Motordan uzaklaşmayınca benzin vermediler...
Reklamlar
-
bencede güzel bişey yanlız benim motorun birinde arka ayaklık yok ve arka ayaklık olmadan motor nasıl tam ortalı durcak? pompacı arkadaş motoru tutup hemde benzinmi koycak ? hadi ikisinide yaptı ve düşürdü bunun sorumlusu kim olcak ben emanet etmem motorumu kimseye kusura bakmasınlar.ya olayı daha profesyonel hale getircekler yada o iş yaş .
Reklamlar
-
başlık ilginç geldi bir okuyayım dedim.iyi ki de okumuş.her gün yeni bir bilgi
-
Tundzhay adlı üyeden alıntı
bu uygulama shell de uzun zamandır var. ben daha mayıs haziran aylarında aynı uygulama ile kayserideki bir shell istasyonunda karşıladım.
ayrıca hiç te saçma değil. çünkü sendeki elbiseler statik enerji yaratarak kıvılcıma sebebiyet verebilir. ama istasyondaki pompacıların kullandıkları o kıyafetler özel kumaştan imal edildiği için sürtünmeden dolayı statik enerji üretmez ve böylece kıvılcım oluşma ihtimali ortadan kalkar.
adamlar seni düşünüp rica etmişler motordan inmenizi ama siz iki adım atmak için erindiyseniz, davranışınız hoş değil...
AydoganX adlı üyeden alıntı
Bu kural doğrudur, uygulayan hiçbiryere denk gelmemiştim. Pompacı doğrusunu yapmış.
Motorcunun üzerindeki elbiseden elektriklenme ile çıkabilecek minik bir kıvılcım ani bir parlama ile yanmaya sebep olabilir.
Bu konuda pompacılar uyarmasa bile motorun üzerindeyken benzin almamalıyız.
BU uygulamnın gerçek sebebini zaten açıklanmış.Rüzgar yüzünden vücüdumuzda statik elektirik oluşur.Bir çok beznin istasyonu yangınada bu sebep olmuştur.Hem sizi hemde kende canlarını düşündükleri için bu uygulama var.
-
arkdaşlar yapılan işlem bana göre doğru.... bir çok pompacı bilinçsizce motora benzin doldurmaya çalışırken taşırıyor... en güzeli motorun yanında durmak..
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
doğru yapmış pompacı. Sonuç olarak inmesen ve bir aksilik olup alev alsa motor ve sen yaralansan, dava açsan deli para koparırsın aynı zamanda benzin istasyonları da kendilerini koruyolar böyle kurallarla
-
Mersin İl Temsilcisi
ben 3 sene önce mersinde başlatılan bu uygulamayı ( sadece shell'de) doğru buluyorum. mersinde motordan inmeden vermiyolar... benzini !
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
Bence yapılan işlem doğru.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
-
Selamiçeşme ve göztepe shell de bayadır bu uygulama var. Birisi yanmış sanırım motor üzerinde benzin alırken bi şekilde tutuşmuş, onun için böyle bi uygulama varmış. Tabiki kimse uymuyor..
-
Yurtdışında bu sebepten dolayı alev alan araç videolarını internette bulabilirsiniz.
Burada alev alma sebebi benzinin kendisi değil benzin buharı. Bu normal benzinden daha tehlikeli. Eğer deponuz dolarken yan tarafına gelir bakarsanız çıkan buharı gözünüzle görebilirsiniz.
Bütün gün plastik parçaları olan bir aletin üzerinde topladığınız statik elektiriğin motor üzerine atlaması halinde motorun alevlenmesi an meselesi.
Pompacılar pompayı koyduktan sonra motora dokunmazlar bu yüzden bu olasılık onlar için çok düşük.
Hadi oldu diyelim , alev alan bir deponun tam üzerinde oturmak pek de hoş olmaz.
Uygulama tamamiyle doğru...
Tabi biz ne diyoruz yine... EEh biz Türk'üz bize birşey olmaz kardeşim...
