pasa216 adlı üyeden alıntı
yok önemli değil kardes biliyorum bana kızmadığını.Motorumda hala geri dönüşüm iptal.Anlatayım sana.bir önceki mesajı yazdıktan sonra,okul baslıyo diye nizipe geldik,normalde yazları köyde kalıoruz.Herneyse servise gittim dedim böle böle.karbüratör ve egzozu değiştirmezsen randıman alamazsın bu motordan dedi.Bende tamam diyip 90-100 tl parayı nerden bulacağımı düsünmeye basladım.Bide dedim ki hele bide servisinm biraz asağı tarafındaki motorcuya sorayım,gercekten egzoz karbüratör deişmesimi gerek die.Gittim dedim ki adama,abicim böle böle,cuma bana(kuba motor servisi) sunu bunu değiştirmen gerekio die .oda bana oldu bide motoru değiştireyim deseydin dedi :D.niye abi dedim.Egzoz deldirmeden dolayı gaz yemesi azalmazmı dedim.oda bana dedi ki,arkadasım bak burda bitane asya 125 var.seninkinin aynısı,kuba ve asya aynı motor,bak ona,onunda geri dönüşümü iptal,egzoz delik deşik,ama adam otobanda ucuyo bir sorunda yok dedi.ee benimkine napcaz bi bakarmısın dedim,calıstırdı motorumu,bir iki gaz verdi,(motor kendi kendine devirleniyordu önceleri) karbüratörün hava alıyor,tabiki gaz verince gaz takılı kalır,rölantiyide 3000 devire ayarlamadıkca ne yapsan stop eder dedi.Sol taraftaki boru işte,normalde kapalı olurmuş,servis benden para koparmak için o boruyu kesmiş ve farkedilmesin diye düğümlemiş atmış.Söktüğ o boruyu, kısa bi boru aldı,agzını kapattı taktı karbüratöre,makine kendine geldi,gaz takılı kalmayı bıraktı.Ama yine stop ediyordu.biraz daha gaz verdi,subapların cok sıkılmış nerde yaptırdın sen bunu dedi,bende kuba servisinde yaptırdım işte 2000 bakımına vermiştim dedim.arkadasım bu motoru birdaha oraya götürme,bakımını da yaptırma.sor bakalım ne yapmıs diye,sadece zincir yağlamıştır ön freni sıkmıştır bunları sende yaparsın bosyere 15 tl bakım parası vermişsin dedi.ee napcaz dedim,sen yarın motoru soğukken buraya getir ben 10 tl ye güzel bir subap ayarı veririm,motorun düzelir,teklemez dedi.çünkü tekliyodu motor.
düzgün calısmıodu.Ertesi gün gittim işte,söktü üst kapağı,servis öyle bir sıkmış ki subapları,anahtarla zor açabildi.herneyse subapları açtı,3-4 denemede calısan motor tık diye calıstı,rahatladı stop etmeyi bıraktı.Sonra gaz halatını,karbüğratör hava ayarını,rölantisinii,marş elektiriği vs vs hepsini düzenledi ve ben tamir ederken sende gel yanımda ol,motoru kime tamir ettirirsen ettir,bende buna dahilim,motorunun basında duracaksın kardesim dedi.bak servise bakıma die vermnişsin adam hem karbüratör hava borusunu kesmiş,hem subapları sıkmış,sen 5-10 gün byle binseydin mmotorun subap keserdi altından kalkamazdın dedi.bende sağolasın abicim dedim.100 tl masraf+aileden fırça bana gelmek üzereyken o adam engelledi,ve motorum düzenlki calısmaya,durmadan stop etmemeye,iyi gaz yemeye basladı.adam en son dedi ki,şimdilik subaplarınbı biraz daha acıyorum,sen bi hafta falan böyle bin,2-3 seferde düz temiz bi yola cık gazla ki subaplar kendine gelsin,yanlız cıt cıt cıt diye ses duyabilirsin motorun üst kısmından oda subapğları actığımızdan dolayı,yani seni korkutmasın,bir hafta sonra gel ben subapları düzgün bi sekilde ayarlarım,onun masrafı bize ait,sen 10 tl ni verdin bu motorun tam rahatlayana kadar para vermeyeceksin dedi.bende tamam dedim.Motor hakkatten düzeldi,tek marşla calısıyor,3. vitesle 75-78 km ye zarr zor cıkan motor 9000 devirde 84 gördü dün.yani hondacı arkadasım,resmen kandırıldım ama cok sukur,Allahım beni bundan korudu,rasgele gitmiştim oraya adam sorunu anladı.birdaha da os ervise gitmeyeceğm,ikidir motorumu bakıma soktuğumda ya sigortası yandı ya karbüratörü bilmem neyi sorun verdi.ayrıca benim servis mobiletçiymiş.motordan anlamıyormus.geri dönüşüm taktırmak gerekmi buna dedim en son işte,arkadasım o sana kalmıs ama bu motorlarda geri dönüşüm,arbalardaki gibi,tam anlamıyla katalizör değil,sonucta hepsi çinmalı.sen geri dönüşümünü iptal etmişssin bizde subaplarını ayarladık oldu bitti önemli değilş bak burdaki hiç bi motorda yok diye.biraz uzun oldu ama içimi dökeyim dedim saygılar,kazasız belasız sürüşler.