Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Aradaşlar Yağ nasıl Değişir (castrol 10 40)

REKLAM ALANI

Motosikleti
    RAMZEY 124cm³
    RAMZEY XF125
    arkadaşlar 2 ay önce aldığım motorun ilk defa yağ değişimi olacak kullanım klavuzuna baktım ama tam anlayamadım bana yardım edermisiniz.. ayrıntılı bi anlatım gerekiyo.kullanım klavuzunda filtre felan diyo..
    1 L. YAĞ YETERLİ OLUR DEDİLER CASTROL 10 40 ALDIM

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    t.madde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 151 rs gitti tvs apache rtr 150 geldi =)
    yaşadığın yer çok sıcaksa 10/40 yetersiz gelebilir 15/50 daha iyi olurdu...motor tam soğumadan düz bir zeminde orta sehpaya al motorun altına bir kap koy yağ tıpasını aç dikkat et yağ genelde sıcak oluyor yağın tam süzülmesini bekle kontak kapalıyken 1 sefer elle ayak marşına bas kalan yağıda atmış olur büyük ihtimal yağın içine yağ filtreside düşmüş olur yağın içinden filtreyi alırsın istersen yıkayıp iyice kurulayıp yağ tıpasıyla yayla beraber takabilirsin istersen direk takabilirsin yağ tıpasını çok sıkma yalama olabilir sonra A4 resim kağdını huni olarak kullanabilirsin 0,75 lt yağ koy yağ çubuğunu tak

fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2008 xmax 250
    Alıntı t.madde adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yaşadığın yer çok sıcaksa 10/40 yetersiz gelebilir 15/50 daha iyi olurdu...motor tam soğumadan düz bir zeminde orta sehpaya al motorun altına bir kap koy yağ tıpasını aç dikkat et yağ genelde sıcak oluyor yağın tam süzülmesini bekle kontak kapalıyken 1 sefer elle ayak marşına bas kalan yağıda atmış olur büyük ihtimal yağın içine yağ filtreside düşmüş olur yağın içinden filtreyi alırsın istersen yıkayıp iyice kurulayıp yağ tıpasıyla yayla beraber takabilirsin istersen direk takabilirsin yağ tıpasını çok sıkma yalama olabilir sonra A4 resim kağdını huni olarak kullanabilirsin 0,75 lt yağ koy yağ çubuğunu tak
    arkadaşın dediği gibi tıpayı aç yağı boşalt sonra tıpasını yani vidasını geri tak ama 1 litre yağın tamamını koy 0,75 scoterların yağ miktarı vitesli motorlarda şanzumanda olduğundan tam 1 litre koyacaksın hadi kolay gelsin.

Motosikleti
    RAMZEY 124cm³
    Alıntı t.madde adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    teşekürler dostum
    bu yağ filtresi tıpayı çıkarınca aynı delikten mi çıkıyo bu filtre işini çözemedim..!

fat280 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2008 xmax 250
    Alıntı normancı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    teşekürler dostum
    bu yağ filtresi tıpayı çıkarınca aynı delikten mi çıkıyo bu filtre işini çözemedim..!
    kardeş senin motorun belki tıpanın orada olmayabilir filitre o arkadaş kendi motorunun yağını değiştirirken olanları anlatmış scoterlarda tıpanın orada filtresi seninki yan tarafındada motorun yağ değiştirme yeri olur bazı modellerin oradadır çoğunlukla ama sen kafaya takma şimdi alttan sök boşalt yağı tekrar somunu yerine tak yağı koy devam et saygılar

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)