düzeltme için saol
düzeltme için saol
O paralara temiz XL600 TA biraz zor ama şansına bulabilirsin belki de. Her halükarda biraz daha para harcaman ve uğraşman gerekecektir. O fiyatlara daha temiz bir Kawasaki KLE500 bulman da mümkün. Kullananlar ondan da memnun. Her durumda iyi bir ustaya ve teknik anlamda deneyim kazanmaya ihtiyacın olacak, bunları da hesaba kat.
Suzuki iyidir ama enduro yapmayı pek beceremiyorlar bence.
Ağır metal insanı...
Kendi motorum oldugu için soylemeyecektim ama arkadaş bahsetmiş zaten.
O paraya alabileceğin en iyi motor kesinlikle KLE500 dür.
Başkasını araman büyük hata olur.
Zaten alınacak marka ve modeller belli.
Yamahanın 660 serisi
Hondanın Transalpleri
Kawasakinin KLE500 ü
Bmwnin F650GS i
Senin paranın alabileceği en yüksek model KLE500 10 yaş altı motor düşünürsen tabiki alternatifler artar.
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
biliyorum ya düşük modelli bir motor aldığımda bir miktar masraf edip istedğim seviyeye çıkarmam gerektiğinin farkındayım neyse motorumu bir alayım ondan sonra sizden usta tavsiyesi alıcam izmirden veya antalyadan olurmu
Dostum, eşinle birlikte turlayacağından söz etmişsin. Bu bakımdan iki silindirli motorlara bakmanı öneririm.
Örneğin, bahsettiğin fiyat aralığında 2000 ve üzeri transalp bulman mümkün. Sezon sonu itibarı ile fiyatlar biraz daha düşecektir sanıyorum.
Bunun dışında kle500'lere bakabilirsin. O da kendisini ispatlamış bir motordur. Bütçene göre alabileceğin en yeni motor bu olacaktır. 2005 model yeni kasasını bile bulabilirsin belki.
Ve tabi ki AfricaTwin.. Tek kelimeyle efsane. Yılına bakma, temizini bulursan al. sele rahatsızlığından bahsedilmiş, ama ufak bir iki işlemle daha konforlu bir seleye kavuşmak kolay. Africa sürücüsünü kolay kolay pişman etmez. En azından ben duymadım. Ayrıca ilginçtir, küçük kardeşi Transalp'e göre daha az yakıyor.
Tek silindirlilerden de xt660 ve f650gs düşünülebilir. 2000 civarı f650, bahsettiğin fiyatlara bulunabilir. Bu modellerde abs gibi bir avantaj ağır basıyor. Ama artçı konusunda pek konforlu değil diyorlar. Ben kullanmadığım için bir şey diyemiyorum.
alternatif olarak ekleyebilirsin.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...31313125/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...29666357/detay
Para her şeydir diyen, para için her şeyi yapabilendir...
Nasıl bir hayat yaşıyorsan, öyle ölürsünüz. Nasıl öldüyseniz, öylede dirilirsiniz.
http://gezginpardus.blogcu.com/
bu yolladığın freewind i bende gördüm fakat üzerindeki boya ve fiyatı beni tedirgin ediyor samsuna gitmem gerek ve detaylı baktırmam lazım fakat samsunda pek tanıdığım yok . honda içinse hiç dm yi düşünmedim ne bileyim pek çekmedi beni neyse yinede saol abim...konu ile ilgili farklı bilgiler bulursanız ltf paylaşmaya devam
51 yaşındayım,sen nasıl arzu edersen öyle hitap et kardeşim.
Pegaso son derece kötü bir motordur ve enduro bile sayılmaz.
Freewind su soğutmasız ve tek silindirlidir.ikinci el piyasası hemen hemen yoktur.
660 tenere lerde tek silindirlidir.Motorları fazla ömürlü değildir.
Honda TA ise çok farklıdır.Hem yol konforu çok iyidir,hemde motoru son derece sağlamdır.İki kişi ile uzun yola çıkılabilecek ideal motorlardan biridir.Ayrıca eski kasası benim daha çok hoşuma giderdi.Yeni kasasınada sahip oldum(en son kasadan bahsetmiyorum)ve bana eski kasanın verdiği zevki vermedi açıkçası.
Yazında eşinle beraber Türkiye turuna çıkmak istediğini yazmışsın.Böyle bir tur için iki silindirli bir motosiklet tercih edilmelidir.Sense hep tek silindirli motosikletler üzerinde durmuşsun.Yolculuk konforu açısından iki silindir bir motosikleti tercih et daima.Sana şimdiden hayırlı alışverişler ve güzel yolculuklar diliyorum.
Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir Bizim buraların en meşhur motoru PANCAR dır
Ne Motorcular Gördüm Üstünde Elbise Yok,Ne Elbiseler Gördüm İçinde Motorcu Yok.
eyvallah necati abi dediğin doğru 2 silindir her zaman daha verimlidir uzun yolda ta ise tartışılmaz benim sıkıntım biraz maddi o yuzden hep tek silindir yazdım şimdilik ancak para bunlara yetiyor zaten bineceğim topu topu 2 yıl sonra çocuk planlıyoruz 4 tekere dönücez :( öyle görünüyor .neyse necati abi honda dan şaşma diyorsun aslında doğruda diyorsun...mesaj alındı bu arada foçaya izmire benden çok selam sağlıcakla kal tekrar teşekkurler
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:51 ----------
necati abi eğer izmire motor almaya gelirsem senden moturu baktırabileceğim bir usta adı alabilirmiyim ne dersin benim izmirde pek tanıdık motorcu arkadaşım yok ???
necati abi sen 150 mc yi şehir içi için aldın demi
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
iyibir translap alırsan tadına doyamazsın düşündüğün turuda defalarca atarsın yakıtta çok korkunç değil herşey gönlünce olsun
TECRÜBE GÜZELDİR AMA PAHALLIYA MALOLUR
Necati beyin tüm söylemlerine katılıyorum. Eski TA kullanıcısı olarak tavsiye ederim. Uzun yoldada A.Twine göre konforludur. Aynı şey artçı içinde geçerli. ben TA ile 1 günde 1.000 KM yol Yaptım ama sıkıntım olmadı. Kısacası gezilerde rahat edeceğin, 2. ci eli herzaman olan ve parça sorunu olmayan bir makine. Şimdiden iyi gezmeler diliyorum.
İnsan mı paraya bağlı, para mı insana bağlı? Bu, insana bağlı.
Çift silindirli 2005 ve üzeri Kawasaki KLE 500 ü önerebilirim, fiyat kalite orantısı en iyi olan makinalardan birisidir
MUTLU OLAMIYORSAN BAHANE ÜRETME, KAFANI DEĞİŞTİRMEYİ DENE..
Bu işler tamamiyle maddiyat yani duygusal! fakat ben derimki 500,1000 lira daha çıkar xt 660R al eski makina alıpta başını ağrıtmanı istemem,Şimdiden hayırlısı olsun.Aramıza endurucu katmak bizi mutlu eder,anlattığım taktiği uygula selamlar.
altı''AT''mış
[QUOTE=roadmaster;2163385]iyibir translap alırsan tadına doyamazsın düşündüğün turuda defalarca atarsın yakıtta çok korkunç değil herşey gönlünce olsun[/QUOTE
üstad araştıryorum eğer temiz,hesaplı ve gönlüme göre bir ta bulabilirsem tadından yenmiyeceğinin farkındayım bakalım artık nasip...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)