sayın 5. sınıf tıp öğrencisi arkadaşım namı deyer stajyer :D
11 yıldır sağlık memuruyum bunun %60 ını dağ arama kurtarma ve travma bölümünde çalıştım bu konuda mükemmelim demem ama çok iyiyimdir kendime güvenim tam
3 sene bil fiil acil servisler ve 112 de çalıştım travmatoloji konusunda hiç bir sorunum yok
1.5 senedir de ameliyathanede çalışıyorum özellikle ortopedi bölümüne bakıyorum baya bir ilerlettim kendimi
(otopsi elemanı olarak halen devam o benim hobim
)
1. soruna gelince tiryaj konusunda iyiyimdir özellikle multipl kanamalı yaralanmalarda gayet sakin ve hızlı müdahale edebilirim
2. soruna gelince memleketteki adresler her ay aşı değiştiği için o kunuda yorum yapamam
3. soruna gelince piyasada ilkyardım diye öğretilen çoğu şeyin yanlış ve yaralıya veya hastaya dahaçok zarar verecek şeyler olduğunu aldığın derslerden görmüşsündür
şimdi asıl sorun şu aldığınız veya aldığınızı sandığınız ilk yardım eğitimi gerçekten doğru olan mıdır?
biliyorsunuz ki ilk yardım demek hastanın hastaneye yetişene kadar hayatta tutulması demek televizyonlarda gördüğümüz şeyleri anlatmaya gerek yok sanırım hepiniz izlediniz
zavallı murat ın olay yerinde videosunu izlediniz %90 kan kaybından vefat etti gariban çünkü koluna kimse müdahale etmemişti
çok basit bir kemer veya ona benzer bişeyle kolunu bağlasalardı belkide bu kadar kötü olmayacaktı