iyi günler arkadaşlar nette gezerken gördüm 70cc ye kdr ehliyet geremiyor yazmış birisi ama bnm bildiğimde mazotlu benzinli ne tür araç olursa olsun ehliyet lazım benmi yanılıyorum yoksa o yazan arkdaşn dediği doğrumu :S
iyi günler arkadaşlar nette gezerken gördüm 70cc ye kdr ehliyet geremiyor yazmış birisi ama bnm bildiğimde mazotlu benzinli ne tür araç olursa olsun ehliyet lazım benmi yanılıyorum yoksa o yazan arkdaşn dediği doğrumu :S
49 cc ye kadar B ehliyetin varsa A2 ehliyet gerekmiyor. Esası bu. Ve 100 cc ye kadar vergi yok. Olay bundan ibaret aslında
Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
Her şeyin Aslı Güzeldir!
Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...
peki ATV leri sadece B ehliyeti ile mi sürülüyor yoksa A2 ile mi?
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
bende şuanda ehliyet yok kısa mesafelerde gitgel için motor almaı düşünüyorum sorun olurmuki ehliyetimim olmaması bide plaka ne kadara çıkarılır :S
Merhaba, kısa veya uzun mesafe fark edermi? 1 metre bile giderken herhangi bir kazaya karışman demek sen zor bir duruma sokacaktır. Hiç bir şekilde sürücü belgesiz kullanamazsınız. Kullanmamalısında. Kullanırsanız cezası ağırdır tavsiye etmem.. Hem trafik cezası alırsın ki tutarı yüksek meblağlarda hem de motorunuz bağlanır.
Ancak yeni çıkan şarj olabilen akülü bisikletler var motosiklet görünümünde. Plakasında elektrikli bisiklet yazıyor. Bu taşıtdan alabilirsin ve sürücü belgesi, trafik, tescil, plaka, sigorta istenmiyor. MTV de muaf.
Yok ben illa ki motorsiklet alacağım diyorsan sıfır aldığında plaka masrafın 250 TL civarı bir masraf söz konusu sanırım, 2nci el alırsan 70 TL.
Saint Rider
Kanatlarım olmasada hissediyorum olduklarını. Bu nedenle seviyorum uçurum kenarlarını..
hmm o iyi ikinci el alıcam zatn şu anda yaşım b ehliyetini tutmuyor bi yerle konuşmuştum hem b hem a2 evreceklerini söylemişlerdi olmadı bi konuşayım orayla önce a2 verirlerse süper olur teşekkürler bide ikinci el araç aldım plaka yok misal plaka çıkartmam için motorun ne belgeleri lazım aldığım kişi bana ayriyetten bişeler verecekmi yoksa noter satışı ile motoru verecek onunla plaka çıkarabiliyormuyuz bide geçen sene motorlu araçlar noterle satılmayacak deniyordu bilmiyorum bu konudada aydınlatabilirmisiniz beni
İç sesim dışardan duyulsa beni kurşuna dizersiniz..
2918 sayılı Trafik Kanununa göre;
A2 sürücü belgesi ile
Motorlu bisiklet
Motosiklet
Scooter kullanılabilmektedir.
Bisikletlere takılan motor 30cc dir .
Görüldüğü gibi kanun cc ayrımı yapmamaktadır. Trafiğe ulaşım amacıyla çıkan bisiklet hariç her şey A2 ehliyet istemektedir.
Elektrikli Bisikletler A1
Motorlu Bisikletler A2 ehliyet istiyor.
Arkadaşlar ehliyet konusunda herkes bir şey söylüyor. Bırakalım atıp tutmayı. Buyrun Emniyet Genel Müdürlüğü sayfasında bu işin esası yazar. Motorlu bisiklette şu veya bu diye sınır yok hepsine ehliyet ister , Millet sürüşlerde bugüne kadar ceza yemediyse Trafik polisinin insiyatifinden kaynaklanmıştır.
Motorlu Bisiklet (Her türlü) A1
Motorsiklet için ise A2 ehliyet ister.
Kendinizi kandırmayın.
Emniyet Genel Müdürlüğü sayfasından alıntıdır.
Sürücü Belgeleri ve Sürücüler
Sürücü belgesi alma zorunluluğu:
MADDE 36- Motorlu araçların, sürücü belgesi sahibi olmayan kişiler tarafından karayollarında sürülmesi ve sürülmesine izin verilmesi yasaktır.
Araçlar, bu Kanunda sınıfları belirtilen sürücü belgelerine sahip sürücüler ile çok taraflı anlaşmalara göre sürücü belgesi bulunan veya geçerli uluslararası sürücü belgesi olan kişilerce sürülebilir.
(Değişik: 17.10.1996 - 4199/16 md. Değiştirilerek kabul: 25.05.1997- 4262/4 md.) Sürücü belgesi sahibi olmadan trafiğe çıkanlara ilk tespitte bir aydan iki aya kadar, tekrarı halinde iki aydan üç aya kadar hafif hapis cezası verilir. Ayrıca bu kişiler her defasında 7.200.000 lira hafif para cezasıyla da cezalandırılırlar. Bu kişilerin kazaya neden olması halinde bu cezaların uygulanması diğer cezaların uygulanmasına engel teşkil etmez. Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse ayrıca tescil plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir.
Sürücü belgesi alması zorunlu olmayanlarda aranacak şartlar:
MADDE 37- Sürücü belgesi almaları zorunlu olmamakla beraber;
Bisiklet kullananların 11, motorsuz taşıtları kullananlar ile hayvan sürücülerinin l3 yaşını bitirmiş olmaları, bedensel ve ruhsal bakımdan sağlıklı bulunmaları zorunludur.
(Değişik : 25.05.1997-4262/4 md.) Durumları bu madde hükmüne uymayanlara araç kullandıran veya hayvanları tevdi edenler 1.800.000 lira para cezası ile cezalandırılırlar.
Sürücü belgesi sınıfları :
MADDE 38 - Sürücü belgeleri, kullanılacak araçların cinslerine ve gruplarına göre aşağıdaki sınıflara ayrılmıştır.
"A1" Sınıfı Sürücü Belgesi ,
Motorlu bisiklet kullanacaklara,
"A2" Sınıfı Sürücü Belgesi,
Motosiklet kullanacaklara,
"B" Sınıfı Sürücü Belgesi,
Otomobil, minibüs veya kamyonet kullanacaklara,
"C" Sınıfı Sürücü Belgesi,
Adalet iki tarafı keskin kılıçtır. Eğer dokunmasını bilmezsen her iki tarafıda keser.
Dalga geçmiyorsun değilmi sorularınla ? 2nci el araç alıp plaka olmaması nasıl bir durum ???
İkinci el araç satışlarında noterden satış devri yapmayacaksan ruhsat devri olmaz ve daha önceki sahibinin ruhsatı ile kullanırsın. Ancak buna yanaşacak kimse tanımıyorum Noterde satış işlemi yapıldığında artık ruhsat'ı noter alıyor ve sana bir evrak veriyor. Bu evrak ile 30 gün ruhsat yerine geçiyor. Asıl ruhsat adresine emniyet tarafından gönderiliyor ya da istersen sen kendin emniyetten de gidip alabilirsin..
Saint Rider
Kanatlarım olmasada hissediyorum olduklarını. Bu nedenle seviyorum uçurum kenarlarını..
estafurullah ne dalgası izmirde benim gördüğüm çok var plakasız motor kimisi sahte plaka bastırıyor motorun aynı marka olan plaka ile arabalarda bile öyle yapanlar var :S
Evet izmirde cok var bu tarz olaylar. Ama polis durdurdu zaman ne yapacan?
Motorunu baglarlar
ceza yersin
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
alakası yok bende b ehliyeti vardı öle bişey var mı die baya bir arastırdım plakası olan her araca ehliyet istiyo çevirme yapan polise sordum dedim b ehliyetim var peki indirim olmaz mı dedim yok dedi her türlü girdirriz dedi:s bende gitti a2 yazıldım dosyam cıkmıs kısmetse alcam
b ehliyetiyle motorbisiklet ve motorsikletin hiç bir türünü kullanamazsın. 50cc a1- 50cc ve üstü a2 dir! Bilip bilmeden ortaya sallama bi konu atmayın.
Yaşın tutmuyorsa sabret ehliyetini al ozaman napıyorsan yap. Genç yaşta tarfik canavarı olma!
bundan bir kaç ay önce trafik polisleri elektrikli bisikletleri kenara çekip bir belgeye bakıyorlardı,demekki elektrikli bisiklettte bile ehliyet arıyorlar
Göze Giren Şemsiye Açılmaz:cat:
Plaka ve ruhsat bir bütündür, yani ruhsat aracın nüfus cüzdanıdır, plaka yoksa ruhsatta yoktur, böyle bir aracıda devir almak gibi birşey söz konusu olamaz, plakası olmayan aracın trafikte kaydıda yoktur, yeniden kayıt işlemi plaka çıkarman seni biraz zorlayacak üzacektir, ama sen sen ol öyle izmirdekilerin yaptığı gibi plakasız daha kötüsü sahte plaka işine giripte tam bir harami olma, sonra çok üzerler seni..!!
arkadaşlar iyi diyorsunuz ama yanlış olan bir kaç yönünüz var
50 cc ye kadar ehliyet gerektirmiyor ama kanunda kesinlikle trafiğe çıkamaz yazıyor
http://www.kubamotor.com.tr/db705_yeni.htm
bu link te ki motosikletin kullanım klavuzunda ehliyet gerektirmez yazıyor
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)