kedileri çok severim ben o nedenle yaklaşmıyorlar galiba motoruma
kedileri çok severim ben o nedenle yaklaşmıyorlar galiba motoruma
yaklaşık 2 ay önce bir kedi bnim moturun altına girip doğum yapmıştı. motorun üzeride branda ile örtülü idi. sabah işe gitmeden önce brandayı kaldırdığımda büyük bir sürprizle karşılaşmıştım
the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda
Bizim sokağın kadrolu ihtiyar kedisi, ne zaman motoru dışarı bıraksam önce ön tekerleğe sürtünür adam akıllı kaşınır, ardından işeyip giderdi, bir gün camdan havalı tüfekle kuyruğunun tam ucundan vurdum, yaklaşık 40 cm zıpladı etrafına bakındı neye uğradığını anlayamadı, tehlikenin nereden geldiğini göremediysede her ihtimale karşı tabana kuvvet uzaklaştı, sonrasında ise şerefsiz köşeden bakıyor ama asla yaklaşmıyor, bundan on sene önce ise bu işlerle ben hiç ilgilenmiyordum, sağolsun köpeğim bahçeye giren kedilerin alayına istiklal marşını tersten okutuyordu, sekiz tane leşi vardı, bir kediyi yakalaması ve infazı yirmi saniyeyi geçmiyodu, çok kediyi kurtardım ondan, o da biraz kafadan sakattı...
bu konuda polemiğe girmeyim diyorum ama yazılanları okuyuncada hayvanlara eziyet etmeye meraklı ne kadar çok insan olduğunu görüyorum.
umarım daha insancıl yollar kullanmaya öğrenirsiniz zamanla. zira o hayvanlar ne yaptıklarının farkında bile değiller. rahat ettikleri şekilde yaşamaya çalışıyorlar.
kedi kovucu sprey ve karabiber gibi mantık çerçevesine sığan çözümler kullanırsınız umarım.
the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda
Benim eski kenbo 125 cc nin üzerinden her sabah kıl ve pati izleri temizlerdim.
Kanuni Racer 200 cc alınca bir de branda ihtiyacı duydum. Kedicikler brandayada yattı.
Sonra arkadaşın köpeği bir kaç günlüğüne motorun olduğu yere saldım.
Kediler artık motor üstünde değil. Kapı girişindeki blokların üstünde yatıyor.
Yaşasın Kötülük
Dip Not :
Denizci biri olarak nankörleri çok beslemişimdir.
O yüzden iki dk da beni satanist ilan etmeyin
2006 Peugot -2010Kenbo125 - 2011Racer 200s- 2012GT250R -2014Xtreme Max- 2015: Snappy x Cub
2016 Asya Shark 150- 2017Cbf150 -2018 BMW F650GS / Snapyy x- 2019 Kymco Xciting250i
Bir yandan üzülüyorum da, normal bir davranış sergilediğini düşünmüyorum. Benim bildiğim kediler dışkısını toprağa yapar ve saklar. Bunun bi hastalığı olsa gerek. Ancak yine de naftalin, karabiber, böcek ilacı gibi çözümler bana da mantıklı geldi ve hemen edinip motora, motosikleti park ettiğim yerin etrafına, penceremin önüne ve balkona serpiştirdim. Bakalım yarın ne olacak
Hayatonda
ben geçende motoru parkettim arkadaşımı bekliyorum motor yolun karşısında kaskıda selenin üstüne kapattım bıraktım yarım saat kadar sonra gidiyorum kaskı kaldırdım pati izleri var kaskın içine girmiş ısınmış orda gitmiş seleyi temizledim kaskıda mecburen giydim yürüdüm meret şeyler kaskınıza bile girip uyuyabilirler o günden sonra hep aynaya asarım kaskımı
BiLdiğini BiLenin Arkasından Gidiniz. Bildiğini bilmeyeni uyarınız. Bilmediğini bilene öğretiniz. Bilmediğini bilmeyenden kaçınınız.
kımyasal kullanmayın yazık hayvanlara. valla vebalı olur kedılerın ahı tutar bıncek motor bulamazsınız kaza yaparsınız allahkorusun
kimyasal dediysekte öyle hayvanın üzerinde kullanılacak zararlı şeyler değil.
kedilerin koku duysu çok kuvvetli olduğu için yaklaştıklarında kokuyu alıp direk uzak duruyorlar. bu spreyler hayvanlar üzerinde uygulamak için değil motorların selesine yada scooterlardaki ayak koyma yerlerine sıkmak için bu tür ürünler yoğun alkol kokusu içerdikleri için kedileri uzaklaştırıyor. sonuçta naftalin gibi (kimyasal dediğimiz bunun gibi ürünler zaten) koku saçan ürünler bu kadar zararlı olsa idi satışıda yasak olurdu.
Hayvanlara tüfekle kimyasalla falan eziyete gerek yok. Evsiz bi adam evinizin kapısına dadandı diyede saçmaylamı kovalıycaksınız. Her durumun daha insancıl yöntemleri vardır. Ben herşeyi denedim. En sonunda kurtuluşum naftalin sayesinde oldu. İki tane tülden küçük keseye 5 er tane naftalin koyup park ettiğimde kolduga sabitledim ve üzerine branda örttüm. Brandanın altında kapalı olduğunda naftalin yeterince havayı ağırlaştığından altına girip yatamıyorlar.. O günden beri kedilerle barışık yaşıyorum.
i.V.i.B.i
Havalı tüfek kediyi öldürür. Birazcık yakmaz. Bendeki 5,5 mm lik hatsan 50 metreden su dolu tenekeyi 2 taraflı deliyor. Havyanlara ateş edenleri kınıyorum. istersen senin tüfeğinle senin eline 20 metreden 2 tane saçma atalım bakalım acıyor mu acımıyor mu? Elini delip geçeceğine bahse girerim.
Yanlış anlama ama 40 cm zıpladı diyorsun sonra da biraz yaktı hepsi bu diyorsun. Tenekeyi delebiliyor hava tüfek saçması, bir canlı dokusuna ne yapar sence?
Branda veya ilaçlama yöntemini tercih etmek sonraki kedileri de engeller. Benim de problemim apartmandaki çocuklar. Bunlar 5-9 yaş arası tipler. Brandamın alt lastiği ayvayı gedikten sonra son 2 haftadır motosikletin üstünü örtmeyi bıraktım. Herşey mat siyah egzostum üzerindeki küçük ayak izleriyle başladı. Sonra bir gün sol arka sinyalimin kırıldığını farkettim. Bir hafta sonra taş gibi hareketsiz duran küresel mafsallı aynalarım gayet laçka hale gelerek her çukurda pozisyonu kaybetmeye başladı. Dün akşam bahçede oynayan iki çocukla biraz sohbet ettim. Çocuktan al haberi hesabı şok edici bilgiler edindim. Meğerse bizim afacanlar ben yokken 3 kişi motora binmekten aynaları haldur huldur çevirmeye, tüm düğmelere rastgele basmaya kadar herşeyi yapıyorlarmış. İyi ki üzerlerine düşürmediler. Artık brandasız kesinlikle bırakmayacağım. O iki çocuğa da çikolata alarak gelen çocukları tokatlamalarını istemeyi planlıyorum
Ever tried, ever failed..No matter, try again, fail again, fail better
enteresan yaw.köpekler saldırınca ısırınca canınızı yakınca sizde karşılık verin diyoruz hayvan düşmanı ilan ediliyoruz.ama kediyi köpeğe parçalattıran tüfekle vuran gayet normal oluyor.nedir motorunu koruyor...ben de canımı çoluk çocuğumun canını kanını koruyordum ama hayvan düşmanı oluyordum (üstelik sadece bize saldıran köpeklere idi lafım) ..anlamadım
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)