Motosikletim Çalınmasın Diyorsanız, Bir Göz Atın..........
Reklamlar
-
http://www.masterlocktr.com/tr/tr_ur.../bis_mot/5.gif
arkadaşlar buradaki kilidi inceleyin (üst sol köşe)
not..adamlar demir makasi ile zincirleri kesip alıyolar bu resimdeki en büyük makasa sığmıyo kaliteli ,fiyatıda 51,ytl usa malı olduğunu zannediyorum bauhaus ta var... aynı marka nın disk kilidi de var scoter için olanları 26ytl ikisini birden kullanmak en azından daha güvenli olacak zannediyorum..
Reklamlar
-
(Adamın biri tüpçülük yapıyormuş. Akşam olunca adam portatif tüp taşımak için kullandığı tüp aracını mahallenin direğine kilitle bağlamış.Yatmış sabah kalkmış bir bakmışki tüp aracı kilitlemiş olduğu direkte deil yolun karşı cephesindeki elektrik direğinde kilitlenmiş.) Yani arkadaşlar adamlar birkere kafaya takmasın. Neyse yinede kilit.İş tevekküle kalsın. Saygılar...
-
en iyisi motorun basına bi doberman baglamak.
-
Arkadaşlar,daha önce bir motosiklet çaldırmış hırsızzede biri olarak,yeni aldığım motosikletime önce 360 ytl.ye kasko yaptırdım.Sonra,50 ytl ödediğim alarm taktırdım.Evimin bahçesine de 400 ytl tutarında bir kapalı garaj yaptırdım.Garajın içinde yere sabit demir kazığa,motosikletimi şaseden, (kesilmesi oldukça zor) 25 ytl.ye aldığım çelik halatla bağlıyorum.Disk kilidi İspanyol malı büyük tip(35 ytl)Fotoselli lamba sistemi ise(60 ytl)bahçeye girecek art niyetli kişileri bir nebze de olsa korkutuyor.(Bizzat şahit olanlar var)Bahçe duvarlarını da demir parmaklıklarla sağlama aldım.Biraz olsun rahat yatabilmek için bunlar gerekli arkadaşlar.(En azından bir kısmı.)Bir motosiklet sevdalısı için en kötü şeylerden biri,sabah kalktığında motosikletini yerinde görememektir.
EN YAKIN YOL,BİLDİĞİN YOLDUR.
-
guven61 adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar,daha önce bir motosiklet çaldırmış hırsızzede biri olarak,yeni aldığım motosikletime önce 360 ytl.ye kasko yaptırdım.Sonra,50 ytl ödediğim alarm taktırdım.Evimin bahçesine de 400 ytl tutarında bir kapalı garaj yaptırdım.Garajın içinde yere sabit demir kazığa,motosikletimi şaseden, (kesilmesi oldukça zor) 25 ytl.ye aldığım çelik halatla bağlıyorum.Disk kilidi İspanyol malı büyük tip(35 ytl)Fotoselli lamba sistemi ise(60 ytl)bahçeye girecek art niyetli kişileri bir nebze de olsa korkutuyor.(Bizzat şahit olanlar var)Bahçe duvarlarını da demir parmaklıklarla sağlama aldım.Biraz olsun rahat yatabilmek için bunlar gerekli arkadaşlar.(En azından bir kısmı.)Bir motosiklet sevdalısı için en kötü şeylerden biri,sabah kalktığında motosikletini yerinde görememektir.
Dostum ne gerek vardı bunlara koynuna alıp yatsana. Hem heran gözünün önünde olur. he he latife ettim. en iyisini yapmışsın Saygılar...
-
@guven61, kutlarım seni.. atalarımız boşuna dememiş "sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer" diye.. senin durum atasözümüze de tam anlamıyla uyuyor.. motoruna senin kadar güvenlik önlemi alan birisine daha önce rastlamamıştım.. bu konularda tecrübeli olduğunu düşünerek önce sana daha sonra da diğer arkadaşlara bir kaç sorum var..
piyasada motosikletler için satılan disk kilitleri, kablolar ve zincirler kerpetenle veya şu bildiğiniz büyük inşaat demiri kesen keskilerle kesilebiliyor mu? Hırdavatçılarda satılan asma kilitler kırılabiliyor mu veya kesilebiliyor mu? sizce kablo mu daha güvenli yoksa zincir mi?
@guven61, motosikleti korumak için yaptığın çözümlerin fotoğraflarını da yayımlarsan çok memnun kalırım sanırım arkadaşlar da merak ediyorlardır..
-
Arkadaşın motor kilitleri hakkında çok bi bilgim yok ama bizim başımıza geldi. O hırdavatçılardan alacağın en iri yarı cüsseli kilidi bile adam takarsa kafasına "bir tornovidayla" açıyor. inanması zor ama GERÇEK..
-
"masterlock" firması asma kilidi bulan firmaymış.. ilk asma kilidi onlar üretmişler.. kaliteli olduğunu da biliyorum zaten.. merak ettiğim bu kilitleri kırabilen veya keskiyle kesebilen var mı..
-
Selamlar
Çevremde o kadar çok motorsiklet düşmanına cephe alarak yenş motor almayı planlıyorum. Ancak evimin ne kapalı oto parkı var ne de basşa bir şeyi.. 7. kata da motoru çıkarma imkanım olmadıgına göre be bu sevdadan vaz mı geçeyim? Yoksa ucuz yollu bir şey alıp işi tevekküle mi bırakayım?
Bir de2-3 Milyara kalın lastikli bir motor alabilirmiyim ne dersiniz? Bu konularda çok cahilim nerden başlamalıyım..?
Başınızı ağrıttım şimdiden teşekkürler..
-
cok haklısın güzel bilgiler
Her Ne Kadar Sosyetik Olmasakta Her Genc Kizda Resmimiz Her Yerde Izimiz Vardir Cunku Biz DENİZLİLİYİZ (DENİZLİ MT)
-
hoca bu disk kilitlerini nerede bulabilirim..?_? galiba bunlar alarmlı falanda oluyo.. hem motorunda alarmı war.. iki tanede disk kilidi.. üç tane alarm.. hepsi bir anda bağırmaya başlarsa.. çalmaya kalkan adamın way haline..
-
arkadaşlar o masterlocklardan benim arkadaşımda var ve memnun (en azından şu anlık) tabi gerisini siz bilirsiniz. bayağı sağlam birşeye benziyor...
-
güzel fikirler var ama çalınmadıktan sonra pek yapan olmaz+
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler