Enduro seçimi için yardım
Reklamlar
-
Arkadaşlar selam uzun zamandır enduro motorsiklet almak istiyorum almak istediğim motorlada eşimle beraber ufak bir türkiye turuna çıkmayı planlıyorum maksimum 7500 lira çıkartabiliyorum bir kaç motora gözüm takıldı bunlardan biri 2003 model aprilla pegaso 650 kronik hastalıklarından söz ediyorlar kontak arızası falan verebiliyomuş, bir diğeri 1998 suzuki freewind buda hava ve yağ soğutmalı sıcaklarda nasıl olur kestiremiyorum ve birde 97-98 tenere 660 var bu motor içinde yağ yaktığı söyleniyor siz ne dersiniz bu makinaları iyi tanıyanınız varsa bana seçmemde yardımcı olursanız çok sevinirim...şimdiden teşekkürler yolunuz açık olsun...
Reklamlar
-
yokmu yardım edecek
arkadaşlar bahsettiğim motorları tanıyanınız yokmu?? çok arada kaldım vede motorların artılarını ve eksilerini çok iyi bilmiyorum onun için bilgili arkadaşlaradan yardım lütfen
-
sa
bende bu iklimin arasnda kalmıstım uzun araştrmalar sonucu nx4 falconda karar kıldım ama her an fikrim deişebilir
pegaso 650 den uzak durmanı tavsiye ederım pegaso nazlı bı motor bence sanada banada gelmez
freewind hakkında olumsuz bi yorum göremedım sımdıye kadar
tenereye bişi diyemicem
Yamaha tmd 850 yada 900 tavsiye ederım imkanın varsa enduro olmasada asfalt için idael bi uzun yol motoru
-
00-01-02 F 650 GS düşünmezmisin? (hayır bende yok ama bi ara düşünmüştüm
-
Honda transalp tavsiye ederim. Bahsettiğin paralara 95 - 97 model arası makine bulabilirsin. Ben TA kullandım. Senin amacına uygun bir makina.
İnsan mı paraya bağlı, para mı insana bağlı? Bu, insana bağlı.
-
evr35 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar selam uzun zamandır enduro motorsiklet almak istiyorum almak istediğim motorlada eşimle beraber ufak bir türkiye turuna çıkmayı planlıyorum maksimum 7500 lira çıkartabiliyorum bir kaç motora gözüm takıldı bunlardan biri 2003 model aprilla pegaso 650 kronik hastalıklarından söz ediyorlar kontak arızası falan verebiliyomuş, bir diğeri 1998 suzuki freewind buda hava ve yağ soğutmalı sıcaklarda nasıl olur kestiremiyorum ve birde 97-98 tenere 660 var bu motor içinde yağ yaktığı söyleniyor siz ne dersiniz bu makinaları iyi tanıyanınız varsa bana seçmemde yardımcı olursanız çok sevinirim...şimdiden teşekkürler yolunuz açık olsun...
kardeş akıllı ol kış geldi zaten bir kaç ay iyice araştır 2000 model altı makinelere bakma bence genel itibariyle çok sıkıntılılar bir kaç el değiştirmş oluyorlar ve çok zorlanmış oluyorlar yazıksın parana yazık olur
öncelikle ne istediğine bir karar ver süper moto mu istiyorsun kross mu istiyorsun yoksa turing bir şey mi sitiyorsun bu şekil sana daha çok yarımcı olabiliriz
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
-
O paraya bulabiliyorsan Transalp tavsiye ederim. Parça sorunu nispeten azdır.
-
Africa Twin...Nedense beni çok çekiyor...
-
Africa Twin...Nedense benide çok çekiyor...
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
-
Aynı sorular benimde kafama takılmıştı daha doğrusu sslerede bakıyodum ben ama şimdiki düşüncem enduro kış geldiği için seneye erteledim söylediklerinin içinde en çok aprillaya baktım kendi siteleri falanda var ordada bahsettidildiği gibi parça sorunu olduğu söyleniyor yoksa motor çok güzel ama işte ithalatçılar yüzüden ne yazıkkki motordan uzak durmak zorunda kalıyoruz bmw f650 gs veya f650 cs bu modellere de bakmanı tavsiye ederim baya bi araştırmıştım fiyatlarıda uygun parça sorunu yok ama biraz pahalı diye biliyorum
[B]Sabırla beklenen bu günler beklendiğine değer mi bir gün gülmeyen şu baht bir gün tebessüm eder mi konuştuğumuz onca şey ve beklentiler hep hayal mi?[/B]
-
-
İlk yüxek cc makinam bi XT600E'di..iki buçuk ayda 15.000 km yapmıştım..hiç unutmam..Ve motosiklete yaptığım tek masraf, çok darbeli kullandığım için iki zincir değişimiydi..Yağ değişimini masrafa dahil etmiyorum..Kesinlikle en ufak yerinden bile arıza vermedi..Üzerinden inmeden, sadece yakıt almaya durarak yaptığım yol bi gün içinde 1200 km..Gazlamadığım esnalarda ise yakıtın km'de 11 kuruşa kadar düştüğü oldu.. ;) Aslında fazla para bağlamadan 90lı modellerden temiz (ama hakikaten temiz) bi XT600 işini fazlasıyla görür..Bu işe başlamak için en ideal makinalardan biridir..Saygılar..
Hiç bi zaman hiç bi makinada Kawasaki'nin kadranının altından aktığı gibi akmadı yol..
