arkadaşına çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim, tabiki de böyle olaylara tanık olmak yada kendi geçirdiğimiz kazalar, anlık reflekslerimizle atlattığımız kazalar yada en basitinden moto gp izlerken gördüğümüz kazalar, sevdiğimiz motorcuların hayatlarını kaybetmesi yada sakat kalması.. gibi talihsiz olaylar motorla trafiğe çıkmaktan soğutuyo insanı, ama motorun kendisinden soğutmuyo, en azından bir tane düşük hacimlide olsa evde durması bana huzur veriyo, kullanmasamda o orda duracak, arada silicem bi çıkıp dönücem sesini dinliycem yine simetrik bir şekilde yerine çekicem, hiç olmadı evin salonuna koyar karşısına geçer sigara içerim.
Aynı duyguları ben de yaşadım geçen sene. Yol arkadaşım sürekli birlikte yol yaptığım nerdeyse bütün günümü beraber geçirdiğim arkadaşım (seninkinden de kötü olarak) gözümün önünde bir kum kamyonuna yaklaşık 100le çarptı. Tek fark full korumaydı motor pete ayrıldı ama onda hiçbirşey yoktu. Sadece kazanın etkisiyle hafıza kaybı yaşadı bir kaç saat. Tabiri caizse mallaştı.
Ben de düşündüm o ara "Acaba?" diye. Hem de bir yandan da ona destek olup motoru bırakmamasını öğütleyerek. Sonra düşündüm, yahu oraya bir Hyundai ya da sıradan bir arabayla çarpsa içinden çıkamazdı, önemli olan dikkat etmek( her unsura). Diye düşündüm ve bırakmadım.
25 Nisanda bir kaza yaptım. Motorumda 14500TL masraf var, ama bende yahut artçımda kaskımdaki ufak bir çizik dışında hiçbir şey yok. Ama korumalarım olmasaydı muhtemelen ben de arkadaşın gibi olurdum. Bence motoru bırakmak yerine git kendine koruma al ve kullan.
Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
Her şeyin Aslı Güzeldir!
Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...
Çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim arkadaşına.
cok geçmiş olsun . . .
Uzaklarda bir güneş doğuyor!..
En kısa zamanda sağlığına kavuşur inş arkadaşın,
ben birinci dereceden yakınım yani babam ın kazasına şahit oldum 2006 yılında,
babamda eski motorculardandır . kendiside çok büyük kaza atlattı yine dikkatsiz arac kullanıcı yüzünden. bi çok yerinde kırık, platin var. ölümden döndü . Allah a şükür kaskı dizliği herşeyi vardı yoksa sağ cıkması mümkün değildi o kazadan. ve babam ve ben hala motor kullanıyoruz bu bi hastalık yaşam tarzı , bağımlılık ne derseniz insan vaz gecemiyor. :(:( ama bu durumdan en cok rahatsız olan annelerimiz içleri acıyor her an içlerinde bi korku ya başımıza bi şey gelirse motorla ( bikere o acıyı korkuyu yaşamışken)
her gittiğim yerde sırf aklı bende kalmasın die msj atarım . ama kaderse varsa neye yarar üzülmek motorda olsa evde oturuyoda olsak duvardan güm die bi kamyon girebiliyo..
bizim yapacağımız motorun tehlikesinin bilincinde olup gerekli tesisatı kullanarak bilincli kurallara uygun kullanmak ( eşşeği sağlam kazığa bağlamak) gerisi Allah a emanet.
Tekrar buyuk geçmiş olsun... :(
En iyi motorcu torununu motorunun arkasına alıp dolaştıracak kadar yaşayan motorcudur.
Kötü motorcular bu günleri asla göremez.
Geçmiş olsun, arkadaşına acil şifalar dilerim.
Ancak allah'ın gelecek ve yaşayacaklarımız ile ilgili ne yazdığını bilemediğimizden, muhtemelen yaşanacak kötü anları (allah yazdıysa bozsun) değiştiremeyiz maalesef? onun için ne olursa olsun nefes aldığımız her güne şükür edip en iyi şekilde yaşamaya gayret etmeliyiz.
Ne demişler bilgeler? ölmeyecekmiş gibi yaşa ama ölümü de asla unutma
Herkese kazasız günler dilerim.
Tarzım çok basittir.....
Her zaman en kalitelisi ile memnun olurum
geçmiş olsun, yaralanmasına rağmen olayı kırık çıkıklarla atlatması ve en azından hayatta olması yönüyle sevinmek gerek. Allah korumuş.
Büyük geçmiş olsun arkadaşına allahtan acil şifalar dilerim, hayatta bir kez kaza yaptım, tek çizik dahi olmamasına rağmen bir dönem motordan buz gibi soğudum, lutfen biraz daha yavaş ve yüz kere daha dikkat diyorum..
