Serdar hocam,tam emim değilim sesi duyma şansım yok.Ancak arkadaşın anlattıklarından eksantrik zincir sesine benziyor,ya zincir uzadı yada zincir gergisinde sıkıntı var gibi.Düzeltilmez,bu şekilde kullanılmaya devam eder ve olaki eksantrik millerinden birinde sente atlarsa en iyi ihtimalle sibop yamultur,üst kapağa hasar verir.Bu en iyi ihtimal.Oradaki servis fiyatlarını üç aşağı beş yukarı bildiğim için satmasını önerdim.Burada olsa tabiiki tamir yolunu tavsiye ederdim.
AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
Ergün usta, ben merak ettim de onun için sordum hani bildiğin bişey vardır onun için öyle konuşmuşsundur..
Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..
eksantrik zinciri aşınmış
Ben de Motul 5100 - 15/50 denemek istiyorum motorumda...
Ama Hayabusa için ne kadar uygundur bilemiyorum
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Kullanıcılar yağın dayanıklılığını nasıl ölçebilir ki? Yazsalar bile bişey ifade etmez, yanıltabilir. Ancak motul kendisi söylüyor işte, sentetik olayında en üst yağımız 300 V dir diyor, sonra 7100 geliyor. Sonra yarı sentetik olan 5100 var. Eh zaten yağ markaları kendileri söylüyor full sentetikler en uzun ömürlü ve en dayanıklı yağlardır diye. Özellikle 4 silindirli, yüksek devirli makinelere tavsiye ediyorlar. Bunlara rağmen kullanıcı yorumlarına bakmanız daha doğru olmaz bence.
#sürenadam
Mesela Hayabusa kullanan bır arkadasımız; bir kaç yağı denedıkten sonra objektif yorum yapabilir.
Örnek verecek olursak; Ben CBR600F imde, Motul Yağı hiç beğenmiyordum. Vitesi sertleştiriyor ve motor seslı calısıyordu. bu yüzden MOBİL 15-50 KUllandım ve memnun kaldım.
Her motor her yağı beğenmeyebilir. Bu durumda Kullanıcıların yorumları gerekiyor veya iyi bir motor ustası
Ya KASK TaK ; Ya ÖL
Evet, bu da mantıklı. Gerçi yanlış anlamayın ama motuldan memnun kalmayanı da ilk defa duyuyorum Ancak bazı motorların bazı yağlara biraz daha uyumlu olduğu da bir gerçek sanırım.
#sürenadam
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)