Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

bu mevsim 15-50/10-40?

REKLAM ALANI
    McWarnaly - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia AF1+FZR 1000+YZFR6
    arkadaslar kusura bakmayin cok aradim nettede form da da ancak herkez farkli bisey soyluyor.simdi yagi degistireli 4 ay oldu(3000 km) ancak motordan ses gelmeye basladi bende degistireyim dedim,su anda buradaki sicaklik 15 derece civari geceleri daha soguk tabi 2-3 ay sonra -5 e kadar dusucektir.buna gore bana tavsiye ediceginiz en iyi yag hangisidir?bi servisteki arkadas mobil 15-50 tavsiye etti.su anki yag motul 10-40, motor 2001 r6
    RIDE or DIE

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bence 2001 model R6'ya yarı sentetik 10-40 yağ koymalısın, 15-50 daha yüksek sıcaklıklar için tasarlanmış bir yağ ve bahsettiğin mevsim şartları için gereksiz olur diye düşünüyorum.

Motosikleti
    Alıntı dreamdark adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence 2001 model R6'ya yarı sentetik 10-40 yağ koymalısın, 15-50 daha yüksek sıcaklıklar için tasarlanmış bir yağ ve bahsettiğin mevsim şartları için gereksiz olur diye düşünüyorum.
    dostum ben motoruma kendimden daha iyi bakarim.inanki ustume basima yedigime onem vermem ancak motorum icin en iyisini isterim.motorumu en iyi sekilde koruyan bi yag istiyorum.sanirim mobil 15-50 tam sentetik alicam.
    RIDE or DIE

Alıntı McWarnaly adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum ben motoruma kendimden daha iyi bakarim.inanki ustume basima yedigime onem vermem ancak motorum icin en iyisini isterim.motorumu en iyi sekilde koruyan bi yag istiyorum.sanirim mobil 15-50 tam sentetik alicam.
    Aynen ben de senin gibiyim ve bu doğrultuda sana bu öneride bulundum zaten, 2001 model motor için bu mevsimde yanlış bir seçim olur diye düşünüyorum. Yine de sen bilirsin tabi.

Motosikleti
    sen ne tavsiye edersin peki kardes
    RIDE or DIE

VIA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XT660R- Afrika twin 1000L
    15/50 tam sentetik kullandım motoru çok rahatladı fakat vites geçişleri bende epey sertleşti.

Motosikleti
    formdan bi arkadas kendiside yamaha servisiymis,mobil 10-50 tam sentetik al dedi.kalindir ama baskidan dolayi incelicektir ve motoru iyi koruyacaktir dedi.ancak yinede kararsizim.yarin almaya gidicemde o yuzden sizlerede bi danisayim dedim

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:54 ----------

Alıntı VIA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    15/50 tam sentetik kullandım motoru çok rahatladı fakat vites geçişleri bende epey sertleşti.
    tavsiye eden arkadas viteslerde gecisleride cok rahatlaticaktir demisti ama.belkide motora gore fark ediyor
    RIDE or DIE

sen ne tavsiye edersin peki kardes
    Bahsettiğim niteliklerde aşağıdaki yağları kullandım ve memnun kaldım :

http://www.motoplus.com.tr/urun/3000...otor-Yagi-4-lt
    http://repsolturkey.com/moto_sintetico_4t.html

Motosikleti
    Alıntı dreamdark adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bahsettiğim niteliklerde aşağıdaki yağları kullandım ve memnun kaldım :

http://www.motoplus.com.tr/urun/3000...otor-Yagi-4-lt
    http://repsolturkey.com/moto_sintetico_4t.html
    dostum ben castrol yada mobil almayi dusunuyorum,simdiye kadar motul kullaniyordum ama 3-4 bin km sonra tikirti yapmaya basliyor
    RIDE or DIE

Motosikleti
    sonuc olarak MOBIL 15-50 tam sentetik.karar verdim kismetse yarin isten cikinc alip degistiricem
    RIDE or DIE

