Merak ettigim egzozdan aykları yanmıomu ? ilginc
Merak ettigim egzozdan aykları yanmıomu ? ilginc
Home Made Kastino Qm 50 Mini Chopper
Bence Türkiyedeki motor kültürünün gelişmemesi yada oluşmaması insanımız MOTOR'U motor diye kullanmaması %90 ucuz bir taşıt , A dan B'ye beni götürsün yeter ,, o makinadan hobi olur bir fan kulübü aklinin ucundan geçirmiyor,,,
Geçen yıl ben Türkiyeye geldiğimde anadolunun bir köyüne gittim orda bir kahvenin kapısında fotodakine benzeyen bir motor gördüm :
Motor'a hayretle baktım sonra kahveye girdim motorun sahibini sordum herkes gülerek o pırpırdede'nindir dediler ,, dedim nerde o dede ,,, dediler şimdi gelir karşıya tütün
almaya gitti .. oturdum çay istedim bekledim .. dede geldi,, selamün aleyküm.. dede nasılsın dedim ,, dede= : sende kümsün kimlerdensün ne istersün dedi. Dedim dede dışardaki motor seninmi ? he..e pırpır'mi deyyön , o benümdür dedi ..kimden aldın nezemandan beri sendedir bu .. dediki bu mötör benim amcamdan kaldı...iyü çalışmeyör tutukluk yapıyö dedi.. Dedim dede bunu bana sat .. kaç para istersin dedim .. bunamö bu bozuktür oğlum bu seni yolda bırakır.. zaten bunu hurdaciye vercem dedi... Dedim dede gözünü sevem bunu bana sat kaç para istersin söyle verecem... Yok beni götürüyo hele tam bozulmadı dedikden sonra motoruna bindi pırpır ederek uzaklastı..
Sonra ordan uzaklaştım ilerde çocuklar bir baska hurda olmus pas tutmus motorun üzerinde oynuyorlar yaklaştım motor tam bir antika ... o avrupada olacak müzeye koyarlar ama Türkiyede hiçbir değeri yok çünkü insanımızı A dan B'ye götürebilecek seviyede değil.. ... Olay bu herşey ortada...
Yanlışları herkes saymış tekrara gerek yok ama foto müthiş...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)