akıllıca olanı ikisini birden aynı dosyada alıcaksın, yoksa dosya açma parası veriyorsun.. :D benimki baya bi ucuza gelmişti
akıllıca olanı ikisini birden aynı dosyada alıcaksın, yoksa dosya açma parası veriyorsun.. :D benimki baya bi ucuza gelmişti
arkadaşlar yeni topik açmayayım dedim, hem de gerginlik biraz durulsun. Eski sorulara ya da konu anlatımlara ulaşabileceğim (sadece motor için) link vs. var mı acaba elinizde?
Sadece motorsiklet motoru ile alakalı sorular olacak 20 soru ve gideceğin kurs sana 50 adet soru verecek bunların içinden 20 tanesi sınavda çıkacak, zaten bilindik şeyler, ancak bu sorular içinde doğru cevapları tartışmaya açık olan iki soru var..
1 : Akümülatörün elektrolit seviyesi azalmış ise ne ialev edilir.?
a:Asit b:ispirto c:saf su d: Antifriz
Bu sorunun doğru cevabı saf su olarak geçiyor, oysa saf su elktrolit değildir adı üstünde elektroliti dengeleyen asit olması gerekir..
2 : Ateşleme sisteminde aşağıdakilerden hangisi yapılır.?
A:Eksantrik B:Krank mili C:Buji D: piston
Burada doğru cevap buji olarak geçmektedir, oysa bujinin ağız açıklığı standartta 07 mm dir bu 09 da olsa 04 te olsa buji yinde çakacaktır, ancak eksantrik milindeki en ufak bir kaçıklık sente bozukluğuna sebep olacağı için asla zamanında ateşleme olmaz..
Sonuç: demekki doğrular bizi bağlamıyor kağıt üstünde bizden ne isteniyorsa onu vermemiz bizim doğrumuz olacaktır..
''babaha'' gayet güzel ve tüm detaylarıyla birlikte 290.- TL'nın açıklamasını ve açılımını yapmış..
Extra harcama yapmayın diye sağlık ocağını da adres göstermiş.
Buna ilaveten , motor(yazılı) sınavı sonrası, yapılan direksiyon
sınavı için + 30/40.- TL. gibi ek bir ücret olması lazım.
'' Kurslara kayıt zorunlu. Katılım/devam serbest !.. '' Bir kurstan, diğer bir
kursa '' pazarlığa bağlı ''fiyat farklılıkları ( + / - ) oluşabilmekte..
Google '' A2 motor sınav soruları '' yazarsan , daha önceki yıl/dönemlerde
sınavlarda çıkan soru ve cevaplara ulaşır ve hazırlığını yapabilirsin..
Başarı dileklerimle..
[B][COLOR="Purple"] Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..[/COLOR][/B][B][COLOR="RoyalBlue"][COLOR="Blue"]Ne elbiseler gördüm içinde insan yok[/COLOR]..[/COLOR][/B]
kurs ücreti 150 TL
A2 sınıfı ehliyet harcı 77,85 TL
Ehliyet ücreti 60 TL
Şöförler Cemiyeti evrak masrafı 2 TL
sınav harç parası 40 TL
toplam : 329.85 TL
fiyat budur
arkdslar bugn gittim b ehliyeti aldğm yere sordm adamda söyle kafasında hesap yaptı tam 450 tutuyo dedi buarada sağlık rap. sağlık ocağından alınanlar kabul etmıylar kursun anlaştığı polikinlikden doktorlar geliyo onlar yapıyo muayne onlara para weriysn toplam 450 tutuymş herşey içinde
Net rakkam yukarıdaki gibidir.'' babaha''da 290 Tl demiş ve ben önceki mesajımda
30/40 lira daha ilave olur diye yazmıştım..
Toplu sağlık muayenesi doktor ücreti 10-15 liradır
ve 150 liranın içindedir. 450 lira demek; kurs için senden 250-280 lira civarı
para talep ediyorlar demektir ki bu fiyat çok yüksek!.. 150 lira uygundur..
Çünkü senin ehliyetin var.Diğerleri 40 gün kursa giderken sen sadece 3 gün motor kursuna katılacaksın.
İstemezsende katılmazsın.
Dolayısıyla fazla masrafın yok kurs açısından. Bence sıkı pazarlık yapmalısın..
Olmadı ve anlaşamadın diyelim , o zaman başka kurstan fiyat alacaksın..
[B][COLOR="Purple"] Ne insanlar gördüm üzerinde elbise yok..[/COLOR][/B][B][COLOR="RoyalBlue"][COLOR="Blue"]Ne elbiseler gördüm içinde insan yok[/COLOR]..[/COLOR][/B]
şu biride sınavı anlatsa bize ne hoş olur .
ne şekilde oluyor
yani
aynı akıcı trafiktemi????
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:49 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:27 ----------
bir ALLAHın kulu yazmadı umarım sinanaksu burda olduğuna göre o yazar bari
İstanbulda yaşıyorsun anladığım kadarı ile ?
Dur ben sana hesabını çıkartayım...
35 TL Doktor muaynesi.
10 TL Sabıka kaydı
15 TL Fotoğraflar.
78 TL Maliyeye ödemen gereken tutar.
40 TL Yazılı sınav harç ücreti.
50 TL Direksiyon sınavı harç ücretin.
Bunların toplamı : 228 TL tutuyor.
200 TL'de kursa vermiş olsan 428 TL yapar.
Gidişin gelişin, kursta içtiğin çay ıvır zıvır sen ona 450 TL de gitsin...
İllere göre fiyat değişir.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:56 ----------
Direksiyon sınavımı ?
Yok hayır okulun bahçesinde oluyor annem. Veya trafige kapalı bi alanda.
8'er metre aralıklarla 3 adet duba'ların arasından geçiyorsun ve bitiyor.
Öyle zor bir şey değil yani.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
çok teşekkür ederim,,, basit oldukça zaten bizim okulunki bildiğiniz büyük eşek sanki. mondial 150 yazıo gailba üstüne ama bayağı büyük.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:01 ----------
hayır en fazla 400 tutması lazım kurs keleğe getiriyordur.
bana toplam 325 oldu işte
eğer para sorun olursa bnm kursada bi sorarım senin için yardımcı olmaya çalışırım tanıdık oldu artık sahibi
daha araştrcm daha uygunu wardır elbet
meydana yakın kayacan sürücü kursu sordm b ehlyetide ordan almıştm www.kayacansurucukursu.com buda sitesi
istanbul anadolu yaksı ve kadıköy civarındaysan sağlık raporuna fln para verme hepsi para tuzağı.. git moda sağlık ocağına bir tane vesikalık resmin ile 2 dakikada al çık raporu ücretsiz hemde.. dönüştete bahariye adliyeden al sabıka temiz kaydını resim diploma ver işte kursa tamamdır. b ehliyetin varsa + olarak a2 için 150 den fazla verme 100 e anlaşabilirsin.
saygılar..
Gitmek istediğinde gitmezsen geç kalmış olursun...
3 temmuzda sınava gireceğim güncel fiyatlar böyle
maliye 78
trafik 62
yazılı sınav 40
direksiyon 25
kurs ücreti 150
sağlık raporu beleş
sabıka kaydı 5
toplam benim 360 liraya bitecek.. tabi b üzerine a2 için fiyat böyle..sadece motor kısmından 20 soru sorulacak ayrıca bizim kursta motorlar otomatik vites herkese ehliyet veriyorlar bilende bilmeyende
oralar uzak kalır bna beyler bna yakın olması lazım arştrcam daha zaten sadece o sürücü kursuna sordm
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)