Binlerce motorcu toplandık yazdıkları şeye bakın !
Reklamlar
-
15 Ağustos 2010, 22:54
Bilmem kontrol ettiniz mi ama İHA 300 motor olduğunu yazmış.
Haber aşağıda;
İSTANBUL
15.08.2010 16:56:03
METİN BAŞAR/İSTANBUL
Kartal-TEM bağlantı yolunda geçtiğimiz Pazar günü meydana gelen kazada, yolun kaygan olması sebebiyle kullandığı motosikletin kontrolünü kaybeden Murat Doğanay, yaklaşık 50 metre sürüklenmiş, kazada kolu kopmuştu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan genç işadamı, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Doğanay'ın ölümünün ardından bir grup motosiklet sürücüsü, internet aracılığıyla anlaşıp, bugün Suadiye sahilinde bir araya geldi.
Yaklaşık 300 motorcunun katıldığı eyleme bazı sürücüler de "Seni unutmayacağız" yazılı pankart astıkları araçlarıyla katıldı. Ardından grup konvoy halinde yola çıkarak, kazanın yaşandığı yere geldi. Yolu trafiğe kapatan motorcular, "Yollarda ölmek istemiyoruz" sloganları attı. Grup adına açıklama yapan Yasemin Kocabaş, "Biz motosikleti bir yaşam biçimi, iş, bir hobi ve en önemlisi hayatımızın kilit noktasına yerleştirdik. 7 Ağustos'ta motosikleti su birikintisine girerek vefat eden Murat Doğanay'ın vasiyeti üzerine bu protestoyu gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda bu protesto katil bariyerler nedeniyle hayatını kaybeden birçok arkadaşımıza da geç kalmış özürdür. Avrupa standartlarında olduğu sanılan bariyerler, ömrünü uzatmak için yapılan galvaniz işleminde çelik bir maddeye batırılıyor.
Üretimde meydana gelen boşluklar ve keskin köşeler kritik noktaları sağlamlaştırıyor. Kaskatı olan çelik, bıçak gibi insanın vücudunu kesip atıyor. Bu kaplamayla iyice sağlamlaştırıyor. Trafikte yapılan şehir içi düzenlemelerde motosikletin varlığını unutmayalım. Motosiklete hayatta yer verelim. Motosikletin ehliyet alınarak kullanılan bir araç olduğunu unutmayalım" dedi.
"Sudan sebeplerden ölmek istemiyoruz", "Motosikletleri fark edin" yazılı pankartlar taşıyan eylemciler, yanlarında getirdikleri çelik ve halat bariyerleri basın mensuplarına göstererek, bariyerlerin Avrupa standartlarına taşınmasını istedi. "Bu bariyerler kaza sırasında kolumuzu, bacağımızı kopartıyor" diyen bir motorcu, elindeki halat bariyeri basın gösterip, "Kaskı olduğu halde kafası kopan arkadaşlarımız var. Bunların tamamı arabalar için yapılmış, motorlar için değil. Bunlar bizi öldürüyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde bizim ülkemizdeki kadar motosiklet kazasında ölüm yok. Bunların hiçbir Avrupa Birliği'nde (AB) yok. Bunların hepsi kaldırılmış, demode olmuş. Ucuz diye bunu yapıyorlar. Bunlar, bıçağın tereyağını kestiği gibi bizi kesiyorlar" şeklinde konuştu.
Yaklaşık 15 dakika süreyle yolu trafiğe kapatan eylemciler, ardından motosikletlerine binerek uzaklaştı.
Biz bir kişi bir kişidir dedik kalktık nerelerden geldik, yaptıkları işe bakın. Acaba kör müydü haberi yazan arkadaş?
Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
Her şeyin Aslı Güzeldir!
Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...
