Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Plaka değişimi...

REKLAM ALANI
    DaBEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 125 Duke... bide 250 cc ögrenci akbili..
    konuyu yanlış yere actıysam özür dilerim.. sormak istediğim bir kaç soru var.. belki içinizde bunu yapmış olan kişiler varsa böyle bir durum hakkında bilgi verebilirler..
    2. el bir araç alım sırasında araçın plakası başka bir şehre ait ise bu araçın plakasını nasıl değiştirebiliriz?? yani ben, istanbul da olan ama plakası başka ile ait olan bir araç alsam devir sırasında bu plaka değişiyor mu?? yoksa devir sırasında ayrıca bir başvuru yaparak araçın plakasını değiştirmek zorunda mı kalırım?? ve tahmini olarak bu işlem ne kadar sürer ne kadara mal olur artı olarak??

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    fz6_fazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr 125 esd

slm

bence degıstrıme 100 tl cebınde kalır depona benzın alırsın
    100 sigortacıya, ruhsat kagıdı ve sigort +70 noter+(100 plaka)
    Bı sorun yasamadım aynısını bende yaptım, motosıklet Burdur'daydı.
    ben kendı ustume aldım, antalyada yasıyordum Tek fark burdur vergı daıresıne
    kayıtlıydı hıc bır sorunda yasamadım. ama sız bılrısınız

DaBEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 125 Duke... bide 250 cc ögrenci akbili..
    bilgi için sagol dostum.. anladıgıma göre 200 lira gibi birşeye mal olucak.. denk geldiğim birkaç olay yüzünden değiştirmenin faydalı olucagını düşündüm.. tanıdıgımın basına gelmiş hırsızlık vakasında plaka başka bir ile ait oldugundan araçın calınma durumu olmustu.. çete işi gibi birşey.. birde polisler başka bir plaka gördümü direk ceviriyorlar istanbulda.. en azından birkaç tanıdık polis zevk mi diyim artık yoksa merak mi diyim bilmiyorum şu plaka hangi ile aitmiş diye dalga gecerekten yanımda bir yıgın araçı durdurduğunu gördüm..

GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1
    Şimdi 70 lira civarında noter ücreti, 35 ini kendisi alıyor 35 ini trafiğe göndermek için alıyor. Eğerki plaka değişimi yaparsan noterde bitiriyosun işlemi, senden 135 lira civarında bir para alıyorlar. Hem plaka ücreti hemde plaka ve şehir değişeceği için çift sayfa ruhsat ücreti. Satıştan 1 hafta sonra ikametinin bulunduğu en yakın trafik şubeye gidip işlemini yaptırıyorsun.Başka hiçbişi ödemiyorsun sadece plakanı iade ediyorsun. 1 ayı geçirme geçirirsen işlem iptal oluyor ve eski plakadan ruhsat çıkıyor. Başıma geldi biliyorum
    GKN MOTORS

ertanos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya 125t(siyah) (sattı)
    Alıntı DaBEL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bilgi için sagol dostum.. anladıgıma göre 200 lira gibi birşeye mal olucak.. denk geldiğim birkaç olay yüzünden değiştirmenin faydalı olucagını düşündüm.. tanıdıgımın basına gelmiş hırsızlık vakasında plaka başka bir ile ait oldugundan araçın calınma durumu olmustu.. çete işi gibi birşey.. birde polisler başka bir plaka gördümü direk ceviriyorlar istanbulda.. en azından birkaç tanıdık polis zevk mi diyim artık yoksa merak mi diyim bilmiyorum şu plaka hangi ile aitmiş diye dalga gecerekten yanımda bir yıgın araçı durdurduğunu gördüm..
    haziranda devir aldım motorumu. plaka değişimi için noterde satışı alırken soruyor zaten değiştirmek istiyormusun diye. istersen oda 70 lira civarıydı. 70alım satım ve ruhsat bedeli tuttu.

tabi değiştirmemenin ne gibi -'leri olur onu bilemiyorum. dediğin gibi çok durdurabilirler çalıntı motosiklet olabilir diye. bilemiyorum.

uthec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700 Youtube: /yolavcisi
    29 temmuzda ankaradan aldım motoru..noter soruyor plaka değişimi istiyor musun dıye..plaka değişimi istersen 130 tl, istemezsen 70tl..fazla para vermiyim diye ben istemedim lakin şöyle bir şey geldi başıma trabzona geldim sigorta yaptırırken 20 tl fazladan ödedim..neymiş plaka yabancıymış) 61 plaka olsaydı 30 tl ödeyecektim fakat 06 oldugu için 50 tl ödedim..şimdi sen karar ver
    not: notere nufus cüzdanıyla gidin iki taraf da..benım yanımda yoktu kapı kapı noter dolaştım ehliyetle zor yaptırdık..

exile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 150
    ama 34 35 06 dışında bir ilden alıyorsan bence değiştirme,
    sigorta yaptırırken daha ygun fiyattan olacaktır, kaza risk tablosuna göre daha az risk altında diger bölgeler bazen fiyat yarı yarıya bile değişebiliyor

Arjantinli69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SUZUKİ GSF 600 S BANDİT
    bende 1 ay önce bursa plakalı motosiklet aldım.aynen noter satış sırasında soruyor plaka değişecekmi diye hayır dedim.hayır dememin sebebine gelince istanbul ve belli başlı bir kaç büyük şehirde sigorta poliçe fiyatları yüksek risk olayından dolayı sözde mesela istanbul plaka yaptırsaydım sigorta poliçesine 97 tl istediyordu acente bursa plakalı olunca sadece 34 tl. arada hasar prim farkıda yok.boşu boşuna hem sigorta farkı hemde ruhsat işlemleri için fark neden vereyim devlete fazladan verecek beş kuruş param yok.
    hem severim güzelim Bursa şehrini
    Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım.. GHOST RİDER

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)