enerji yaratarak kıvılcıma sebebiyet verebilir. ama istasyondaki pompacıların kullandıkları o kıyafetler özel kumaştan imal edil
    adamlar seni düşünüp rica etmişler motordan inmenizi ama siz iki adım atmak için erindiyseniz, davranışınız hoş değil...
    Seni düşündüklerinden rica etmiyorlar.Onlara öyle söylendiği için rica ediyorlar.Ben de kalkmıyorum.Hiç de alev almadım bugüne kadar.
    Kolpa Adamları

Birkannn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı motocycleboyreigns adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Seni düşündüklerinden rica etmiyorlar.Onlara öyle söylendiği için rica ediyorlar.Ben de kalkmıyorum.Hiç de alev almadım bugüne kadar.
    Alsaydın yazamazdın...
    Adamlar güzel bir uygulama yapıyor...
    İki adım yürü ne olacak in ne olmuş yani...
    500 kere alırsın yanmaz 501de yanarsa ne olcak
    Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

eray_uluyazı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '07 HONDA CBF 500 (adriana ;)
    bence çok mantıklı bi durum bu...
    bu uygulamayı yapan herkese teşekkürler...

Hay.alper.est - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Benimde başıma 250 çapırımda gelmişti.İndik paşa paşa ödedik köle köle
    ''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''

Tesla.tr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Voge SR4 Max
    birkaç litre benzinin alev almasını(yayılmış benzin) gözüyle gören herkes bunu gayet olumlu bir gelişme olarak görür. Üzerine benzin dökülen birinin kendini söndürmesi imkansızdır. Ordakilerin ne kadar hızlı davranıp sizi söndüreceğine bağlı hayatınız.
    Toplu halde bulunan benzin ise alev almaktan çok patlama gibi tutuşuyor. İmkansız kurtulamazsınız.

1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)