Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Bu Rüzgar Bir Banamı Esiyor :)

REKLAM ALANI

Motosikleti
    tiger 150
    Merhaba arkdaslar,

1 haftadır . tatil nedenıyle denize balığa filan gidiyorum . e-5 üzerinden motor 110 basmasına rağme ben 80 km/h ı geçtigi zaman rüzgar vurdumu şerit bile değiştriiyorum cok etkılı bir sekılde esiyor . o sıralarda yanımdan nerdeyse 100 km/h ile geçen motorlar oluyor. acaba benim motordamı sorun var yoksa bende rüzgarı takmadan gazlıyımmı anlamaım . herhangi bir düşme söz konusu olurmu ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Çok tehlıkelı derhal tamırcıye gıt.

Arka tekerlegi şaseye baglayan takozların ya kopmuş ya da dagılmış

Daha once arkadasın motoruna bındıgımde basıma gelmıstı.

En ufak bır cukurda bıle gezınmeye baslıyor.

Her an kaza yapabılırsın bınmememlısın.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    yok artık lebron james. ne tamircisi yahu:D
    motorun scooter ise normaldir. ağırlık komple arkada, ön taraf boş, rüzgar vurdumu ön gidiyor. eğer birde yeni başladıysan onunda etkisi vardır
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

GuNMember - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki CharmandER-5 2005
    Alıntı RunemagicK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yok artık lebron james. ne tamircisi yahu:D
    (:

Aynı Motordan Bendede Var Ama Bir Türlü Şu Herkezin Dediği "Rüzgar Vurdumu Sağ Şeritten Sol Şeride Geçiyorum" Olayını Yaşayamadım (: Ama Motoru Şu Eğimle Kullandığım Oluyor -> \ Veya -> / (: Rüzgar Sonucunda Motor Sağa Sola Gidebilir Normaldir Çünki Motorda Airodinamik Fazla Değil Rüzgarı Üzerinden Atamıyor Atamayıncada Sağa Sola Gidiyor
    "TayGuN"
    "GuNControll"
    "Hızlı Gidebilirim Sen Yapma Telaş (; "

Motosikleti
    HENÜZ YOK :(
    sizin motordan daha ağır motorlar bile savrulurken rüzgarda seninki gayet normal söyle motora 80 er kiloluk iki kişi oturacakta savrulmasın

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Hafif motorlar rüzgarda savurur. Ani sağnak rüzgar şerit de değiştirtir. Normaldir . Yavaş git te tehlikeye düşme.

m.şanveren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow vt 750 2006
    Çok normal bir olay ve yanından geçen diğer motorlar kontra tekniğini uyguluyolar.

Sen ise şunu yapıyorsun...

Rüzgar sana diyelimki sağdan vurdu ve seni sola doğru güçlü bir şekilde itiyor,sen hemen sağa doğru vücudunu bastırıp gidonuda sağa doğru büküyorsun ''yani ön tekerin burnu rüzgarın geldiği yöne doğru'' aynı zamanda gidonuda sıkıyorsun,üstüne birde sitres binince şeritde değiştirirsin karşı yolada geçersin (Allah korusun) ...Bu yanlış bir uygulama...

Şimdi doğrusunu söylüyorum....

Rüzgar sana diyelimki sağdan vurdu ve seni sola doğru güçlü bir şekilde itiyor,sen direk gidonu sola çeviriceksin,yani rüzgarın seni ittiği yöne.Bunu yaparkende sen istesende istemesende motor rüzgara doğru yaslanmış olucaktır ve bunun sonucunda sen sağa sola gitmeden,düz bir şekilde yoluna devam ediceksin....

Bu uygulamanın adı ''KONTRA TEKNİĞİ''dir...Yanlız sen şimdi bunu burda okuyup yarında bunu uygulamaya kalkarsan,buraya gelip burdan bana dümdüz bir küfür edersin

Neden küfür edersin:Kontra tekniğini gereğinden fazla uyguladığında,vücudunda derin bir sıcaklık hissedersin,bunun diğer adı ''asfalttır'' sen rüzgara yaslandığında,rüzgar birden kesildiğinde veya yanından dorseli bir araç geçtiğinde senin yaslandığın rüzgarın hızında değişme olur,buna istinaden uyguladığın kontra duruma göre değişmesi gerekir,sende bu tekniğe acemi olduğun için,hani bahsettimya yukarıda bir sıcaklıktanişte o kaçınılmaz olur...

Bunun için bolca düz yollarda ''kesinlikle bunun için müsait alanları tercih etmelisin'' (PRATİK) yapıcaksın.