:bounce:Let The Good Times Roll:bounce:
-
saolun arkadaşlar
beyler yorumlar için teşekkürler...Motor Tercihi olarak enduro da karar kıldım tarz problemi yaşamıyorum 2000 model üstü için bütçemi ciddi şekilde zorlamam gerekiyor onun için 90 ların en iyilerine bakmaya çalışıyorum inanın arkadaşlar nette kli bütün formları deli gibi okuyorum ve kendime iyi bilgiler saklamaya çalışıyorum örnek olarak bmw 650 gs lerin servis ve bakımının ciddi şekilde pahalı olduğunu öğrendim ve titreşim sıkıntısı yaşatıyormuş sürücüsüne onun için bmw yi eliyorum zaten pahalıda geliyor.. kışın motor fiyatları sezona göre daha da düşüyor onun için kasım aralık gibi alıcam motorumu...bu arada bana tavsiye ettiğiniz sitelere bakıcam saolun tekrar eğer bu konu ile ilgili yeni şeyler eklemek isterseniz çok sevinirim...yolunuz açık olsun ...
-
kardeş bence o paraya çok güzel bi bmw alırsın ama f650 gs al bence çünkü f650 çinde üretiliyo ve bmwnin en dandik modelidir
-
Bak şimdi sitede motosiklet modelleri bölümünden Honda Africa Twin hakkında yazılanları bir oku,başka sitelerden de araştır,bir de şekline şemaline bak ondan sonra kesin kafanın bir kenarına girecektir...
-
emrello adlı üyeden alıntı
O paraya bulabiliyorsan Transalp tavsiye ederim. Parça sorunu nispeten azdır.
trans alp sevdiğim fakat fiyat olarak pek yaklaşamadığım bir motor 6500-7000 aralığında iyi bir ta bulabilirmiyim bilmiyorum sen 1997-98 ta yı tavsiye edermisin,ne dersin ?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:48 ----------
Qweasdnon adlı üyeden alıntı
Bak şimdi sitede motosiklet modelleri bölümünden Honda Africa Twin hakkında yazılanları bir oku,başka sitelerden de araştır,bir de şekline şemaline bak ondan sonra kesin kafanın bir kenarına girecektir...
at yi biliyorum dostum çok iyi motorsiklettir hatta yaşayan efsanelerdendir lakin ondada 1997 nin altına düşmemek lazım düşüyorsanda bu motordan ve genel olarak endurolardan iyi anlamak gerekiyor çünki uzun yolda bu tarz makinalara müdahele etmen gerekebilir bu konudada benim tecrübem yetersiz kalıcaktır yoksa biliyorum 10 numara 5* makinadır ama kim bilir belki bir kelepir düşer bende cazibesine dayanamayıp alırım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:53 ----------
TeaC adlı üyeden alıntı
sa
bende bu iklimin arasnda kalmıstım uzun araştrmalar sonucu nx4 falconda karar kıldım ama her an fikrim deişebilir
pegaso 650 den uzak durmanı tavsiye ederım pegaso nazlı bı motor bence sanada banada gelmez
freewind hakkında olumsuz bi yorum göremedım sımdıye kadar
tenereye bişi diyemicem
Yamaha tmd 850 yada 900 tavsiye ederım imkanın varsa enduro olmasada asfalt için idael bi uzun yol motoru
aprilladana uzak durmak gerek doru diyorsun freewind ile ilgili ne hikmetse bende olumsuz bir şey duymadım hatta yaptığım iş dolayısı ile geçen gün çalıştığım otelde japonlara rastladım ve onlara yamaha mı yok sa suzukimi hangisi daha iyidir diye sordum hiç tereddüt etmeden 3 japonda suzuki dedi ??? galiba suzuki bu işi biraz daha iyi beceriyor
-
O paraya bulabildiğin en kötü transalp bile saydığın markalardan daha iyidir.
Sakın bir cahillik edipte o markalara yanaşma.Dediğim gibi Tansalp in ölüsü bile onlardan daha iyidir.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:05 ----------
Mesela sana bir örnek,linkteki transalp i yıllar önce İstanbul dan İzmir e getirmiş ve yıllarca kullanmıştım.Hala dimdik ayakta canavarhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasit...9538159/detay/
Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir
Bizim buraların en meşhur motoru PANCAR dır
Ne Motorcular Gördüm Üstünde Elbise Yok,Ne Elbiseler Gördüm İçinde Motorcu Yok.
-
Ben de Transalp öneririm. 2006 11000 civarında. 2003-4 model rahat alırsın. Yakıtı dışında sana hiç sorun çıkarmaz. yolda rahat ettirir. ona yönel derim.
-
necatik35 adlı üyeden alıntı
O paraya bulabildiğin en kötü transalp bile saydığın markalardan daha iyidir.
Sakın bir cahillik edipte o markalara yanaşma.Dediğim gibi Tansalp in ölüsü bile onlardan daha iyidir.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:05 ----------
Mesela sana bir örnek,linkteki transalp i yıllar önce İstanbul dan İzmir e getirmiş ve yıllarca kullanmıştım.Hala dimdik ayakta canavar
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...9538159/detay/
İsminiz necati galiba ben necati abi diyecem bende izmirliyim karşıyaka bahçelievler merhaba abi
ta ları biliyorum eşimde çok sever fakat 2000 altı modeller kasa olarak biraz itici geliyor bilmiyorum belki yanlış düşünüyorum 650 ta ların 43 -45 hp olduğunu zannediyorum 600 lük zannedersem biraz daha düşük ama yinede listeye ekliyorum ...bir şey dikkatimi çekti neden bir yanlışlık yapıpta o makinalara yaklaşma dedin ??nedir sana bunu söyleten suzuki ve yamaha çokmu aşağıda hondadan ??? biraz açarsan sevinirim
-
650'ler 53 hp. Hiç üzmez. Ben 5 yıldır ybr, 1 yıldır da transalp kullanıyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)