Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Cup Motorsiklet Önemli !!!!!!(Yağ ile ilgili)!!!!!

REKLAM ALANI
    satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    Alıntı victorist adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tek bir yağ öneriyorum

Honda innova da en iyi performansı bu yağ verdi bana
    arkadaşlar adam yağın resminide kralınıda koymuş işte bence boşa döşenmişsiniz test edilmiş onaylanmıştır

ayrıca konu sahibi arkadaş bu yağı bulamazsa shell advance vsx 15w-50 koyabilirsin eğer cub a biniyorsan castrol den uzak dur

zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Kuba XY-100e
    Arkadaşlar herkesin önerisine teşekkür ama kimse benım diğer soruma cevap vermedı cub motora yaro sentetik mi full sentetik yağ mı daha ii olur

Satoyama o dediğin yağı nerden bulanılırım bı fıkrın var mı?

y.infernal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VW Polo
    Alıntı protection adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar herkesin önerisine teşekkür ama kimse benım diğer soruma cevap vermedı cub motora yaro sentetik mi full sentetik yağ mı daha ii olur

Bu yağı kullan

Kaç silindirli olursa olsun 4zamanlı bütün motorlar için en iyisi bence bu yıllardır bunu kullanıyorum 14 TL idi en son aldığımda.

satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    Alıntı protection adlı üyeden alıntı Mesajı göster

araştırısan bulursun, istanbulda bile araştırma ile buluyoruz. motor yağı lazım desen adamlar sana satmak için "ya al bu olur" diye veriyor ama bilinçli olmak başka

önerdiğimiz yağlar tam sentetik
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

Motosikleti
    Kuba XY-100e
    Alıntı satoyama adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    araştırısan bulursun, istanbulda bile araştırma ile buluyoruz. motor yağı lazım desen adamlar sana satmak için "ya al bu olur" diye veriyor ama bilinçli olmak başka

önerdiğimiz yağlar tam sentetik
    tecrübeli bir innova binicisine güvenim sonsuz. haklısın teşekkürler önerin için adam akıllı yağ öneren bi sen oldun valla peki bu yağı kattıktan sonra kaç km sonra yağ değişimi yapmam lazım

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    ApacheRTR150+Mondi125+Yamaha50
    Alıntı victorist adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tek bir yağ öneriyorum
    bu ya 1 numara piyasadaki her yağı denedim içlerindeki en iyisi. ama pahalı biraz .

muhendisane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kesinlikle Mobil1 Racing 4T 15w-50 tam sentetik yağ öneriyorum.

Biraz açıklayayım;

Ramzey 110 Cup kullanıcısıyım. Alalı 5 ay oldu, 10.000 km deydi. Motorum 2006 model ve hor kullanılmış (ben 3. sahibiyim). İlk yağı değiştirirken tecrübesiz ve bilgisizdim. İşi ehline teslim etmek için tamirciye gittim orda Valvoline 4T 10w-40 mineral yağ konuldu (meğer ehli değil işin Cehli imiş). 1300 km sonra yağımı kendim değiştirdim ve ufak bir araştırmadan sonra Mobil1 Extra 4T 10w-40 yarı sentetik yağı tercih ettim. Biraz farketti açıkçası. Vites geçişleri kısmen yumuşadı ve motor sesinde biraz azalma oldu. Daha sonra 1500 km sonunda (dün) (forumlardaki şiddetli tavsiyeler ve araştırmalarım sonucunda) Mobil1 Racing 4T 15w-50 tam sentetik yağı tercih ettim...ve sonuç mükemmel... vites geçişlerinde önemli bir yumuşama oldu, motor sesi toklaştı ve motor çekişi arttı. Açıkçası çekişin artmasını beklemiyordum. Bu bana büyük ve çok güzel bir sürpriz oldu. Şu anda yağımdan gayet memnunum ve devamlı bu yağı kullanmaya karar verdim.

Bu arada nacizane bir tavsiye: Motorunuzun herşeyinden anlayın, forumlardaki uzman kişilerin tavsiyelerine kulak asın ve devamlı araştırma yapın, teknik bilginiz ve merakınız olsun, değişimleri kendiniz yapmaya çalışın (balata, yağ, filtre, far vs...). Kısacası motorunuzu benimseyin onla bir bütün olun ve dilinden anlayın. Yolda kaldığınızda veya değişecek bir parça olduğunda (çok kritik bir parça olmadıkça) ustaya ihtiyaç duymayın, paranız cebinizde kalsın.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:29 ----------

Bu arada Valvoline 4T 10w-40 mineral'i boşaltırken yağ tamamen simsiyahtı.

Mobil1 Extra 4T 10w-40 yarı sentetik
    'i boşaltırken ise yağ neredeyse simsiyahtı.

Yani sonuç olarak 1000-1500 km de bir yağ değişimi gerekiyor.

34emre34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 150
    7. Motosikletimde Castrol Magnatec kullanabilir miyim?
    Motosikletinizde Castrol Magnatec kullanmayı önermiyoruz. Castrol'ün motosikletler için Trizone Teknolojisi kullanarak özel olarak geliştirdiği motosiklet yağları motosikletinizin motoru, veites kutusu ve debrijay için benzersiz bir koruma sağlar.

Daha fazla bilgi için www.castrolmoto.com/tr sayfamızı ziyaret edebilirsiniz

castrol sitesinden kopyalamadır.aynı hataları yapmayalım.

serdar37100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBF 150
    10x40 yada 10x30

Motosikleti
    Bajaj Discover 125st
    Kesinlikle cub motosiklet için 15w/50 öneririm. 10w/40 sübop sesi yapıyor biraz.

HONDAANTALYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150
    Alıntı holow adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yagdan dolayı ses gelecegını sanmıyorum
    ben 10-40 sentetık veya yarı sentetık kullanırım
    yılda 1 degıstırırım
    15000 km fılan yapar
    ole 1000 de 1 efılanda ınanmıyorum.
    ama dostum motor sana mesaj gonderıyo bence bozulcam dıe
    Şakamısın Sen...? Kötü yağ ile motosiklete şarkı bile sölettirirsin.
    spookslam bunu beğendi.
    [B]Yamama BWS 100 , Honda Beat 100 cc , Honda Spacy 110 ,Honda Pcx

Kardeşim Opet 10-40 4T Motor İçin Özel olan yağ var onu al mükemmel bir yağ.

iskender123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Seyhan 150c
    10-40 castrol yag aldim ama ustunde skutir yaziyo cupa olmazmi bu,simdi 25 dedi 22 ye aldim

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    bumoto safir ama fakir de sen
    cup motor icin shell advanced alınır. 10/40.. 25 tl 2018 yılının sonunda.. cup motordaki quickshifter özelliği 150 milyarlık ducati ye yeni uygulanmaya başladı. (yarı otomatik debriyaj sistemi)

jesse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ''00 ZX-12R..00 cb1100,, "16 integra 750
    cup motora zeytinyağı koysan gene gider

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler