Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

motul 5000 -5100?

REKLAM ALANI
    McWarnaly - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia AF1+FZR 1000+YZFR6
    arkadaslar motorumdan bi ses duyar gibi oluyorum kac zamandir,az once bi arkadasin yanindan geldim oda motora ne olmus sesi degismis dedi kil oldum.uykum kacti bu yuzden yagimi tekrar degistirmeye karar verdim.henuz 4 ay once degistirdim 2000 km oldu.simdi motul 5000 10-40 mi yada motul 5100 10 -40 mi alayim.ikisinin arasindaki fark nedir?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 06:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 06:41 ----------

aklima takilmisken sunuda sorayim izlinizle sanziman yagi kacbin km de degistrilmeli?
    RIDE or DIE

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Motosikleti
    yokmu bi bilen arkadaslar

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:20 ----------

yag filtresini 3000 km once degistirdim simdiki yag degisiminde de filtreyi degistirmem gereklimi?
    RIDE or DIE

Jubaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı McWarnaly adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yokmu bi bilen arkadaslar

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:11 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:20 ----------

yag filtresini 3000 km once degistirdim simdiki yag degisiminde de filtreyi degistirmem gereklimi?
    Ben filtreyi de degistirmeni tavsiye ederim.

600rr a MOTUL 5100 15w50 ester yag koydum memnunum sentetik karisim diye geciyor.

API SG MA JASO sertifikalari mevcut.

Sanziman yagi diye bisey yok cogu motorda hangi motordan bahsediyosun dostum once onu bi bilelim?
    Genelde motorlarda koydugun yag ayni zamanda sanzimanida yagliyor.
    We are many...

Motosikleti
    Alıntı Jubaa adlı üyeden alıntı Mesajı göster

600rr a MOTUL 5100 15w50 ester yag koydum memnunum sentetik karisim diye geciyor.

Sanziman yagi diye bisey yok cogu motorda hangi motordan bahsediyosun dostum once onu bi bilelim?
    dostum 2001 R6 dan bahsediyorum,bende simdiye kadar motul 5100 10-40 ester kullaniyorum,ancak motor isindigi zaman hafif bi tikirti geliyor acaba daha kalin yag mi kullansam?dedigim gibi yag ve filtreyi degistireli 4 ay oldu 3 bin km gectim ancak motorda ses degisimi var sanki.
    RIDE or DIE

dostum 2001 R6 dan bahsediyorum,bende simdiye kadar motul 5100 10-40 ester kullaniyorum,ancak motor isindigi zaman hafif bi tikirti geliyor acaba daha kalin yag mi kullansam?dedigim gibi yag ve filtreyi degistireli 4 ay oldu 3 bin km gectim ancak motorda ses degisimi var sanki.
    Dostum bu tikirti dedigin blogun oralardan rolantide durmadan ve ayni aralikla geliyorsa sen bi servise ugra.

Yag degistirirken km ve zamani kistas almayin.
    Pist seansindan sonra yag degistirilir ki bi seans kac km kac dakika
    kisacasi kullaniminiza bagli olarak degisim suresi uzar veya kisalir.
    Devirli kullanirim dersen redline da vites atarim dersen 3000km fazla.

Bu tikirtinin sebebi cok baska seyler olabilir ama 3000km bence eski bi racing makina icin yeterli hatta fazla bile sen yinede yagini ve filtreni degistir.

Makina eskidikce bakim araliklarini kisaltmak senin yararina olucaktir yani kullanim kilavuzu sana derki 5000 kmde degistir yagi ama 9 sene sonra o parcalar ilk halindeki gibi degil ona gore de bi bakim zamani ayarlanmali.
    We are many...

Motosikleti
    Dostum bu tikirti dedigin blogun oralardan rolantide durmadan ve ayni aralikla geliyorsa sen bi servise ugra.

Yag degistirirken km ve zamani kistas almayin.
    Pist seansindan sonra yag degistirilir ki bi seans kac km kac dakika
    kisacasi kullaniminiza bagli olarak degisim suresi uzar veya kisalir.
    Devirli kullanirim dersen redline da vites atarim dersen 3000km fazla.

Bu tikirtinin sebebi cok baska seyler olabilir ama 3000km bence eski bi racing makina icin yeterli hatta fazla bile sen yinede yagini ve filtreni degistir.

Makina eskidikce bakim araliklarini kisaltmak senin yararina olucaktir yani kullanim kilavuzu sana derki 5000 kmde degistir yagi ama 9 sene sonra o parcalar ilk halindeki gibi degil ona gore de bi bakim zamani ayarlanmali.
    dostum motor soguk iken degilde isininca 3-5 bin devir arasi bi ses geliyor.motorumu zorlamam,el kitabinda 10 binde yag 20 binde filtre degisimi yaziyor ancak ben yinede degistiricem.kis geliyor hangi yag daha uygun olur sende?
    RIDE or DIE

dostum motor soguk iken degilde isininca 3-5 bin devir arasi bi ses geliyor.motorumu zorlamam,el kitabinda 10 binde yag 20 binde filtre degisimi yaziyor ancak ben yinede degistiricem.kis geliyor hangi yag daha uygun olur sende?
    Tikirtiya burdan bi yorum yapamam ama yagini degistir gecmezse o zaman konusalim bu tikirtiyi cunku o kadar cok varyasyon var ki o tikirti icin hangisini desem bilemedim.

Abi scooter gibi kullansan bile 10bin km cok cok cok fazla.
    Sen o el kitabina uyma sakin yoksa o tikirti patirti olur sonra bi gun
    yolda motor tekler istop eder bi dahada calismaz yada yag yakmaya baslar cift zamanli gibi 2 haftada bi yag eklersin.

Ben devirli kullanmam diyen biri icin bile max 4000 km diyorum yag degisimine.

Kisin biraz daha ince bi yag kullanmani tavsiye ederim malum yag isininca incelesir ama tam tersi hava soguk olunca yagin isinmasi uzun surer ve gerekli yaglamayi tam yapamaz yapsada uzun surer diyelim buda piston segman ve gomlek icin pek hayirli olmaz.
    O yuzden ince tercih etmelisin marka falan sana kalmis ince ve tam sentetik olsun yukarda yazdigim sertifikalar olsun yeter.

Ama dedigim gibi ince yag isininca dahada incelir ve yazin ayni yagi kullanmaya devam edersen bu seferde yag cok ince oldugu icin tam yaglama olmaz bahsettigim parcalar yine asinir yani mevsimine gore yag onemlidir.
    We are many...

GKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1

bi dakka şimdi 5100 burda api sl diye satılıyor??
    GKN MOTORS

omersirin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gara Yılan, Nam-ı Diğer Bandit 650 SA ve F 800 S
    RR motosikletler icin 10 40 kullanmak, yani 15 50 yagdan daha ince yag kullanmak gerekir bence. Ornegin naked veya yari naked bir motosiklet icin 15 50 daha idealdir.
    Türkiye köylüsü çalışkandır ve kafasının değerini bilir! Rüya dediğin şey de bizden oluşur işte / Ve minicik ömrümüzü yine bir uyku noktalar. (We are such stuff. As dreams are made on; and our little life. Is rounded with a sleep)

Motosikleti
    Tikirtiya burdan bi yorum yapamam ama yagini degistir gecmezse o zaman konusalim bu tikirtiyi cunku o kadar cok varyasyon var ki o tikirti icin hangisini desem bilemedim.

Abi scooter gibi kullansan bile 10bin km cok cok cok fazla.
    Sen o el kitabina uyma sakin yoksa o tikirti patirti olur sonra bi gun
    yolda motor tekler istop eder bi dahada calismaz yada yag yakmaya baslar cift zamanli gibi 2 haftada bi yag eklersin.

