Alkollü motorsiklet kullanma cezası
Reklamlar
-
Yargıtay 2. Ceza Dairesi, alkollü bir şekilde yakalanan sürücünün sadece promil oranına bakılarak cezalandırılmasını bozma nedeni saydı. Yargıtay, emsal kararında, “Sanığın 51 promil alkollü olduğunun tespit edildiği olayda, sanığın aldığı alkolün etkisiyle, emniyetli bir şekilde araç sevk ve idare edemeyecek durumda olup olmadığı hususunun sanığın dışa yansıyan davranışları dikkate alınmak suretiyle saptanması gerektiği" belirtildi.
-Kararın ardından, alkollü olduğu belirlenen sürücülerin farklı ülkelerde uygulanan düz çizgi üzerinde yürüyebilme gibi kontrollerden de geçirilmesi gündeme gelebilecek.
- Yargıtay 2. Ceza Dairesi, alkollü bir şekilde yakalanan sürücünün sadece promil oranına bakılarak cezalandırılmasını bozma nedeni saydı. Yargıtay, emsal kararında, “Sanığın 51 promil alkollü olduğunun tespit edildiği olayda, sanığın aldığı alkolün etkisiyle, emniyetli bir şekilde araç sevk ve idare edemeyecek durumda olup olmadığı hususunun sanığın dışa yansıyan davranışları dikkate alınmak suretiyle saptanması gerektiği" belirtildi.
Yargıtay, motorsikletiyle kaza yapan ve yapılan kontrolde 51 promil alkollü çıkan, alkollü araç kullanarak trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle yargılanan ve suçlu bulunan sanık ile ilgili emsal bir karara imza attı.
Yargıtay 2. Ceza Dairesi, alkollü bir şekilde yakalanan sürücünün sadece promil oranına bakılarak cezalandırılmasını bozma nedeni saydığı kararında şöyle dedi:
“Sanığın 51 promil alkollü olduğunun tespit edildiği olayda, sanığın aldığı alkolün etkisiyle, emniyetli bir şekilde araç sevk ve idare edemeyecek durumda olup olmadığı hususunun sanığın dışa yansıyan davranışları dikkate alınmak suretiyle saptanması gerektiği ve sanığın savunmasına göre de olayın taksirle meydana gelmesi nedeniyle suçun oluşmayacağı gözetilmeden eksik inceleme ile yazılı şekilde sanığın mahkumiyetine karar verilmesi bozmayı gerektirmiştir.”
Kula Sulh Ceza Mahkemesi’nin verdiği mahkumiyet kararını bozan Yargıtay 2. Ceza Dairesi, alkollü araç kullanarak trafik güvenliğini tehlikeye sokan sanık ile ilgili verdiği kararda şu görüşlere yer verdi: “5237 sayılı TCK nun 179/3. maddesinde belirtilen trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçunun oluşması için, kişinin alkol ya da uyuşturucu madde etkisiyle veya başka bir nedenle emniyetli bir şekilde araç sevk ve idare edemeyecek halde olmasına karşın, araç kullanması gerekir.”
Böylece, alkollü olduğu belirlenen sürücülerin farklı ülkelerde uygulanan "düz çizgi üzerinde yürüyebilme" gibi kontrollerden de geçirilmesi gündeme gelebilecek
Kask takmaya ihtiyacın olmadığını düşünüyorsan,muhtemelen
Gece yol yapma ki; gün doğumunda uyumayasın
Motosikletine binmek için acele et
ama bindikten sonra etme
Reklamlar
-
alkollü motor kullanan en büyük cezayı kendi keser
Motora bindiğim için farklı değilim! farklı olduğum için biniyorum...