Reklamlar
-
15 Ağustos 2010, 22:59
daha ne yazmasını bekliyordunki biride sdece motorcular toplandı yazmış... ayrıca arkadaşım binlerce değil en fazla 300 müş galiba:(
-
15 Ağustos 2010, 23:48
Önemli olan basında yer alması, hedef kitleye ulaşması mesajın... 50 ya da 100 farketmezki... Hı olmazsa ses getirmezse bir organizasyonla bu sefer daha kalabalık bi çoğunlukla bunların gözlerine sokarcasına gerekli önlemleri aldırıncaya kadar devam edilir... Önemli olan bu gidişata dur demek... Ki bu da başarıldı bence. Herkeze sonsuz teşekkürler...
-
15 Ağustos 2010, 23:52
benim haberlerden seyrettiğim kadarıyla amacına ulaşan bi organizasyon olmuş.fakat arada oraya protesto için değilde sanki motosiklet festivaline gelmiş gibi takılan arkadaşlar vardı bu biraz itici geldi bana doğrusu....
-
16 Ağustos 2010, 00:02
orada bulunarak basın aracılığıyla kamuoyuna bu mesajları ileten yüzlerce dostumuza teşekkürler..
-
16 Ağustos 2010, 00:13
Aslında nasıl sesimizi duyurabiliriz diye düşünürken aklıma çok ilginç fikirler geldi. Aynen bugünkü gibi bir grup ( hatta bu kadar büyük olmasına da gerek yok) köprüden 5 km ile geçiş yapabilir 3 şeridi de kaplayarak. Bu da ses getirebilir. Aslında şeytan diyor git 2-3 eski motoru yatır köprünün ortasına kaza yaptım de yol kapansın. Yap açıklamanı bilmem neyini, bak basın nasıl ilgi gösteriyor o zaman köprüyü kapattılar diye.
Bu arada dağılırken emniyet şeridinden grubumdan arkadaşlarla hangi güzergahtan döneceğimize karar vermek için durduk ver plakalarımızın fotoğraflarını çektiler. Ve anonsta plakama ceza geleceğini söyledi polis. Bir de onlarla tartıştık. En sonunda sıkıysa gönder cezayı bak o zaman nasıl başını ağrıtıyorum dedirttiler ya daha ne diyeyim.
Emniyet şeridinde durmak ne zamandan beri ceza sebebi bu ülkede?
Bir de polisin söylediği iyice ayar etti beni;
Yol iz bilmiyorsunuz, geliyorsunuz buralara ölüyorsunuz sonra bir de bıdı bıdı ötüyorsunuz...
İçimden ah o üniforma üzerinde olmayacaktı ne kadar tatlı tatlı tartışırdım senle bu konuyu diye uzuun uzuun geçirdim.
Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
Her şeyin Aslı Güzeldir!
Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...
-
16 Ağustos 2010, 00:20
mogli adlı üyeden alıntı
Aslında nasıl sesimizi duyurabiliriz diye düşünürken aklıma çok ilginç fikirler geldi. Aynen bugünkü gibi bir grup ( hatta bu kadar büyük olmasına da gerek yok) köprüden 5 km ile geçiş yapabilir 3 şeridi de kaplayarak. Bu da ses getirebilir. Aslında şeytan diyor git 2-3 eski motoru yatır köprünün ortasına kaza yaptım de yol kapansın. Yap açıklamanı bilmem neyini, bak basın nasıl ilgi gösteriyor o zaman köprüyü kapattılar diye.
Bu arada dağılırken emniyet şeridinden grubumdan arkadaşlarla hangi güzergahtan döneceğimize karar vermek için durduk ver plakalarımızın fotoğraflarını çektiler. Ve anonsta plakama ceza geleceğini söyledi polis. Bir de onlarla tartıştık. En sonunda sıkıysa gönder cezayı bak o zaman nasıl başını ağrıtıyorum dedirttiler ya daha ne diyeyim.
Emniyet şeridinde durmak ne zamandan beri ceza sebebi bu ülkede?
