Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu

Mondial 150 MR

REKLAM ALANI
    BOO_74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dominar 400UG tour ‘22, Xmax 250 '19
    yakında benim diyen markaları da çinliler satın alınca burada bilmeden ahkam kesen sele üstüne bir saat bile oturmamış arkadaşlar ne diyecekler acaba...

beğenin beğenmeyin dünya değişiyor, efsane Lotus malezya'lı proton'un, efsane jaguar hintli tata'nın, efsane volvo çinlilerin.

mondial çıktığı seneden beri türkiye'nin en çok satan markası, bizim milletimiz uyanıktır, işine gelmeyen markaya para vermez, demekki var bir hikmeti.

2900'tl ye motor alacak olsam ben de bu motoru düşünürüm. 10-15bin tl için başka motor düşünürüm, +20 bin için belli marka harici düşünmem bile.
    B00_74
    Önce denge, hayatınızı dengeleyin !!!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    150 mc
    2000 km ye geldim 150 mc ile.hiç çinli havasında değil motor.
    şişme olayı bu motor için artık komik bir durum
    neden derseniz motor yeni olmasına ragmen.100 km lik yolu nonstop ortalama 85 km hızla kat ettim ama tık etmedi.
    bunun yannda gecen sene 125 zn sahibi idim.oda mondial di ama bu yolu onla denemek istediğimde üstelik 80 in üstüne cıkmama ragmen şişti.
    bu gün avcılar gebze arasını 1 saatte geldim gecmiste 125 zn ile 2 saatten asagı gelemiyordum.
    gün olur devran döner.
    türkiye yerinde saysın...

Motosikleti
    Mondial 150 MR (Akbaba)
    Arkadaşlar bende 150 KN vardı 15000 km kadar kullandım ve genel şikayet titreşimdi. şimdi 150 MR aldım şu çin malı işi sohbetiniz varya onu motoru kullanmadan yapmayın 150KN ve 150MR arasında çinle türkiye arasındaki fark kadar fark var. titreşim sıfır ön fren abs toprak vb benzeri yollarda freni kökleseniz bile kaymıyor. lastikler CST kaliteli ve dişli lastik(arka) işçiligi ve kalitesi önceki modellerinde daha kaliteli. 120 kadar cıktı ve bir gram titreme yok suan 1200 km de sorun cıkmadı. mondial kullananlara tavsiyem eski modelini satın yeni modellerine bakın farkı hem görecek hem yasayacaksınız. eşşekten inip ata binme sözü tam uyacaktır buna.

giresunspor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial RX3İ EVO
    Alıntı askon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu motorlarda tıtreşim olur olmaz dıyen yalan söyler mondıal motosıkletlerının içinde scoterler da bazı modeller oldukça problemli fakat unutmayın 1800 tl ye scoter alıyorsunuz ve parcaları cok uygun ama alan arkadaş altında burgman varmış gıbı yada vıtesli bır motosıklet varmış gıbı ku7llanıyorlar eksoz larını acıyorlar ara gazları verıyorlar ama ben görüyorumki bazı arkadaşlarımda sorunsuz kullanıyor şimdi kalıte marka her zaman ön planda olmalı ve hepimiz de bunu isterız yamahanın bws yenımodeli 5900 hadi alın kullanın parca lazım olduğunda ne kadar harcayacaksınız ve bu motosıkletı gecişler cc değiştırmeler gıbı sebepler olduğundan kaç sene kullanacaksınız emınım mondıal yada başka bır marka aldığınız kadar kullanacaksınız yanı bana sorarsanız çinli modellerın vıtesli gurupları iş yapar düzgün kullanırsanız ben 4 yıldır sorunsuz kullanıyorum bır cok yerde gezdiğim halde sorun cıkarmadı .ismıne bakarsanız pıonner emınım kımse almaz ve tavsıye etmez

aynen katiliyorum tebrikler.
    adam gibi kullandinmi sorun yok gayetde guzel gorunuyor.
    ¥¥¥ 28 ¥¥¥

HERKESE KAZASIZ BELASIZ IYI SURUSLER

kujumax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer Fz6 ( 2006 )
    İnsanlar Üstünde Hiç Güzel Durdugunu DÜşünmüyorum
    (K)aza (A)nında (S)eni (K)orur

Motosikleti
    suzuki burgman AN 400 k6
    Alıntı atiturhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    150 MC kullanicisi olarak siddetle tavsiye ediyorum. Cok büyük bir motordu degilim ama iyi-kötüyü ayirt edebilir bilgiye sahibim. Bu motor parasini sonuna kadar hak ediyor. Herseyiyle dört dörtlük. "Neticede cin mali" diyen arkadaslar kisa süre sonra söyledikleri laflara pisman olacaklar. Mondial cok fena atak yapmis durumda. Bu yeni serinin haricinde cok deli modelleri geliyor yakinda gördügünüde sasiracaksiniz. Antalya tanitim fotolarini gördüm, yeni modeller cok güzel.
    sanırım bmw ye bwnzeyen motoru diyorsun o malesef gelmeyecekmiş bende 250 cc su soğutmalı scooter i bekliyordum onunda lastik çapı küçük olduğu için sınıfta kalmış belkide düzenleme yaparlarda getirirler 5000 civarı olursa 250 cc lik scooteri alabilirim
    ne toyotası lan benim babam adam gibi adam:salut:

sularseller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Nexus 500
    bi müşterimiz geldi geçen gün lafladık bundan varmış memnun değilim flan diyordu.
    bende destekleyince iyice gaza geldi dedim arza yapmadan cıkar hacı bi halta yaramaz bunlar.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:17 ----------

@askon
    bu fiyata satmasınlar 1800 tl lik külüstürü 5 bine satsınlar kimse almasın wallaha en iyisi olur.
    Parça fiyatları uygun ama bol bol değişince yine pahalıya geliyor.
    yes, i'm falling... how much longer till i hit the ground? i can't tell you why i'm breaking down.do you wonder why i prefer to be alone? have i really lost control? i'm coming to an end.

Motosikleti
    mondial 150MR
    inzel bende aynı motordan aldım senin yazıları takip ediyorum ben acemi olduğumdan ve hiç bir servis ve motor tamircisine güvenmediğimden sorularıma doğru elden cevap alamıyorum benim motor çok yakıyo ve jiklenin nerede olması gerektiğini tam öğrenemedimsen yada bilen biri varsa bir resmini çekip koyabilirmi çünkü yazıyla kasdedilen yer arasında şüphem varda yada ben anlayamıyorum bu çok yakma olayına bir çözüm lütfen...)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:21 ----------

bence mükemmel bir motor fiyatıda emsallerini kıskandıracak durumda

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:28 ----------

serkan kardeş sen online sin sana sorayım belki bilirsin benim motor çok yakıyo jiglenin normal yeri ve durumu ne olmalı fazla yakmasının nedeni jigle yanlış yerde olduğundan mı acaba nerede durmalı bi cevap yazabilirsen sevinirim...

atiturhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    şuan BMW R 1150 GS önce R 1150 R vardı
    Jiklenin yeri ve konumu: Motoru sol tarafinda. Benzin muslugunun arkasinda yani ic tarafta. Siyah renkli kücük bi kolu olan sey. Motoru ilk calistirmada kolu en üste alacaksin. Motoru calistirdiktan 5-10 saniye sonra orta konuma al.. Motor isindiktan sonra ve yola cikmaya hazirsan kolu en alt konuma alcaksin. Yani kolun yönü asagiya bakacak.
    Yakit sarfiyati olarak ise sehir icinde 100kmde 3lt den fazla yakmamasi lazim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:47 ----------

Alıntı sularseller adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bi müşterimiz geldi geçen gün lafladık bundan varmış memnun değilim flan diyordu.
    bende destekleyince iyice gaza geldi dedim arza yapmadan cıkar hacı bi halta yaramaz bunlar.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:17 ----------

@askon
    bu fiyata satmasınlar 1800 tl lik külüstürü 5 bine satsınlar kimse almasın wallaha en iyisi olur.
    Parça fiyatları uygun ama bol bol değişince yine pahalıya geliyor.

MC 150 kullanicisiyim MR ile hemen hemen ayni oldugu icin bende kendimde yorum yapma hakki gördüm. Düsüncelerine katilmiyorum. Ben motordan cok memnunum. Ön yargiyla yaklasilmasina karsiyim. Zaman icerisinde bu motor kötü diye fikir beyan edenlerin yanildigini hep birlikte görecegiz.

Motosikleti
    mondial 150MR
    Alıntı atiturhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Jiklenin yeri ve konumu: Motoru sol tarafinda. Benzin muslugunun arkasinda yani ic tarafta. Siyah renkli kücük bi kolu olan sey. Motoru ilk calistirmada kolu en üste alacaksin. Motoru calistirdiktan 5-10 saniye sonra orta konuma al.. Motor isindiktan sonra ve yola cikmaya hazirsan kolu en alt konuma alcaksin. Yani kolun yönü asagiya bakacak.
    Yakit sarfiyati olarak ise sehir icinde 100kmde 3lt den fazla yakmamasi lazim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:47 ----------

MC 150 kullanicisiyim MR ile hemen hemen ayni oldugu icin bende kendimde yorum yapma hakki gördüm. Düsüncelerine katilmiyorum. Ben motordan cok memnunum. Ön yargiyla yaklasilmasina karsiyim. Zaman icerisinde bu motor kötü diye fikir beyan edenlerin yanildigini hep birlikte görecegiz.
    ati kardeş sağolasın ama sanırım motorda ayar bozukluğu var serviste sallıyo beni çünkü 160 kuruş yakıyo

Motosikleti
    Alıntı erginuluca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ati kardeş sağolasın ama sanırım motorda ayar bozukluğu var serviste sallıyo beni çünkü 160 kuruş yakıyo
    10kurusu asmamali.. Baktir o zaman ayarlarina.

inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rölantisi motor ısındığında kaçlarda? Bende ilk zamanlar 11 kuruş yakıyordu.
    www.motorumla.net

geçen cbf150mle mondial servisine yan çanta bakmaya gitmiştim orda bu motoru gördüm ordaki usta mondial eski mondial deil artık diyor yenilerinin motorlarının ömrü ve performansı açısından olsun eskilerine nazaran uzun ömürlü daynaklıymış.. ama kullanmadım sadece ustanın dedikleri ama tabi bu kullanıcıya görede değişir bence dikatli ve zorlamdan kullanırsa uzun yıllar gider uzn yıllar dedğim sonuçta çin malı en fazla 5 sene filan

Motosikleti
    HusaberG Sf650
    yakından inceleme fırsatım oldu...
    bunu alacağıma kesinlikle 2.El temiz YBR yada CBF alırım...

Kilometresinin oynanmamış ya da motorun sert kullanılmamış olduğundan emin olabiliyorsan al.
    www.motorumla.net

gtunerkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sekli ve deerleri cok iyi...gerisini denemek lazim...

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    Merhaba arkadaşlar. 150 MC nin 62 sayfasını ve 150 MR nin de bütün sayfalarını hatmettikten sonra 150 MR ı arka teker kalınlığından ötürü tercih ettim 2600 e ruhsat plaka hariç Ankara da Odabaşı otomotivden anlaştık ve kapora bıraktım. nasipse yarın teslim alacağım motoru. tembih ettim 16 numara zincir çarkını değiştirecek, hediye olarak kask verecekti ama korumalık yaptırsın istedim birde 40 litrelik çanta ile alacağım. Bundan önce monero 125 cc lik scoter vardı, elimden zor çıkardım ama çıkardım, şükrediyorum artık. Rodaj dan sonra Zincir ve tekerleri değiştirip devam edeceğim daha önce kullananların tavsiyesi var ise beklerim. Mesela HD kalite ile motorun a dan z ye her tarafını orjinal halini çekeceğim ve kenera koyacağım. aklıma birşey takılırsa sonra bakarım diye.

Motoru teslim almadan şu şurda mı, bu hangi konumda kalmalı yada şu civatayı sıktır diyeceğiniz gibi bir durum var mıdır ? teşekkür ederim...

Motosikleti
    Alıntı Osbourne adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yakından gördüm..Kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi mondial in getirdiği diğer motorlarla mukayese edilemez boyutta kaliteli..

Eski motorlarıyla kıyaslama yapmadan gidip görüp ondan sonra bir kez daha yorum yapılsa anlaşılır durum..
    hay agazini öpeyim senin...

Motosikleti
    Inazuma F
    Üstadlar, MR 150 vulture modelini bugün gördüm, beğendim ve almayı düşünüyorum ama 2 sorum olacak ilgilenirseniz çok sevinirim.

1. Motoru sadece bir bayiide görebildim. Görünüşü güzeldi ancak şasesinde şimdiden boya atmaları ve çok kötü bir kaynak işçiliği vardı. Yalnızca o motora özgü bir fabrikasyon problemi olabilir diye düşündüm. Özellikle yan sehpanın kaynağı çok çok kötüydü. Sizin de böyle mi yoksa o baktığım motorda mı var sadece bu sorun?

2. Motor 150cc gözüküyor ancak türkçe sitede 162cc silindir hacmi yazıyor. İngilizce sitede ise 135cc yazıyor. Hangisi gerçek değer acaba. arada 27cc bir fark var ki az da değil.

TÜRKÇE SİTE: http://www.mondialmotor.com.tr/MONDI...ex/Page-2.html

İNGİLİZCE SİTE: http://www.mondialmotorcycle.com/MON...ex/Page-2.html

İlgilenenlere şimdiden çok teşekkür ederim.

Benim şaseden gözlemlediğim özensiz bir boyacılık var. Daha kurumadan başına bir haller gelmiş gibi. (zincirin oralarda)

Motor hacmi 162 cc, İngilizce sayfasındaki bilgileri 125 MH ile karışmış olmalı.
    www.motorumla.net

5. sayfa BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)