Km düşürenler hakkında...
Reklamlar
-
Şahsen motosiklet ya da araç alırken doğruluğuna güvenmediğim için asla km sine bakmam. Üzülerek söylüyorum bizim insanımızın büyük çoğunluğunun için çürümüş resmen. Kimse araç alırken kmsine bakıpda aldanmasın bence. Güvenebileceğiniz tek şey var iyi bir usta.
'92 ZZ-R250, '06 ZZ-R600, '05 ZZ-R1200
Reklamlar
-
Honda dijital göstergede 99.999 dan sonra kontak açıldığında önce sol tarafta 1 yazıyormuş (199.999'dan sonra da 2 yazıyor elbette) daha sonra normal km sayacının bulunduğu yerde normal km devam ediyormuş (kitapçıkta böyle yazıyordu) yani 99.999 gittin motoru stop ettin tekrar çalıştırdın önce sol tarafta 1 görüyorsun sonra 00001, 00002, .......
Bakalım ne zaman göreceğim
-
erginturhan adlı üyeden alıntı
Katılıyorum, bu kesinlikle hırsızlıktır, haketmedeğin bir parayı kazanmaktır.
Motorum 36500km.deydi uygun bir fiyata satışa çıkardım ve satıldı, sonuçta benim yaptığım km.ler ile ilgili yorgunluğu (herhangi bir sorunu da yoktu bakımdan da yeni çıkmıştı bu arada) başkasından çıkarmam haksızlık olur hatta hırsızlık olur.
Polise bildirmenin bir anlamı olmaz bu yönde kanuna dayanan bir yaptırım olmadıkça...
Doğruluk, dürüstlük bilincinin oluşması lazım bunun da nasıl düşük bir olasılık olduğunu bir çoğumuz takdir eder sanırım...
polis değil ama nitelikli dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunabilirsin
bu tür adamları verecen abi savcının eline suçun cezası açık 8 yıl hapis bana denk gelse hiç gözünün yaşına bakmam memursa memurluğundan olur değilse bütün kamusal haklarından mahrum olur
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
-
Süper Moderatör
Maalesef bunun sorumlusu biziz, bizim halkımız.
otomobillerde 100 bin km motosikletlerde 25-30 bin km psikolojik sınırımız var.
Çünkü cahiliz, araştırmıyoruz öğrenmiyoruz. Bugünkü teknolojide benzinli bir otomobilin 500 bin km leri rahatca yapabileceğini dizel otomobillerde bir milyon km lere dayanan araçalar olduğunu bilmiyoruz.
İyi bakılmış kaliteli marka bir motosikeltin 200-250 bin km yapacağını tahmin bile etmiyoruz.
(Yüksek devir çeviren yarış motorları ve arabları hariç)
Toplumumuzun km ye bakış açısını anlatmak için bir anımı anlatayım;
Sene 98-99 babama almak için renault 19 europa bir araba arıyoruz.
Gazeteden bir tane bulduk, ayrıntılı konuştuk herşeyi bize uyuyor. Yer uzak Kartal (biz Kağıthane deyiz)
Gittik almaya arbaya baktık sevdik konuştuğumuz gibi, ama km 79 bin de. Telefonda km sormayı unutmuşuz, sorsak almayada gitmeyeceğiz elbette cahiliz
Arabayı sevdik, adam dürüst satıcı ne yapak ne edek düşünüyoruz.
Aklıma eniştem geldi aynı arabayı kullanıyor, çokda km yapıyor. Telefon edip sordum dedim böyle böyle, oda dedi ki km çok değil bişey olmaz korkmayın.
Adam kötü niyetli olsa gider 5 tl ye düşürür dü km yi yine alırdınız arabayı.
Banada mantıklı geldi bu düşünce ve arabayı aldık.
Bindik geliyoruz, semtimize yaklaşırken babam patlattı bombayı "oğlum şurdan sanayiye gir de km yi düşürek"
Baba arabayı aldık ne km si, öyle şey olur mu?
Cevabı mantıklıydı aslında, "oğlum mahallede görürler km yi, gülerler bize. Bu km de araba alınır mı diye keriz yerine koyarlar" dedi.
Haksızda değildi aslında, böylece araba alırken km düşüren ilk insan olarak tarihe bile geçtik sanırım
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
Süper Moderatör (BBRR)
Eyong
Çok güzel bir anı .. varsa sandıkta başka böle anılar alalım kırıldım gülerken..
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
-
Ben iyi bakılan br SS 100.000 i rahatlıkla geçer diyorum sizce arkadaşlar??
-
Mersin İl Temsilcisi
forewer adlı üyeden alıntı
Ben iyi bakılan br SS 100.000 i rahatlıkla geçer diyorum sizce arkadaşlar??
ben en son 240 gördüm ağa, seninkisi ışık hızı
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
-
emrello adlı üyeden alıntı
Benim aklıma bir şey geldi:
TÜVTÜRK istasyonlarındaki muayenelerde km kaydı var mı? Varsa bu biraz işe yarayabilir. Belki bu konuda bir yasal düzenleme yapılabilir. En azından talep edebiliriz. Biraz daha düşünelim...
muayenede km bilgisini alıyorlar. benimkini almışlardı. Benim motorumun km saati bozuldu. Bende çıkma aldım. Km saati bozulduğunda 28000 lerdeydi. saat bozulduktan sonra yaklaşık 8000 km daha yol yaptım ve 36000 km ye geldim. İlan verirken kmsini 36000 olarak yazdım. Sattığım elemanada km saatini değiştirdiğimi, (üzerindeki 8000 km deydi) söyledim. O şekilde sattım ve içim rahat.
'04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS
-
emrello adlı üyeden alıntı
Benim aklıma bir şey geldi:
TÜVTÜRK istasyonlarındaki muayenelerde km kaydı var mı? Varsa bu biraz işe yarayabilir. Belki bu konuda bir yasal düzenleme yapılabilir. En azından talep edebiliriz. Biraz daha düşünelim...
benim motosiklet 10600 km idi muayene kağına sonradan göz atarken 1600 yazdıklarını farkettim.bence söylediğiniz şey tam olarak çözüm değil
-
URL=http://img814.imageshack.us/i/tv0001.jpg/][/URL]
Sürekli motorumda taşıdığım ''dönem vergi mekbuzu,muayne kadı vs.''
Yanlız şöyle birşey var,ben motoru muayne ettirdiğimde motorun km. 19.000km.civarındaydı,yani benden öndeki kişinin yaptırdığı kayıdı esas almışlar.Ben muayne yaptırıken km.bakmadılar.
"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN
-
otopsici adlı üyeden alıntı
polis değil ama nitelikli dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunabilirsin
bu tür adamları verecen abi savcının eline suçun cezası açık 8 yıl hapis bana denk gelse hiç gözünün yaşına bakmam memursa memurluğundan olur değilse bütün kamusal haklarından mahrum olur
Nitelikli dolandırıcılık söz konusu değil...Ancak daha önce belirttiğim gibi tespit yaptırıp vasıfta hata gerekçesiyle dava açarsanız satışın iptali söz konusu...Ayrıca kanıtlayıp davayı kazanırsanız tüm yargılama giderlerini,vekalet ücretini karşı tarafa yükletirsiniz...
-
-
Kul hakkıdır ki bu konuda da öbür tarafla alakalı kesin hüküm vardır
-
3 kuruş aşağı satarım.ama km düşürmem.kimseyi kandırmam.işim olmaz.
-
Bazı rektefiyeli motosikletler içinde orjinal km si deniyor.
Gel gelelim ki alet 100.000 devirmiş.
-
Şüphesiz ki hiçkimsede kalmaz onun hakkı.
Elbet çıkar.
Hırsızlıktan başka bişey değil.
-
-
Şimdiye kadar aklıma bile gelmeyen durum..
Elbette niyet ve kişilik yapısı meselesi..
Keinlikle üçkağıtçılık ve dolandırıcılık..
Km düşürenlere kızmaya gelene kadar daha yüzlerce durum var memlekette..
Bugünün haberlerini izleyip minibüs şöförü olan(hepsi değil elbette) potansiyel katillerin trafikteki hareketlerini izlemek kafi..
-
Sahtekarlığın, yapılan böyle bır şerefsizliğin önüne geçilmesi çok zor. Hatta %100 imkansız. Muayene yaptırır ondan sonra seyahate çıkar. Ancak ön tekerleği algılayan bir sistem yapılırsa oda cemır gibi irtibatı kesmesse o zaman olur.
Orhan KÖNİ
-
yürekçe adlı üyeden alıntı
motosiklette km saati 99.000km den sonra sıfırlamıyormuydu?
dijital göstergelerde nasıl peki?
birden aklıma gelince acaba? dedim kendimce, yanılıyor muyum?
Adam kendi söyledi birde servis kaydını gösterdi. Zaten d&b motorda karşılaşmıştık adamla
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)