"Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."
Deniz Gezmiş 28 Şubat 1947 - 6 Mayıs 1972
kardes senın budedigin anca su zaman işe yarar haber lerde mobese kamera kayıtlarını izlioruz adamlar işık ihlali yapıyor vepat motorun karsısında eeee yapabilecen bişey yok anca kendi şartlandıracanki dümeye basacan veeeee arabanın ustunden ucacan tabi motor param parca yada otobanda direksiyon basın da uyuyan bi kamyon yada araba ters seritte geliyor yani dügmeye basmayı düşünecek kadar vaktin var basıyosun dümeye veeeee kamyonun ustunden ucuyosun böyleliikle kamyon senı ezemeiş oluyor amaaaa kamyonun arkasından gelenler senı ezebilir yada bariyer.DEMEK İSTEDİGİM BU SİSTEM KURTARMAK TAN COK ÖLÜME SEBEB OLACAKTIR. o yuzden gereksiz. adamlar abs asr yol bilgisayarı 380 km hıza ulasa bilen aletler yapmişlar hava yastıgımı senın aklına geldide onların aklına gelmedi
"Ve ben 24 yaşındayken kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyuyorum."
ha ewet senı saracak balon gibi bişey olur ondan sonrada arabalar senın le paslasırlar artık kendi aralarında yada sen biçok araca kaza yaptırırsın yada nebilim ucurum sellale kayalık biyerlere ucurur senı zeten o sistemın acıla bılmesı ıcın senın baya bi yuksege ucmen lazım ki yere cakılmadan acılsın balon zaman acısından[COLOR="Silver"]
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:26 ----------
ya hocam gelmiştir ama sadece senı kurtar ma yuzdesi düşüktür ve baskaları için risk tasırmıstır o yuzden yanı senı kurtarmaktan cok oldurebilrde. arabalarda 90 dan sonra hava yastıgı işe yaramıyor 180 190 150 160 la giderkenmı fırlatmamı senı koruyacak.ha motordaki hava yastıgı olayını gec motorda senı koruyacak tek sey biraz şans gereklı ve ekıpmanları takmıs olmak. son surat gıt çarp hava yastıgı acılsın sankı kafanı carpma anında direksiyona vuracn yada camdan fırlayacan
70-80 kg bir insanı 3-4 metre yüksekliğe fırlatabilmeniz için uçakların fırlatma koltuklarında olan, katı roketlerde kullanılan kimyasal bir yakıt kullanmanız gerekli. Ayrıca motorsiklete o tür bir şey yerleştirmenin teknik zorluklarının yanında kotuğun sizi 90 derece yukarı fırlatmasını ayarlamak da çok zor, çünkü koltuk motorun o anki açısına göre bir seyir izleyecektir. Hadi diyelim ki bütün bu teknik zorlukları aştık iniş kısmında halletmemiz gereken bir sorun var. Şöyle ki böyle bir fırlatma sistemi zaten motorun kazandırmış olduğu hızın yanında bir de kendi dikey hızını verecek sürücüye, bu da vektörü motorun hızıyla aynı olmasa da sürücüye ekstra momentum demek. Sonuçta sürücüye verdiğiniz hem dikey hem de yatay momentumu azaltacak bir çözüm üretmediğiniz sürece bu sistem sürücüye kazanın kendisinden daha fazla momentum kazandırdığı için çok zarar verecektir. Bunun için de herkesin bulmak istediği ve bu fırlatma sistemi için de olmazsa olmaz olan, kaza anında oluşan güce engel olacak bir sistemi bulabilsek adamı fırlatmamıza gerek olmaz. Haksız mıyım?
hız+egim veya hız+egim+sürücünün kg mı+rüzgarın hızı+carpma anındaki olusan kuvet+yere düşme şekli+vb,,,,, birsuru sey yanı fizik kurallarının hayatını kurtarabilmesi için cevap veremiyecegi şeyler o anın için de.fırlatma yerine argunesin dedi gibi kaza anında kuveti azaltcak bişey gerekli oyle bişeyde şu an için hayal bellki uzaylılardan falan alırız oteknolojiyi.sen kontrollu sur korumalarını tak gerisini yukardakine bırak oyle hava yastı ,fırlatma koltugu motor da pek işe yarayacak şeyler deil senı oldurme ıhtımalı yuksek seyler carpınca zaten fırlıyor sun nereye gidecen belli deil fırlatma koltugundada aynı sı gecerli senı nereye fırlatacagı yere indikten sonra nere sürüklenecen gene belli deil
Tünellerden falan geçerken dikkat etmek lazım.. Panikle ateşlersek tavana monte olma olasılığı yüksek
Ridin' through this world, all alone. God takes your soul, you're on your own
yanlışlıkla deydin mi gitti abi çoluk çocuğa elletmemek lazım motoru
Olsa iyi olur aslinda.
Kaynanama bir tur veririm o zaman.
Anne bak fren yapmadan once su dugmeye basiyorsun, sistem açiliyor derim...
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
Selam,
Bence sürücünün sırtında ufak bir paraşütü olsa, hiç fırlatma olmadan o hızda giderken onu açsa, rüzgar ile paraşüt bir anda büyük bir hızla yatay olarak sürücüyü yavaşlatır. Ve sanırım en azından hızını bir kaç saniye içerisinde yarı yarıya belki daha fazla azaltır. Teknik olarak da gayet mümkündür. Ancak belli bir süratin altında işe yaramayabilir. Ya da paraşüt yatay bir şekilde açıldığında nasıl tepki verir bilinmez. Ama her halükarda direk yapışmaktan iyidir. (:
Bir fikirde atiyim ortaya, motosikletlere ucaktakine benzer bir emniyet kemeri taksak ama bu kemer gidon uzerindeki bir dugmeden aninda iptal edilebilse hatta motor belli bir egim acisini gecincede otomatik iptal olsa, bu sayede hem highside denen durumda motorun bizi ustunden firlatmasini engelleyip hemde kaza tehlikesinde kemeri aninda devre disi birakarak motorun altinda kalma riskini egale edebilirbimiyiz
birde jantlara lastikleri isitmak icin bir duzenek koysalar elcik isitma gibi
hadi birde son olarak tekere kalkipda aciyi fazla kacirinca otomatik gaz kesip onu yere indiren bir sistem yapsalar.
son +1 olarakta ani zemin degisikliklerinde bunu algilayip motorun cizgini korumasina yardimci olacak bir sistem yapsalar (esp tarzi) dadindan yinmez valla
aslında şöyle zırh şeklinde ama çok daha sağlam bi şey giysek daha güzel olur...mesela üstümüzden tır bile geçse ezilmeyecek bişey..
Bilge Kişi Gökteki Ayı Gösterir; Aptal İse Onun Parmağına Bakar.
Hocam naptın sen ya Öyle birşeyi hadi yaptılar diyelim
1. fiyat?
2. nasıl eğrilip doğrulcaz
3.öyle bi madde olsa şuana kadar kaza diye birşey duymamış olurduk
4. onu giyip test edecek eleman?
eklem yerlerini oynar yaparlar canım artık eşek degıller ya
ayrıca test etmek için birinin giymesi şart değil ki tır üstünden geçer ezilmiyo sa tamamdır işte
Bilge Kişi Gökteki Ayı Gösterir; Aptal İse Onun Parmağına Bakar.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)