Motorunuzu nereye koyuyorsunuz?
Reklamlar
-
16 Aralık 2020, 19:00
bizim ev 4 katlı müstakil, en üst katta ben varım, 3. katta annem babam, 2. kat boş, 1. kat babamın home office ve aynı zamanda benim motosikletimin garajı, eve sokuyorum yani motoru, işte tek korkum deprem olursa göçük altında kalması.
edit: apartmanda yaşayanlar kıskansın diye detaylı yazdım, çatlayın patlayın emi, evde ister davul zurna çal ister çift kale maç yap
Reklamlar
-
16 Aralık 2020, 21:12
fatih.met adlı üyeden alıntı
bizim ev 4 katlı müstakil, en üst katta ben varım, 3. katta annem babam, 2. kat boş, 1. kat babamın home office ve aynı zamanda benim motosikletimin garajı, eve sokuyorum yani motoru, işte tek korkum deprem olursa göçük altında kalması.
edit: apartmanda yaşayanlar kıskansın diye detaylı yazdım, çatlayın patlayın emi, evde ister davul zurna çal ister çift kale maç yap
Büyükçekmece deprem bölgesi bir de.
-
16 Aralık 2020, 21:43
-
16 Aralık 2020, 23:49
oldcockroach adlı üyeden alıntı
haydaaa
adamın keyfini bozdun ya
Yok yaa, bu zaten bilinen bir bilgi. Ben de Büyükçekmece'deyim. Burada herkes bilir.
Deprem bölgesi olduğu için de 99 depreminden sonra yapılan binalar gayet sağlam ve çok çok katlı değil, en fazla 3-4 kat var.
Haa bir de heyelan bölgesi, bazı yerler acayip kayıyor, sokaklarda yollar habire tamir edilse de yamuk yumuk oluyor bir süre sonra.
-
16 Aralık 2020, 23:55
espresso adlı üyeden alıntı
Yok yaa, bu zaten bilinen bir bilgi. Ben de Büyükçekmece'deyim. Burada herkes bilir.
Deprem bölgesi olduğu için de 99 depreminden sonra yapılan binalar gayet sağlam ve çok çok katlı değil, en fazla 3-4 kat var.
Haa bir de heyelan bölgesi, bazı yerler acayip kayıyor, sokaklarda yollar habire tamir edilse de yamuk yumuk oluyor bir süre sonra.
99 depreminde Selimpaşa - Silivri arası yazlık bir bölgede arabasının tavanına balkon düşen arkadaşım var
-
17 Aralık 2020, 10:03
oldcockroach adlı üyeden alıntı
garajı var ama nasrettin hocanın türbesi gibi ��
iman power upgrade ile motorun sorunsuz calısıri oraya koy :D
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
18 Aralık 2020, 08:38
Rüyamda manyağın biri bana arabayla çarpıp beni düşürüp motorumu çalıyordu. Akşamına bulunmuştu. Gece de bodruma koymuştum sabaha kadar başında beklemişim bu gün de çalmasın diye. Daha çoook aksiyonluydu ama ben yarısını unuttum. Elime geçen ilk parayla motora kalın bir zincir ve disk kilidi alacam. Rüyamın etkisi büyük.
-
19 Aralık 2020, 01:04
Oturduğum yerde geniş bir kaldırım var ana yol üzerinde oturuyoruz. Araç trafiği olan bir yol ancak pek fazla yaya geçmiyor. Açıkcası geceleri tenha oluyor. Elektrik direğine arka tekerden kilitliyorum. Kilidim çok kaliteli bir kilit değil muhtemelen uğraşmak isteyen insan için bir kaç dakikalık iş allah korusun, allah göstermesin. Bunun içinde uzaktan kumandalı bir alarm sipariş verdim memnunum gayet. Sarsıntıya karşı duyarlı. En azından caydırıcı bir şey. Kötü hava koşulları içinde brandam var eski motosikletimden kalan. Allah korusun arkadaşlar dikkatli olun.
Bu arada aklımda bir kaç fikir daha var belki kafasına yatan arkadaşlar olur işlerine yarar.
- Gps alabilirsiniz motosikletinize. Akünüzden elektriği alıyor ve akünün üzerine çift taraflı bant ile sabitleyebilirsiniz. Genelde bunların uygulamaları oluyor akıllı telefona indirilen ordan anlık olarak aracınızın konumunu görebiliyorsunuz. Ben bunun yerine alarmı tercih etmiştim çünkü çalan kişi çaldıktan sonra kaza vs yapabilir motoru bırakıp kaçabilir. Ama alarm dokundukları anda caydırıcı diye düşündüm.
-Sahte güvenlik kameraları alabilirsiniz. Bazen alışveriş merkezlerine gelebiliyor. Dışardan bakıldığında bildiğin kamera yani ayırt etmek zor. Birde usulen kablo çekersiniz kameranın içinden herhangi bir yere buda gerçek görünmesini sağlar ve X kişiyi caydırabilir.
-Bazı çok kaliteli kalın zincirler var. Makasın bile kesemediği türden. Ancak canavarla kesilebiliyorlar x kişide bunu yapamayacağı için motosikletiniz güvende kalır.
Ek olarak disk kilidini pek önermiyorum çünkü onları ne hikmetse açıyorlar bir yolu yordamını bulup daha sonrasında üzülmenizi istemem arkadaşlar. İyi forumlar..[COLOR="Silver"]
-
19 Aralık 2020, 03:14
Bahçeme koyuyorum disk kilitli duruyor öyle
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler