Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Unilli lastik alınırmı nasıldır ?

REKLAM ALANI

7000 deyse bence devam et kullanmaya 10 bin gibi değiştir derim ben.

Eğer maddiyatın el veriyorsa da kesinlikle pirelli derim.

Pirelli takılı başka bi cbr kullandım çok harika yol tutuşu var.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ilkantek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    21’Honda Dio,22’NC750X,22’CL-X250,22’CL-X700
    Kawasaki ER5 motosikletime ben taktırmazdım ama aldığım kişi Unilli taktırmış tavsiye üzerine.
    Ön yargılı bakıyorum fakat lastik hamurunun yumuşaklığı çok güzel.Zira metzeler lasertec ten sonra çok iyi geldi.Çünkü lasertec çok geç ısınıyor ancak ısındıktan sonra iyi tutuyor.
    Bu unilliler ise hızlı ısınıyor frene basınca plastik gibi kaymıyor zorlayınca lastik sesini alabiliyorsunuz.Açıkçası bunları gördükten sonra yine unilli alırım demiyorum çünkü ben michelin'i biliyorum ve aralarında 300TL fiyat farkı olmasına rağmen (michelin ön arka - 490TL) yinede michelin tercih ederim.Fakat dediğim gibi hayal kırıklığına uğramadığım için bitene kadar değiştirmeyi düşünmüyorum.

Bu arada ufak cc motosiklet sahibi arkadaşlarıma mutlaka MICHELIN PILOT SPORTY öneriyorum.Sakın ama sakın başka lastiklere para vermeyin.
    bY_aLp, Sepetçioğlu ve maxi97 bunu beğendiler.
    4 TEKER BEDENİMİ 2 TEKER RUHUMU TAŞIR ! 93>XT600 - 08>CBF150 - 04>GS500 - 99>GS500EX - 05>ER5 - 98>XT600 - 02>XT600E - 05>ER5 -04 >GS500 - 04>FZS1000EXUP - 05>KAWASAKi ER5

gursus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR600F
    cbr125 motoruma ırc den sonra unilli aldım ön-arka lastik idare eder seviyede pirelli kullanmadım ama genel görüşü aktarayım unilli ırc ile pirelli arası birşey cbr125 için konuşuyorum ırc den iyi pirelliden kötü .

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    eveet tekrar hortlayım konuyu.

unilli tavsiye edenler ve etmeyenler ?

mümkünse, yorum yazacaklar, kullandıkları lastik nylon mu veya kauççuk mu belirtirlerse çok iyi olur ;)

Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ben unilli kullanmıştım 5000 km kadar, gayet memnundum en ufak kaydırma yaşatmamıştı. Sonradan lastik balon yaptı yarıldı sanırım bana az defolu lastik gelmişti. İrc'e göre daha iyi bir lastik, unilli yarıldıktan sonra irc taktırdım biraz güvensizlik hissettim. Lastiğin üzerinde Nylon yazıyor ama nylona göre gayet kaliteli. Marka lastiğe param yetmese ilk tercihim unilli olurdu.
    makseli bunu beğendi.
    2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125

Nylon nedir ya? Baya çöp torbasından lastik mi yapıyor adamlar. Bu kadar çok kaza olmasının sebeplerinden biri de budur belki. Benim motorda da bu çöp torbası lastiklerinden var hemen değişip michelin pilot sport takacam ama kışın da yeterli gelecek mi onu kestiremiyorum. Tecrübeli arkadaşlar bi yardım etseler sorunum çözülecek. Michelin mi alsam yoksa başka bi kış lastiği mi. Kararsız öylece bekliyorum.

bY_aLp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XMAX250 ABS
    michelinden başkası yalannnn
    bu kawasaki bir başka dostummm

ersin90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Salcano WOLF S
    geçen günlerde PİRELLİ DURA ACTİON lastik aldım ,yol tutuşu mükemmel ,motorun gidişi bile değişti,yere sağlam basıyorm artık ,güven veriyor insana kaliteli lastik..

