zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
Arkadaşlar herkesin önerisine teşekkür ama kimse benım diğer soruma cevap vermedı cub motora yaro sentetik mi full sentetik yağ mı daha ii olur
Satoyama o dediğin yağı nerden bulanılırım bı fıkrın var mı?
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
Kesinlikle Mobil1 Racing 4T 15w-50 tam sentetik yağ öneriyorum.
Biraz açıklayayım;
Ramzey 110 Cup kullanıcısıyım. Alalı 5 ay oldu, 10.000 km deydi. Motorum 2006 model ve hor kullanılmış (ben 3. sahibiyim). İlk yağı değiştirirken tecrübesiz ve bilgisizdim. İşi ehline teslim etmek için tamirciye gittim orda Valvoline 4T 10w-40 mineral yağ konuldu (meğer ehli değil işin Cehli imiş). 1300 km sonra yağımı kendim değiştirdim ve ufak bir araştırmadan sonra Mobil1 Extra 4T 10w-40 yarı sentetik yağı tercih ettim. Biraz farketti açıkçası. Vites geçişleri kısmen yumuşadı ve motor sesinde biraz azalma oldu. Daha sonra 1500 km sonunda (dün) (forumlardaki şiddetli tavsiyeler ve araştırmalarım sonucunda) Mobil1 Racing 4T 15w-50 tam sentetik yağı tercih ettim...ve sonuç mükemmel... vites geçişlerinde önemli bir yumuşama oldu, motor sesi toklaştı ve motor çekişi arttı. Açıkçası çekişin artmasını beklemiyordum. Bu bana büyük ve çok güzel bir sürpriz oldu. Şu anda yağımdan gayet memnunum ve devamlı bu yağı kullanmaya karar verdim.
Bu arada nacizane bir tavsiye: Motorunuzun herşeyinden anlayın, forumlardaki uzman kişilerin tavsiyelerine kulak asın ve devamlı araştırma yapın, teknik bilginiz ve merakınız olsun, değişimleri kendiniz yapmaya çalışın (balata, yağ, filtre, far vs...). Kısacası motorunuzu benimseyin onla bir bütün olun ve dilinden anlayın. Yolda kaldığınızda veya değişecek bir parça olduğunda (çok kritik bir parça olmadıkça) ustaya ihtiyaç duymayın, paranız cebinizde kalsın.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:29 ----------
Bu arada Valvoline 4T 10w-40 mineral'i boşaltırken yağ tamamen simsiyahtı.
Mobil1 Extra 4T 10w-40 yarı sentetik'i boşaltırken ise yağ neredeyse simsiyahtı.
Yani sonuç olarak 1000-1500 km de bir yağ değişimi gerekiyor.
7. Motosikletimde Castrol Magnatec kullanabilir miyim?
Motosikletinizde Castrol Magnatec kullanmayı önermiyoruz. Castrol'ün motosikletler için Trizone Teknolojisi kullanarak özel olarak geliştirdiği motosiklet yağları motosikletinizin motoru, veites kutusu ve debrijay için benzersiz bir koruma sağlar.
Daha fazla bilgi için www.castrolmoto.com/tr sayfamızı ziyaret edebilirsiniz
castrol sitesinden kopyalamadır.aynı hataları yapmayalım.
Kesinlikle cub motosiklet için 15w/50 öneririm. 10w/40 sübop sesi yapıyor biraz.
Kardeşim Opet 10-40 4T Motor İçin Özel olan yağ var onu al mükemmel bir yağ.
10-40 castrol yag aldim ama ustunde skutir yaziyo cupa olmazmi bu,simdi 25 dedi 22 ye aldim
cup motor icin shell advanced alınır. 10/40.. 25 tl 2018 yılının sonunda.. cup motordaki quickshifter özelliği 150 milyarlık ducati ye yeni uygulanmaya başladı. (yarı otomatik debriyaj sistemi)
cup motora zeytinyağı koysan gene gider
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)