Yani bahsettiğin rüzgarla baş etmenin yolu neymişşş (KONTRA,KONTRA,KONTRA)
    "İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz" A. Şerif İZGÖREN

Burak_34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hayabusa
    Benim motor 120 kg. üzerine bende binince birlikte 210 kg oluyoruz buna rağmen şiddetli rüzgarda ( sağı solu açık alanlar yoğunlukta, köprü, kavacık yolu vb..) zor kontrol ettiğim oluyor.. en iyisi o an rüzgarı hissedip gerekirse ona yaslanarak sürmek
    Gitmek istediğinde gitmezsen geç kalmış olursun...

X-Fi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 YBR 125 Kırmızı
    benimkiside savuruyor hazırlıklı davranmalısın havada esinti varsa ve ara sıra esip yükseliyorsa hızını düşür gidonu daha sıkı tut ve motorun üzerine eğil rüzgarı azaltmak için
    BiLdiğini BiLenin Arkasından Gidiniz. Bildiğini bilmeyeni uyarınız. Bilmediğini bilene öğretiniz. Bilmediğini bilmeyenden kaçınınız.

RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    asıl tehlike rüzgar değil aslında. istediği kadar sert essin, üzerine yaslanıp sabit gidilebiliyor. asıl sorun olan birden vuran rüzgar. toparlayacak zaman kalmıyor. viyadükte 2 şerit değiştirdiğimide bilirim
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

rüzgarda savrulanlar kaliteli lastik alsın savrulmaları kesilir.

bir topu çime veya toprağa koyun, rüzgarda ne kadar gider

bir de kaymak betona koyun rüzgar da ne kadar gider

anlatabildim mi

takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    K 1300 GT
    Alıntı osmaniyeli adlı üyeden alıntı Mesajı göster

anlatabildim mi
    abi ben top olayını anlamadım bi daha anlatır mısın
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet

Alıntı takendy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abi ben top olayını anlamadım bi daha anlatır mısın

tabi ki abi ne demek

Motosikleti

anlatabildim mi
    Evet Top Almak Lazım Topuda Motorun Herhangi Bir Yerine Bagaj Lastiği İle Tutturmak Lazım Malum Hava Sıcak Sahile Çekip Denize Girerseniz Voleybol Filan Oynayabilirsiniz(:

DipNot:Osmaniyeli Abim Yanlış Anlama Dalga Geçmek Gibi Bir Niyetim Yok Sadece Latife Amaçlı Yazdım Okuyunca Aklıma İlk Bu Geldi (:
    "TayGuN"
    "GuNControll"

Alıntı GuNMember adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet Top Almak Lazım Topuda Motorun Herhangi Bir Yerine Bagaj Lastiği İle Tutturmak Lazım Malum Hava Sıcak Sahile Çekip Denize Girerseniz Voleybol Filan Oynayabilirsiniz(:

DipNot:Osmaniyeli Abim Yanlış Anlama Dalga Geçmek Gibi Bir Niyetim Yok Sadece Latife Amaçlı Yazdım Okuyunca Aklıma İlk Bu Geldi (:

tamam top olayı tam olmadıysa şöyle yapalım

lastikleri iyice tutkalla bulayın. yapış yapıış olsun rüzgarlı havada biraz gidin izinizden çıkacakmısınız. bu nasıl oldu

Motosikleti

tamam top olayı tam olmadıysa şöyle yapalım

lastikleri iyice tutkalla bulayın. yapış yapıış olsun rüzgarlı havada biraz gidin izinizden çıkacakmısınız. bu nasıl oldu
    Abi Çalışıyoruz İzine Çıkamıyoruz (:
    "TayGuN"
    "GuNControll"

Alıntı GuNMember adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi Çalışıyoruz İzine Çıkamıyoruz (:
    ehüehü

Motosikleti
    tiger 150
    yorum yapıp benı aydınlatdığınız için teşekür ederim . rüzgara yaslanma olayını denıyorum . oluyorda şeritler boşken kendımı fazla sıkmıyorum şerit değiştiriyorum . rüzgar süreklı estıgı zman hızımı ıster ıstemez kesıyorum ama benı korkutan birden vuran rüzgar. bazen oyle oluyorkı . kapatıyorum sağ şeriti (herkes solder hızımız sağa yetiyor. ) 110 km/h benım şeritde 4 tekerın biri sol şeride geçmek yerıne benım dibimden geçiyor o anda rüzgar vursa hiç düşünmek bile istemıoyorum . :(

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:38 ----------

Alıntı harbiturk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok tehlıkelı derhal tamırcıye gıt.

Arka tekerlegi şaseye baglayan takozların ya kopmuş ya da dagılmış

Daha once arkadasın motoruna bındıgımde basıma gelmıstı.

En ufak bır cukurda bıle gezınmeye baslıyor.

Her an kaza yapabılırsın bınmememlısın.
    usta senın dediğin durumu billiyorum ona motoru aldıgımda baktırmıstım sorun yoktu . bu tamamen rüzgarin itme gücüyle alakalı .

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)