Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Motordan uzaklaşmayınca benzin vermediler...

REKLAM ALANI
    siyahatmaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM HD 200 EVO
    Alıntı sametagir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ya mübarek...
    bilmiyormusun bir çok kişi ilk mesajı okur diğerlerini es geçer ve aklına geleni yazar..sen değil 3 , 13 kerede yazsan yine de sana bahane bulacaklar çıkacaktır...ya sabır de dostum..böylesi daha iyidir...
    Eyvallah bunun farkındayız, bazen bizde yapıyoruz. Sıkıntı bu değil, sıkıntı yazılanların örneğin -bi yerin mi düşerdi- gibi edep dışı veya fikir yazmanın dışında hesap sormaya varınca başlıyor. Bunu kimsenin kimseye yapmaması lazım...
    Yollar size, sizler Allah'a emanet.....

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Alıntı siyahatmaca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eyvallah bunun farkındayız, bazen bizde yapıyoruz. Sıkıntı bu değil, sıkıntı yazılanların örneğin -bi yerin mi düşerdi- gibi edep dışı veya fikir yazmanın dışında hesap sormaya varınca başlıyor. Bunu kimsenin kimseye yapmaması lazım...
    ben 20 seneden fazladır motorada binerim, benzin de alırım ama konuyu sen açmasan bilmiyor olacaktım.kimbilir belki banada ters bir şekilde bu olay yapılsa ben de senin yaptığının aynısını hatta belkide daha fazlasını yapardım.
    ama kibarca bunun bir kural olduğunu sebep sonuç ilişkilerini adam gibi anlatsalar ikna edici olabilseler bu tür şeyler de yaşanmazdı...
    olsun sen buraya konu açtın doğrusu nu anladığını yazdın, ben de okudum başıma gelmediği halde doğrudur diyebildim,başıma gelincede tepki vermem artık.sağolasın dostum....
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

buruc72 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bir zamanlar 600 rr
    Alışılmamış bir durum ama emniyet açısından doğru bir uygulama olabilir..

Motosikleti
    SYM HD 200 EVO
    Alıntı sametagir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben 20 seneden fazladır motorada binerim, benzin de alırım ama konuyu sen açmasan bilmiyor olacaktım.kimbilir belki banada ters bir şekilde bu olay yapılsa ben de senin yaptığının aynısını hatta belkide daha fazlasını yapardım.
    ama kibarca bunun bir kural olduğunu sebep sonuç ilişkilerini adam gibi anlatsalar ikna edici olabilseler bu tür şeyler de yaşanmazdı...
    olsun sen buraya konu açtın doğrusu nu anladığını yazdın, ben de okudum başıma gelmediği halde doğrudur diyebildim,başıma gelincede tepki vermem artık.sağolasın dostum....
    Topiklerimizin gayesi doğru bulabilmek için birbirimize danışmak maksadıyla açılıyor. Yoksa ne diye yazalım buraya başımızdan geçeni. Hepimiz birbirimize lazımız. En önemlisi de burada dost, kardeş olalım..
    Herkese selam ve saygılarımla..

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Bu forumda da yazılan mesajı ilk 10 dakikadan sonrada düzenleyebilsek ne güzel olurmuş.
    Bu konuda olduğu gibi arkadaşımız girip ufak bir ekleme yapma imkanı bulurdu.
    Aynı sorun gezi yada buluşma konularında resim ekleme sorunuda doğuruyor sanırım. Herkes girdiği gibi resimleri görmek istiyor fakat araki bulasın kimbilir hangi sayfanın neresinde..
    Yada sadece resimler için yeni konu açmak durumunda kalınmaz.. vsvsvs

evet bu uygulamayla bende karşılaştım ve sordum bı istasyonda bi motorun alav aldığını ve sürücünün motorun üstünde olduğu için cıddı şekilde yaralandığı için böyle şi uygulama başlamış bencede doğru

Apachee62 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı savaskayan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence yapılan işlem doğru
    bu yazın başında bir video yayınlamıştım sitede
    adam depoyu doldururken en az 2-3 litre taşırdı
    ola ki tutuştu ne olacak?
    inmeye mi uığraşacağım alevle mücadele mi edeceğim?.
    hatırladım videoyu

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:39 ----------

belkide benzini doldurduktan sonra kacmasın die olabilir

McWarnaly - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia AF1+FZR 1000+YZFR6
    Bence depoyu doldurup kacmalari onlemek icindir bu uyguama
    RIDE or DIE

Turintr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xvs 650 Sport
    Nasıl saçma bir durum. Adamlar güvenliği düşününce suçmu oluyor. Bana söylediklerinde direk iniyorum motordan.

m.şanveren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    Atmaca abi,bende neden ben inmeden benzin doldurmak için zorluyorsun diye pompacıya ters yapıyorum.Tabi bendeki bu uygulama Savaş abinin video sunu seyrettikten sonra önlem almam gerektiğini anladım.

Haliyle motor sıcak,üzerimizdeki elbisenin sürtünmesi,pompacıyla ufak bir temas ve statik elektiriklenme sonucu bir kıvılcım bana,bir alev topu aileme gider.Artık ben iniyorum 10 metre uzaklaşıyorum uzaktan dolduurrr diye bağırıyorum
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

Motosikleti
    SYM HD 200 EVO
    Alıntı m.şanveren adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Atmaca abi,bende neden ben inmeden benzin doldurmak için zorluyorsun diye pompacıya ters yapıyorum.Tabi bendeki bu uygulama Savaş abinin video sunu seyrettikten sonra önlem almam gerektiğini anladım.

Haliyle motor sıcak,üzerimizdeki elbisenin sürtünmesi,pompacıyla ufak bir temas ve statik elektiriklenme sonucu bir kıvılcım bana,bir alev topu aileme gider.Artık ben iniyorum 10 metre uzaklaşıyorum uzaktan dolduurrr diye bağırıyorum
    Evet son derece doğru yapıyorsun mubarek, ben de ilk anda idrak edememiştim, artık mutlaka ineceğim....

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Bunda acaip birşey yok, doğru olanı yapmışlar. Türkiye'de bu şekilde eğitim alan benzin istasyonu çalışanlarının olduğunu duymak çok güzel haber.

Internette araştırdığınız takdirde dolum sırasında motosikletin sıcak bir kısmına (motor bloğu, eksoz vs.) sıçrayan benzin sonucu alev alan motosiklet ve üzerinde kızartma olan motosiklet sürücüsü senaryosunun o kadar da nadir olmadığını göreceksiniz. Interneti geçtim, 80'lerin sonundan 2000'lerin ilk yarısına kadar uzunca bir süre motosiklet kullanan uzak bir akrabam başına benzer bir olay geldiğini, o anın paniğiyle devirdiği yanan motorun altında kalmaktan son anda kurtulduğunu anlatmıştı bana

Kıssadan hisse: Benzin alırken motosikletinizin üzerinden inin. Her zaman aksilik olacak diye bir kaide yok, ama her benzin alışta motosikletin üzerinden inerseniz, talihsiz bir durumda motosikletle birlikte kızartma olmaktan kurtulmuş olur, beni hatırlarsınız

Alıntı overcloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motor yan ayaktayken taşma ihtimali daha fazla.. o yüzden bende motor üzerindeyken dik pozisyonda tutup benzin alıyorum, daha sonra kapağı kapatıp motordan iniyorum.
    Aman dostum ne yaptın ! Motor dikken benzini fazla alırsan, viraja yatınca ne olacak dersin Tahliye deliği ve borusu aracılığıyla yine fazla benzini atacak... Üstelik benzin tahliye borusunun çıkışı arka lastiğin hemen sağ önüne denk geliyor ! Virajda arka lastiğe bir de benzin bulaştırırsan... Al belayı git kadıya !
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

printman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R 1100 GS
    Ben bu konuda daha önce yazmıştım.
    Fikirler hep aynı paralelde.
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...an-inelim.html

forewer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZZ-R1200
    Ben de daha önce karşılaştım, çok mantıklı bir hareket. Heryer uygulamıyor o başka, herşeyde olduğu gibi burası Türkiye.
    '92 ZZ-R250, '06 ZZ-R600, '05 ZZ-R1200

methal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    rks new light 125
    normal davranmıs ben her benzım alısında inerim söylemelerine gerek bile yok
    Kask takmaya ihtiyacın olmadığını düşünüyorsan,muhtemelen
    Gece yol yapma ki; gün doğumunda uyumayasın
    Motosikletine binmek için acele et ama bindikten sonra etme

Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

turkmath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 - Kawasaki z250sl
    Burada hiçbir yerde böyle bir uygulamaya rastlamadım. Önceden bilmiyordum,konuyu açan arkadaşa teşekkürler, bundan sonra benzin alırken motordan ineceğim...

Motosikleti
    CBR600RR
    Alıntı Mikrop adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar tamam bu statık elektırık anladıkta bu hanım ne ıs valla buyuk cesaret ben dıyorumkı yerınde bı baskası olsydı boylesıne sogukkanlı olamayabılırdı..

cesaretınden oturu tebrık edıyorum bu hanımefendıyı
    Kaybedicek birşeyin yoksa asla (arkana) bakma...:cat:

Motosikleti
    Hyosung GV 250
    vay be genelde shell den benzin alırım ve farkında olmadan da hep motordan indiğim için bu uygulamadan haberim bile olmamıştı ama güvenlik için alınan önlemler her zaman gereklidir, işim havacılık olduğu için her zaman duyduğum söz "safety comes first"
    Konunun açılmasıda güzel olmuş bende bundan sonra daha bilinçli olarak motorumdan kesinlikle inipde benzin alacağım, pekçok kişide bunu öğrendi sayenizde
    [B][COLOR="Red"]Hayatında birkez motora binip de zevk alan insan bir daha hiçbirşeyden zevk alamaz...[/COLOR][/B]

Motosikleti
    ne gelirse
    bencede arkadasa katılıyorum depoyu full yapıp kacarlar dıye
    :queen:

4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)