Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

363 kg. goldwing

REKLAM ALANI
    sertac1734 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşlar 120 kg.lık scooterda hiçbir problemim yok ikimiz bir beden gibiyiz ama hayallerimizi süsleyen motosikletler örneğin hayabusanın kuru ağırlığı 217 kg.80 kg olan bir adam hayabusa kullanabilirmi?örneğin kırmızı ışıkta çoğu ki
    şinin zorlanacağını düşünüyorum bu ağırlık dezavantaj değilmidir?hayal buysa hayabusa...
    s

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Arkadaş sen motora binerken scooterdada ağırlık merkezini kaçırırsan ya motoru yatırırsın yada güç bela düzeltirsin. Ağırlık merkezinde motoru tut
    363 kg lik motosiklet bile hafif gelir.

Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ben başlıkla mesaj arasında bir bağlantı kuramadım......
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

AngeL of Road - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    henüz yok;)
    valla bende...
    Live to ride...Ride to live!

[I][FONT="Courier New"]You call me a dreamer, but sometimes dreams come true...[/FONT][/I]

ilnapoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Arıyor
    motosikletlerin ağırlık merkezleri bahsettiğin gibi kontrol sorunları olmasın diye ve başka sebeplerden ötürü yere yakın tasarlanırlar. bu sayede ağır bir motosikletle hafif bir motosiklet arasında çok büyük farklar hissetmessin. 50-55 kg'lık bayanlar rahatlıkla 200 kg'lık enduruları kullanabiliyor, hatta ayakları yere değmeden motosiklet kullanan bile bir sür insan var örneğin Nasuh Mahruki, adam motosikletle Asya'yı gezdi! yani iş boyda, kiloda, motosikletin ağırlığında değil iş teknikte. doğru teknikle Goldwing'i bir Hussar gibi kullanabilirsin (Biraz abarttım galiba bu son örnekle)

hatta ayakları yere değmeden motosiklet kullanan bile bir sür insan var örneğin Nasuh Mahruki, adam motosikletle Asya'yı gezdi! yani iş boyda, kiloda, motosikletin ağırlığında değil iş teknikte. doğru teknikle Goldwing'i bir Hussar gibi kullanabilirsin
    doğrudur .... ama geri geri gitmek zordur goldwingle hatta hafif bi eğim varsa yandın ...deri vites koymamışlar alete bence lazım 6 silindir 1832 cc bir alet 363 kg boş ağırlığı ortalama 80 sürücü ve bi 60 kg çıtır hatunda arkada olursa 140 daha ilave et 25 litrede yakıt koy ortalama 22kg gelir eder toplam 525 çantalarda dolu desen 600 kg bu motoru geri geri itmek bi arabayı itmekten farksız olacaktır........
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

Motosikleti
    Arıyor
    BBRR, Goldwing'te geri vites var diye biliyorum bir yanlışın olmasın?

Şimdi honda.com.tr'ye baktım herhangi bir şey yazmıyor. vites kısımında sadece 5 vites yazmışlar. ama donanım kısmı falan da yok zaten, Goldwing'de klima'dan ses sistemine kadar da bir sürü donanım var aslında.

yok be abi bindim ben o alete hoş varmı denemedim ama aynı şekill vitesi 1 aşağı 2-3-4-5 yukarı
    geri nasıl oluyoki yanamı itiyon
    hatta şu an acaba benmi bilmediğim için denemedim diye sitesine bakıyom ama 5 vites
    geri vites olsa yazar heralde

kesin var benim bildigim kadarıyla

rider89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hussar125
    Sen zaten 363 kg ı hissetmiyosun ki...
    0 Rh (+)
    06 - 09

Dark_blue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Honda goldwing de var mı bilmiyorum fakat aynı sınıf olan BMW LT modelinde geri vites var.Nasıl mı şöyle, eğer geri gitmek istiyorsanız motoru oşa alınca ancak devreye sokabileceğiniz elektrikli bir motor var unu devreye soktuğunuzda motor geri geri gidiyor vitese geçirmek için debriyaj ile oynamıyorsunuz sadece elektrik motorunun yardımıyla geri gitmeniz mesafeyi kat edip sonra tekrar normal vites ile devam ediyorsunuz tabii elektrik motorunu devreden çıkattıktan sonra

Guclu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    boyun 181 , kilom 90 civarında , problemsiz hem Hayabusa'yı hemde Harleyleri kullanıyorum ki kullandığım Harley'ler 330kilo civarında , sizde çok rahat kullanırsınız diye düşünüyorum .
    Caffe La Notte / Suadiye Çınarlı Sokak

Motosikleti
    Arıyor
    BBRR, ben var diye duymuştum. sitede senin de dediğin gibi 5 vites yazıyor, yoksa binmişliğim falan yok Goldwing'e..

yok muülen şu konu hakkında kesin emin olan biri ve nasıl çalıştığını anlatacak biri

Forumdan Uzaklaştırıldı zuhtupasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Burgman 400 K7
    bende var die bilom ama mekanizmasını bende bilmiom...

MeTaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    Ya en yüksek motosikletin sele yüksekliği 85 cm zaten ve o da XT660 olsa gerek. Şahsen ben XT660 a bindiğimde parmak uçlarımla anca durabiliyorum ve hafif bir tökezlemede ayakta durabilirmiyim bilemiyorum. Sonuçta önemli olan motosikletin ağırlığı değil ayağının yere basmasıdır. Ayağın yere bastığı sürece 1 tonluk bir motosikleti bile sürebilirsin ağırlık merkezini kaybedersen altında kalır ölürsün orasıda ayrı tabii . Ama eğer ayağın yere kıl payı deyiyorsa 100 kg. lık bir motosikleti bile dengeyi kaybedince tutamazsın. Motoru geri çekmek ise ayrı bir konu o da tamamen motorun ağırlığı ile alakalı. Ayrıca başlıkla konu içeriği arasında bir ilişik kuramadım ...
    Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.

motomonster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600F
    sıir yaziyım dedim sıze buninlen ilgilı

ayagin yere deymesse isın zordür
    agir makina motorudur
    en yüksek sele 85 deyen vardur
    ama en selesı yuksek makinelarda esele 90dur

yere degdinmı ayak
    olsun isterse sele 100cm
    boyin uzunsa isin kiyak
    bu isın gerisı sürünceme

.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler