hava filtresini açınca benzin de bi fark olurmu ?
hava filtresini açınca benzin de bi fark olurmu ?
Benzini bilmem ama toz toprak motorun içine dolacağından en kısa zamanda motorun bozulacaktır...
İkinci el Dragstar alacaksanız bknz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/44545-yamaha-dragstar-xvs-650-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-12.html#post2100035
arkadaşım aynı konu uzun uzun tartışılmıstır. kesin bi sonuca varılamadı ama konuyu istersen teknik servis bölümünde var.
Zafer hiç düşmemek değil, her düştüğünde yeniden ayağa kalkabilmektir !
hava filtresini çıkarınca motor güçlenir daha atak olur ama arkadaşımında dediği gibi toz toprak girecei için 3 ay sonra motoru kucağına alırsın
---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:32 ----------
he bu arada benzini sormuşsun onuda söyliyim. motorun stabilite çalışması için hava filtresi gerkir hava filtresi demek sadece motora giren havayı temizlemek değildir , aynı zamanda benzin içinde gereklidir . çünkü ikisi kullanılıyor tepkime yani.. . ayrıca hava filtresi çıkarılırsa yakıt sarfiyatı artar .
hepiniz saolun merak etmiştim bu forum'u seviyorum en azından bilmediklerimi öqreniyorm ama benim filtre takılı sadece kapağı takılı deqil o zaman da mı aynı olur?
filitreyi çıkartırsan ;
1,motorun ömrü azalır (çünkü tozlar piston ve gömleği çizer kompresyon basıncı düşer)
2,performans değişmez (çünkü hava yakıt karışım oranı sabit kalır)
3,sesi değişir (horul horul
4,sadece kirli filtreler yakıtı artırır (havayı az emer benzin oranı artar kaa duman atar)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)