Geçen hafta cuma günü Ankaradan aldığım xt600le Van'a geldim yaklaşık 1300 km..yollarımız okadar sürprizlerle doluki altımdaki makina iyiki race değilmiş dediğim enaz 4_5 tehlike atlattım..
Racingle o yollardan çıkabilirmiydim bilmiyorum bence çıkabilmek içinde çok ama çok dikkatli,tecrübeli ve şanslı olmak gerekirdi.
Güzel makinalar fakat bana göre race kullanmak için a2 yanında birde lisans şartı konmalı!!!!
Ölen arkadaşa Allahtan rahmet diliyorum.
Allah rahmet eylesin arkadaşımıza...
racing ler güzel ama genelde egosunu tatmin etmek amaçlı kullanılıyor sokak arasında hız yapan kendini bilmezler yada dikkat çekmek amacı ile insanları rahatsız edenler hepsine karşıyız sanırım... en azından ben öyleyim istanbul şehir içi 100.000 km yol yaptım 5 yıldır motor kullanıyorum arabamıda 2 yıl önce sattım biraz zorlasam bütçemi racing alırdım ama yollardan korktum nerden ne çıkacağı hiç belli olmuyor bu sebepten 3 hafta önce honda innova aldım enjeksiyonlu modelinden memnunumda... şehirler arası tecrübem yok tekirdağ ve kocaeline gittim motorlar biriki defa ama anladımki bizim yollarımız 100 km den sonrasına müsait değil ara sokak yada e 5 ana caddeler bir motorun kaza yapmasına sebep olacak büyüklükte çukurlarla dolu korumalı kıyafetlerim olmadan binmiyorum motora çoook dikkatli davranıyorum..
racinge karşı değilim ama kendini bilen ve tecrübeli insanların kullanması gereken araçlar olduğunu düşünüyorum aksi taktirde araba yada motor ölümcül kazalara sebep oluyor...
o makineler tecrübeli ve kendini bilmeyenlerin altında ölümcül kazalara sebep oluyor ne yazkki...
[B][COLOR="Purple"] Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..[/COLOR][/B][B][COLOR="RoyalBlue"][COLOR="Blue"]Ne elbiseler gördüm içinde insan yok[/COLOR]..[/COLOR][/B]
Kaza yapan arkadaşın kim olduğuna dair herhangi bi bilgi gelmedi sanırım ?
GKN MOTORS
Allah rahmet eylesin ,Yakınlarına sabır versin
Allah rahmet eylesin...yakınlarına sabır versin ...başka ne denebilirki?
Euro NCAP çarpışma testleri 55km/s hızla yapılıyor..
Anlayacağınız ortalama bir sürüş hızında ilerlerken,
kaza sırasında aracın hızını frenleme yaparak en çok 55 km/s hıza düşürebiliyoruz..
Fakat kazalardaki ölümler yinede engellenemiyor
çünkü ölümlü kaza olması için 90 km/s hızla gitmek yetiyor..
90 km/s hızda gidemeyen bir motosiklet varmı? Bu süratlere raceler mi çıkabiliyor?
Neyse fazla uzatmaya gerek Albert Einstein dediği gibi
"İnsanlardaki önyargıyı parçalamak benim atomu parçalamamdan çok daha zordur."
Korkarak yaşıyorsan eğer sende hayatı seyredenlerdensin..
Allah rahmet eylesin..
muallesef Türkiyede yollarda müsait değil,araç sürücü mantaliteside.
çok kez zınk diye sağa-sola sinyal vermeden dalan araç şoförleri yüzünden tehlike atlattım.
çukurlarlar yüzünden jant düzelttirdik.
ayrıca tüm sürücülerin eğitimi eksik.ruhsatsız plakasız kask takmayan scooter ları kullanan ehliyetsiz kullanıcılar,trafikte bizleri kasten sıkıştıran denyoları eğitmeden,ayrıca sürüş eğitimi vermeden ehliyet dağıtan kursları reforme etmeden,ayrıca önünden plakasız - kasksız motorla sürücüsü geçerken gıkını çıkarmayan trafik polislerini hizaya sokmadan ,ADAM olmayız.
bu tip haberleride bolca duyarız
Allah rahmet eylesin...
Sira kimde????
Kizmayin bana ciddiyim ben...
Belki senin topigin acilacak birdahakine burada öldü diye....
Gözünüzü 4 acin diyorum...
Herzaman arac sürücülerine kizilir burada...
Bende motor sürmemden cok araba kullanirim..
Ve sunu söyliyeyim sizlere...
Yolda görünmüyoruz...
Anlayin artik bunu..
Size gecen ilkbaharda basimdan gecen olayi anlatayim...
Ben arabadayim...
T seklinde bir yola yaklasiyorum...
Yani sadece saga sola sapabilecegim bir yol...
Soluma bakiyorum kimse yok..
Sagima bakiyorum uzakta bir otobüs...
