motorumdan ses geliyor ve radyatör hortumu su akıtıyor
Reklamlar
-
02 Haziran 2010, 13:02
slm dostlar benim regal'in sekmanları ve pistonu değiştirdm kardeşimin hor kullanması yüzünden ancak daha 50 km oldu kullanmaya başlayalı ama bi takım sorunlar var :
1) Radyatörün kapağının tam yanında ince bir tahliye hortumu var sanırım onun ucu boşta ve motor oaradan su atıyor hararet yükseldiği zaman ama bunu fışkırarak değilde damla damla akıtıyor kullanmaya başladık mı bunun olması doğalmı
2) motor sanırım biraz rodaj dönemi geçirecekmiş ama ani gazlarda tekliyor ve eskiye oranla çabuk ısınıyor motor aksamından arada sesler geliyor ama çok değil bunlar normalmi sizce daha 50 km oldu motor yapımından çıkalı
Reklamlar
-
02 Haziran 2010, 13:25
1) soğutma sisteminin hiç bir şekilde su kaçırmaması gerekir. ordaki hortum ucundan kaçıroyorsa o uç kısmını bir miktar kesip yeniden monte edin ve iyice sıkın. kaçağı önlemeniz lazım.
2) suyunuz eksildikçe hararet yapması normaldir. ancak ben burdaki hararet sorununun daha doğrusu çabuk ısınma sorununun, soğutma devresinde kalmış olması muhtemel havadan dolayı olacağını ya da ilk başta havası alındıysa herhangi bir sebepten sistemin yine hava yapmış olabileceğini düşünüyorum. hava yapmasının, motorun toplanırken contanın doğru oturtulmamasından tutun da, su kaçırdığını söylediğiniz radyatör hortumuna kadar bir çok sebebi olabilir. bence ustanıza yeniden gidip, sorunlarınızı tekrar anlatın.
-
02 Haziran 2010, 13:33
aya adlı üyeden alıntı
1) soğutma sisteminin hiç bir şekilde su kaçırmaması gerekir. ordaki hortum ucundan kaçıroyorsa o uç kısmını bir miktar kesip yeniden monte edin ve iyice sıkın. kaçağı önlemeniz lazım.
2) suyunuz eksildikçe hararet yapması normaldir. ancak ben burdaki hararet sorununun daha doğrusu çabuk ısınma sorununun, soğutma devresinde kalmış olması muhtemel havadan dolayı olacağını ya da ilk başta havası alındıysa herhangi bir sebepten sistemin yine hava yapmış olabileceğini düşünüyorum. hava yapmasının, motorun toplanırken contanın doğru oturtulmamasından tutun da, su kaçırdığını söylediğiniz radyatör hortumuna kadar bir çok sebebi olabilir. bence ustanıza yeniden gidip, sorunlarınızı tekrar anlatın.
teşekkür ederim ilginize ustayla yarın görüşecem ancak usta radyatörün kapağından yapma ihtimalide var dedi eğer basınç özelliği kalmamışsa hava yaptırır dedi. su birde tam olarak ucu boşata olan hortumdan geliyor.yani radyatör kapağının dibinde tahliye hortumu varmış oaradan geliyor takip ettim boşta olan ucu oraya bağlı
-
02 Haziran 2010, 13:37
Bahsettiğin yer tahliye çıkışı. Soğutma sisteminde tıkanıklık olabilir. Hararet sorunu da piston sekman uyuşmazlığından olabilir. Sıkıyor olabilir.
Motosiklet bir ULAŞIM aracı değil bir İSYAN aracıdır!
Her şeyin Aslı Güzeldir!
Ömürüm boyunca hatırlanacaksın aYe...
-
02 Haziran 2010, 15:42
mogli adlı üyeden alıntı
Bahsettiğin yer tahliye çıkışı. Soğutma sisteminde tıkanıklık olabilir. Hararet sorunu da piston sekman uyuşmazlığından olabilir. Sıkıyor olabilir.
hocam o tahliye çıkışının ucu boştamı oluyor. birde daha sekman piston yeni yapıldı 50 km olmadı daha alışırmı birbirine yoksa yapılışında bi hatamı vardır
radyatörün kapağına baktım küflü ve içindeki yayada rahat bi şekilde yaylanıyor
---------- Mesaj ekleme zamanı: 14:42 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:50 ----------
lütfen görüş bildirin bilgi sahibi olayım ustaya bilgisiz gitmeyeyim
-
02 Haziran 2010, 15:47
-
02 Haziran 2010, 15:49
mertyagci adlı üyeden alıntı
Kime yaptırdın motoru?
oh mer hoş geldin dostum yaa ismail usta yaptı motoener senin dediğin yer
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)