Bir de polisin söylediği iyice ayar etti beni;
Yol iz bilmiyorsunuz, geliyorsunuz buralara ölüyorsunuz sonra bir de bıdı bıdı ötüyorsunuz...
İçimden ah o üniforma üzerinde olmayacaktı ne kadar tatlı tatlı tartışırdım senle bu konuyu diye uzuun uzuun geçirdim.
Aslında hocam motosikletli polislerlede konuşup haberleşip onların gözetimi altında eş güdümlü gösteri yapmak lazım... Çünkü bizim sorunlarımız onlarında sorunu neticede. Düşünsenize basında yer aldığını böyle birşeyin ve motorize polislerinde destek olduğunu...
-
16 Ağustos 2010, 00:40
dionysos06 adlı üyeden alıntı
Aslında hocam motosikletli polislerlede konuşup haberleşip onların gözetimi altında eş güdümlü gösteri yapmak lazım... Çünkü bizim sorunlarımız onlarında sorunu neticede. Düşünsenize basında yer aldığını böyle birşeyin ve motorize polislerinde destek olduğunu...
ama onların da emir kulu olduğunu ve kafalarına göre destek olamayacaklarınıda unutmamak gerek.hayır, sonrasında bize destek olmadılar diye düşünmemeliyiz..
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
16 Ağustos 2010, 00:54
Polislerden destek istemiyoruz,kostek olmasınlar yeter
İnş. derdimizi,sıkınlarımızı biraz olsun anlatabilmişizdir.
Kalabalık olmamıza rağmen düzenli oldu bence.
-
16 Ağustos 2010, 00:57
daha dün bir taksi motorlu polise çarpmıştı ama ülkemizdeki polisler, genelde hakkını arayanları susturma görevi üstlendikleri için böyle birşey imkansız
-
16 Ağustos 2010, 01:09
sametagir adlı üyeden alıntı
ama onların da emir kulu olduğunu ve kafalarına göre destek olamayacaklarınıda unutmamak gerek.hayır, sonrasında bize destek olmadılar diye düşünmemeliyiz..
Hocam zaten direk gidip müdürleriyle güzelce konuşup o şekilde destek istenebilir. Emin olun hayır demezler ve ellerinden geleni yaparlar...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:03 ----------
casillas00 adlı üyeden alıntı
Polislerden destek istemiyoruz,kostek olmasınlar yeter
İnş. derdimizi,sıkınlarımızı biraz olsun anlatabilmişizdir.
Kalabalık olmamıza rağmen düzenli oldu bence.
Kardeşim niye köstek olsunlar. İçlerinden bir iki tane çıkar kötü ama tüm teşkilata mal etmemek gerekir bunu. Onlar zaten vatandaşın huzuru için varlar. Kaldıki başımız sıkışınca ilk aradığımız emniyet teşkilatı diilmidir?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:09 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:06 ----------
RunemagicK adlı üyeden alıntı
daha dün bir taksi motorlu polise çarpmıştı ama ülkemizdeki polisler, genelde hakkını arayanları susturma görevi üstlendikleri için böyle birşey imkansız
Haklısın hatta yıllar önce bilmiyorum anımsıyormusunuz yunus polislerden biri geçirdiği kaza sonucu vefat etmişti ve motosikletin parasını ailesinden tazmin etmek istemişlerdi haber konusu olmuştu... Haklarını arıyan kişiler usule uygun hareket ettikleri zaman emin ol hocam susturmazlar... Susturmaya kalkıyorlarsa bilki işin içinde iş vardır, kanuna aykırı bir durum vardır... Biz yinede böyle organizasyonlarda yardımlarını, desteklerini istemeliyiz diye düşünüyorum. Tabi yinede karar halkımızın benimkisi acizane bir tavsiye...
-
16 Ağustos 2010, 01:10
Katılan herkese teşekkürler
-
16 Ağustos 2010, 01:12
Unutmadan kısa bir süre önce Emniyet Teşkilatı insanların güveni için kask dağıtmamışmıydı? Yanılmıyorsam sitede de yer almıştı bu haber... Bu yüzden bence böyle bir teklifle gidildiğinde. Durumuda güzelce onlarada açıkladığımızda her şekilde destek olunacağından şüphem yok.
-
16 Ağustos 2010, 01:18
Haklısın hatta yıllar önce bilmiyorum anımsıyormusunuz yunus polislerden biri geçirdiği kaza sonucu vefat etmişti ve motosikletin parasını ailesinden tazmin etmek istemişlerdi haber konusu olmuştu... Haklarını arıyan kişiler usule uygun hareket ettikleri zaman emin ol hocam susturmazlar... Susturmaya kalkıyorlarsa bilki işin içinde iş vardır, kanuna aykırı bir durum vardır... Biz yinede böyle organizasyonlarda yardımlarını, desteklerini istemeliyiz diye düşünüyorum. Tabi yinede karar halkımızın benimkisi acizane bir tavsiye...
ataması yapılmayan öğretmen platformundan (ayöp) arkadaşlar kayseride stand açmıştı, izinide alınmıştı tabiki. ama polis geldi ve bir güzel meydan dayağı attı hepsine. herşey usule uygundu ama güç (silah) kimdeyse haklı olan odur güzelim ülkemde
-
16 Ağustos 2010, 01:20
trafiği kapatmak gibi eylemler dikkat çekmekle birlikte, çok tepkide çeker. çünkü boğaz köprüsünü kapattığımızda insanların daha çok nefretini toplarız
https://www.youtube.com/alifeyizoglu
-
16 Ağustos 2010, 01:25
ataması yapılmayan öğretmen platformundan (ayöp) arkadaşlar kayseride stand açmıştı, izinide alınmıştı tabiki. ama polis geldi ve bir güzel meydan dayağı attı hepsine. herşey usule uygundu ama güç (silah) kimdeyse haklı olan odur güzelim ülkemde
O zaman bir başka öneride bulunayım. Bakalım ne düşüneceksiniz bu konuda? Birde Ankaraya gelin el ele verip meclise gidelim? Meclis bizim meclis engel olmazlar değilmi vekillerimizle konuşup derdimizi anlatmamıza? Neticede bir günde yasa çıkardıklarınıda gördük... Eğer sonuç çıkmazsa iş başa düşüyor sen ne dersen ben onu yapmaya varım Sökülecek ya da yazılar mı yazılacak kimseye gerek yok ikimiz gidip ne yapılması gerekiyorsa gücümüz yettiği kadar yapacağız...
-
16 Ağustos 2010, 01:34
O zaman bir başka öneride bulunayım. Bakalım ne düşüneceksiniz bu konuda? Birde Ankaraya gelin el ele verip meclise gidelim? Meclis bizim meclis engel olmazlar değilmi vekillerimizle konuşup derdimizi anlatmamıza? Neticede bir günde yasa çıkardıklarınıda gördük... Eğer sonuç çıkmazsa iş başa düşüyor sen ne dersen ben onu yapmaya varım
Sökülecek ya da yazılar mı yazılacak kimseye gerek yok ikimiz gidip ne yapılması gerekiyorsa gücümüz yettiği kadar yapacağız...
dostum çok iyimsersin yeri geldiki polisler şehit ailelerinin bile önüne çıktı meclise girişte.
ayrıca dün ataması yapılmayan öğretmenler platformundan arkadaşlarda meclise yürümek istedi. polis hemen yetişti
ayrıca bugünkü eylemde polislerin motorcuların plakalarını aldığını duydum. hak aramah yassah gardeşim
-
16 Ağustos 2010, 01:42
dostum çok iyimsersin
yeri geldiki polisler şehit ailelerinin bile önüne çıktı meclise girişte.
ayrıca dün ataması yapılmayan öğretmenler platformundan arkadaşlarda meclise yürümek istedi. polis hemen yetişti
ayrıca bugünkü eylemde polislerin motorcuların plakalarını aldığını duydum. hak aramah yassah gardeşim
Galiba haklısın... Ama inşallah bir gün bu düzen değişir. Polislerin motorcuların plakasını aldığını evet yazan arkadaşlardan okudum. Her gösteride polis kameraları vardır sürekli çekim yaparlar. Ceza filan yazacaklar diye bir cümle kullanmıştı arkadaşın biri ama sanmiyorum öyle birşey olsun Yani olağan şeyler bunlar...
-
16 Ağustos 2010, 03:28
mogli veya gerçek ismin her ne ise...
biz neyi doğru olarak yapabildikki haberimiz düzgün yayınlansın ? grup sürüşünü yapamadık. hadi onu geçtim tek şerit açık bırakılacaktı trafik akışı en azından sağlanabilsin diye e onuda yapamadık. Ne oldu trafiği kapattığımız için elimizde kısıtlı bir zaman kaldı ve 3 5 dakikalık bir brif verilebildi habercilere. Oldumu olmadı ama bu kadar düşüncesizce bilinçsizce ve kişisel hareket eden bir grup olursa ve organizasyoncularında buna az kişi olarak yetişmesi olanaksız iken başka ne olmasını bekliyorsunuz ki?
sormak isterim bunu herkese daha fazlasını nasıl bekleyebiliriz ki? bu haberden kat kat ve kat daha iyi bir haber oluşabilecek iken daha doğru bilgiler verilebilecek iken kamaoyuna ve yekili insanlara sesimizi ciddi bir şekilde duyuyabilecek iken neden olmadı ?
işte bunların suçlusu bizleriz kısaca... bencil davranan motosiklet kültüründen bi haber olan ve motosiklete saygısı olmayan insanlarımız....
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
-
16 Ağustos 2010, 04:10
sesimizi duyurmak için toplandık,çabaladık oldu ve ya olmadı onu zamanla görür ve ya duyarız.ama öbür konu var yolda konvoy halinde giderken O kadar'da yazıldı söylendi korumalarınızı takmıyorsunuz ama kasksız bari gelmeyin konvoya diye ama ,eyleme gidiyorsun kafanda kask yok,konvoy'da gaz açıyorsun,teker yapıyorsun,ondan sonra seni ,beni gören serseri motorcular diyor.ben kabul etmiyorum O kelimeyi ve digerlerini ama O kaz kafalı motosiklet sürücüleri tüm kelimeleri kabul ediyor.ne işin var kardeşim senin O şekilde tepki konvoyunda,artistlik yapacaksan git başka yerde yap ! ne yeri,ne zamanı orası,ayıptır ya ölen arkadaşımıza bari saygınız olsun.
bir zaman gelicek sen'de O hareketlerin sonucu kaza yapıcaksın,belki kafanda olmayan kask yüzünden dört kolluya biniceksin ( Allah korusun yine'de ),biz diğer motosiklet sürücüleri arkandan yazık oldu diyecegiz,ben demiyorum dogruyu söylemek gerekirse,adam gibi binin kardeşim motosiklete..milletin kafasındaki serseri motorcular imajını,söylemini artık zihinlerden silmeli,kendimizi diğer araç sürücülerine benimsetmeliyiz.
kaç kişi yanımıza gelip iki laf etse hemen konu kafasında kask olmayan gazcı motosikler kullanıcılarına dönüyor sohbet,yok motosiklet sürücüleri böyle,şöyle anlat anlata bilirsen.kendi adıma karar aldım birdaha kafasında kask olmayan motosiklet sürücülerinin oldugu ve akrobasi hareketler yapılan bu tarz toplu sürüşlere katılmayacagım.gitsem bile gruptan ayrı gidecegim.milletin saygısı yerine tepki çekmeye niyetim yok malesef.
Hızlı bir Rider olmak için hızlı bir motor yetmez! o hızı yapabilecek (g..) yürek te lazım..
GHOST RİDER
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)