Benim sola sapmam gerek...
Otobüs cok uzakta ve ben sola sapiyorum...
Sola dönmemle bir motor geciyor yanimdan...
Ben görmemisim....
Ülem remzi sende bunu görmessen ötekilere kizmaya hakkin yok diyorum...
Yani sizleri görmeyen herkez öküz degil.....
Onlar icin sizler dikkat ediceksiniz...
Olay budur...
Hayatin icin bir saniyeni harca.
Hayatini bir saniye icin harcama.
Allah Rahmet Eylesin. Toprağı Bol Olsun.
İllaki bir ihmal vardır. Tüm motor çeşitleri kaza yapıyor. Kaza yapmayan motor mu üretildi.
200 Racer'ım var. Her gün eve 60-70 km hızla gidiyorum. Çok nadir sollamalarda 100 yaparım
Racer var diye 100-120 km basmam mı gerekiyor. GT250R alacağım. O zaman mı basmalıyım.
Her şey sürücü de biter. Motorda değil. Keyfi sürelim. Yarışacaklar uygun yerlere yada piste gitsin. Pist yok diyip yolda basanlarında helvasını yemeye gideriz. Üzücü ama gerçek.
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
Arkadaşlar yapmayın Allah aşkına yahu..!
Burda bi can gitmiş, bi ocak sönmüş siz yok racing böyle, chooper şöyle muhabbetine giriyorsunuz, yazık yahu...! Bu tartışmanın ne yeri, ne de zamanı lütfen..! Hayatını kaybetmiş bi insan var burada, biraz saygılı olmak gerek en azından ona karşı diye düşünüyorum... Her ne kadar tanımasam da...
Yüce Allah'tan rahmet, ailesine de sabır diliyorum... Allah hiç kimsenin başına vermesin...
benim 110 la gittiğim motorla aynı motoru arkadaşıma verdiğimde 252 yle gidiyor burdaki çelişki biri çok yaşar yavaş gider biri hızlı yaşar hızlı gider. allah rahmet eylesin geride kalanlara sabır versin .
Aslansın , hakikaten nedir bu kuyruk acınız ?
Havamıda atarım , egomuda tatmin ederim , ben lüks severim kime ne? Paranız mı yetmiyor problem bumu? Yolda geçerken size kimse bakmıyormu problem bumu? Herkez istediği motora binsin ne adamlar var ya şaşırıyorum.. Racingler "fazla" derler yoldan bir racing geçtimi görmemiş gibi bakarlar , yazık size..
Hayatını kaybeden arkadaşımıza allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı dilerim.
Sürat felaket.
EN YAKIN YOL,BİLDİĞİN YOLDUR.
bu yazıya ++++++++++10
güzelce özetlenmiş... bırakın herkes kendin kendi istediği gibi ifade etsin kend stiline binsin kendi dilediği gibi sürsün... size kimse neden cruiser, neden scooter yada neden cross diyormu demiyor... arkadaş bende alıcam ss ama nedir bu nefret???
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:27 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:25 ----------
aynen oyle olay bir Motosiklet kullanıcısının efat etmesiyken, ss karşıtlığı chopper yandaşlığı vs vs.. ye dönüşüyor... ama nedense bu tartışmanın ilk tohumu anti-ss tarafından geliyor...
ölene Allah'tan ahmet sevenlerine ve sevdiklerine başsağlığı dilerim...
Kim Ağlarsa Yalan Ağlar, Beni Bi'tek Duca'm Anlar...
Allah rahmet eylesin vefat eden kardeşimize; yakınlarına sabırlar versin;
Aslında yeri burası değil ayrı bir başlık açmayı da düşünüyorum bu konuda; ama makine teknolojisi 20. yy erkeğinin kalbinde, egodan, hedonizmden ve bencillikten mürekep kocaman bir delik açtı...
Bir makineye (otomobil-motosiklet) sahip olmak, onu kullanmak, onunla yol almak, onu göstermek vs. vs. önemli bir gösterge haline geldi.
İşin esas kısmı göstermek olunca da işler bir noktada sarpa sarıyor. Ben şuna kesinlikle inanıyorum eğer bugün racing, SS, chopper vs. vs. motoksikleti ile gezen insanların % 80 ı, kendilerine sağlayacağı itibar, gösterme tutkusu ile bir Range Rover sport ya da porsche ikame edebilecek güce sahip olsalar bir gün bile motosiklete binmezler. Geriye kalan % 20 bence istisnadır.
En hızlı sınıf atlama aracı gayet makul fiyata sahip olabileceğiniz böyle bir motosiklettir.
İşte bunun sonucuda, bu sitede yaz başından beri bir tane bile adam gibi bir gezi raporu vs. okumayıp her gün bir kaza haberi, hergün racing mi chopper mi, 600 RR ile başlanır mı, çin mi japon mu bıkkınlıklarına yorum yazıp durmaktır.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)