Bir Kaza da Benden ve Sonrası Daha Beter
Reklamlar
-
Kaza yapmayan motorcu yoktur, henüz kaza yapmamış motorcu vardır sözünü benimseyerek sıramı bekliyordum ve bugün siftahı yaptım. Umarım ilk ve son kazam olur.
Olay şöyle gelişti, Kavacıktan riva yoluna doğru gider iken acarkentin önündeki ışıklardan sonra sağa doğru ayrılan polonezköy yolu var. Ben riva yönünde düz giderken polonezköy ayrımının orda araçlar bekliyordu. En önde bekleyen iki araç vardı ve ikiside duruyordu. Sonra ne olduysa sağ taraftaki birden yola çıktı, o ara nasıl oldu bilmiyorum ama kafadan gireceğime son anda kurtarıp sağ taraftan çarpmasıyla kurtardım. Mucize eseri düşmedim, motor yürüyodu hala. İlk şoku atlatıp arkama bi baktım adam arabadan inmiş tampona filan bakıyo bişey olmuştu diye. Benim şalter attı tabi, ağzıma geleni söyledim. Biraz sinirim geçtikten sonra polisi aramaya karar verdim tutanak olmadığı için. İlk aradım tarif ettim yeri, açık adres istedi resmen, kazanın olduğu yer de acarkent, bilmeyeni döverler, neyse iyice öğrenip bi daha arayın dedi. Rivaya giden yol işte, sokak ismi, cadde ismi hiçbirşey yazmıyor. Neyse bir daha aradım 155i, aynı şekilde tarif ettim, tamam geliyoruz dediler, 10-15 dakika geçti, gelen giden yok. Vuran adam da tutturdu polis gelirse yüzbilmemkaç lira ceza yazar, kavacıka gidelim, ordan tutanak alıp doldururuz dedi. Az daha bekleyelim öyle gideriz dedim ama gelen giden yok, mecbur indik kavacıka. Orda birine sorduk nerden tutanak buluruz vs, tarif etti hemen arka sokakta diye, gidiyim aliyim dedim ama bulamadım, az daha ariyim dedim 5-10dk aradım, bulamadım, geri döndüm bi baktım adam gitmiş. Al başına iş şimdi.
Sinirimden gülmeye başladım artık ve karakola gitmeye karar verdim. Gittim dedim adam vurdu, böyle böyle oldu ve kaçtı. Polisten güzel bir soru geldi "Kim vurdu?" Sanki komşusu hemen tanicak. Ne bilim adamın biri işte dedim. Nerede oldu dedi, tarif ettim, oraya biz bakmıyoruz jandarma bakıyor deyince benim şalter attı yine "ulan şu memlekette kimse bizim hakkımızı korumicakmı" diye çemkirip yola çıktım, yola ettiğim küfür kombinasyonlarını şu an hatırlayamıyorum bile. Neyse ilerleyip sordum taksicilere acarkentin oraya hangi jandarma bakıyo diye, polonezköy dediler, hayde bi daha oraya, bi 10 km gittikten sonra bi manava sordum böyle böyle oldu, jandarmaya gitmem lazım, aradı birisini kim bakıyor oraya diye, çavuşbaşına gidiceksin dedi. Yardımcı oldu sağolsun ama sonra paramı bekledi bilmiyorum, çıktım ordan. Çavuşbaşına gittim, jandarmayı buldum, sağolsun gayet ilgilendiler, tutanak tutturdum. Arabanın adamın üstüne olmadığını öğrendim, vsvs
Çarpan adamın plakası 34 K 1752 - SİYAH BMW (3.16 SERİSİ İDİ GALİBA, ESKİ KASA 93-98 ARASI OLANLARDAN.
Şimdi buraya kadar okuyabilenleri tebrik ederek şunu sormak istiyorum. Ben bu adamdan masraflarımı nasıl alıcam?
Okuyanada, cevap verenede teşekkürler şimdiden
Reklamlar
-
Geçmiş olsun abi. Umarım son kazan olur bu. Nedir biz motorcuların çektiği ya
2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125
-
Çok geçmiş olsun Koray.
Morelini bozmak gibi olmasın ama böyle durumlarda elindeki tutanak ne kadar işe yarar tartışılır gibime geliyor.
En azından bi mobese kaydı olmuş olsaydı işin daha kolay olurdu sanırım.
Ayrıca bu nasıl bi öküzlüktür inip aracın tamponuna bakıyor?
Ulan çarptığın motosiklet! Git bi adama bak..