Motosikleti
    sonuc olarak MOBIL 15-50 tam sentetik.karar verdim kismetse yarin isten cikinc alip degistiricem
    peki ya bunu bulamazsam ne tavsiye ederdiniz arkadaslar?
    RIDE or DIE

Motosikleti
    malesef mobil 1 bulamadim sadece motul serisi vardi bende almadim.ancak motul 15-50 icin ne dusunuyorsunuz?kullanan varmi aranizda?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:21 ----------

bu arada motul 15-50 icin 18 euro litre fiyati normalmi?
    RIDE or DIE

forewer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZZ-R1200
    malesef mobil 1 bulamadim sadece motul serisi vardi bende almadim.ancak motul 15-50 icin ne dusunuyorsunuz?kullanan varmi aranizda?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:21 ----------

bu arada motul 15-50 icin 18 euro litre fiyati normalmi?
    Kış için Motul 7100 10W-40 kullanıcan ve bi daha vazgeçemeyeceksin
    '92 ZZ-R250, '06 ZZ-R600, '05 ZZ-R1200

Motosikleti
    Alıntı forewer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kış için Motul 7100 10W-40 kullanıcan ve bi daha vazgeçemeyeceksin
    dostum ben simdiye kadar motul 5100 10-40 kullaniyordum 3-4bin km sonra tikirti basliyor ozellikle ikinci vitese gecir biraz sert.pek memnun degilim anliyacagin.ancak 5100 ile 7100 arasindaki fark nedir?yani 7100 un tam sentetik olmasindan baska
    RIDE or DIE

Motosikleti
    ZZ-R1200
    dostum ben simdiye kadar motul 5100 10-40 kullaniyordum 3-4bin km sonra tikirti basliyor ozellikle ikinci vitese gecir biraz sert.pek memnun degilim anliyacagin.ancak 5100 ile 7100 arasindaki fark nedir?yani 7100 un tam sentetik olmasindan baska
    Öncelikle kesinlikle şunu belirteyim elindeki motosiklete hangi yağı kullanırsan kullan 3000 km yi geçirtme ki bence imkanın varsa 2000 de bir değiştir(SS tarzı için söylüyorum). 7100 5100 ün bi üst serisidir. Tam sentetiktir. 300V=>7100=>5100=>5000=>3000 diye gider. 300V serinin babası yarış yağıdır o yüzden cadde kullanımı için pek önermem, pahalıdır da. Motul çok kaliteli bir yağ şiddetle öneririm.

Motosikleti
    Öncelikle kesinlikle şunu belirteyim elindeki motosiklete hangi yağı kullanırsan kullan 3000 km yi geçirtme ki bence imkanın varsa 2000 de bir değiştir(SS tarzı için söylüyorum). 7100 5100 ün bi üst serisidir. Tam sentetiktir. 300V=>7100=>5100=>5000=>3000 diye gider. 300V serinin babası yarış yağıdır o yüzden cadde kullanımı için pek önermem, pahalıdır da. Motul çok kaliteli bir yağ şiddetle öneririm.
    dostum ben motoruma inanki cok iyi bakarim yeni el kitabindaki talimatlara uyarim her zaman yola cikmadan motorun isinmasini beklerim falan filan,ancak el kitabinda yag degisimi 10 binde bir yaziyor bense daha 3 bin de takirti olmaya baslayinca inanki motoru satasim geldi artik.az once gittim yamaha servisine sadece motul yaglari vardi.peki sence 7100 15-50 uygunmudur
    RIDE or DIE

Motosikleti
    ZZ-R1200
    Kitapçıktaki 10.000 e bakarsan hapı yutarsın kardeş. Benim çevremde kimse SS motosikletlerini 3000 km' den fazla yağ değişimi yapmadan bekletmez. (İster 1000 cc olsun ister 250cc)15-50 kış için kalın olur bence, 10-40 daha ii olur. Yani 3000 de takırtı gelmesi çok normal (tabi yağdansa). Bende bile çoğu zaman 2000 den (özellikle devirli kullandıysam ki hep öle kullanırım) sonra resmen motorun sesi değişiyor ve yağı değiştirince düzeliyor. Yazın 10W60 a geçersin.

Motosikleti
    Kitapçıktaki 10.000 e bakarsan hapı yutarsın kardeş. Benim çevremde kimse SS motosikletlerini 3000 km' den fazla yağ değişimi yapmadan bekletmez. (İster 1000 cc olsun ister 250cc)15-50 kış için kalın olur bence, 10-40 daha ii olur. Yani 3000 de takırtı gelmesi çok normal (tabi yağdansa). Bende bile çoğu zaman 2000 den (özellikle devirli kullandıysam ki hep öle kullanırım) sonra resmen motorun sesi değişiyor ve yağı değiştirince düzeliyor. Yazın 10W60 a geçersin.
    tavsiye icin cok tesekkur ederim dostum 7100 10-40 sana uygundur diyosun yani?
    RIDE or DIE

dostum ben motoruma inanki cok iyi bakarim yeni el kitabindaki talimatlara uyarim her zaman yola cikmadan motorun isinmasini beklerim falan filan,ancak el kitabinda yag degisimi 10 binde bir yaziyor bense daha 3 bin de takirti olmaya baslayinca inanki motoru satasim geldi artik.az once gittim yamaha servisine sadece motul yaglari vardi.peki sence 7100 15-50 uygunmudur
    edebiyat parçalamış gibi bir yazı olacak ama bu tip konuları böyle yazıyorum
    iyi yağ ısındıkça çok incelmez. viskozitesini korur.kötü yağ ise kalın olsa da ısınınca su gibi olur.bu yüzden iyi bir markanın sentetik(daha az incelir yüksek ısıda)yağını alın.

motor aksamında boşluk yapmış biraz yaşlı araçlar içinse az kalın yağ koymak makbuldur. 10-40 sentetik yerine 15-50 sentetik çok daha iyi olur.
    castrol edge reklamını izlediniz mi bilmiyorum orada eski araçlar için en iyi yağ 10-60 diyor.halbuki yeni araçlarda(oto) 0-40 daha iyi yağdır 10 serisine göre

motorumun motor aksamı yeni o yüzden 0-30 tam sentetik kullanıyorum. yazın dahi hiç şıkırtı filan yok vitesler ipek gibi.fakat eski bir motor olsa vitesler geçmez şıkır şıkır sesler gelir her yerinden 0-30 yağda

Motosikleti
    Alıntı osmaniyeli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    edebiyat parçalamış gibi bir yazı olacak ama bu tip konuları böyle yazıyorum
    iyi yağ ısındıkça çok incelmez. viskozitesini korur.kötü yağ ise kalın olsa da ısınınca su gibi olur.bu yüzden iyi bir markanın sentetik(daha az incelir yüksek ısıda)yağını alın.

motor aksamında boşluk yapmış biraz yaşlı araçlar içinse az kalın yağ koymak makbuldur. 10-40 sentetik yerine 15-50 sentetik çok daha iyi olur.
    castrol edge reklamını izlediniz mi bilmiyorum orada eski araçlar için en iyi yağ 10-60 diyor.halbuki yeni araçlarda(oto) 0-40 daha iyi yağdır 10 serisine göre

motorumun motor aksamı yeni o yüzden 0-30 tam sentetik kullanıyorum. yazın dahi hiç şıkırtı filan yok vitesler ipek gibi.fakat eski bir motor olsa vitesler geçmez şıkır şıkır sesler gelir her yerinden 0-30 yağda
    kardes sen 15-50 tam sentetik mi diyosun yani.bi arkadasta oyle tavsiye etmisti kendisi yamahanin servisligini yapiyormus.benim motorda eskidir de.2001 model
    RIDE or DIE

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)