kanunilerin motor aksamı japonmu?
Reklamlar
-
14 Haziran 2010, 07:21
Arkadaşlar geçen gün motorumun sağını solunu incelerken karbüratörünün üzerinde Japan yazdığını gördüm.
evvelki günde bu işlerden anlayan bi arkadaşımla konuştum kanuni motorsikletlerin motor aksamı japon malıdır dedi onun için mondialden daha sağlam ve daha pahalıdır dedi
ben çok fazla anlamadığım için sizlere bi danışayım dedim.
ne dersiniz kanunilerin motoru japon malı olabilirmi?
şahsi karalama yorumlarından çok bilgisi olan arkadaşlar yorum yazarsa daha bi faydalanmış oluruz. hepinize teşekkürler.
Reklamlar
-
14 Haziran 2010, 09:22
sadece karburatoru oyle ornegın bende mondıal var onunda karburatoru japon
-
14 Haziran 2010, 09:35
çinliler heniz kalbüratör yapacak mühendislige sahip degiller,tüm motosikletlerde ya alman ya da japon malı kalbüratör vardır.
-
14 Haziran 2010, 09:41
Benim Zongshenin karbüratörü de Keihin. Ayrıca Kanuni'de çıkıp "Kanuni'nin motor aksamı Japon" dese bile Kanuni altın olmayacak. Çinli motorlar da genelde "Şu kısmında işçilik ve malzeme kalitesi çok iyi" şeklinde değil de "Şu kısmı Japon" denilerek övülüyor nedense
www.dersverilir.net/cagriakkoc----> Ankara'da ÖSS ve SBS hazırlık öğrencilerine özel Matematik ve Geometri dersleri verilir.
msn:cagriakkoc@orphaned-land.net
-
14 Haziran 2010, 10:11
sadece üzerinde yazan yer oralıdır yanı karbürator japon malı
2006BWS100-2007CBF150-2010CBF150-2007FZ6SFAZER-2006CBF600-2012CBF150-2012AGİLİTYCİTY125-2005CBF600-2006Z750S-2008GSXR600-2014CRF250L-2014JOYMAX 250-2013İNAZUMA250-2018S3 250-2014TGBX-MOTİON250
-
14 Haziran 2010, 10:20
bende de kanuni elite vardı, onun da karburatorunde made in japan yazıyordu.
Aynı zamanda salcano panther 100 de var suan kullandığım, karburatoru bire bir aynı, onda da japan yazıyor.Yani 'People's Republic of China' karburator işini çözemedi henüz sanırım..
-
14 Haziran 2010, 10:51
"japan" diye marka çıkartmış bile olabilirler. (bkz. abs mes'elesi)
birde "bunda suzuki motoru varmış" efsanesi vardır ki hiç inanmam.
"laubalilikten hoşlanmam, ciddiyeti severim, disipline hayranım!.."
-
14 Haziran 2010, 10:56
arkadas kanunının motoru cpi marka çinde üretiliyor ıstanbul dudulluda montajlanıyor.karbüratör aksamı cogu motorda japon yazar çünkü bu işin kompedanı japonlar bende ıkı motor var bırı mondıal biri suzıkı ıkısındede mikuni karbüratör var.
-
14 Haziran 2010, 15:30
ilk mesaja cevap:
değil
-
14 Haziran 2010, 16:02
aynen ilk mesaja cevap hiç bişekilde değil.
Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !
-
14 Haziran 2010, 16:09
airhead adlı üyeden alıntı
çinliler heniz kalbüratör yapacak mühendislige sahip degiller,tüm motosikletlerde ya alman ya da japon malı kalbüratör vardır.
çinliler uzaya mekik fırlatacak teknolojiye sahipler arkadaşım sen ne diyorsun.. isimleri de TAYKONOT istersen araştır. Çinin yaptığı İPed apple ın yaptığı İpad in normal şartlarda çakması yani taklidi, gel görki apple ın kendisi itiraf ettiki İPed in İpad den fazlası var ekisiği yok!!! aklıma ilk gelen İped in camerası war
-
14 Haziran 2010, 16:13
katılıyorum
adamlarda müthiş teknolojı var
bılhassa elektronıkte
kalıtesı tartısılır ama bızım yapamadıgımızı yapıyolar
-
14 Haziran 2010, 16:44
holow adlı üyeden alıntı
katılıyorum
adamlarda müthiş teknolojı var
bılhassa elektronıkte
kalıtesı tartısılır ama bızım yapamadıgımızı yapıyolar
1,5 milyar nüfusu idare etmek , doyurmak, memnun etmek kolay iş deil. adamlar keyiflerinden çekirge yılan kurbağa yemiyolar. yedikleri en büyük nimet suda bol bol yetişen pirinç.. şimdi bu çin nasıl kaliteli ürün üretsin? kim alacak o kaliteyi? yoksul halkına göre 3 kuruşluk köfte üretiyorlar ama bilselerki alan birileri olacak en kral ferrariyi de üretirler. Çinlileri hiç sewmem ama yiğidi öldür hakkını yeme. resmen it gibi çalışıp üretiyo adamlar
-
20 Haziran 2010, 14:49
o kadar kaliteli değildir
-
20 Haziran 2010, 15:25
baBAha adlı üyeden alıntı
çinliler uzaya mekik fırlatacak teknolojiye sahipler arkadaşım sen ne diyorsun.. isimleri de TAYKONOT istersen araştır. Çinin yaptığı İPed apple ın yaptığı İpad in normal şartlarda çakması yani taklidi, gel görki apple ın kendisi itiraf ettiki İPed in İpad den fazlası var ekisiği yok!!! aklıma ilk gelen İped in camerası war
Kullanılan sistemlerin nerdeyse tamamının çakma olduğunu biliyor msuun? Ayrıca 1.5 milyar insan birnini omzuna alsa zaten uzaya ulaşırlar abartmayın olayı
Karbüratör biraz ince ayar işi, malzeme kalitesi ve mühendisliğin çok iyi olması gereç Çinliler yapamaz değil yaparlar ama hiçbir zaman bir Mikuni gibi ne güçte ne de ekonomide performans vermez. O zaman da 150lik motor 600lük, 1000lik gibi yaktığı için satamazlar.
Olay basit
Unutmadan, elektronikle mekanik çok farklı şeylerdir. Elektroniği makinalar yapar işçilik dahil, mekaniği insan. YAni eğitim gerekir ki bu da Çin'de sıfır.
Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
Her şeyin Aslı Güzeldir!
Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...
-
20 Haziran 2010, 15:51
hani yerli üretimdi? şimdide japonmu oldu? alayı fısss bunlların....
ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....
-
20 Haziran 2010, 16:09
Kanuninin motor aksamı japon olsaydı vibrasyon olmazdı.
-
20 Haziran 2010, 16:26
eee o da bizim ayıbımız .. adamlar 3 gün önce kominizmden çıktı , o kadar nüfusa rağmen ne yiyecez derdi yok , iş derdi yok , teknoloji ve ilerlemede dünyaya kafa tutuyor ... Biz Osmanlı torunları , dedemizin adını bir ithal ettiğimiz motorlara veriyoruz , o bile kendi imalatımız değil ....
Sanayimiz yok , tarım bitmiş , hayvancılık yok , üretim yok , fabrikalar satılmış , limanlar satılmış, teknoloji yok , araştırma yok , silah yok .... Kanuni nin motoru Mars yapımı olsa kaç yazar ???????
-
20 Haziran 2010, 17:01
ufuktan adlı üyeden alıntı
eee o da bizim ayıbımız .. adamlar 3 gün önce kominizmden çıktı , o kadar nüfusa rağmen ne yiyecez derdi yok , iş derdi yok , teknoloji ve ilerlemede dünyaya kafa tutuyor ... Biz Osmanlı torunları , dedemizin adını bir ithal ettiğimiz motorlara veriyoruz , o bile kendi imalatımız değil ....
Sanayimiz yok , tarım bitmiş , hayvancılık yok , üretim yok , fabrikalar satılmış , limanlar satılmış, teknoloji yok , araştırma yok , silah yok .... Kanuni nin motoru Mars yapımı olsa kaç yazar ???????
Benim motorumda kanuni ama en güzel cevabı bu arkadaş vermiş helal olsun.
-
20 Haziran 2010, 20:50
Bir söz vardır birazda eskilerden : Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz, şahsın rütbe,i aklı eserinde idraki mali bu akla gerekmez, zira bu terazi bu kadar sıkleti çekmez..
Öyle veya böyle adamlarda teknoloji varmış yokmuş, yapacaklarını yapıyorlar ve dünyaya satıyorlar, şahsen benim çalıştığım şirket senede en az 15 milyon dolarlık ahşap ürünü çinden ithal ediyor ağaç teknolojisi sıfır ama adamlar yapıyor ve bizde alıyoruz..
Bizim aklımız işimizde değil, bir eserimiz yok, birşeye dil uzatmak için onun üstünde olmamız lazım, en iyisini kalitelisini istiyorsak o halde çin kullanmıyıcaz, o zamanda paranın gücü devreye giriyor, kısacası ne kadar ekmek o kadar köfte...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)