-
methal adlı üyeden alıntı
adam 0.5 den bahsetememiş ki
bir birada 5 promil var yani bu adam 10 tane bira içmiş sayılıyor
0,50 promil genellikle 50 promil olarak kullanılır ama yanlıştır. Değil 50 promil 5 promil alkol bile yapısına göre insanı öldürebilir. Zaten mıhtemelen 5 promil alkol alan biri yerinden kalkıp aracına yürümeyi becermeyeceği için araç kullanamaz. Ayrıca alkolmetrede sonuç ne çıkarsa çıksın, kan testi isteme hakkı, hatta ben alkolmetreye üflemek istemiyorum, kan testi istiyorum deme hakkı yasal olarak var. Zaten alkolmetrelerin kabul edilen %10 hata payı vardır. Ancak kan testi yapıldığında yakalandığınız zamanla test yapılan zaman arasındaki alkol azalma oranı da test sonucuna eklenecektir.
-
Slayerrr adlı üyeden alıntı
0,50 promil genellikle 50 promil olarak kullanılır ama yanlıştır. Değil 50 promil 5 promil alkol bile yapısına göre insanı öldürebilir. Zaten mıhtemelen 5 promil alkol alan biri yerinden kalkıp aracına yürümeyi becermeyeceği için araç kullanamaz.
Ayrıca alkolmetrede sonuç ne çıkarsa çıksın, kan testi isteme hakkı, hatta ben alkolmetreye üflemek istemiyorum, kan testi istiyorum deme hakkı yasal olarak var. Zaten alkolmetrelerin kabul edilen %10 hata payı vardır. Ancak kan testi yapıldığında yakalandığınız zamanla test yapılan zaman arasındaki alkol azalma oranı da test sonucuna eklenecektir.
adam 5 promilde yatarsa :D 51 promılde cız mezarına
ama bindikten sonra etme
-
forevermore adlı üyeden alıntı
arkadaşlar böyle durumlarda (0,51 promil gibi) ben bu ölçümü kabul etmiyorum kan testi istiyorum deme şansınız var. Benim başıma araba ile geldi yarım bira içmiştim 0,51 promil çıktı itiraz ettim hastanede kan testi yaptırdım. zaten kan testinde 0,50nin altında çıkacaktır geçen zaman hesaba katılarak.
Bu mantık kesinlikle doğru değildir arkadaşlar nedenmi çünkü denedik ve gördük aracı kullanan arkadaşımda 51 promil alkol çıktı ve kan testi istedik hastanede 71 promil alkol çıktı. alkol kana çok çabuk karışan bir maddedir bunu unutmayalım
-
Alkollü motosiklet kullanmanın cezası ölümdür..
-
qsTah adlı üyeden alıntı
Alkollü motosiklet kullanmanın cezası ölümdür..
katılıyorum sana
ama bindikten sonra etme
-
-
alkollü motor kullanmak gerizekalılıktır .
Bire mahluk bari 4 tekerlekli kullan.
'' Honda CBR 600RR '' :joker:
-
[QUOTE=methal;2145145]Yargıtay 2. Ceza Dairesi, alkollü bir şekilde yakalanan sürücünün sadece promil oranına bakılarak cezalandırılmasını bozma nedeni saydı. Yargıtay, emsal kararında, “Sanığın 51 promil alkollü olduğunun tespit edildiği olayda, sanığın aldığı alkolün etkisiyle, emniyetli bir şekilde araç sevk ve idare edemeyecek durumda olup olmadığı hususunun sanığın dışa yansıyan davranışları dikkate alınmak suretiyle saptanması gerektiği" belirtildi.
-Kararın ardından, alkollü olduğu belirlenen sürücülerin farklı ülkelerde uygulanan düz çizgi üzerinde yürüyebilme gibi kontrollerden de geçirilmesi gündeme gelebilecek.
olması gereken budur.alkol her bünyeye farklı etki eder.trafik güvenliği gibi önemli bir konu para kazanma aracı ve cadı avına dönüşmemeli.
-
Alkol aldıysan bırak motosiklet kullanmayı sex bile yapmayacaksın? Sonra sonuçlarına katlanırsın..
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
-
methal adlı üyeden alıntı
ehliyete ceza puanı tabikide
ehliyete ceza puani mi geliyor elimizden mi aliniyor anlamis degilim
2 Teker Bana Yeter .
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)