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
-
bilmiyorum ama geçmiş olsun demek istedim..jandarma işin üstüne giderse adamı enselerler diye düşünüyorum.ama inkar ederse ne olur orasını bilemiyorum..ne olursa olsun hakkında hayırlısı olsun...
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
Kardeş geçmiş olsun arap saçı olmuş olay ama işin zor görünüyor görgü tanığı vs yokmuydu hiç etrafta
-
adam tamponu yaptırmışşa eğer yani çarptığına dair bir iz yoksa arabasında ve bi kamera kaydı bi şahitte yoksa adamda inkar ederse o iş mahkemelerde uzar gider.. inş bi tanık kamera falan çıkar..neyse size birşey olmamışya çok geçmiş olsun ...
motosiklet istiyorum artık para para para..:salut::silent:
-
neyseki bende birşey yok ama artçım olsa sağ ayak gitmişti çünkü tam ayak koyduğu yer darmadağın oldu. bütün grenajlar kırıldı, demir filan eğildi.
birde adamın farının parçası egzonun koruma demirinin içinden çıktı, kanıt olurmu bu?
-
Geçmiş olsun Koray (böylece adını da öğrenmiş olduk), senin zarar görmemen sevindirici hiç olmazsa.
Plakayı bildiğine ve far parçası gibi bir kanıtın da olduğuna göre mutlaka yasal yolalrdan derdini halletmen mümkün olacaktır. Adam farı yaptıracak ama kuvvetli ihtimal kayıtlara geçecek zaten.
Savaş Bey bu konuda seni yönlendirir sanırım.
Ayrıca, kazaya karışıp kaçmak ta suçtur, bir şekilde adama ulaştın mı bu yönden de sıkıştıracaksın.
-
geçmiş olsun abi.Allah daha büyüğünden korusun
-
samimi bir arkadaşınızdan rica edin o olay olduğu zaman grup sürüşü yaptığınızı onunda tanık olduğunu söyleyin bunu hiçbir kanıt tanık vs yokken son çare olarak yapabilirsiniz olayı az çok anlatır adamı gösterirsiniz olur biter
-
çok geçmiş olsun sana birşey olmaması sevindirici...
bu arada şunu söylemek istedim Jandarma birimi polis'ten daha ciddi ve disiplinli çalışır orada tuttukları tutanağın sayesinde bence hakkını bulacaksın...tabi yol gösteren büyüklerimiz olursa işin kolaylaşır umarım
Kastino QM 50,Mondial 150 RF,Honda CBR 125R,Kawasaki KLR 650...
-
MkD adlı üyeden alıntı
samimi bir arkadaşınızdan rica edin o olay olduğu zaman grup sürüşü yaptığınızı onunda tanık olduğunu söyleyin bunu hiçbir kanıt tanık vs yokken son çare olarak yapabilirsiniz olayı az çok anlatır adamı gösterirsiniz olur biter
İyi niyetlide olsa dediğiniz gibi bu olayı en son yapmanız gerekli.Çünkü yarın böyle bi olay bizim başımıza geldiğinde yalancı şahit bize de gelebilir.Yanlış anlamayın iyi niyetli söylediğinizden eminimde.En iyisi adalete yardımcı olurken TAMAMEN GERÇEK olmak gerekir.Burada adeleti bulamassak.Elbet bigün buluruz abiler.
Bu arada geçmiş olsun abi.Umarım iyi olur abi.KAzaya gelince vardır bi hayır.Bunda bile vardır bi hayır.
Sırrını herkezden sakla ve daima kuşkulu ol , çünkü akıllı olmak demek kuşkulu olmak demekten başka birşey değildir..
-
Koray'cım adam çarptı birlikte tutanak aramak için şuraya gittik ben geri dönüp baktığımda adam kaçmıştı diye ifade ver jandarmaya ki vermişsin sanırım..
Onlar arama çıkartıyorlar böyle durumlarda..
Biim okulun orada benzer bir durum olmuştu, bir tır bizim öğretmen arkadaşlardan birinin aracına çarpıp kaçmıştı..
Akşama jandarma okula geldi şöförü bulduk gelin tutanak hazırlayacağız diye..
Netekim sonuç alırsın diye düşünüyorum..
Adamın trafik sigortası senin hasarını öder diyorum..
-
savcılığa suç duyurusunda bulun
dilekçende plakayı yaz ve adamın ismini bilmediğini yaz, adamı tarif edebilecek şekilde bir tarif yaz ve zarara sebebiyet verdiği için suç duyurusunda bulun
yaptığın tüm masrafları belgelemeye çalış
fotoğraf çek, onları da kanıt olarak sunarsın
tabi herşeyden önemlisi eğer işin peşini bırakmayacaksan bir avukata başvurmanı tavsiye ederim
belki çok para isterler ancak dava felan açman gerekirse hepsini karşı taraftan çıkarırsın, bunu ve diğer mevzuları avukatınla bir görüş derim
acizane tavsiyeler..
