Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

2. ehliyetsizlik cezası

REKLAM ALANI

Alıntı huska adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hey maşşallah kımmiş bu şahsiyet? 1 anladık 2 de oluyormuş ama 3 hocam bıraz kerizlik olmuyormu bıle bıle polısın ustune gıdılırmi
    Çılgın Sedat olarak nam salmıştır. Aynı çevirmeden değil 2 de yunus öpmüş

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    The Dude - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sym joymax
    geçmiş olsun ...

polis memurlarının ne kadar işgüzar olduğunu bilirim, genelleme yapmak doğru olmaz ama istisna demek de aptallık olur.

bir katlama olayı mevcut aradım bulamadım.

eğer polis memuruna ben ehliyeti almaya gidiyorum dedi isen iki durum var. birincisi ehliyet almak için evraklarını teslim etmeye mi gidiyorsun ( eskiden öyle idi aynı gün verilmez idi şimdi de aynı mıdır bilemem aynı olduğunu varsayıyorum) ? öyle ise geçmiş olsun.

ehliyet için evraklarını verdin ehliyeti fizieken almaya gidiyor ise ilgili mahkemeye ibraz edersin sorun çözülür.

bundan kelli negatif yorumlar konusunda üsluba biraz dikkat edelim, bu adam kimsenin ırzına, malına kast etmemiş, kamusal olarak da ehliyetsiz araç kullanmanın bir suç olduğunu sanmıyoruz zira suç teşkil etse idi suçu işleyen bir süre devlet gözetimine tabi tutulurdu, ceza paraya çevrilmez idi, eğer para cezası olacak ise normal bir vatandaşı sarsacak bir miktar belirlenir caydırıcılık olurdu.

trafik suçlarının tamamnına yakınının sadece bütçeye bir kalem olarak cezalandırıldığını düşündüğümden tekrar geçmiş olsun diyorum. fakat alış bunlara ehliyet aldıktan sonra da cezaların olacak.
    can't be worried about that shit. life goes on man.

Motosikleti
    125 zn
    Polisin yaptığı düpedüz işgüzarlık. Geçmiş olsun. Ehliyetsizlik değil çünkü bu. Her şey o aptal plastik parçası mı? Sen o arada unutmuş da olabilirdin. Cüzdanın çalınmış da olabilirdi.

timoti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV250 idi, Honda VT750 oldu
    Alıntı Aspendos8181 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşim Bende senin gibi 2 kez ceza yedim hemde 1 hafta içinde şerefsiz herif resmen kıllık olsun diye ceza kesti bana 2 sinide mecbur ödedim sende ödeiyheceksin malesef.
    her hangi bir sıkıntı ile karşılaşmassın cezaları ödediğin taktirde tebiki.Allah sana sabır versin demekten başka bişe diyemiyorum o adamı nerde görsem ne zamn aklıma gelse beddua ediyorum senin gibi.Allah belasını versin..
    Ben sizi anlamakta gerçekten güçlük çektim. Ehliyetsiz motosiklet kullandığınız için ceza kesiyorlar ki haklılar. Fakat siz yılmayıp motosiklete ehliyetsiz binmeye devam ediyorsunuz sonra yine ceza kesiyorlar ki yine haklılar. Aynı polis memuru bir kişiye ard arda iki kere ceza kesemez, hem önce sobe demesi gerekir, ona kadar saymadan peşime düşemez gibi kurallar mı var?

Ehliyetinizin olması iyi motosiklet kullandığınıza, hatta motosiklet kullanmayı bildiğinize delalet değildir. Ancak hiç olmazsa bilinçsizliğinizin törpülenmesi demektir.
    En umutsuz köle, köle olduğunu bilmeyendir.

dionysos06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Avenger Street 150
    Geçmiş olsun... Valla ben işte bu gibi durumlara mahal vermemek için motosiklet hala almadım Ayın 3 deki sınavı daha sonra ehliyeti cebime koymayı bekliyorum...
    Bir garip yolcu...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Elimde dosyamla dediğine göre emniyete gittiğinde ehliyetin verilmeyecekti. Yani ikinci sefer ehliyetsizlikten ceza alacaksın. Bunun cezası 2-3 ay hapis cezasıdır ve para cezasına çevrilir. Ancak hep en az olan ceza uygulanır yani 2 ay hapis cezası. Günlüğü en az 25 TL den hesaplanır yani en az 1500 TL ceza ödeyeceksin.

Alıntı shoother adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Polisin yaptığı düpedüz işgüzarlık. Geçmiş olsun. Ehliyetsizlik değil çünkü bu. Her şey o aptal plastik parçası mı? Sen o arada unutmuş da olabilirdin. Cüzdanın çalınmış da olabilirdi.
    Eğer böyle bir durum olsaydı, yani aslında ehliyetin var ama o sırada yanında değil, kaybettin, çaldırdırdın gibi; o zaman ehliyetsiz gibi işlem görmezdin. Zaten genelde polisler bu şekilde işlem yapmaz. Bakar, ehliyetin varsa gönderir. Ama işlem yapmak istese de, cezası 130 TL peşin ödersen 97,50 TL

y.infernal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VW Polo
    Daha önce ben kaza yaptığım için yetersiz ehliyet 600 TL ceza yedim. Bu cezayı tıpış tıpış ödedim. Ama sen 2.defa yemişsin bence ödeme Cumhuriyet savcısına git ben bunu ödemeyeceğim de 1 ay hapis yat en iyisi, günlük hapis 20 TL dir. Verilen paralara yazık , ben 4 defa ehliyetsiz yakalandım yırttım en sonunda yaralanmalı kaza yapınca ceza yedik mecburiyetten aldık A2 yi. İyi ki almışım şimdi sık sık şehirler arası yapıyorum

otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    Alıntı RunemagicK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence bu olay tamamen saçmalık. adam sağa sola parasını vermiş, yazılı sınavı, direksiyon sınavını geçmiş daha ne istiyosun. illa o plastik nesneyi gösterincemi herşey tamam oluyor.
    kardewş sana katılıyorum sonuçta sınav sonuç açıklandığı gün sen ehliyet sahibi sayılıyorsun polis en fazla ehliyeti yanında bulundurmamaktan ceza yazabilir
    arkadaş eğer doğru söylüyor ve hliyetini teslim almaya gidiyorduysa yani bir saat içinde ehliyetini alacaktıysa ve polis ehliyetsiz diye ceza yazdıysa o zaman polise dava açılır ve ceza iptal edilir
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

KBC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    polisin yaptığı bence işgüzarlık değil ya , sonuçta o polisin görevi aksini hiç kimse idda edemez, ben ehliyet için dosyaları bırakmaya motorumla gitmiştim şubeye elimde dosya belli ne için geldiğim kimse de demedi bişey görmelerine rağmen ,deselerdi ehliyeti almaya geldim dicektim yırtarım die düşünüyodm demekki deselermiş yırtamazmışım şanslıymışım demekki o gün.

geçmiş olsun arkadaşım az masraf az sorunla kurtulursun inş.
    cezada bildiğim kadarıyla
    ilk ceza 800 , ikinci kez yakalandığında ikiye katlanıyo 1600 , üçüncüde katlanıyo 3200 , tam emin değilim ama 2 kez ceza yiyen arkadaşım söylemişti,üçüncüyü yakalanırsam katlıcak yine diodu . ilk 800 kesti ödemedin + 1600 daha bu şekilde bildiğim kadarıyla.
    En iyi motorcu torununu motorunun arkasına alıp dolaştıracak kadar yaşayan motorcudur.
    Kötü motorcular bu günleri asla göremez.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Kawasaki KLE 500
    Ehliyet kanuni bir prosedür her türlü motorlu araçta olduğu gibi, ehliyette bir hikmet olsaydı ehliyetli hiçbir sürücü kaza yapmazdı, geriye kalan nedir.? vergiler harçlar ödemeler, cezalarda malum, vur abalıya...

VaScO1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bence motoru sat ve kurtul
    Drift Religion, iZMiR ŞußeSi

t.madde - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial 151 rs gitti tvs apache rtr 150 geldi =)
    kaskın başında değilmiydi ? genelde kaskı takılı olanları tutulur yanı var diye görmezden geliyorlar...cezan geldikten sonra 15 gün içinde ödersen 815 tl

Motosikleti
    mondial 125 kt/jawa 350 TS
    ilk cezanın iki katı kadar ceza yıyeceksın ben 2 sene once yemıstım ceza 600 lıra cıvarı ehlıyetsızlıkten dusun artık sen gerısını ne kadar ceza yedıgını ogrenınce yazarsan bılgılenmıs olur ehlıyetsız arkadaslar

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler