Mondıal mr 250 bunuda yenı cıkardılar soıteye gırın bı bakın yok bole bı alet 250cc::d
Mondıal mr 250 bunuda yenı cıkardılar soıteye gırın bı bakın yok bole bı alet 250cc::d
+1
Şu an için bilgilerim kimseyi doyurmaz.
Bu arada kitapçığında benzin musluğunu kullanmadığınız zamanlarda kapalı konuma getirin diyor. Bunu yapmalı mıyım?
yok gerek yok
Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !
merhaba arkadaşlar ben kararımı verdim mondial ama mr mi mc mi ona karar veremedim mr nin eksileri fazla aslında ama tipi hoş eksilerine gelince arka tekerin küçük olması son hızı azaltırmı;sellektör yok. ikisinide kullanan varsa yorumlarını bekliyorum ayrıca arkada amartisörün orda kilit mekanizması var one işe yarıyor
O kilit ne işe yarar ben de bimiyorum, aldığım yer MC'den daha atik olduğunu söyledi.
Ben de MC alacaktım ama teker kalınlıklarını kıyaslayınca direkt MR'a yöneldim ve aldım.
İkisi de oldukça rahat, MR biraz daha alçak.
Bir de MC'nin arka amortisörleri gazlı, MR'da normal. Ses olarak ikisi de aynı, zaten motorlar da aynı.
Mondial ile mondial arasında fark vardır. Memnun olmayan varmış ancak örneğin 150zat diğer mondiallere göre kaliteli bir motordur. Mondial motorlarını tek bir fabrikadan almıyor. Birkaç fabrika ile çalışıyor. Dış aksam olarak, şase olarak fark olmayabilir ancak motor blokları kesinlikle farklı kalitede olabiliyor. Zaten fiyata da yansımakta o kalite farkı. Bence tip olarak MC'nin tipi daha güzel olmuş Farlardan FZ-6
Çinlinin ucuzu makbuldür ,Cbf 150'ye yaklaştıktan sonra şansı yok.Japon-Kore markalarında kaliteyi daha ucuza veriyorlar.
suanda en ucuz japon 4.000 tl mondial 150 mc ise 3.000 tl.
su varki motor piyasada yeni eger ileriki zamanalrda 10.000 20.000 km yapıp hala daha saglam bi sorunu cıkmadıysa (acemi sürücüler hariç) gidip 2.el japona 3.000 tl vereceğime sıfır çinli alırım. cunku o vakit geldiğinde japon dan bir eksiği olmayacak fazlası olacak. hocam biraz yaklaşımını çinli leri kötülemek amaçlı olmadıgını bilsemde sen kendin yaptın cg ye 1.000 tl masraf peki hesap ettinmi bilmiyorum ama senin yaptıgın masraf bir çinlide 300 tl tutmakta. eğerki bu motorlarda japonlar gb uzun yaşarsa motor artık güven veriyorsa sen hangini seçerdin ?
Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !
Yahu çok cılız bir motosiklet. Para verip alınmaz. Hele hele 2.900 hiiiç ama hiiiç verilmez
Temsili fotoğraflarla alakası yok. Ben kendim çekip koyacağım farkı göreceksin.
Ayrıca anahtar teslim 2.800'e aldım. Sadece motor 2.600'e geldi.
Ayrıntılı fotoğraflar için;
http://www.motosiklet.net/forum/2186413-post33.html
Motosikleti inceledim. Pazartesi alıyorum
Arkadaşlar mondial ve çin motorları hakkında sizlere biraz bilgi vereceğim;
Japon japon diye tutturmus herkes ama
1960larda japon malı denince herkes kaçardı sora en iyi kalite japon oldu.
2000lerde çin denince herkes kaçmaya başladı şimdi ise çin devri başladı
ve sözün özü mondial vs... markalar kötü degildir zaten motordan anlamıyosanız almayın ve size şunu da söylim neredeyse bütün markalar artık ürünlerini çinde yaptırıyor tekstilden gıdaya (paket uzun ömürlü gıda)
Zaten motordan anlamadıktan sonra hayabusada alsanız elde patlayabilir ve ben mondialleri uzun yolda bile gördüm. iyidir yada kötüdür sonuçta kimse size 3bin liraya 5 bin liralık motor satmaz.
Ama ybr 250 9bin lira fiyatı vardı edecegide 6bin liraydı taş çatlasa.
Sözün kısası kimse kimseye alma etme demesin
Sonuçta hepsi kagıt üzerinde ve reklamda bitiyor.
150 MC kullanicisi olarak siddetle tavsiye ediyorum. Cok büyük bir motordu degilim ama iyi-kötüyü ayirt edebilir bilgiye sahibim. Bu motor parasini sonuna kadar hak ediyor. Herseyiyle dört dörtlük. "Neticede cin mali" diyen arkadaslar kisa süre sonra söyledikleri laflara pisman olacaklar. Mondial cok fena atak yapmis durumda. Bu yeni serinin haricinde cok deli modelleri geliyor yakinda gördügünüde sasiracaksiniz. Antalya tanitim fotolarini gördüm, yeni modeller cok güzel.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)