Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
Oğuz
Ben en çok arabamın kaputunda pati izleri görüyordum, sonradan ayıktım, motor sıcakken hoşlarına gidiyor elemanların sıcak bir yere tünemek
ben motoru paket yaptım naftalin veya ilaç ı deneyeceğim. şerefsizler böcek bile yemişler sele üzewrinde. geçen günde bi tanesi gönüllü havacı olmuş taklalar atıodu tekmemden sonra hehe)))
Naftalin kesin çözüm
i.V.i.B.i
Havalar soğumaya başlayınca kedi muhabbetleri başlar gene
Kedilerden kurtulmak çok zor ama naftalin olabilir gerçekten..
daha önce brandanın altından üstünden kedi pislikleri ve tüyleri temizlemekten usanmıştım. En son cinlerimi tepeme getiren son olaysa 3 sabah üst üste, brandayı kaldırdığımda koltuğu kan revan ve kedi tüyüne bulanmış olarak görmem oldu kuyruğu kopuk bir kedi motora kiracı gelmişti resmen kedi savar aldım, kolanya döktüm, parfüm sıktım hiçbir okudan etkilenmedi ama iki küçük kesinin içine 4 er tane naftalin topu koydum ve her aksam koltuğun kenarına sıkıştıırp bıraktım. yaklaşık bir aydır kediler motora uğramıyor
i.V.i.B.i
Abi insanın kendi özel mülkü olunca bırak hayvanı, insan olsa tanımaz çeker vurur..
En iyisi soft koruma..Naftalin vb..
köpek fotografini print yaptim sonra motorun üstüne taktim legen aldim içine su doldurdum biraz çamasir suyu döktüm tercih ettikleri yere koydum o gün bu gündür ne kedi vaar nede ..sincap !? sincap nerden çikti ya..
Aynı sorundan ben de muzdariptim. 3 aydır seleye karabiber döküyorum, sorun çözüldü, gelen giden yok. Naftalini de denemek lazım....
kedi dokuz canlıdır bilmezmisiniz. neyse bana beddua edenlere aynen geri iletiyorum. inşallah aynı kedinin yavrularıda gelir sizin motorlara pisler. naftalin olayı işe yaradı artık motorumda kedi pisliği görmüyorum.
benim kalmadı artık öyle bir derdim allaha şükür motoru sattım kediden kurtuldum eminim çok arıyordur sıcacık goldwingimin selesini :D
ya eskiden çöpleri kedi köpek parçalayıp etrafa yaymasın diye sirke damlatılırdı, acaba motoru park ettiğimiz yere sirke döksek işe yarar mı? var mı bunu deneyen?? ben işe giderken motorla gitmiyorsam bi çadıra vurup geçiyorum yavrumun yanından var mı davetsiz misafir diye.. olsa naftalin vs denicem sanırım...
arkadaslar kedilerden kurtulmanın yolu deruchi branda almak ben aldım kurtuldum hem full lastik var hem alt kısımdan klipsli klipsleri takınca zaten giremezler ama ekstradan bide naftalin cebide var içinde o cebe naftalini koyunca zaten girme çabasıda olmaz bu 4 ayaklı belaların tavsiye ederim
http://www.deruchi.net/branda.html bu linkden inceleyebilirsiniz.
Seleye ucuz bir parfüm sık - bize güzel gelen hiçbir kokuyu kediler sevmiyor!
Limon kokusu da iyi, herhangi limonlu bir esans olur.. Belki kolonya koltuga zarar verebilir ama.. -turgut
---
Honda NC750S..... Honda VFR 2008... Hyosung GT250R
İnsanın sabrını çok fazla zorluyorlar. Eskiden pati izlerini görüyordum pek aldırmayıp siliyordum geçiyordu. Geçen gün koltuğun üstüne kakasını etmiş yetmemiş etrafına bulaştırmış, ohaa artık deyip gördüğüm yerde vurmaya karar verdim. (bu arada ciddi hayvanseverimdir, üstüme adam tanımam beni ne hale getirdiklerini anlayın artık) Neyse motoru yıkattım felan o günün akşamı 2 kendi penceremin önünde beni gece yarısı uykumdan edecek kadar kavga ediyor kalktım baktım bizimki orda pısmış yatıyor pencereyi açtığım anda korkudan fırladı gitti bokunu da penceremin önünde bırakarak... böylece motorumun üstüne sıçan kedi teşhis edilmiş oldu. Geçen gün eve geldim baktım yine penceremin önünde uyuyor üstüne bir kova su boşalttım hayvan önce neye uğradığını anlamadı, sonra sıcaklardan olda gerek ohhh serinledim yarabbi şükür dedi ve hiç bişi olmamış gibi kalktı gitti.. ulen kedi dediğin üstüne bi kova su boşaltılsa altına eder nasıl uçacağını kaçacağını şaşırır, roket olur uzar.. bu baa gösterdi ki bu kediden çekeceğim var. Yan binama tavukcu açıldı, eski kediler ile yeni kediler bu aralar mekan kavgası yapıyorlar anladığım kadarıyla. Geceleri uyutmuyorlar sürekli bi kavga hali, yakında elime havalı tabanca alıp sokaklara düşecem bu yaştan sonra kedi katili olacam. Böcek ilacından umutluyum umarım çare olur gelemez şerefsizler.
Hayatonda
kedilerin motorun üzerine ve camın önüne pislemesi ilginç, zira toprak dışında bir yere çok nadir yaparlar (zorda olmadıkça yapmazlar hatta). yoğun alkol kokusu veren bir kimyasal kullanarak (deodorant, naftalin gibi) kedilerin seleye çıkmasını %100 engelleyebilirsiniz. kovayla falan ıslatmak ancak sizi eğlendirir, hayvanada eziyet olur. hayvan ıslanmakla seleye çıkmaktan vaz geçmez, sadece pencerenin açılma sesi ile uzaklaşması gerektiğini öğrenmiş olur siz yokken yine pencereye yada motorun üzerine çıkıp yapacağını yapar.
the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)