Arkadaşlar Merhaba ;
Motosikletimiz ile avrupa turu yapmak için. Vize ve pasaportumuzu aldıkdan sonra, motosiklet için ekstradan işlem yapılıyor mu ?
Arkadaşlar Merhaba ;
Motosikletimiz ile avrupa turu yapmak için. Vize ve pasaportumuzu aldıkdan sonra, motosiklet için ekstradan işlem yapılıyor mu ?
Stay Rude, Stay Rebel , Stay Sharp ON TWO WHEELS
kardeş benim amcam suriyeye gitmişti arabayla sınırdan veriliyormuş ama araba içinde bir evrak veriliyor ama adını unuttum motor içinde vardır yani saygılar
Bildigim kadarıyla uluslar arası ehliyet gerekli. Tam olarak emin değilim.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
İki hafta önce sordum.
Beynelminel Ehliyet gerekli 2 fotograf, Ehliyetin ve TC kimlik nolu kimliğinle birlikte 260 EURO gerekiyor birde 66 EURO da 15 günlük yurt dışı sigortasi için gerekliymiş.
Zaten pasaport vizeyi sen demişsin.
BU işin resmi kısmı.
ama söyle bir söylenti var bizim ehliyetler Yıl başından sonra Avrupa birliği ülkerinde gecerli olcakmış Beynelmilen Ehliyete gerek kalmazmış.
Kapıkuleden bu ayarlaya albilirsin.
He birde sınırdan gecerken ehliyet sormuyorlar :D BEynelmilen ehliyet alman gerekmez sınırdan cıkmak için ama her cevirmede EUROları ya rüşvet yada ceza olarak dağıtabilirsin.
Birde şöyle bir kulalktan dolma bilgi var Uluslar arası için noterde ehliyeti tercüme ettirirsende olur falan diyorlar ama bilmiyorum. Bir notere sormak lazım olursa oda 40 ile 70 tl falan.
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
sınırdan geçiş için problem kalmadıysa
aracına en az 15 günlük sanırım sigorta yaptırıyorsun.
uluslararası ehliyet çıkarman gerekiyor
ama mesela bulgaristanda pek önem vermiyorlarmış diye duydum uluslarası ehliyete fakat yunanistan illa istiyormuş kulaktan dolma bilgilerim tabi bunlar . lazımdır uluslarası ehliyette.tabi gidip gelen arkdaşalrın vereceği bilgiler daha faydalı bizde öğrenmiş oluruz .
Motosikletle yurt dışına çıkmayı planlıyorsanız yapmanız gereken işlemler ve edinmeniz gereken belgeler :
Gümrüklerden geçiş karnesi (trptik)
http://
Bu belge, Türkiye'de kayıtlı olan taşıtların, yurtdışına yapacakları yolculuklar için bir yıl süre ile verilir. Bu karneyi alabilmek için, taşıt ruhsatının aslı ve kimlik fotokopisi yeterlidir. Taşıtı, sahibinin dışında birisi yurtdışına çıkaracak ise, noter vekaletnamesi gereklidir. Şirket araçlarında, şirket sahibi yada yetkilisi yurtdışına çıkacak ise şirket imza sirküleri, yetki belgesi, kimlik, onların dışında birisi çıkaracak ise, bu evraklar ile beraber yine vekaletname gereklidir.
Uluslararası Sürücü Ehliyeti
http://
Bu belge, dünyadaki herhangi bir ülke tarafından verilmiş olan Sürücü Belgesinin aslı ve 2 adet resim ile kolayca alınabilir.
* 1. notu okuyunuz.
Ancak Uluslararası Ehliyetler bir yıl süre ile verilebildiği için, ibraz edilen ehliyetlerin de, talep edileceği gün itibarı ile, en az bir yıl geçerliliği bulunması gerekir.
Yabancı dillerdeki ehliyetler için, konsolosluk veya büyükelçilik tercümesi şartı aranır.
Uluslararası ehliyetler verildiği ülkede geçerli değildir.
Not 1 : Devletin malî mevzuatı gereği, her sene başında, Uluslararası Ehliyetlerin harç bedelleri yeniden belirlenmektedir. Aynı mevzuat gereği, Uluslararası Ehliyetlerin ikinci kez alınması halinde, harç pulu miktarı düşeceğinden bu indirimden yararlanmak isteyen sürücülerin, eski Uluslararası Ehliyetlerini Kurumumuza iade etmesi gerekecektir. (Geçerliliği en az 1 yıl olan yabancı ülke ehliyeti veya Türk ehliyetinin aslı ve 2 adet resim ile beraber.)
Not 2 : Uluslararası Ehliyetler, buna ait sözleşmeyi onaylamış olan pek çok dünya ülkesinde geçerlidir. Bunun tek şartı, o ülkede turist olarak bulunmak ve daimi ikametgâhı olmamaktır. ABD bu sözleşmeyi onaylamamış az sayıdaki ülkelerden biridir. Ancak ABD’de trafik konusu eyaletlere bırakılmış olduğundan, bazı eyaletler, Uluslararası Ehliyetleri kabul etmekte, yani trafik kontrollerinde bir tolerans göstermekte, bazı eyaletler ise kendi lokal ehliyetini verirken, sürücüyü ayrıca imtihan etmemek gibi kolaylıklara gitmektedir
Uluslaraları Taşıt Belgesi
http://
Bu belge, Türkiye'de kayıtlı taşıtların, yurtdışında mülkiyetinin ve özelliklerinin tevsiki amacı ile, uluslararası dillerde verilir. Ruhsat bilgileri istenmektedir.
Uluslararası Trafik Sigortası (green card)
http://
Yalnızca Avrupa ülkelerinde istenilen bu sigorta, karşı tarafa verilen zararları karşılar.
Zorunlu trafik sigortası poliçesi, araç ruhsatı ve vergi numarası gereklidir.
Bu arada Uluslararası Ehliyette değişiklik olmuştur.
Uluslararası Ehliyetlere, Güvenlik Hologramı uygulaması başlamıştır. Üzerinde 2 adet hologram bulunmayan Uluslararası Ehliyetler geçerli değildir.
Yurt dışına çıkışta istenen belgeler yukarıda yazılı olanlardır. Ancak bunlar tartışmaya açık. Yurt dışına çıkan arkadaşlarımız bu belgeleri çıkarıyorlar ancak gerekliliği gereksizliği bir çok defa tartışılmıştır. Kimi Uluslararası Ehliyetin hiç sorulmadığını söylerken kimileri de sorulduğunu iddia ediyorlar. Ancak bu belgeler içinde Triptik, Green Card, Uluslararası Taşıt belgelerinin sorulduğunu iyi biliyorum. Sadece tek emin olmadığım Sürücü Ehliyetinin gerekli olup olmadığı.
Geçmiş dönemde bir arkadaşım yurt dışına çıkarken bu sürücü ehliyetinin önemi hakkında yada gerekliliği hakkında Turing'e yazdığı yazıya cevabına aşağıya aktarıyorum sanırım buradan ne denmek istediğini anlar yada ona göre hareket ederiz.
Araçla yurtdışına (avrupa yönüne) çıkılması durumunda, türk gümrüğü ve gideceğiniz ülkeler için gerekli olan belgeler ve alım şartları:
* Triptik Karnesi: Ruhsat aslı, kimlik fotokopisi,
* Uluslararası Ehliyet: 2 resim, ehliyet aslı,
* Green Card Sigortası: Ruhsat aslı, trafik poliçesi, vergi numarası,
Uluslararası Ehliyet almanızı tavsiye ederiz ancak, bazen Yunanistan makamları zorluk çıkarabiliyor. O yüzden Yunan gümrüğünde problem çıkarsa, Türk gümrüğünde bulunan İpsala Büromuza dönüp işlemi yapabilirsiniz.
Bunun yanında aklıma geldi onuda belirtmek istiyorum. Bazı motorlarda performans egzosu vardır. Bu belli bir db ses verir. Bazı ülkelere giriş yaparken özellikle orjinallerle yolculuk yapılmasını öneririm.
Vizeyi söylemeye zaten gerek yok ancak aldığınız vize ile transit geçiş yapacağınız ülkeler var ise pasaport sürenizin en az 6 ay geçerliliği olmalı aksi taktirde transit vizede problem yaşarsınız. Aman ne olacak problem olurda vermezlerse o ülkedeki Türk Konsolosluklarında temdit yaptırırım diye asla düşünmeyin hem zorluk çekersiniz hemde ilgi göremezsiniz. Orada ne yazıkki Konsollosluklarımız beklediğiniz hizmetleri vermezler. Tüm gezi boyunca olumsuzlukları düşünerek ona göre hareket etmelisiniz. Bir olay olduğunda başka ülkelerin Konsoloslukları vatandaşına hizmet vermek için uğraşırken ülkemizin konsoloslarını ne yazıkki bulamayabilirsiniz
Harçlar;
1.GÜMRÜKLERDEN GEÇİŞ KARNESİ (TRİPTİK)
AVRUPA 6 AY 50,01 TL ,1 YIL 100,02 TL
ASYA 6 AY -(yok) ,1 YIL 110,00 TL
2.ULUSLARARASI SÜRÜCÜ EHLİYETİ
Yeni 182,35 TL, Eski 100 TL
3.ULUSLARARASI TAŞIT BELGESİ
60 TL
» 4.ULUSLARARASI TRAFİK SİGORTASI (GREEN CARD)
15 günlük (84 Euro),
1 aylık (105 Euro),
3 aylık (189 Euro),
5 aylık (273 Euro),
6 aylık (315 Euro) ,
1 yıllık (420 Euro).
ÖNEMLİ NOT: Bu yazı alıntı olup, süre ve mali tutar bilgilerindeki olası değişiklikleri kapsamamaktadır..
[B][COLOR="Purple"] Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..[/COLOR][/B][B][COLOR="RoyalBlue"][COLOR="Blue"]Ne elbiseler gördüm içinde insan yok[/COLOR]..[/COLOR][/B]
Bilgi için cok teşekkürler.
Bu evrak işleri 2 gün izin alsak anca biter saten yılda 15 gün izin hakkımız var :/
Stay Rude, Stay Rebel , Stay Sharp ON TWO WHEELS
[B][COLOR="Purple"] Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..[/COLOR][/B][B][COLOR="RoyalBlue"][COLOR="Blue"]Ne elbiseler gördüm içinde insan yok[/COLOR]..[/COLOR][/B]
Ihtiyacin olan tum bilgiler bu adreste
http://www.turing.org.tr/tr/belgeler.asp
turing bu tip evraklari hazirlamak ve vermek ile yukumlu bir kurum. Avrupaya cikarken bu evraklara ihtiyacin var. Gurcistan yada Suriye gibi ulkelere cikarken ise pek bir sey aramiyorlar evraklar kapida veriliyor.
[COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti
Şahsen 1 hafta yada 15 günlük bir gezi icin cok masraflı oluyor. Söyle 1-2 aylık bir gezi programın olcak o zaman tadından yenmez 30 TL ye gidebildigim biryere ( motorla tadı elbete başka ama ) 500 TL ye gitmek biraz müsrüflük gibi.
Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...
Stay Rude, Stay Rebel , Stay Sharp ON TWO WHEELS
Evraklarımı yeni hazırladım
Motosikletle yurtdışına giderken gemiye binmeyeceksen triptik almana gerek yok
Yani motorun kendi ruhsatı yeterli ve yurtdışı sigortası (yeşil kart) yeterli
Ancak İran;pakistan,hindistan triptiği istiyor
Beynelmilel ehliyet 265 Tl ve Yunanistan dışında hiç bir ülke sormuyor
Merhaba
Bu konuda güncel bilgi nereden alabilirim. Motor ile Bulgaristan'a gitmeyi düşünüyorum. Bu durumda sadece yurtdışı sigortası (yeşil kart) yeterli mi?
Son mesajın üzerinden 2 yıl geçtiği için değişen bir çok şey olabilir diye düşünüyorum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)