Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Kornaya Takılan Röle Bağlantıları

REKLAM ALANI
    _w_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Breton 125
    Arkadaşalar Bugün korna aldım
    Korna kutusundan 2 tane salyangoz korna çıktı
    1 i 510 Hz Diğeri 410 Hz birde röle aldım kornanın içinde röle bağlantıları çıktı
    röle bağlantılarını yaptım kontrol ettim 2 tane 87 girişi ver tek tek denedim çalşıyor ancak korna düğmesine basınca "Da Dat diye ses gemiyor" sanki normal bağlıymışi gbi röle çalışıyor tuşa basınca "Tık" diye sesgeliyo içinden korna direk çalıyor

forumda aradım tam uygun bi anlatım bulamadım lütfen şu konuya bu konuya yönlendirmeyin Yardımcı Olursanız Sevinirim Buda kORNANIN RESİMLERİ BAĞLANTI ŞEMAs

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:11 ----------

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    enes_007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha RX 135 KİNG(Fıghtıng Spırıt)
    dostum ver 5 tl oto elektrikçiye bağlat bndede var gttim 5 lira verdim bağladı adam
    Kanuni Breton 125 siyah,Yamaha YBR 125 siyah (2009),Yamaha RX 135 KİNG(Yeşill)-Yamaha RX135 KİNG,(Sİyahh) Black

-eren- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Değişik bir sl 150
    Kornadan tık tık sesi gelmesi kornanın arkasındaki vidayı aşırı sıkman yada gevşetmenden gelir.korna bağlı bi şekilde vidayı yavaşca gevşeterek veya sıkarak denersen güzel bi ses yakalayabilirsin

Motosikleti
    Kanuni Breton 125
    Alıntı -eren- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kornadan tık tık sesi gelmesi kornanın arkasındaki vidayı aşırı sıkman yada gevşetmenden gelir.korna bağlı bi şekilde vidayı yavaşca gevşeterek veya sıkarak denersen güzel bi ses yakalayabilirsin
    kardeş tıktık sesi röleden geliyor

-eren- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Değişik bir sl 150
    Alıntı _w_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeş tıktık sesi röleden geliyor
    Bu konu hakkında pek bilgiye sahip değilim ama bağlantıda birşey olabilir diycem onuda denemişsin.Umarm bi bilen yardımcı olur.iyi geceler.

rapsy_09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    dostum role üstünde 4 baglantı yeri vardır. numaraları 30 - 85 - 86 - 87
    30 olanı direk aküden + vericeksin
    85 olana şaseye baglıcaksın yada aküden - al aynı sey
    86 olana kornaya bastıgın anahtardan gelen kabloyu baglıcaksın
    87 olanıda kornana baglıcaksın.

umarım işine yarar anlamadıysan resimlide acıklayablrm

Motosikleti
    Kanuni Breton 125
    Alıntı rapsy_09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum role üstünde 4 baglantı yeri vardır. n
    86 olana kornaya bastıgın anahtardan gelen kabloyu baglıcaksın
    açıklaman için teşeküür ederim ama 86 anahtardan gelen orjinal kornaya giren kablolar mı oluyor

evet. orjinal kornana gelen kabloyu kullanıcaksn + sını baglıcaksın.o tetikleme görewi görcek + gelince röle dewreye gircek direk aküden kornaya baglantı yapmıs olcak kısacası. kafanda canlanmadıysa 10 dk icinde resimde paylasırım.keyifli formlar

Motosikleti
    Kanuni Breton 125
    Alıntı rapsy_09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet. orjinal kornana gelen kabloyu kullanıcaksn + sını baglıcaksın.o tetikleme görewi görcek + gelince röle dewreye gircek direk aküden kornaya baglantı yapmıs olcak kısacası. kafanda canlanmadıysa 10 dk icinde resimde paylasırım.keyifli formlar
    saolsın kardeşim teşekkürler istiyorsan fot paylaşabilirsin forum merak eden arkadaşlar olabilir

umarım işini görür dostum

Motosikleti
    Kanuni Breton 125
    teşekkürler kardeşim

X-Fi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 YBR 125 Kırmızı
    bende korna taktım role bağlantısını gösterildiği şekilde bağladım bir hafta kullandım sesi fazla gelmeye başladı sonra 555 li bitane zamanlayıcı yaptım roleye seri girdim kısa basışlarda ince yarım saniyeden sonra hepsi devreye giriyor şimdi şehir içinde bu salyangoz kornalar çok ses çıkartıyor iyi değil.

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    "Da Dat diye ses gemiyor"
    röle çalışıyor tuşa basınca "Tık" diye ses geliyo içinden, korna direk çalıyor
    E tamam işte çalışıyor sistemin.

Sen ne bekliyorsun ki?

O kornadan dat dat diye ses gelmez, her bastığında basılı tuttuğun kadar daaaaaaaaaat diye ses gelir
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    arkadaşım sen anladığım kadarıyla kesik kesik çaldıran rolelerden bahsetmissin... elindeki role tesisat yanmadın diye takılan roledir... bu role ile elin ne kadar kornada kalırsa o kadar korna sesi suyarsın... anladığım kadarıyla sen elini kornada basılı tutup kornanın kesik kesik çalmasını istiyorsun ki buda elindeki role ile olmaz.....
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

Motosikleti
    Kanuni Breton 125
    Alıntı TEKTEKER_RAMÇO adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşım sen anladığım kadarıyla kesik kesik çaldıran rolelerden bahsetmissin... elindeki role tesisat yanmadın diye takılan roledir... bu role ile elin ne kadar kornada kalırsa o kadar korna sesi suyarsın... anladığım kadarıyla sen elini kornada basılı tutup kornanın kesik kesik çalmasını istiyorsun ki buda elindeki role ile olmaz.....
    aldığım yer kesik kesik çalıyor diyor
    ben bağlantıyı farklı yapmıştım

rapsy_09 arkadaşın dediği gibi yapayım bağlantıları yine olursa değiştircem röleyi

Motosikleti
    Kanuni Breton 125
    Şekür taktım sonunda kornaları röleyi ben hatalı bağlatıdığımdan Daaatttt diye ses geliyordu rapsy_09 arkadaşın dediği gibi yapınca bağlantıları "da dat"
    diye ses verdi bu da resimleri 3 tane salyangoz korna var anahtar taktım. 1 tanesi yada 3 ü birden çalışıyor. resimleri

buda anahtar

yardımlarınız görüşleriniz için teşekkür ederim

ixeywent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache (Kırmızı.08) (SATTI)
    30 a aküden kablo ile + çek 87 ye iki kornayıda bağla kornaa şaşesini kendi bağladığın yerden alır zatenn. 86 yada korna düğmesinden gelen kabloyu bağlaa

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:51 ----------

bu arada senin röle dediğin şeye bizim burda saydıırıcıı diyorlar benim motordada var ilk bende yapamamıştımm=) o röle (saydırıcı) 'nın dışını bantla kalınca sar bol bol sar ve su değmeyecek bi yere koy nem kaparsa bozulur deyimm=)
    Ver Red'i Ortalık İnlesin, Herkes Bu Sesi Dinlesin

Motosikleti
    Kanuni Breton 125
    Alıntı ixeywent adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    30 a aküden kablo ile + çek 87 ye iki kornayıda bağla kornaa şaşesini kendi bağladığın yerden alır zatenn. 86 yada korna düğmesinden gelen kabloyu bağlaa

bu arada senin röle dediğin şeye bizim burda saydıırıcıı diyorlar benim motordada var ilk bende yapamamıştımm=) o röle (saydırıcı) 'nın dışını bantla kalınca sar bol bol sar ve su değmeyecek bi yere koy nem kaparsa bozulur deyimm=)
    koltuğun altına koydum röleyi

X-Fi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 YBR 125 Kırmızı
    dün akşam bende role uçlarını değiştirdim ters kontağına bağladım datdatdat yapmaya başladı daha güzel oldu

serdarmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr Carmen 2005 125 cc
    kaça aldınız kornaları
    Takma Kafana Hiçbirşeyi Kasktan Başka..

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler