.motor almak için fikir istiyorum yorumlarınıza ihtiyacım var...
Reklamlar
-
arkadaşlar merhaba.. ben istanbulda yaşıyorum ve tiyatro sanatçısıyım. programlara hep aracımla gidip geliyorum fakathem masraflı oluyor hemde metrobüsten daha çabuk gidemiyorum.. bir motor almak istiyorum ama acemiliğim had safada. hiç motor kullanmadım. bütçem de sınırlı.. en fazla 1750 tl falan... aracımı eve bırakacağım artık ailem kullansın.. ama benim küçük çaplı bir motor almam gerek. en fazla 150 cc.. aklımda scooterlar var. ama kullanış olarak vitesliden farkı ne onu da bilmem
dediğim gibi hiç kullanmadım, ama alacağım iki kasa var birisi scooter diğeri ise cup tarzı motorlar. temiz bir 2.cel alabilirim sıfırları el yakıyor. aradığım motorda dediğm gbi en fazla 125 cc motor olsun, ve bazı durumlarda arkama 1 kişi alıp gidebileyim. yakıtının az olması aradığım diğer sebeptir. mondiali araştırdım, kymco ya baktım, honda ve yamahalara göz gezdirdim. honda ve yamaha gerçekten güzel fakat pahalı. benim belirlediğim 5 model var bunlar hakkında bana fikir verirseniz sevinirm.
1) mondial 125 mt. (italyan kökenli olduğu yazıyor, 3000 km de var 1000 tl istiyor motoruna)
2) honda today. (en son tercihim çünkü motor küçük)
3) mondial 150 zat ( 5000 km de buldum 1500 tl istiyor)
4) mondial cup tarzı motor muhtemelen 100 cc olanları
5) mondial 125 zn
yorumlarınızı bekliyorum
Reklamlar
-
125 zn şekil olarak güzel bir motordur bir tiyatro sanatçısının yaşam tarzına eşlik eder bence
-
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...ayat-ond/detay
yakıt konusunda bundan başkasına bakmamanı öneririm..ilanı örnek olarak yazdım.tanımam etmem..sağlamlık,kalite,yakıt ekonomisi diğerleriyle çinlilerle filan karşılaştırılamaz bile...
ancak acemi olduğun için alışmadan istanbul trafiğinin göbeğine girmenide hiç tavsiye etmiyorum...
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
abicim bence en iyisi ikici el bir honda cbr 125 bak ama bulamazsın heralde bu fiyata ama yakıt açısından çok iyi bir motor şehir içinde 100 km de 3 litre yakıyor.scooter ın vitesliden farkı ise biraz da hız ve tabii ki vites değiştirme olanağı.görünüş açısından da seni bayağı bir doyurur ama çin malı scooter tavsiye etmem babamın bir asya motoru vardı bir kaza yaptı ön kağıt gibi yarıldı bence bir cbr bak derim
-
ben şehir içinde kullanacağım tabi ama hani bunlar da az km değil. zaten bilinçli bir kullanıcıyım. kaskımı ve ekipmanlarımı almadan yola çıkmam. runbelx in yorumu iyi aslında tarz olarak 125 zn fena durmuyor. ama dediğim gibi alacağım motorun olmazsa olmazı hem yakıt hemde sağlamlığı. honda ve yamaha nın bu konuda en iyisi olduğunu bilmeyen yok bende kabul ediyorum yalnız gerçekten fiyatları çok yüksek.. şuan aklımda mondial 150 zat ve yamaha nın cygnus rs modeli var. dediğim gibi hiç kullanmadım arabaların herşeyini bilirim ama motorun vites değiştirmesini bile bilmem küçük çaplı gidiş gelişlerde beni yakıt olarak memnun edecek eğlenceli bir araç istiyoum
-
yani abi biraz daha bekleyebilirim (6 ay falan) 2005 cbr 125 lerin fiyatı düşer diye düşünüyorum çünkü yeni kasası çıktı.eğer birkaç ay beklersen temiz bir cbr alırsın istediğin fiyata.tabiki diğer abilerim benden daha iyi bilirler ama cbr çok az yakıyor dediğim gibi 100 km de 3 lt...
-
haklısın dostum ama vites değiştirmeyi falan bilmiyorum o yüzden scooter almak istiyorum hem pratik hem seri. zaten benim 100 km nin üstüne çıkmam gerekmiyor
-
125 zn al hem tarzına uygun olur bakımlarını düzgün yapacak birine benziyorsun ha bu o hemen dağılan çin motorlarının çoğuda bakımsızlıktan dağılıyor sen güzelce bak kardeşim seni 2 yıl götürür ki daha sonra motoru çok seveceksin ve büyütmek isteyeceksin bütçende uygunsa yamaha honda olayına girersin başlangıç için 125 zn ideal
-
piaggio fly 100 cc modelıne bakmanı tavsıye ederım .bıraz daha bütcenı zorla 2000 tl ye kadarını bulursun
-
önümüz kış zaten biraZ DAha para biriktir ybr al
-
arkadaşlar şuanda kafama yatan en ideal motor mondial 125 zn ve mondial 125 mt.. diğerleri hakkında hala net bir bilgim yok. vitesli diye geçiye cup modelleri ama nasıl vitesli bilmem. yarı otomatik yazıyor. birde birşeyi soracağım. scooterlar neden uzun yolda kullanılmıyor?
-
arkadaşım eğer sadece verdiğin listeden seçim yapmak gerekiyorsa ben honda today derim evet 49cc ama cüssesinden beklenmeyen bir performansı var
-
ikinci el çin malı almak deliliktir alıcaksan temiz bi ybr al veya başka bi japon modeli kymcoyuda düşünebilirsin ama kymconun çoğu modeli yakıtta çok iştahlı
-
cup düşünürsen hondadan şaşma ben yeni innava aldım sen 100 km de 3 litre diyorsun benim motor 100km de 1.7 lt yakıyor depo 3.5 lt 13.tl ye doluyor ve tek kişi çok zorlamazsan 200.km ye yakın gidiyor şehir içi bu ama sıfırı biraz pahalı ikinci el bakmanı öneririm sonuçta yakıt sarfiyatı ve masrafsız olacağı için diğer modelle nazaran aradaki fiyat farkını zamanla kapatır ve güvenli rahat bir sürüş keyfi yaşarsın...
bu arada hondanın yağını zamanında değiştirip zamanında servise götürürsen seni hiç üzmez bilgin olsun...
-
piaggio fly 100 veya 150
al
-
çok teşekkür ederim arkadaşlar. piaggio nasıl bir markadır kalite olrak=?
-
bu 5 motor arasında olmayan farklı bi model önereceğim
HONDA BEAT
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...30645922/detay
-
c3nk adlı üyeden alıntı
çok iyi aslında aklıma gldi ama kilometreleri genelde çok fazla oluyor honda ve yamahaların bana sorun çıkartır mı?
-
dostum evet honda beat honda activa veya yamaha cygnus bunları 1.700 tl civarında bulabilirsin
-
parana göre en uygun senin işini görecek ve 0 alınacak alet 150 zcdir hazır kampayanda ve senin ihtiyaçlarına karşılık verir incele araştır derim..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)