-
avrupada senelerdir uygulanan bir dolum emniyet kuralı,amaç dolum sırasında oluşabilecek bir aksilikte motosiklet sürücüsünü korumak,dolumda herhangi bir sebeble alev alma olayı olursa sürücününde bundan zarar görmesini engellemek,düşünün taşan benzinin çok sıcak motora değerek alev aldığını bu sırada motosikletin üzerinde olursanız neler olacağını hayal edin artık
İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"
-
burdaki bir opet bayiinden bugün yakıt alırken yakıtı dolduran kişiye özellikle durmasını ve indikten sonra devam etmesini söyledim
bu her zaman aklımda olacaktır
teşekkürler bilgilendirme için..
-
Uygulama tamamen doğru.
+1
Doğduğunda Sen Ağlarken Herkes Gülüyordu.
Öyle Bir Hayat Yaşa ki; Öldüğünde Herkes
Ağlarken Sen Gülüyor Ol !
-
Zaten cüzdanı çıkartmak için yada para bulmak için inmak gerekiyor Ama bu statik elektrikten dolayı oluşabilecek kıvılcımlanma ihtimalini öğrendiğim iyi oldu,tabiki ne olur ne olmaz;önce güvenlik.
-
Ya patlama olayı olması çok zor bir defa onu belirteyim depoyu doldur sonuna kadar içine kibrit at yine patlamaz sadece yanar yalnız depo boşsa içinde buglanma olduysa hafif bir puf diye bir patlama olur öyle gangster filmlerindeki gibi olmuyor yani :-)
-
y.infernal adlı üyeden alıntı
Benzin alıp parasını vermeden kaçmasın diye öyle demiştir.
benimde hemen aklıma bu sebep geldi ama hak veriyorum kibarca izah etseler .........
-
Evet benimde aklıma yattı parayı almak için böyle bir uygulama uygulanıyor yoksa kimin umrunda benzin istasyonlarında kimsenin cep telefonunu kapat diye bir kelime duymadım oysa oda zararlıymis
-
Kaybedicek birşeyin yoksa asla (arkana) bakma...:cat:
-
%99.9 Motosiklet kullanicisi Cep telefonu kullanicisi
%99.9 Motosiklet kullanicisi motoru surerken , benzinciye girerken cep telefonu cebinde motor suruyor.
Pompa ile sizin aranizdaki mesafe 50cm den az, benzin buhari direk yukari dogru sizin ustunuze dogru cikiyor.
Iste Amerikada cep telefonundan alev alan bir benzin istasyonu
Adam sizin uzaklasmasini istemesinde ne istesin. Potansiyel cakmaksiniz resmen.
Ayrica yan ayaklikta doldurulan depo %95 dolar. (Pompacilar takinti halinde doldugundan atan pompayi zorlayarak dibe kadar doldurmayi sever) Boylece sallantida depodan benzin sizmaz, motorunuz batmaz.
Lutfen bu istekleri olan benzin istasyonlarina zorluk cikarmayalim ve taktir edelim. Sizin iyiliginiz icin sonucta,,,
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
-
Hondam dediklerin doğru tamamda 30 yada 40 litre benzin dökülmüs kimbilir nerede basınc yaptıda o kanalizasyon kapağı uçtu . ya benim anlatmak istediğim basınç olmadan olmaz patlama ama yine ben sözümün arkasındayim depoyu doldur yak patlama olmaz sadece yanar sadece.. patlamaz
-
Birçok kez aynı şey benimde başıma geldi. İlk olarak garip karşılıyorsunuz lakin bunun kezlerce olabileceğini düşündüm sert yapma gereği duymadım. Evet belki depo tam anlamıyla dolmayacak ama tecrübeyle sabit olumsuz yaşanmışlıklar var. birde jagadam'ın bahsettiği gibi full+full'leyen pompacılar varki bence en tehlikelisi budur.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)