polisler kanun'u uygulamıslar.cezası ne ıse tam olarak uygulanması gerekır.bu tip insanlar yuzunden polisimiz asabı bozuk ve agresıf.kısmen haklılar da.kolay degıl
polisler kanun'u uygulamıslar.cezası ne ıse tam olarak uygulanması gerekır.bu tip insanlar yuzunden polisimiz asabı bozuk ve agresıf.kısmen haklılar da.kolay degıl
'4' TEKER BEDENİMİ, '2' TEKER RUHUMU TAŞIR !
Valla ne yalan söylüyeyim böyle bir olaya şahit olsam dayanamam polise yardım eder bende onlara tekme tokat dalardım... Bunların yaptığına hem suçlu hemde güçlü derler. Cahil cesareti işte...
Bir garip yolcu...
Hep kötü polislere rastladığımdan mıdır bilemiyorum ama ısınamadım ben polise. Yine de bu olay saçmalık.
Savcı eğer tutukluluk kararı çıkarırsa içerde polise vurdu diye bi araba sopa atarlar.Ancak o motorda plaka olmaması ve bunların dur ihtarina uyması çok ilginç kim olsa basar geçerdi helede bunlar gibi polisi dovmeye goze almiş bir insansa
plakasız ama HONDA CBR
Kanuni Breton 125 siyah,Yamaha YBR 125 siyah (2009),Yamaha RX 135 KİNG(Yeşill)-Yamaha RX135 KİNG,(Sİyahh) Black
Bazı polisleri düşünüyorum, dayak atan arkadaşlara 'eline sağlık' diyesim geliyor nedense..
Ridin' through this world, all alone. God takes your soul, you're on your own
ceza bile almazlar yakında da çıkarlar bide polis dövdük diye hava atarlar sağda solda...
ıyı olmus unutmayın kartaldakı olen arkadasımız ıcın basın acıklaması yaptıktan sonra emnıyet serıtınde duranların plakalarına ceza geldı hıc yoktan bence ıyı olmus bıraz akıllansın bu polıs mılletı artıslıge gerek yok
Valla arkasından konuşmak gibi olacak ama yazmadan geçemeyeceğim. Öncelikle kesinlikle adamlar haklı demiyorum. Tartışmasız haksızlar. Devletin kolluk kuvvetine karşı bu şekilde davranmakta haksızlar. Ama onun dışında;
Ben bu memuru az çok tanıyorum. Daha önce beni de çevirdi. Kısa farım patlamıştı ve onu yaptırmaya gidiyordum. ( Akşamüzeri dükkanlar kapanmadan gideyim dedim- Hava henüz kararıyordu ve gideceğim dükkana 100 m mesafedeydim). Sağolsun çevirdi beni. Bir dünya ıvır zıvır. Havasından geçilmiyor. Afedersiniz işi artık artistliğe dökmüş bir eleman. Altındaki motoru ( Versys) babasının eşeği gibi kullanan tiplerden. Her gün serviste. Bana ceza yazacağını falan söyledi. Ben "yazarsan kasksız sürdüğün için şikayet ederim her gördüğüm yerde" dedim. Biraz laf dalaşının ardından kanka moduna girdik. Kendisi de kask takmaktan aciz.
Zaten burdaki hemen her polis ( bir kaç tanesini tenzih ederim, gerçekten hassas olanlar da var- Özellikle beyaz RT1100 lü memur) iman gücüyle koruyabileceğini sanıyor kafatasını. Nedense o kasklar hep yandaki mavi lambanın üzerine lambayı korumak üzere takılmış.
İyi olmuş kötü olmuş bilemem. Ama üzüldüm diyemeyeceğim, hani olay yerinde olsam ayırır mıydım bilemiyorum. Tek çekincem bütün sene biz çekeceğiz bunların tribini İzmit'te.
Evet manganda kılıklı herifler hatalı ama polisin de sütten çıktığını sanmıyorum.( Ben bile zor tutmuştum kendimi küfretmemek için)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:29 ----------
O plakalara ceza mı geldi? Benimkinin fotoğrafını 3 kere çektiler gelmedi. Eğer ceza geldiyse de itiraz edilebilir. Gayet de burnundan getirilebilir o memur müsfettesinin.
Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
Her şeyin Aslı Güzeldir!
Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...
tipe bakıp aldanmayalım. plakasız eksik evrakla motosiklete binmek suç.
adam dövmekte suç. görevli bir memurun ( artis olsun olmasın ) görevini engellemek veya görevinden dolayı darp edilmeside suç.
sonuç suç olduguna göre cezasıda olacak. ama ilkdefa suça karışıyorlarsa yarın aramızda gezecekler. aman tiplerıne bişi demeyin
ya bende adamlara hak vermıyorum ama boyle artıst polısler oluyor sadece sana bana degıl herkese karsı oldumu ınsan bır artnıyet aramaya baslıyor onun ıcın o polıs arkadasımızda bunu hakketmıs
polis görevini yapmış ve görevi başında darp edilmiş
sizin yorumlarınıza göre polis haksız
bu yorumları okuyan bir polisin plakasız veya kasksız giden motoru bir daha çevirmeyeceği muhakkak yada daha ağır muamele edecektir.
ve siz çalınan bir motosikletinizin neden bulunmadığını sorup yine polisi suçlayacaksınız.
6 yıldır yaz kış motor üstündeyim,yol güzergahımdan dolayı abartısız 2 günde bir uygulamaya maruz kalıyorum.tüm evraklarım tamam
Şimdi peşine bir başlık açılabilir
MOTORCU NEDEN SEVİLMEZ
Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır
sonra motosiklet kullanırsan sirseri olursun , böle dallamalar motora bindikçe trafik de saygı ve sevgi beklemek yanlış olur...
Olayda polisin tavrı ne olursa olsun bu apaçilerin yaptığı dallamalıktan başka bir şey değil...
Polislerin işi gerçekten çok zor...Meslek icabı çalışma şartlarını ve uğraştıklarını yakından görüyorum...Onlara bazı konularda hak vermemek elde değil...Amaaaaa;
Arkadaş çoğu memurda da yetkiyi aşan laubali durumlar sözkonusu...Mesela geçen gün Yeşilköy'de arkadaşı bekliyorum...Pat bir ekip arabası önce bir geçti beni sonra geri geri geldi...İndiler arabadan kimlik alalım dedi...Tabi dedim...Nerede oturuyorsun dedi...Şimdi ne alaka arkadaş bakırköy de olsa veya kadıköy de olsa ne farkeder...Neyse avukat kimliğimi gösterdim peki dediler gittiler...Hemen ardından Büyükçekmece de motorlu polisler durdurdu...Kimlik istedi yine..Ne işyapıyorsun diye sordu...Yine soruyorum ne fark eder?Berber olsam ne olur,şöför olsam ne olur...Avukat olduğumu söyleyince...Biz bir bakalım bazıları söylüyor öyle sonra kimlik çıkmıyor deyince gösterdim...teşekkürler buyrun deyip gittiler...
Şimdi bizim memurumuzda şöyle bir tavır sözkonusu..."sen bi gel bakalım"...Bir kere vatandaşa böyle bir hitap olmamalı...arkadaş değilim ahbap değilim...Haa çok nazik ve düzgün memurlarda var...Ben de zaten bugüne kadar mesleğimi öne sürerek herhangi zorluk çıkartmadım...Gocunacak bir durumunuz yoksa bırakın mesleğini yapsın adamlar ama keyfi uygulamalar ve laubali tavırlar olursa bende her türlü zorluğu yaparım...
Not:Arka arkaya 2 kere durdurmuşlar bilader sende galiba eşkıya tipi var diyen arkadaşlara teesüf ederim...
Dün akşamda beni çevirdiler.. Hatta 2 km kadar takip etmişler. Araba 306 gti ya kesin bundan bize iş çıkar diye düşünmüşler ) itiraf etti.
Polis:: çek şöyle bakalım,arkadaşın nerede?
ben: markete girdi (benzincideyiz) sigara alıcak..
Polis::Ne içtiniz (ikinci soru bu)
ben:çay içtik sorun olurmu ? (bu arada arka koltuktaki termosu ve çağ teşkilatını gösteriyorum)
Polis:: yok olmaz (gülümsüyor)
Polis:: Nerede oturuyorsun (meşhur soru)
Ben : Burada oturuyorum.
Polis:: (Kimliğe bakıyor doğru) Ha tama ozaman diyip diğer arkadaşını çağırıyor.
Tamam gerek yok gidelim.
Kendileri sivil araçları resmi oda bene ilginç geldi
Sanıyroum polisin kendince geliştirdiği bir uygulama bu. Nerede oturuyorsun,ne iş yapıyorsun vs gibi sorularla karşısındaki insan hakkında yüzeysel de olsa bir fikir oluşturmaya çalışıyor kafasında.
Bu arada beni ehliyetsiz motor kullanırken yunuslar çevirdi.Ben nizami kıyafetliyim. Kaskım korumam herşeyim var. Ehliyete baktı ve şaşırarak "aaa senin ehliyetin yok dedi"" biliyorum dedim. Bak bir daha görürsem yazarım dedi gönderdi. Yani sanırım birazda karşısındaki insana göre muamele yapıyorlar..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)