çok geçmiş olsun
-
macar_93 adlı üyeden alıntı
İyi niyetlide olsa dediğiniz gibi bu olayı en son yapmanız gerekli.Çünkü yarın böyle bi olay bizim başımıza geldiğinde yalancı şahit bize de gelebilir.Yanlış anlamayın iyi niyetli söylediğinizden eminimde.En iyisi adalete yardımcı olurken TAMAMEN GERÇEK olmak gerekir.Burada adeleti bulamassak.Elbet bigün buluruz abiler.
Bu arada geçmiş olsun abi.Umarım iyi olur abi.KAzaya gelince vardır bi hayır.Bunda bile vardır bi hayır.
doğru diyorsunuz tabikide fakat sonuçta biz olayda haklı taraf olduğumuz için ne kadar doğru olmasada adaletin yerini bulması için yapılan küçük bir oyundan öteye gitmez
adaletin gözü bağlıya hani yardım babında
-
Osbourne adlı üyeden alıntı
Koray'cım adam çarptı birlikte tutanak aramak için şuraya gittik ben geri dönüp baktığımda adam kaçmıştı diye ifade ver jandarmaya ki vermişsin sanırım..
Onlar arama çıkartıyorlar böyle durumlarda..
Biim okulun orada benzer bir durum olmuştu, bir tır bizim öğretmen arkadaşlardan birinin aracına çarpıp kaçmıştı..
Akşama jandarma okula geldi şöförü bulduk gelin tutanak hazırlayacağız diye..
Netekim sonuç alırın diye düşünüyorum..
Adamın trafik sigortası senin hasarını öder diye düşünüyorum..
aynen, nasıl olduysa tutanakta yazıyor, beraber gittik, sonra kaçmış vs. Ama bulsalar ne olacak, ne zamana sonuçlanır, masrafımı nasıl karşılatıcam hiçbirşey bilmiyorum.
Birde ordaki bir jandarma "tamir ettirirsen senin sigorta parayı öder ve karşı tarafın sigortasına dava açarak parasını tahsil eder" dedi. varmıdır böyle birşey. bilen varsa sevinirim
-
G.olsun arkadaş.umarım son kazan olur.burda bizim de çıkaracağımız dersler var.acaba hangi motorcu yanında tutanak kağıdı taşıyordur? yada tutanak için neler gerektiğini kaç kişi biliyor ?tabi ki kimse kaza yapmak için yola çıkmıyor ama bu tarz ihtimaller için bulundurmak gerekiyor bence.Runemagick yol durumunu bilmiyorum ama güzergah üzerinde ki kamera kayıtları da işine yarayabilir.
-
MkD adlı üyeden alıntı
doğru diyorsunuz tabikide fakat sonuçta biz olayda haklı taraf olduğumuz için ne kadar doğru olmasada adaletin yerini bulması için yapılan küçük bir oyundan öteye gitmez
adaletin gözü bağlıya hani yardım babında
sadece adaletin gözü neden bağlı onu açıklayacağım(kısaca);
sosyal veya sisyasi statüler verilecek hükmü etkilememesi için bağlıdır
yani bu adam zengin veya bu adam fakir vs. vs.
saygılar
-
volkanix adlı üyeden alıntı
savcılığa suç duyurusunda bulun
dilekçende plakayı yaz ve adamın ismini bilmediğini yaz, adamı tarif edebilecek şekilde bir tarif yaz ve zarara sebebiyet verdiği için suç duyurusunda bulun
yaptığın tüm masrafları belgelemeye çalış
fotoğraf çek, onları da kanıt olarak sunarsın
tabi herşeyden önemlisi eğer işin peşini bırakmayacaksan bir avukata başvurmanı tavsiye ederim
belki çok para isterler ancak dava felan açman gerekirse hepsini karşı taraftan çıkarırsın, bunu ve diğer mevzuları avukatınla bir görüş derim
acizane tavsiyeler..
çok geçmiş olsun
ordaki komutan savcıyı aradı, yaralanmalı kaza olmadığı için savcının yapacağı birşey yokmuş.
-
Gecmıs olsun plaka dan bulununca alırsın hasarını sonucta carpıp kacıyo hıyarto hıc kacarı yok alırsın hakkını uzerınde dur hakkını ara derım tekrar gecmıs olsun...
Kaybedicek birşeyin yoksa asla (arkana) bakma...:cat:
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)