Yollar size, sizler Allah'a emanet.....
ben 20 seneden fazladır motorada binerim, benzin de alırım ama konuyu sen açmasan bilmiyor olacaktım.kimbilir belki banada ters bir şekilde bu olay yapılsa ben de senin yaptığının aynısını hatta belkide daha fazlasını yapardım.
ama kibarca bunun bir kural olduğunu sebep sonuç ilişkilerini adam gibi anlatsalar ikna edici olabilseler bu tür şeyler de yaşanmazdı...
olsun sen buraya konu açtın doğrusu nu anladığını yazdın, ben de okudum başıma gelmediği halde doğrudur diyebildim,başıma gelincede tepki vermem artık.sağolasın dostum....
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
Alışılmamış bir durum ama emniyet açısından doğru bir uygulama olabilir..
Yollar size, sizler Allah'a emanet.....
Bu forumda da yazılan mesajı ilk 10 dakikadan sonrada düzenleyebilsek ne güzel olurmuş.
Bu konuda olduğu gibi arkadaşımız girip ufak bir ekleme yapma imkanı bulurdu.
Aynı sorun gezi yada buluşma konularında resim ekleme sorunuda doğuruyor sanırım. Herkes girdiği gibi resimleri görmek istiyor fakat araki bulasın kimbilir hangi sayfanın neresinde..
Yada sadece resimler için yeni konu açmak durumunda kalınmaz.. vsvsvs
evet bu uygulamayla bende karşılaştım ve sordum bı istasyonda bi motorun alav aldığını ve sürücünün motorun üstünde olduğu için cıddı şekilde yaralandığı için böyle şi uygulama başlamış bencede doğru
Bence depoyu doldurup kacmalari onlemek icindir bu uyguama
RIDE or DIE
Nasıl saçma bir durum. Adamlar güvenliği düşününce suçmu oluyor. Bana söylediklerinde direk iniyorum motordan.
Atmaca abi,bende neden ben inmeden benzin doldurmak için zorluyorsun diye pompacıya ters yapıyorum.Tabi bendeki bu uygulama Savaş abinin video sunu seyrettikten sonra önlem almam gerektiğini anladım.
Haliyle motor sıcak,üzerimizdeki elbisenin sürtünmesi,pompacıyla ufak bir temas ve statik elektiriklenme sonucu bir kıvılcım bana,bir alev topu aileme gider.Artık ben iniyorum 10 metre uzaklaşıyorum uzaktan dolduurrr diye bağırıyorum
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
Bunda acaip birşey yok, doğru olanı yapmışlar. Türkiye'de bu şekilde eğitim alan benzin istasyonu çalışanlarının olduğunu duymak çok güzel haber.
Internette araştırdığınız takdirde dolum sırasında motosikletin sıcak bir kısmına (motor bloğu, eksoz vs.) sıçrayan benzin sonucu alev alan motosiklet ve üzerinde kızartma olan motosiklet sürücüsü senaryosunun o kadar da nadir olmadığını göreceksiniz. Interneti geçtim, 80'lerin sonundan 2000'lerin ilk yarısına kadar uzunca bir süre motosiklet kullanan uzak bir akrabam başına benzer bir olay geldiğini, o anın paniğiyle devirdiği yanan motorun altında kalmaktan son anda kurtulduğunu anlatmıştı bana
Kıssadan hisse: Benzin alırken motosikletinizin üzerinden inin. Her zaman aksilik olacak diye bir kaide yok, ama her benzin alışta motosikletin üzerinden inerseniz, talihsiz bir durumda motosikletle birlikte kızartma olmaktan kurtulmuş olur, beni hatırlarsınız
Aman dostum ne yaptın ! Motor dikken benzini fazla alırsan, viraja yatınca ne olacak dersin Tahliye deliği ve borusu aracılığıyla yine fazla benzini atacak... Üstelik benzin tahliye borusunun çıkışı arka lastiğin hemen sağ önüne denk geliyor ! Virajda arka lastiğe bir de benzin bulaştırırsan... Al belayı git kadıya !
"Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana
Ben bu konuda daha önce yazmıştım.
Fikirler hep aynı paralelde.
http://www.motosiklet.net/forum/moto...an-inelim.html
Ben de daha önce karşılaştım, çok mantıklı bir hareket. Heryer uygulamıyor o başka, herşeyde olduğu gibi burası Türkiye.
'92 ZZ-R250, '06 ZZ-R600, '05 ZZ-R1200
normal davranmıs ben her benzım alısında inerim söylemelerine gerek bile yok
Kask takmaya ihtiyacın olmadığını düşünüyorsan,muhtemelen
Gece yol yapma ki; gün doğumunda uyumayasın
Motosikletine binmek için acele et ama bindikten sonra etme
STATİK ELEKTRİK DİKKAT
http://www.izlesene.com/video/arabal...4%B1kkat/17259
Burada hiçbir yerde böyle bir uygulamaya rastlamadım. Önceden bilmiyordum,konuyu açan arkadaşa teşekkürler, bundan sonra benzin alırken motordan ineceğim...
vay be genelde shell den benzin alırım ve farkında olmadan da hep motordan indiğim için bu uygulamadan haberim bile olmamıştı ama güvenlik için alınan önlemler her zaman gereklidir, işim havacılık olduğu için her zaman duyduğum söz "safety comes first"
Konunun açılmasıda güzel olmuş bende bundan sonra daha bilinçli olarak motorumdan kesinlikle inipde benzin alacağım, pekçok kişide bunu öğrendi sayenizde
[B][COLOR="Red"]Hayatında birkez motora binip de zevk alan insan bir daha hiçbirşeyden zevk alamaz...[/COLOR][/B]
bencede arkadasa katılıyorum depoyu full yapıp kacarlar dıye
:queen:
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)