Büyük geçmiş olsun Allah tüm sevenlerine sabır , ardaşınada dayanma gücü ve şifa nasip etsin ,
Birşey söylemek istiyorum bir iki tane motor kazasına tanık oldum ve en uzun süre etki bırakanı bir akşam arabamla giderken silivri yokuşunda soldan bir scooter beni geçti 60la falan gidiyordum sonra önümde sanırım 70 - 80 le gitmeye devm etti ve yine önündeki bir arabayı aniden sollamak için çıkarken arkadan sanırım en az 150-160 ile gelen bir Caddy marka araç büyük bir hızla çarptı ve olan oldu hemen durduk indik yoldaki herkes adamı arıyordu ben dahil sonra 200 metre gibi mesafe geride bulduk meğer o arada adam uçmuş motor sürüklenmiş neyse yaşlı adama baktığımda ki yazarken tüylerim diken diken oluyor kafası paramparça gibiydi kask takmamış diye snra bir bayan geldi doktormuş heralde yaşlı adam 3-5 dk daha nefes aldı ve sonra orada öldü ve bunun üstüne eve gittim kardeşimde scooter motor kullanıyor ve durumu anlatıp hep dediğim şeyi tekrarladım kask takmadan motora binersen o kafanı ben kırarım yani demek istediğim lütfen motor kullanıyorsak kuralarına uyalım gerisi Allaha Emanet kurallara uymadıktan sonra tüm motorlu taşıtlar için sonuç kaçınılmazdır tüm kazazede arkadaşla acil şifalar ve sevenlere sabırlar ..
büyük geçmiş olsun
2006BWS100-2007CBF150-2010CBF150-2007FZ6SFAZER-2006CBF600-2012CBF150-2012AGİLİTYCİTY125-2005CBF600-2006Z750S-2008GSXR600-2014CRF250L-2014JOYMAX 250-2013İNAZUMA250-2018S3 250-2014TGBX-MOTİON250
Arkadaşına geçmiş olsun. Kazalar motorsiklet sevdana engel olmasın . Bugüne kadar çok oldu olacak. Sürücü etkeni % 80 dir. Sürüş teknikleri boşuna üretilmemiş ve dersleri boşuna verilmiyor. Sürüş teknikleri yazılarını gözden geçir oku , Trafik kurallarına uy . Geri kalan faktörlerin olmaması için dua et. Motorsiklete bin devam et.
Adalet iki tarafı keskin kılıçtır. Eğer dokunmasını bilmezsen her iki tarafıda keser.
arkaşımıza acil şifalar dilerim...
ancak içinde bulunduğunuz durumun geçici olduğunu düşünüyorum...
hemen hemen hergün bu ve bunun gibi haberlerin sitde yayınlanmasına karşın fazla etkilenmiyoruz sadece yakın çevrede bu şekilde elim bir olay sizi derinden etkilemiş olabileceğinden duygusal sapmadan kurtularak güveninizin yerine geldiğinde tekrar motora binerek bu üzücü olayın size tecrübe katacağını ve daha kontrollü daha bilinçli motor kullanmaya sevk edeceğini umuyorum....
"Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet
hepinizden Allah razı olsun çok teşekkür ederim.Öncelikle arkadaşımı görmeden bırakcam edecem demıyordum ama hastanede gece yanında kaldım ve o acı seslerını duysanız bi tüyleriniz diken diken oluyor motor sevdası icimde cok fazla ama uzun süre ara verecem şuan şoktayım hala çünkü. Ama siz ne kadar dikkatliyim tecrübeliyim desenizde karşınızdaki öyle değil bide arkdaşıma motor kullanmayı ben öğrettim bi nevi vicdan azabı çekiyor gibiyim kader kısmet diyorum ama olmuyor
Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn
Çok geçmiş olsun .
Diyorumki herşey eğitim Motorsikletli kullanıcı arkadaşlar motorsiklet eğitimine ne kadar önem veriyor diye sormak istiyorum ?
3.18 tl olan benzinin 2 tl'si vergi
çok geçmiş olsun allah acil şifalar versin ''KASKINIZI TAKIN VE ŞEHİR İÇİNDE HIZ YAPMAYIN'' bu sözüne + olarak ben ekliyim mutlaka farklı korna takın kör noktalarda yada trafikte motorlara yol vermeyenleri çok etkiliyor
Allah acil şifalar versin insallah
Tekrar tekrar hatırlatmakta fayda var . Lütfen şehir içinde boş düz bir yol olsa bile gazlamayalım arkadaşlar.Ne zaman ne şekilde engel çıkacağı hiç belli olmuyor.Şehir içi her zaman risk çok fazla
Hayata Vizö'RR'deN Bakmak AyrıcalıktıR...
0 Rh (-)
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)