Ben devirli kullanmam diyen biri icin bile max 4000 km diyorum yag degisimine.

Kisin biraz daha ince bi yag kullanmani tavsiye ederim malum yag isininca incelesir ama tam tersi hava soguk olunca yagin isinmasi uzun surer ve gerekli yaglamayi tam yapamaz yapsada uzun surer diyelim buda piston segman ve gomlek icin pek hayirli olmaz.
    O yuzden ince tercih etmelisin marka falan sana kalmis ince ve tam sentetik olsun yukarda yazdigim sertifikalar olsun yeter.

Ama dedigim gibi ince yag isininca dahada incelir ve yazin ayni yagi kullanmaya devam edersen bu seferde yag cok ince oldugu icin tam yaglama olmaz bahsettigim parcalar yine asinir yani mevsimine gore yag onemlidir.
    dostum buralar su anda 15 derece 2 ay sonra da 0 ve biraz altina dusucektir bu sartlara gore bana bi yag tavsiye edersen sevinirim,yarin almaya gidicemde.motor 7 binde yari sentetik kullan diyorlar ama yinede emin degilim.
    RIDE or DIE

Alıntı GKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bi dakka şimdi 5100 burda api sl diye satılıyor??
    Fotolari beceremedim ama ustune tiklayinca gorunuyor.Som fotoda yaziyor API SG ve MA diye ilk fotoda da MA nin altinda JASO T yaziyor.Gokhan abi ayni yagdan mi bahsediyoruz.

Uploaded with ImageShack.us

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:57 ----------

dostum buralar su anda 15 derece 2 ay sonra da 0 ve biraz altina dusucektir bu sartlara gore bana bi yag tavsiye edersen sevinirim,yarin almaya gidicemde.motor 7 binde yari sentetik kullan diyorlar ama yinede emin degilim.
    Abi o zaman sen ince bi yag al ve su onumuzdeki 2 ay motoru hararete sokmamaya bak cok isinmasin yani motor sikisik trafikte falan.

omersirin bende seninle ayni goruste idim.

Fakat nemrut nickli arkadas bana bu linkleri atana kadar.

http://www.calsci.com/motorcycleinfo/Consumables.html
    http://www.calsci.com/motorcycleinfo/FilterXRef.html
    http://www.calsci.com/motorcycleinfo/Oils1.html#Oil

Vaktim var okurum dersen bilgi sahibi olursun.
    We are many...

forewer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZZ-R1200
    Motul 7100 hala neden ülkemize gelmiyor anlamış değilim?? 300V yarış yağı, fazla profesyonel ve kısa ömürlü bence. 7100 gelse tadından yenmeyecek.
    '92 ZZ-R250, '06 ZZ-R600, '05 ZZ-R1200

Motosikleti
    Fotolari beceremedim ama ustune tiklayinca gorunuyor.Som fotoda yaziyor API SG ve MA diye ilk fotoda da MA nin altinda JASO T yaziyor.Gokhan abi ayni yagdan mi bahsediyoruz.

Uploaded with ImageShack.us

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:57 ----------

Abi o zaman sen ince bi yag al ve su onumuzdeki 2 ay motoru hararete sokmamaya bak cok isinmasin yani motor sikisik trafikte falan.

omersirin bende seninle ayni goruste idim.

Fakat nemrut nickli arkadas bana bu linkleri atana kadar.

http://www.calsci.com/motorcycleinfo/Consumables.html
    http://www.calsci.com/motorcycleinfo/FilterXRef.html
    http://www.calsci.com/motorcycleinfo/Oils1.html#Oil

Vaktim var okurum dersen bilgi sahibi olursun.
    dostum isiklarda beklerken motoru stop ediyom zaten isinmasin diye.ben genelde geceleri gezerim trafik diye derdimde yok.motor en fazla 84 derece isinyor beklerken.kullanimda ise 78-80 derece.15-30 alsam sence daha mi uygun olur,gecen sefer yamaha servisindeki cocuk 10-40 en iyisi demisti ama?
    RIDE or DIE

Motosikleti
    tavsiye bekliyorum arkadaslar
    RIDE or DIE

Motosikleti
    honda cbr 600rr cbr 1000rr
    benim fazer r6 ve 600rr da başıma geldi yağ eksiltmeyen makinalardan 1 litreye yakın yağ eksik çıktı erken değiştirmeme rağmen motul vardı ve 3 makinadanda kıyır kıyır eksentirikten ses geliyordu yandan açtım eksentirik bu gün takmış gibi aynı yani hiç bişey yok yağı motul değilde mobil 15/50 racing ful sentetik yağını koydum çalıştırdım ve sesi kesti hadi birinde oldu 3ündemi olur hepsine aynı işlemi yaptım şu an hiç birindende ses gelmiyor mobil doldur ve sesin kesildiğini göreceksin emin ol

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:01 ----------

benim fazer r6 ve 600rr da başıma geldi yağ eksiltmeyen makinalardan 1 litreye yakın yağ eksik çıktı erken değiştirmeme rağmen motul vardı ve 3 makinadanda kıyır kıyır eksentirikten ses geliyordu yandan açtım eksentirik bu gün takmış gibi aynı yani hiç bişey yok yağı motul değilde mobil 15/50 racing ful sentetik yağını koydum çalıştırdım ve sesi kesti hadi birinde oldu 3ündemi olur hepsine aynı işlemi yaptım şu an hiç birindende ses gelmiyor mobil doldur ve sesin kesildiğini göreceksin emin ol

bu arada 15/50 kalın diyenlere bu makinalar baskılı çalıştığından yağı inceltir 10/40 koymuş gibi olur vites geçişlerinde motulda sertlik oluyordu mobilde bu olayda yok pamuk gibi oldu r6 vibrasyon vardır az buçuk azaldığını hissttim

Motosikleti

bu arada 15/50 kalın diyenlere bu makinalar baskılı çalıştığından yağı inceltir 10/40 koymuş gibi olur vites geçişlerinde motulda sertlik oluyordu mobilde bu olayda yok pamuk gibi oldu r6 vibrasyon vardır az buçuk azaldığını hissttim

Motosikleti
    Alıntı DOGAN MOTOR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum dediklerin benim basimada geldi.motor yag yakmiyor ve sizdirmiyor amsterdama gidip geldim gozle gorulur bi miktar azalma vardi.yaga bakiyorum temiz ancak acayip bi ses yapmaya basladi henuz 3 bin km gecmeme ragmen.ilk degistirdigim zaman ses kesiliyor ancak daha sonra yine basliyor.ogudunu dinlicem yarin mobil marka alicam ancak 15-50 bana uygunmudur sence?
    RIDE or DIE

Motosikleti

bu arada 15/50 kalın diyenlere bu makinalar baskılı çalıştığından yağı inceltir 10/40 koymuş gibi olur vites geçişlerinde motulda sertlik oluyordu mobilde bu olayda yok pamuk gibi oldu r6 vibrasyon vardır az buçuk azaldığını hissttim.

Motosikleti
    benim 1 den 2 ye gecislerde tak diye ses geliyor biraz sert geciyor.bundan kaynaklaniyor olabilir.motorun eski sahibi motul 5100 10-40 kullaniyordu surekli bende bozmayayim dedim ayrica servisteki gencte 10-40 bu motorlar icin en iyisidir dedi.
    RIDE or DIE

Motosikleti
    10/40 mobil tam sentetik değildir 15/50 koy rahat et baskılı çalıştığından incelecek yağ zaten sıkıntı olmaz bnde yamaha servisliği yapıyorum senelerdir daha hiç sıkıntı çıkaranı görmedim

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)