Disk kilidi ne kadar güvenli?
Reklamlar
-
14 Haziran 2010, 10:59
Beyler günaydın !!!
Motorunuzun güvenliğini nasıl sağlıyorsunuz? Mesela benim apartmanın açık otoparkı var. Öyle güvenlik falan da yok. Ben gece için şu an şunları yapıyorum ;
1. Direksiyon Kilidi
2. Ön diske Masterlock Disk Kilidi
3. Diğer ön diske XENA XX10 Alarmlı disk kilidi (Arka diske her iki kilit de uymadı)
4. Şaseden masterlock zırhlı çelik halatla bağlama
5. Üzerine örtü
Gündüzleri ise sadece 1 ve 3 yapıyorum.
Başka öneriler varsa mutlaka duymak isterim...Bir de merak ettiğim disk kilidini nasıl etkisiz hale getiriyorlar? Oksijenle mi kesiyorlar yoksa kilidi maymuncuk gibi birşeyle mi açıyorlar?
Ever tried, ever failed..No matter, try again, fail again, fail better
Reklamlar
-
14 Haziran 2010, 11:03
takılma babında bı sey soleyım
ben olsam motorun alt kısmına sılah doserdım hanı dokundugunda patlayan :D
-
14 Haziran 2010, 11:37
Çalışman güzel, ama unutma bunlar hep caydırma yöntemi. Herhangi alarmlı kit iyi caydırma sağlar.Xena bunu yapar ben de kullnıyorum.Mahallenin çocuklarından da koruyor :p
-
14 Haziran 2010, 11:52
yigido_ adlı üyeden alıntı
takılma babında bı sey soleyım
ben olsam motorun alt kısmına sılah doserdım hanı dokundugunda patlayan :D
ahahahaha
-
14 Haziran 2010, 12:17
Daha ne olsun, bu kadar önlem yeter bence
Denildiği kadar okumayan bir toplum değiliz. ErkekIer bildiğini okuyor, kadınlar da canına okuyor
-
14 Haziran 2010, 12:33
hırsıza kilit dayanmaz , youtube da masterlock diye aratınca görüyorsun
Sanki kıytırık bir branda daha çok korur gibi . Gözden ırak olan gönüldende misali.
-
14 Haziran 2010, 12:47
Belki disk kilidi alirken, karar vermeye calisirken faydali olur diye anlatayim dedim.
Ben on diske masterlock disk kilidi takmistim. Bi aksam hata edip karanlik bir bolgeye (halat ile kilitleyebileyebildigim icin) koydum. Bi ara bakkala gittim. Uzaktan bir baktim... kasklari olmayan, scooterlarinin yaninda, ustunden inmis, motora egilmis 2 tane cocuk boyunda diyebilecegim genc kisi, motorun on tekerleginin orada ugrasiyor. Yanlarina yaklasinca direkt kactilar. Bir baktim. Disk kilidi kirilmis kenara atilmis. Keski cekic ile yapildigi izlerden belli. Sonra on disk de bi daha adam olmadi, yamuldu ve degismesi gerekti. Motor calinamadi ama masraf cikti.
Ben bir daha hic yakin temas eden disk kilidi almadim. cunku cekic keski ile cok kolay kiriyorlar. Orta kisminda dayanak noktasi cok iyi cunku, keski cekic icin. Hep U kilit aldim. Kesin U kilit tavsiye ederim, yakin temas eden disk kilidi yerine. U kiliti benzer sekilde kirmak pek mumkun degil bence.
Su anda oxford marka sunu kullaniyorum
http://www.motosikletim.com.tr/urun/...isk-kilit.aspx
-
14 Haziran 2010, 13:01
Motoru güvenli görülen bir kilitle kitlemek, ve ateşlemeyi kesecek gizli bir buton yaptırmak bence uygun olur diyorum, hırsız bu bir kez kafaya takmasın, kilidi kırmak için motoruda tahrip ediyor şerefsiz..
-
14 Haziran 2010, 13:16
Arkadaş dün evin kapısında kaldı anahtar dışarıda kaldım ..
Çilingir çağırdım çelik kapıyı (kilitli değildi ) açması saniye almadı anahtarı sokup açmak daha uzun sürerdi hop açıverdi.
Yani adam istedikten sonra ne yapsan boş...
Arkadaşın dediği gibi sadece caydırır fakat isteyen alır götürür..
You Shook Me All Night Long ..... Kıyamet gelsede kopsak
-
14 Haziran 2010, 13:22
panpan adlı üyeden alıntı
Belki disk kilidi alirken, karar vermeye calisirken faydali olur diye anlatayim dedim.
Ben on diske masterlock disk kilidi takmistim. Bi aksam hata edip karanlik bir bolgeye (halat ile kilitleyebileyebildigim icin) koydum. Bi ara bakkala gittim. Uzaktan bir baktim... kasklari olmayan, scooterlarinin yaninda, ustunden inmis, motora egilmis 2 tane cocuk boyunda diyebilecegim genc kisi, motorun on tekerleginin orada ugrasiyor. Yanlarina yaklasinca direkt kactilar. Bir baktim. Disk kilidi kirilmis kenara atilmis. Keski cekic ile yapildigi izlerden belli. Sonra on disk de bi daha adam olmadi, yamuldu ve degismesi gerekti. Motor calinamadi ama masraf cikti.
Ben bir daha hic yakin temas eden disk kilidi almadim. cunku cekic keski ile cok kolay kiriyorlar. Orta kisminda dayanak noktasi cok iyi cunku, keski cekic icin. Hep U kilit aldim. Kesin U kilit tavsiye ederim, yakin temas eden disk kilidi yerine. U kiliti benzer sekilde kirmak pek mumkun degil bence.
Su anda oxford marka sunu kullaniyorum
http://www.motosikletim.com.tr/urun/...isk-kilit.aspx
Dostum geçmiş olsun...Sadece keski çekiçle açıyorlarsa durum vahimmiş
-
Valla ben motorumu aldigimdan beri hicbir gece disarda brakmamisimdir ancak yinede eger brakirsam neyapmaliyim diye dusunuyorum.disk kilidim var ancak onlarda cok cabuk aciliyorlar.alarmim calismiyor.halat kilitlerede guvenmiyorum.motorumun bagaj kisminda elektirigi anahtarla kilitlenip acabildigim bi mekanizma var.onceki iki motorumda yoktu ancak sanirim cogu motorlarda mevcuttur.Gerci o zamanda iterek goturebilirler.su sarsintiya duyarli alarmlardan alayim diyorum ancak adamda onu cikarip atar.sanirim en garantilisi yeni bi alarm taktirmak olucak.
RIDE or DIE
-
çok şükür kapalı garajım var akşamları gönül rahatlıgı ile yatabiliyorum.Hırsıza kilit filan dayanamaz emanetimiz Allah'a arkadaşlar ...
-
Bende gemicilik sektöründe kullanılan ''Grade 80'' veya ''Grade 100'' zincirleri öneririm.
Bu zincirler sadece motorlu testere ile kesilir.
Normal keski makasi ile kesilmesi imkansizdir.
Makasin agzi burnu yamulur ama yinede zincire bisey olmaz.
Birde hangi zinciri kullanirsaniz kullanin mutlaka zincir mesafesi kisa olsun.
Yere degecek kadar zinciri uzun tutmayin.
Zincir mutlaka havada kalmali. Kesinlikle yere (zemine, betona) temas etmesin.
Cunku havada kalan zinciri kesmek daha zordur.
Hirsiz keski makasini kullanirken makasi yukarida tutmasi gerekecektir.
Buda onun icin extra bi güc kaybi demek.
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
-
Zinciri kesemeseler de adamlar kilidi kırıyorlar. En zayıf halka neresiyse artık...
Makas için Masterlock'un korumalı çelik halatı nasıl acaba?
Ama sonuçta adamlar oksijenle (propan burner) herşeyi kesebilirler. O da ayrı...
-
bende trelock marka disk kilidi var güvenlik derecesi 6 biraz pahalı ama motorunu seviyorsan kesinlikle değer orjinal alman malı firmanın bayileriyle konuştum kesinlikle kilitte son nokta diyorlar 1 yıldır kullanıyorum tavsiye ederim
Kadin olsun , kitap olsun cildine aldanmayip içindekilere bakilmalidir.:queen::queen::queen:
-
en guzelı kasko... bıraz pahalı ama kıtlemeden koy yat kasko yaptırmayı duşunuyorum ben rahat rahat sınemada fılm ızleyemıyorum rahat rahat Agora da gezemıyorum. ( avm ) korku başa bela
I'm solo, I'm ridin' solo:wiinkk:
-
Otoburkaplan bir tanesine ön disk kilidi arka xena disk kilidi üzeri örtülü ve apartmana sokuyorum. diğeri ise yeni aldığım bir alarm var kapıda ödemeli 30 liraya aldım uzaktan kumandalı biri ellediğinde titreşimden ötmeye başlıyor ve 15 saniye sonra susuyor tekrar devreye giriyor kumandasıyla durdurup tekrar aktif etme seçeneğimiz var zaten. arka tarafında mıknatıs gibi birşey var eksozun alt tarafında bir yerine yapıştırıyorum bulunması zor ve çok başarılı bir alet kablsoz olmasıda cabası. öneriyorum bir adette sizler alın .
-
Dostum alarmı aldığın yerin linkini atar mısın?
-
konu hortlıycak ama yeni bakanlara cevap olsun
bırısının kasalı transıtle yaklaşıp 2 3 kışı arkaya atana kadar güvenli
-
Mondial 151RS ( 2009-2010) = 7.500Km
Honda CBR 125R (2011,2016) = 27.000Km
Yamaya YZF R25(2016, ∞) = 5550Km
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)