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Geçen kasımda CBR 125'ime ön arka unilli aldım. Tutuşundan memnunum diyebilirim. Diğer arkadaşların da dediği gibi ıslak zeminde iyi değil, dikkat etmek gerekiyor. Kuru zeminde irc'lerden biraz daha iyi. Arka lastiğin ebatı 110, hamuru 9817, öne 90'lık bulamadım aynı hamurdan, mecburen farklı hamur 80'lik lastik aldım, onun da kodu 166. Arka lastik bariz daha çabuk ısınıyor ve tutuşu daha iyi. Ama ön lastik de kötü değil. Yalnız 2 ay önce arka lastiğe bir tel girdi penseyle çıkardım, lastik 4-5 günde neredeyse tamamen iniyor, neresi olduğunu da bulamadık ilginçtir. Pirelli, Michelin gibi lastiklerle karşılaştırmak biraz abes olur diye düşünüyorum. Sonuçta bu lastik naylon, ancak hamuru shinkolar gibi adi değil. Ucuz alternatif olarak kesinlikle düşünülebilir.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    Alıntı Shrieker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hamuru 9817
    bi dkk.

bu 9817 olması ne demek. anladığım kadarıyla lastik yumuşaklığı veya kalitesi de yani bunun kalitesizi kaç numara ile tabir ediliyor ?

bu kalite olayı nasıl anlaşılır ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Alıntı makseli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bi dkk.

bu 9817 olması ne demek. anladığım kadarıyla lastik yumuşaklığı veya kalitesi de yani bunun kalitesizi kaç numara ile tabir ediliyor ?
    O rakam sadece lastiğin model numarası, serisi. Yani Metzeler ME77, Michelin commander gibi

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    Alıntı Slayerrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O rakam sadece lastiğin model numarası, serisi. Yani Metzeler ME77, Michelin commander gibi
    ha tmm, sorun yok.

bende uluslar arası genel geçer, kalitelendirme için konulmuş bir numaralndırma sistemi zannettimdi.

teşekkürler

bu sabah ışıklarda bir gaz verdim, motorun plakasını okuduğum gibi bıraktım irc lastik çok iyi kayıyor tavsiye ederim

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    dün feyizoğlu'ndan michelin pilot sport sipariş ettim. karta tek çekim 200.8 tl. yarın elime geçecek.

taktırdıktan sonra üstündeki mum eriyene kadar bi depo benzini bitirip ikinci depodaki yorumlarımı yazarım.

gerçi eski scooterimde bunun 13 inç olanını kullanmıştım; sağanak yağmur altında s virajları 70-80le gidiyordum.

Alıntı maxi97 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dün feyizoğlu'ndan michelin pilot sport sipariş ettim. karta tek çekim 200.8 tl. yarın elime geçecek.

taktırdıktan sonra üstündeki mum eriyene kadar bi depo benzini bitirip ikinci depodaki yorumlarımı yazarım.

gerçi eski scooterimde bunun 13 inç olanını kullanmıştım; sağanak yağmur altında s virajları 70-80le gidiyordum.
    bende tavla oynuyorum herzaman 6 6 gelmiyor.

maxi97 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '12 SYM GTS 250i '10 YBR125City, '10 Mondial 150ZC
    Alıntı aytacaksel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende tavla oynuyorum herzaman 6 6 gelmiyor.
    anlamadım. 15.500 km kullandığım motorun viraj kabiliyeti şansa mı bağlı? 2 kış 4 bahar sürdüğüm motosikletin nasıl gittiğini mi bilemeyeceğim?

lastik on numara işte. bundan iyi lastik yok. yere yapışıyor, suda kaymıyor.

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    vay hakan vay.. okulu bitirdin ast subay oldun .... ama yamaha halen aşkın senin...
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Motosikleti
    Rks Titanic 200
    Bu Unilli lastiklerinin hakkını yememek lazım arkadaşlar.

Herkese tavsiye ederim.

ya artık ben yollara alıştım ya da Lastik Gayet iyi yani.

Tüm zeminde (virajlar haricinde) zorladığım halde sıkıntı olmadı Allah a şükür.

kışın kullanancaklara tavsiye ederim kesinlikle. Hem 150 ( şuanki motorum rks 200 e göre ) TL hemde güvenli...

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)